10 красивих святкових салатів

Святковий салат “Новорічна хлопавка” (варіант 1)

Представлена ??першої в сьогоднішній підбірці святкових салатів закуска “Новорічна хлопавка” (див. Фото вище) виділяється яскравою подачею і відмінним смаком. Та й набір продуктів досить простий.

Складові:

  • 4 курячих яйця;
  • буряк;
  • 2 невеликі моркви;
  • 4 картоплі;
  • ріпчаста цибуля;
  • солона оселедець;
  • майонез;
  • гранат і кукурудза для прикраси;
  • 1/3 волоських горіхів.

Як приготувати

Крок 1:

Картоплю, буряки та морква, не очищаючи, промити. Закинути в сотейник і відварити у воді. Також в окремій каструлі приготувати яйця круто.

Крок 2:

В цей час відокремити від тушки солоного оселедця філе і дістати всі кісточки. Це можна зробити пальцями або скористатися щипцями. Підготовлену рибу порізати дрібними кубиками. Також нарізати ріпчасту цибулю.

Крок 3:

Коли овочі будуть готові, злити окріп і залити їх крижаною водою. Після повного охолодження очистити. Натерти в готельні миски. Причому, що стосується яєць, то білки треба зробити окремо від жовтків.

Крок 4:

На дошку покласти харчову плівку. Розмістити терту картоплю. Сформувати рівний прямокутник. Покрити поверхню майонезом.

Крок 5:

Наступним шаром укласти оселедець і присипати її цибулею. Знову покрити майонезом. Два білка натерти і відставити убік. Решта яйця і жовтки потерти і викласти останнім шаром. Присипати волоським горіхом.

Крок 6:

Ще раз легко змастити майонезом і, піддягаючи пласт плівкою, загорнути рулет. Залишити заготовку в холодильнику.

Крок 7:

Через годину дістати святковий салат і перекласти з плівки на пласку тарілку. Змастити всю поверхню достатнім обсягом майонезу.

Крок 8:

Обидва краю обкласти залишилися білком. Іншу поверхню по черзі доповнити буряком і морквою. Закрити шви маринованої кукурудзою і зернами граната.

Щоб скоротити час підготовчого процесу, можна купити вже разделанное філе оселедця. У ньому, до речі, вже немає кісток. Але перевірити їх наявність обов’язкова. Також буряк допустимо не відварити, а запекти, обернувши фольгою.

Святковий салат Новорічна хлопавка (варіант 2)

Ще один варіант хлопавки. Швидкий і оригінальний.

Складові:

  • 6 картоплин;
  • 8 яєць;
  • велика цибулина;
  • велике куряче філе;
  • буряковий сік;
  • гранат для прикраси;
  • 1/2 склянки волоських горіхів;
  • кілька гілок кропу;
  • майонез;
  • оцет для маринаду;
  • за смаком сіль;
  • маринована кукурудза для прикраси.

покроковий рецепт

Крок 1:

З великого курячого філе зрізати жир. Вимити і укласти в сотейник. Влити воду і присолити. Відварити до готовності. Це станеться через 25 хвилин.

Крок 2:

Паралельно дрібно порубати цибулю (обов’язково без лушпиння) і закинути його в миску. Влити всередину оцет і засипати сіль. Перемішати. Залишити маринуватися на 30 хвилин.

Крок 3:

Також відварити круто яйця і в мундирі картоплю. Готові інгредієнти очистити і залишити остигати.

Крок 4:

Зробити трохи бурякового соку і розібрати невеликий гранат. Пошінковать кріп і подрібнити волоський горіх в крихту.

Крок 5:

Остиглий картопля і три яйця натерти в готельні миски. На столі розстелити прозору плівку. Викласти першим шаром картоплю. Змастити його майонезом. Повинен вийти прямокутний пласт. Товщина – 2 см.

Крок 6:

Зверху розмістити рубану відварну курку і маринована цибуля. Рідина з нього важливо злити. Ввести невелику кількість майонезу.

Крок 7:

Засипати тертими яйцями (3 шт.) І додати волоський горіх. Останній раз перемазати майонезом. Акуратно згорнути рулетом, допомагаючи собі плівкою. Сформувати класичну для хлопавки форму. Залишити заготовку в холодильнику.

Крок 8:

Поки святковий салат охолоджується, відокремити білки від жовтків залишилися відварених яєць (5 шт.) Потерти в різні ємності. Дві третини білка зафарбувати буряковим соком.

Крок 9:

Дістати застиглу хлопавку і обережно зняти її з-плівки на тарілку. Поправити форму. Обидва краю обкласти НЕ зафарбовані білком. Іншу поверхню прикрасити по черзі буряковим білком і подрібненим жовтком. Приховати отримані шви маринованої кукурудзою, рубаною зеленню і зернятками граната.

Оскільки ця закуска повинна тримати форму, не перестарайтеся з кількістю майонезу. Інакше вона “попливе”. До речі, з цієї ж причини купуйте жирну заправку. А ще краще зробіть її власноруч.

Святковий салат “Новорічний подарунок”

Складно уявити будь-який святковий стіл без олів’є. Але при цьому не обов’язково подавати його в кришталевих вазах, як робили ще наші бабусі. Пропонуємо змінити свій погляд на подачу і оформити цей салат у вигляді подарунка.

Складові:

  • 110 грам вареної ковбаси;
  • 2 картоплі;
  • свіжа морква;
  • 3 яйця;
  • Червона цибуля;
  • за смаком сіль;
  • 2 довгих огірка;
  • 145 грам консервованого горошку;
  • 2 свіжі огірки.

покроковий рецепт

Крок 1:

Картоплю і моркву вимити щіточкою і відварити в достатньому обсязі води. Також приготувати яйця. Вони повинні вийти крутими.

Крок 2:

Відварені інгредієнти остудити і зачистити. Зробити дрібну акуратну нарізку і змішати в сухий мисці. Причому білки двох яєць потерти і відкласти для прикраси в сторону.

Крок 3:

Крім того, порубати варену ковбасу, червона цибуля і один огірок. Закинути їх в овочі з яйцями.

Крок 4:

Тепер всипати горошок з банки і влити майонез. Лопаткою змішати. Заправка повинна рівномірно розподілитися між інгредієнтами. Присолити, якщо потрібно.

Крок 5:

Викласти святковий салат у вигляді квадрата. Щоб подача вийшла більш красивою, рекомендується зробити верх більш вузьким, ніж низ.

Крок 6:

Ще раз обмазати заготовку майонезом і покрити всі відставленим тертим білком. При цьому на поверхні не повинно залишитися порожнього місця.

Крок 7:

Другий огірок промити і зрізати попки. Нарізати максимально тонкими слайсами. З декількох сформувати на закусці “стрічки”. Шматочки згорнути бантиком і прикрасити ними верх салату.

Щоб отримати однаково тонкі огіркові шматочки, з яких легко згорнути бантики, рекомендуємо скористатися спеціальним ножем. Також зверніть увагу на довжину плодів, адже з коротких огірків не вийде зробити стрічки.

Святковий салат “Бузок”

Прекрасний варіант, щоб прикрасити стіл яскравим і в той же час ніжним салатом з квітковою тематикою.

Складові:

  • 2 середніх цибулі;
  • 3 невеликих яблука;
  • 250 грам курячого філе;
  • 1/2 склянки горіхів (волоських);
  • буряк;
  • 105 грам твердого сиру;
  • петрушка для прикраси;
  • за смаком майонез;
  • 3 свіжих яйця.

Як приготувати

Крок 1:

Куряче філе (зачищене і вимите) розмістити в сотейнику і відварити в солоній воді. Також приготувати яйця круто і запекти у фользі середній буряк. Її можна відварити в окремій каструлі.

Крок 2:

Пару ріпчасті цибулини порізати кубиками невеликого розміру Замариновать коренеплід в оцті, молотом перці і солі.

Крок 3:

У відварених і охолоджених яєць зняти шкаралупу. Відокремити білки від жовтків і натерти. Залишити в сторону, вони будуть потрібні для прикраси.

Крок 4:

Крім того, нарізати кубиками яблука і розібрати курку на волокна. Твердий сир і буряк потерти, а волоський горіх подрібнити.

Крок 5:

На тарілку для подачі викласти всі підготовлені інгредієнти. Робити це важливо шарами, перемазуючи кожен достатньою кількістю майонезу. Порядок розкладки: курка, маринована цибуля, яблуко, горіхи, буряк і сир.

Крок 6:

Тепер засипати поверхню святкового салату подрібненим жовтком. Зверху укласти пару гілочок петрушки. Причому нам потрібні стебла і пару листочків. Так ми будемо емітувати гілку бузку.

Крок 7:

Невелика кількість тертого буряка змішати з половиною білка. Таким чином він забарвиться в рожевий колір. Сформувати з білого і пофарбованого білка квіткові грона.

Якщо ви хочете сховати яблука, допустимо потерти плоди. Тоді їх не буде помітно, але вони віддадуть аромат і сік, який гарантує закусці соковитість. Що стосується майонезу, то його, як завжди, настійно рекомендуємо зробити своїми руками.

Святковий салат “Апельсинова долька”

Хоча сьогодні купити будь-які цитрусові можна протягом усього року, вони як і раніше асоціюються у нас з новорічними святами. Тому салат Апельсинова долька ідеально впишеться в ваше святкове меню.

Складові:

  • 245 грам курячої грудки;
  • 195 грам маринованих шампіньйонів;
  • 195 г відвареного рису;
  • 2 морквини;
  • великий лук;
  • 105 грам жовтого сиру;
  • 2 яйця;
  • 2 зубчики часнику;
  • масло для обсмажування;
  • за смаком сіль;
  • 145 грам майонезу.

покроковий рецепт

Крок 1:

Білий рис відварити в достатньому обсязі підсоленої води. Приготувати круто яйця і куряче філе в окремих каструлях. Зварити одну моркву.

Крок 2:

Другу морква разом з ріпчастою цибулею дрібно нашаткувати (першу можна потерти). В рафінованій олії обсмажити коренеплоди, не забувши посолити. Це займе приблизно 3-4 хвилини.

Крок 3:

Готовий рис відкинути в сито і ошпарити. Коли рідина стече, викласти суху крупу на тарілку. Сформувати апельсинову часточку.

Крок 4:

Зверху розмістити зажарку. Змастити майонезом. Розкласти подрібнену курку і покрити м’ясо маринованими печерицями. Їх слід дрібно порубати.

Крок 5:

Ввести ще трохи майонезной заправки. Далі засипати святковий салат тертим яйцем і в останній раз покрити часточку майонезом. Але на цей раз додати в нього роздавлений часник.

Крок 6:

Залишилося прикрасити закуску. Для цього потерти в окремі ємності варену моркву і твердий сир. Розкласти інгредієнти, оформивши м’якоть з сиру, а корочку і сегменти з моркви.

Щоб поліпшити характеристики курки, радимо відварити її з лавром, гвоздикою, перцем і цибулею. Якщо ви не хочете додавати обсмажені коренеплоди, сиру моркву і цибулю можна попередньо замаринувати в оцті зі спеціями.

Святковий салат “Кавун” ( “Кавунова часточка”)

Хочете нагадати гостям про літо? Тоді обов’язково зробіть цей салат на основі курячого філе і свіжих помідорів.

Складові:

  • 110 грам курячого філе;
  • 110 грам сиру;
  • 1/2 банки маслин (без кісточок);
  • за смаком майонез;
  • свіжий огірок;
  • 2 середніх томата.

Як приготувати

Крок 1:

Невелике філе курки помити і зварити на середньому вогні. Воду важливо присолити. Вогонь – середній.

Крок 2:

5-6 маслин розрізати навпіл (уздовж) і залишити в сторону. Решта плоди нарізати кільцями.

Крок 3:

Свіжі помідори розрізати навпіл і видалити серединку з насінням. Порубати плоди дрібними кубиками.

Крок 4:

Середній свіжий огірок потерти, видаливши м’яку внутрішню частину. Також натерти сир.

Крок 5:

У сухий ємності з’єднати розібрану курку, колечка маслин, сир (пару пучок відставити убік) і майонез. Все змішати. Розмістити масу у формі кавунової половинки на плоскій тарілці.

Крок 6:

Тепер викласти середину з томатів, потім смужку з сиру і огірка. На поверхностіпомідоров розмістити половинки маслин, які зіграють роль кісточок.

Оскільки шкурка огірків дуже важлива для імітації кавунової скоринки, постарайтеся придбати плід з ніжною поверхнею. Жорстка шкурка зіпсує святковий салат.

Святковий салат “Соняшник”

Ще одна “квіткова” закуска, яка, безсумнівно, прикрасить своїм виглядом будь-яке застілля. Перед вами салат Соняшник з грибів, курки і яєць.

Складові:

  • 4 курячих яйця;
  • 150 грам маринованих грибів;
  • 255 г філе курки;
  • 75 грам сиру;
  • 1/2 банки маслин (без кісточок);
  • за смаком сіль;
  • за смаком майонез;
  • маленька упаковка чіпсів.

покроковий рецепт

Крок 1:

У каструлю влити воду і ввести лавр. Довести до кипіння. Присолити. Акуратно вкласти спустошену курку. Варити 20 хвилин на слабкому вогні.

Крок 2:

Приготувати яйця. Для цього буде потрібно 15-20 хвилин. Крім цього, порубати будь мариновані гриби.

Крок 3:

Готове філе нарізати рівними кубиками. Викласти птицю першим шаром на плоску тарілку.

Крок 4:

Покрити тонкими смужками майонезу (робити так з кожним шаром). Додати підготовлені гриби.

Крок 5:

Відварені яйця очистити і розділити на білок і жовток. Все потерти в окремий посуд.

Крок 6:

На гриби, змащені майонезом, висипати білки. Останнім шаром укласти сир. Покрити святковий салат тертим жовтком. Його змащувати майонезом не потрібно.

Крок 7:

По колу розкласти однакові круглі чіпси, злегка вдавлюючи їх в масу. При цьому постарайтеся не порушувати
круглу форму. На останньому етапі розмістити по всій поверхні половинки маслин.

Щоб було зручніше розподіляти на шари майонез, рекомендуємо перелити його у відповідну ємність або кулінарний мішок з дрібною насадкою. Якщо ж заправка в м’якій упаковці, зріжте невеличкий куточок. Через нього вийде відсадити тонкі лінії.

Святковий салат “Гранатовий браслет”

Ця закуска добре відома багатьом нашим читачам. Однак, погодьтеся, вона заслуговує на увагу. Якщо ж раптом ви ще ніколи не готували салат Гранатовий браслет, то обов’язково зробіть це хоча б раз.

Складові:

  • середнє куряче філе;
  • 2 невеликі буряків;
  • 2 середні моркви;
  • 2 картоплини;
  • 3 курячих яйця;
  • ріпчаста цибуля;
  • свіжий гранат;
  • 2-3 ложки волоських горіхів;
  • за смаком сіль;
  • за смаком майонез;
  • масло для смаження;
  • мелений перець.

Як приготувати

Крок 1:

Морква і картоплю вимити і відварити. В окремій каструлі зварити буряк.

Крок 2:

Курячі грудки приготувати в достатній кількості води з корінням і сіллю. Також зробити круто курячі яйця. Волоський горіх подрібнити.

Крок 3:

Ріпчасту цибулю нашаткувати, очистивши його від лушпиння. Обсмажити в маслі і відсудити.

Крок 4:

Готові овочі та яйця зачистити. Натерти в окремі миски. Філе дістати з каструлі, промокнути і порізати кубиками. Всі інгредієнти в своїх мисках змішати з сіллю, майонезом і перцем. Змішати. Гранат розрізати і вибрати зернятка.

Крок 5:

Тепер залишилося сформувати один з найкрасивіших святкових салатів. Для цього на середину круглого плоского страви поставити стакан.

Крок 6:

По черзі навколо викласти шари в наступному порядку: половина курки, морква, картопля, половина волоських горіхів, буряк, залишок горіхів, обсмажену цибулю, другу частину курки.

Крок 7:

Обкласти заготовку яйцями і змастити майонезом. Прибрати стакан і протерти тарілку серветками. Чи не залишивши порожнього простору, покрити салат зернятками граната.

Щоб полегшити процес допустимо відмовитися від обсмажування цибулі. В цьому випадку ріпчаста рекомендується замінити червоним. Саме цей сорт відмінно підходить до салатів в сирому вигляді.

Святковий салат “Маки”

Дуже простий і легкий у приготуванні салат Маки порадує ніжним смаком і естетично красивим зовнішнім виглядом.

Складові:

  • 310 г філе курки;
  • 195 грам маринованих шампіньйонів;
  • стебла зеленої цибулі;
  • 75 грам маслин (без кісточок);
  • кріп для прикраси;
  • за смаком сіль;
  • 105 грам сиру;
  • за смаком майонез;
  • 3 свіжих помідора;
  • мак для прикраси.

покроковий рецепт

Крок 1:

Грудку курки відварити. При цьому воду, в якій вона готується, обов’язково посолити. Через 25 хвилин м’ясо дістати. Остудити і порізати дрібними кубиками. Можна розібрати птицю на волокна.

Крок 2:

Два свіжих помідора порізати дрібними шматочками. Також вчинити і з маринованими грибами.

Крок 3:

Твердий сир дрібно потерти, а вимиті стрілки цибулі нашаткувати. Маслини різати кільцями. Причому залишити три штуки цілими для прикраси.

Крок 4:

Тепер викласти курячі кубики першим шаром на плоску тарілку. Влити майонез. Покрити все різаними маринованими печерицями. Додати зелену цибулю і змастити майонезній заправкою.

Крок 5:

Наступним шаром укласти помідори і всипати маслини. Ще раз розмістити майонез. Засипати, не залишивши пустот, тертим сиром. Гілочки кропу (вимиті і просушені) розкласти зверху. Що залишився круглий помідор нарізати тонкими слайсами. Сформувати з них маки, на середину встановити маслину і присипати дрібкою макових зерен.

Звичайно, мак попередньо рекомендується відварити. Але для створення святкового салату ми використовуємо дуже мало зерен. Тому їх буде достатньо вимити і просушити.

Святковий салат “Імператриця”

Уже за назвою представленої закуски зрозуміло, що це буде дорогий салат. Все вірно, адже ми пропонуємо включити в його рецепт слабосоленую рибу і червону ікру.

Складові:

  • 5 курячих яєць;
  • 95 грам червоної ікри;
  • 3 свіжих огірка;
  • 80 грам майонезу;
  • 245 грам червоної риби;
  • 3 середніх картоплі;
  • свіжа зелень.

Як приготувати

Крок 1:

У різних каструлях зварити картоплю “в мундирі”, а яйця круто. На даний процес піде 30 і 20 хвилин відповідно.

Крок 2:

Відварені інгредієнти очистити від ш
кірки і шкаралупи. Натерти їх в різні сухі миски.

Крок 3:

Видалити у свіжих огірків шкірку і разом з слабосоленої червоною рибою порізати кубиками. Зелень промити і дрібно порубати.

Крок 4:

На відповідну тарілку встановити круглу форму без дна. Першим шаром закласти терті яйця. Зверху розмістити відварену картоплю. Щедро змастити майонезом.

Крок 5:

Наступним шаром додати червону рибу і знову ввести майонез. Розрівняти поверхню.

Крок 6:

По краю засипати святковий салат свіжою зеленню. Ширина кільця – 4-5 см. Покрити порожню середину червоною ікрою. Закуска готова.

Червону рибу можна купити. Але якщо є час, замаринуйте цей інгредієнт самостійно. Для цього перевірте філе лосося, форелі або сьомги на кісточки і залиште м’якоть в оцті, олії, солі і перці на 10-12 годин.

Час приготування: 1 часЧісло порцій: 6Белкі в 100 гр: 8,5Жіри в 100 гр: 15,3Углеводи в 100 гр: 7,3Калорійность в 100 гр: 202