Класичний рецепт приготування яблучного пирога з заварним кремом
Коли настає сезон стиглих і соковитих яблук на наших столах з’являються домашні компотики і, звичайно ж, випічка. Як правило, за традицією це шарлотка, пиріжки та пампушки, кекси з начинкою. Але в колекції рецептів є один яблучний пиріг із заварним кремом, який не залишить байдужим нікого. Рецепт приготування не зовсім легкий, але зате старання з лишком окупить хрустка скоринка пирога і ніжний крем.
Складові:
- 365 гр. пшеничного борошна;
- Неповна склянка дрібного цукрового піску;
- Пачка хорошого маргарину або вершкового масла;
- Щіпка дрібної солі (НЕ йодованої);
- 2 ст. ложки крохмалю (будь-якого);
- 3-4 стиглих яблука;
- 2-3 яйця (а залежно від розміру);
- 100 гр. жирної сметани;
- Пакетик розпушувача;
- 365 мл. свіжого молока;
- Пакетик ваніліну.
Покроковий рецепт приготування яблучного пирога з заварним кремом
Крок 1:
Насамперед варто зайнятися приготуванням тесту, адже воно повинне повністю охолонути перед тим, як приступити до випікання яблучного пирога з заварним кремом.
Крок 2:
Перемішати борошно і розпушувач, звичайно ж, для легкості і пишності тесту, варто борошно просіяти. Масло порізати ножем на шматочки, і перетерти разом з борошном, щоб утворилася волога крихта. Розбити в крихту яйце, додати сметану і замісити тісто.
Крок 3:
Загорнути тісто в пергамент або харчову плівку, сформувавши з нього кульку, і прибрати для найкращого результату в морозильну камеру холодильника.
Крок 4:
Тепер варто зайнятися кремом – до яйцю додати пакетик ваніліну, і крохмаль. Влити в цю суміш молоко, і поставивши на вогонь, довести до закипання.
Крок 5:
Яблучка почистити і порізати дольками. Поділити тісто – одна повинна бути помітно більше іншої. Більшу частину – розкачати, і викласти акуратно в змащений маслом деко або форму.
Крок 6:
Розкласти по тесту яблука, підготувати з маленького шматочка тіста фігурні смужки для прикраси випічки. На яблука вилити гарячий крем, розкласти смужки тесту в шаховому порядку, защипнути, щоб пиріг не розвалився, і поставити в гарячу духовку на 45 хвилин.
Готовий пиріг, коли він трохи охолоне, вийняти з форми, повністю остудити і за бажанням прикрасити цукровою пудрою. Різати його рекомендується тільки охолодженим, і відразу ж подавати до чаювання.
Швидкий яблучний пиріг із заварним кремом
Яблучними пирогами з заварним кремом можна здивувати не тільки членів сім’ї, а й друзів заглянули в гості. Приготування не забере багато часу, якщо використовувати готове тісто з магазину чи супермаркету.
Складові:
- Упаковка листкового тіста;
- 5 яблук;
- 2 яйця;
- 1 ст. ложка крохмалю;
- 300 мл. молока;
- Ванілін.
Як швидко приготувати яблучний пиріг з заварним кремом
Крок 1:
Вийняти листкове тісто з морозильної камери за 20 хвилин до приготування пирога, і включити духовку, щоб вона розігрілася до 180 С.
Крок 2: Збити яйця, додати до них молоко і ванілін, можна за смаком додати ще і цукрового піску, але краще коричневого для карамельного смаку та гарного кольору. Додати крохмаль і довести до закипання.
Крок 3:
Тоненьким шаром розкласти тісто по змащеній формі (з бортиками – інакше крем витече), викласти на нього шматочки яблук (очищених), сформувати бортики і залити гарячим кремом. Якщо залишилося тісто, то можна продумати прикраса випічки.
Випікається пиріг близько 25 хвилин, а ось подаючи його до столу, варто припорошити цукровою пудрою зробленої з коричневого цукру (можна подрібнити в кавомолці).
Яблучний пиріг з заварним кремом і свіжими ягодами
У яблучних пирогах з заварним кремом відмінно поєднуються всі інгредієнти, але якщо самі яблучка солодкі – в начинку можна додати трохи свіжих ягід, щоб підкреслити смак соковитих фруктів.
Складові:
- Яйця великі -2 шт .;
- 3-4 ложки Жирненький сметани;
- 165 гр. маргарину або масла;
- 4 ст. ложки білого (або коричневого для смаку) цукру;
- Щіпка морської солі;
- 2,5 склянки борошна;
- 300 мл. свіжого молока;
- Розпушувач (порошок для випічки) – 1 шт .;
- Крохмаль (будь-який в наявності) – 30 гр .;
- Трохи ваніліну;
- Яблука – 3 шт .;
- Жменя будь-яких ягід.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1:
Серед всієї кухонного посуду, що є в наявності, вибираємо найглибшу і просіваємо туди борошно. Додаємо сіль, розпушувач, і нарізане кубиками масло. Розтираємо руками отриману суміш в дрібну крихту, додаємо яйце і сметану. Формувати тісто, і прибираємо його охолоджуватися.
Крок 2:
Змішати молоко, цукор і яйце в кухлик, додати крохмаль і при безперервному помішуванні довести до кипіння. Відставити в сторону, але в теплому місці (інакше при охолодженні крем сильно загусне).
Крок 3:
Розкачати тісто, викласти його в відповідну форму або розкласти на деку і сформувати бортики.
Крок 4:
Яблука очистити, змішати з ложкою цукру і додати ягоди. Розкласти фруктову начинку всередині тесту, залити ще теплим трохи густуватим кремом.
Крок 5:
Поставити пиріг на 40 хвилин випікатися, поки він не покриється золотистою і хрусткою скоринкою, а крем не стане густим.
При подачі, кожен шматочок такого пирога можна не тільки присипати цукровою пудрою, але і прикрасити по-літньому, свіжими ягодами і гілочками м’яти.
Яблучний пиріг з шоколадним заварним кремом
Про яблучних пирогах з заварним кремом з шоколаду можна тільки мріяти, після недільного сімейного обіду або вечері або вечірки з дітьми. Приготувати його не так складно, а результат виходить чудовим.
Складові:
- Яблука з рожевими або жовтими бочками – 4 шт .;
- Борошно – 300 гр .;
- Сода (погасити гарячою водою) – на кінчику ножа;
- Маргарин – половина пачки;
- Сметана 20% – 3 ст. ложки;
- Крохмаль – 25-30 гр .;
- Какао-порошок – 50-55 гр .;
- Цукор – 0,7 склянки;
- Дрібка солі;
- Яйця – 2 шт .;
- Молоко – 350 мл.
Покроковий процес приготування
Крок 1:
Замісити тісто з борошна і солі, додати соду, і шматочки маргарину. Вийде навіть не тісто, а крихта, в яку потрібно вмішати щіпку цукру, яйце і сметану. Сформувати грудочку пісочного тіста і прибрати в прохолодне місце.
Крок 2:
Яблука порізати, і відкласти в сторону, щоб вони не потемніли можна полити скибочки соком лимона.
Крок 3:
Змішати молоко з крохмалем, яйцем, цукром і какао-порошком. Після розчинення всіх грудочок, суміш нагріти до появи перших бульбашок і закипання.
Крок 4:
Розкачати тісто за формою, на дно розкласти яблучні дольки, викласти гарячий шоколадний крем і прикривши залишками розкачане тісто пиріг, поставити його в духовку до готовності на 490 хвилин.
Що стосується подачі – то такий пиріг володіє насиченим і яскравим смаком, тому в додатковому прикрасу десерт не потребує.
Яблучний пиріг з заварним кремом і абрикосами
Безумовно, такий пиріг займе трохи більше часу, ніж звичайна шарлотка – але результат того вартий, щоб в сезон балувати членів сім’ї яблучними пирогами з заварним кремом. Інша назва цієї домашньої випічки «Польська шарлотка». Що найцікавіше, після приготування ви з подивом відзначите, що витративши 5 хвилин на приготування крему, у вас вийде не домашній пиріг, а повноцінний торт.
Складові:
- 1 повний і 2/3 склянки пшеничного борошна;
- Пачка вершкового масла;
- Трохи морської солі;
- Пакетик ваніліну;
- Склянка цукру;
- 3 великих солодко-кислих яблука;
- 2 склянки (стандартні) молока;
- 1,5 ложки крохмалю;
- 3 яйця (дрібні);
- 2 ст. ложки сметани;
- 5 стиглих абрикос.
Покроковий рецепт приготування:
Крок 1:
Зробити тісто з борошна, солі, маргарину, сметани, яйця. За бажанням, щоб тісто вийшло ніжним і пишним, в нього можна додати розпушувач.
Крок 2:
В молоко додати яйце, ванілін, цукровий пісок і крохмаль. Дочекатися розчинення і довести суміш до кипіння.
Крок 3:
Очистити від насіння яблука і нарізати їх, з абрикосів вийняти кісточки. Викласти тісто в змащену форму, розкласти фрукти і залити пиріг готовим кремом.
Крок 4:
Поставити пиріг випікатися до готовності, включивши духову шафу на середню температуру.
При подачі яблучного пирога з заварним кремом і абрикосами до чаювання, пиріг варто прикрасити часточками свіжого абрикоса, або протерти через сито варення і глазурувати кожен шматочок.