Як поліпшити смак кави?

Кава – настільки ж поширений напій, як і чай. Він не тільки ставить нас на ноги при втоми, але і має масу інших переваг: захищає від хвороби Паркінсона, діабету, раку товстої кишки, запобігає астму, розслабляє, покращує фізичну працездатність. Тому не завадить дізнатися кілька способів поліпшити кави, зробити його смачніше.

Як зробити каву смачнішою: правильне зберігання

Щоб зробити каву смачніше, його треба захищати. Йому шкодить, перш за все, доступ повітря, вологість, світло, високі температури і наявність інших ароматів, тому що він швидко поглинає запахи. Найкраще зберігати його в щільно закритому контейнері або коробці, далеко від вологи і світла, причому незалежно від того, зерна це або мелену каву.

Увага: якщо це мелений кави, тримати його потрібно в вакуумній упаковці. Варто пам’ятати, що в подрібненому вигляді він дуже швидко втрачає свої властивості, тому не потрібно молоти про запас – тільки перед подачею на стіл.

Кава не слід тримати в холодильнику, оскільки через низькі температур нейтралізуються присутні в ньому ефірні масла. Потрібно зберігати просто при кімнатній температурі. Не варто також пересипати його з оригінальних упаковок в інші ємності. Слід щільно його закривати, наприклад, можна додатково закріпити будь-яким затискачем.

Як зробити каву смачнішою: додавання доброї води

Несвіжа вода зіпсує смак будь-якого кави. Тому для його приготування потрібно завжди вибирати воду хорошої якості, бажано дуже свіжу. Це може бути, наприклад, негазована та нізкомінеральная вода (з пляшки) або пропущена через побутовий фільтр. Дуже хороший в цьому випадку фільтр для пом’якшення води, тому що жорстка «вбиває» аромат темного напою, і навіть найсмачніша кава багато втратить. Люди, які варять каву в експресі, повинні міняти воду щодня. Крім того, вона повинна мати нейтральний смак.

Як зробити каву смачнішою: заварювання правильним способом

Каву можна готувати декількома способами. Рекомендованого часу необхідно строго дотримуватися. Занадто довге заварювання призводить до витоку великої кількості ароматичних сполук. У каві починають домінувати небажані компоненти, що роблять напій більш гірким. Найстаріший метод приготування – це так званий турецький спосіб. Смачну каву в турці отримують шляхом змішування меленої кави з цукром, висипання цієї суміші в турку, заливання туди окропу і нагрівання на плиті стільки часу, щоб кава піднялося тричі. Напій також можна готувати вакуумним, циркуляційних, фільтраційним способом – смак кави відрізняється залежно від рецептури, але в будь-якому випадку необхідно виконувати розпорядження.

Як зробити каву смачнішою: збагачення добавками

Смачний кави з різними добавками, які можна вибирати в залежності від уподобань. Стандартом є молоко і цукор. Але цей напій добре поєднується також з шоколадом, тертим кокосом, приправами – такими як ваніль, кардамон, кориця і навіть чилі, а також мигдалем, іншими горіхами. Як зварити смачну каву капучино в домашніх умовах? Ось приблизний рецепт: чашки, в яких ми будемо подавати каву, потримаємо в киплячій воді. Дві чашки цільного молока нагріваємо до кипіння, але, не дозволяючи кипіти, знімаємо з вогню. Додаємо два кубика подрібненого гіркого шоколаду, чайну ложку цукру і дві чайні ложки без гірки гарного сорту розчинної кави. Компоненти потрібно добре перемішати – на поверхні повинна з’явитися легка піна. Гарячу рідину заливаємо в розігріті чашки, додаємо збиті вершки і посипаємо тертим шоколадом.

Як зробити каву смачнішою: вживання з алкоголем

Алкоголь відмінно посилює чудовий аромат, смак кави і робить напій більш розігріваються. Зі спиртним його п’ють у багатьох країнах, зокрема, в Ірландії і Нідерландах. Смачно зварити каву в турці з додаванням бренді, тим більше що рецепт дуже простий: в розігріту турку висипаємо 4 столові ложки свіжообсмаженої і дуже дрібно подрібненого кави. Додаємо два шматочки цукру, заливаємо склянкою окропу, наполягаємо в теплі протягом 10 хвилин. Потім проціджуємо його через дуже густе сито, додатково застелене марлею.

У високі склянки покладіть кубики кавового льоду, полийте двома чайними ложками бренді і залийте гарячою водою. Подавайте з соломинкою. Хороший смак має кави в голландському стилі – з додаванням коньяку, або напій по-ірландськи, для приготування якого використовується віскі.

Як зробити каву смачнішою: вживання холодним

Холодна кава так само смачний, як і гарячий. Він відмінно підходить для спекотних днів, тому що дуже освіжає. Для багатьох людей найсмачніша кава – холодна кава. Наприклад, фраппе родом з Греції завоював мільйони прихильників по всьому світу і подобається навіть тим людям, які зазвичай не люблять каву. Найкраще подавати його з піною, збитими вершками або морозивом, з шоколадом, хоча підходять і інші добавки.

Щоб приготувати простий і смачний холодну каву, потрібно доведеної до кипіння, але не киплячою водою (дві кружки) залити дві столові ложки гарної якості розчинної кави і покласти дві з верхом столові ложки цукру. Перемішати і дати охолонути. Холодна кава змішати зі склянкою молока безпосередньо перед подачею на стіл.

Коли рідина спіниться, розлийте її у високі келихи, покладіть наверх збиті вершки або ванільне морозиво і посипте подрібненою в пудру кави в зернах. Подавайте з соломинкою.

Кава несмачний? Можливо, ви просто щось робите не так, наприклад, неграмотно зберігайте. Поліпшити кави, вдосконалити його смак (навіть старого) можна декількома способами – досить одного разу змінити звичний підхід до улюбленого напою.