Заварні млинці на кефірі

Класичний рецепт пишних заварних оладок на кефірі

Самі повітряні оладки виходять на кефірі. Варіантів і способів приготування багато, але найбільш популярні рецептури, де всі компоненти змішуються. Рецепти заварних оладок на кефірі, не настільки затребувані, а даремно. Заварні млинці завжди виходять куди як пишніше, і не опадають після смаження.

Складові:

  • два яйця;
  • 40 мл питної води;
  • п’ять ложок цукру;
  • рослинна олія;
  • дрібна сіль і харчова сода – по половині ложечки;
  • 230 гр. борошна;
  • масло «Селянське», вершкове – 20 гр .;
  • стакан маложирного кефіру, кислого.

Покроковий рецепт заварних оладок на кефірі

Крок 1:

Виливаємо в невелику мисочку яйця. Солимо, кладемо цукор і починаємо збивати віночком. Отримавши однорідну масу, відставляємо на час в сторону.

Крок 2:

У каструльку наливаємо кефір і підливати до нього воду. Добре розмішавши, поміщаємо на самий мінімальний вогонь. Прогріваємо, безперервно розмішуючи, не доводячи до закипання. Важливо не довести до моменту, коли взявся пластівцями кефір почне перетворюватися в сир. Постійно перевіряйте температуру.

Крок 3:

Як тільки кефір візьметься пластівцями, знімаємо з плити і з’єднуємо з яєчної масою. Вливаємо гарячий кефір не поспішаючи і при цьому особливо інтенсивно розмішуючи солодку основу.

Крок 4:

В отриману суміш кладемо негашене соду і ретельно збиваємо.

Крок 5:

Додаючи невеликими порціями просіяне борошно, заводимо тісто для оладок. Важливо ретельно збивати після кожного введення борошна. Тісто має стати однорідним, з максимальним вмістом дрібних бульбашок і не рідкісним. При перевороті ложки, воно мало б збігати, а дуже повільно стікати.

Крок 6:

Наливаємо в сковороду на палець рослинного масла і добре розпалює на середньому вогні. Зачерпує тісто столовою ложкою, обсмажуємо оладки до рум’яності з обох боків. Викладаючи на тарілку, змащуємо гарячі оладки вершковим маслом.

Швидкий рецепт повітряних заварних оладок на кефірі – альтернативний варіант без яєць

Здавалося б, неможливо приготувати смачні оладки без яєць! Та ні ж, можна, якщо вони будуть заварними! Оладки виходять пишними, а за смаком нагадують дріжджові. Готувати їх дещо простіше, ніж класичні, адже варто переживати, що яйця згорнутися в гарячому кефірі.

Складові:

  • півлітрова упаковка кефіру;
  • борошно – 300 гр .;
  • неповна ложечка соди;
  • велика ложка цукру;
  • ложечка кристалів ваніліну;
  • соняшникова, фасована олія.

Як швидко приготувати заварні млинці на кефірі

Крок 1:

У невеликій вогнетривкої посуді з’єднуємо кефір з цукровим піском. Додавши трохи солі, добре розмішуємо і ставимо на самий маленький вогонь. Розмішуючи, прогріваємо, поки суміш не стане гарячою.

Крок 2:

Переливаємо гарячий кефір в зручну для заводу тесту миску. Засипаємо соду, розмішуємо. Розпушувач відразу почне діяти, кефірна суміш спіниться і різко збільшиться в об’ємі.

Крок 3:

Розмішуючи пінливу масу віночком, починаємо невеликими частинами вводити просіяне борошно. Регулюємо густоту, ретельно розмішуючи кожну нову порцію. Якщо зазначеної кількості борошна недостатньо, додайте. Важливо, щоб по консистенції тісто було схоже зі свіжої домашньою сметаною, від цього залежить легкість оладок.

Крок 4:

Обсмажуємо заварні оладки на розжареному в сковороді олії. Викладаємо тісто ложкою і перевертаємо, як тільки добре зарум’яниться нижня сторона.

Заварні млинці на кефірі з сирною начинкою – а-ля «Хачапурі»

Ще один спосіб приготування чудових оладок. Прогрівати будемо НЕ кисломолочний продукт, а вже готову основу. Після цього залишиться тільки вмішати борошно і соду. Готуються такі оладки з начинкою з сиру. Замість твердого можна використовувати малосольного бринзу, сулугуні або адигейський сир, їх теж подрібнюють на тертці.

Складові:

  • півсклянки кефіру;
  • 4 великих яйця;
  • дві ложечки цукру;
  • по неповної ложечці дрібної солі і соди;
  • три повних склянки борошна;
  • 150 гр. твердого вершкового сиру;
  • часник;
  • дві гілочки свіжого кропу;
  • масло високої категорії очищення, для смаження;
  • дві ложки среднежірной сметани.

Як приготувати

Крок 1:

Починати слід з підготовки начинки, оскільки її потрібно після цього охолодити. Для цього в невелику миску на середній тертці натираємо сир. До нього через прес розчавлює два зубчики часнику. Додавши сметану, подрібнений кріп і тонкі кільця зеленої цибулі, все ретельно розмішуємо і поміщаємо начинку в холодильник.

Крок 2:

У глибокій просторій каструльці з додаванням цукру і солі збиваємо все яйця. Підливаємо до яєчної маси кефір і ретельно перемішуємо.

Крок 3:

Розміщуємо кефірну основу на плиту, включаємо самий «повільний» вогонь. Постійно розмішуючи, доводимо кефірну основу до гарячого стану.

Крок 4:

Знявши каструлю з вогню, втручаємося порційно борошно. В кінці вводимо соду і ретельно перемішуємо, даємо тесту відстоятися хвилини три.

Крок 5:

Наливаємо в сковороду 5-міліметровим шаром масло і добре прогріваємо його на середньому вогні. Зачерпуючи десертною ложкою, викладаємо в розпечений жир трохи тесту, відразу кладемо зверху трохи начинки і прикриваємо новою порцією тесту. Як тільки низ оладок зарум’яниться, перевертаємо.

Заварні млинці на кефірі з яблуками на окропі

Найпростіший спосіб приготувати повітряні оладки на основі кефіру – заварити окропом. Не потрібно боятися перегріти або навпаки – недостатньо нагріти кисломолочний продукт. Кефірна основа заварюється окропом, головне інтенсивно розмішувати кефіру яєчну масу, щоб тісто заварилося рівномірно.

Складові:

  • по склянці води і кефіру;
  • 60 гр. цукру;
  • два яйця;
  • дві склянки просіяного борошна;
  • сода – 1/2 ч. л .;
  • дві ложки неароматно масла;
  • половина ложечки солі;
  • два солодких яблука.

покроковий рецепт

Крок 1:

До білого збиваємо яйця з цукром. Солимо, наливаємо масло, вливаємо кефір і добре розмішуємо.

Крок 2:

Інтенсивно розмішуючи приготовлену суміш, тонкою цівкою вливаємо окріп. Втручаємося в заварену основу соду, даємо постояти. Через чверть години, додаючи частинами борошно, замішуємо тісто, якому теж даємо постояти 15 хвилин.

Крок 4:

Поки тісто для оладок відстоюється, очищаємо від шкірки яблука. Вирізавши серцевину, натираємо м’якоть на крупній тертці.

Крок 5:

Викладаємо подрібнену яблучну м’якоть до тесту і перемішуємо.

Крок 6:

Обсмажуємо яблучні оладки так само, як і звичайні. Піддягаємо тісто ложкою і викладаємо в добре прогріте на сковороді олію.

Дріжджові заварні млинці на кефірі з манкою

Дріжджові оладки завжди виходять більш повітряними і пишними. Їх м’якуш більш пористий, але не такий здобний. Манка знижує пористість і ніяк не впливає на пишність оладок. Тісто готується довше, але воно того варте.

Складові:

  • півсклянки манки;
  • 0,5 ложечки гранульованих «швидких» дріжджів;
  • ложка цукру;
  • три великих яйця;
  • 250 мл питної води;
  • борошно з високою клейковиною – скільки «візьме» в себе тісто;
  • 100 мл молока;
  • чотири ложки соняшникової олії.

Як приготувати

У рецепті використовується суха манка. Щоб її крупинки не відчувалися в тесті, крупу потрібно заздалегідь добре розмочити. Мінімум за шість годин до приготування, залийте манку кефіром і залиште в теплі.

Крок 1:

Молоко виливаємо в каструльку і злегка прогріваємо на слабкому вогні. Перелив в глибоку миску, додаємо цукор і дріжджі. Ретельно перемішавши, відставляємо дріжджову суміш на 20 хвилин ближче до тепла.

Крок 2:

У зручну для замісу миску відміряє дві ложки борошна і підливати половину рослинного масла. Ретельно перетираємо ложкою. До вийшла кашки вливаємо 100 мл крутого окропу і інтенсивно розмішуємо віночком.

Крок 3:

Окремо збиваємо з сіллю і цукром яйця.

Крок 4:

Виливаємо до заваренной борошні, збільшилася в обсязі дріжджову суміш, збиті яйця і розбухлу в кефірі манку. Підливаємо масло, що залишилося і добре вимішуємо. Далі доводимо тісто до бажаної густоти додаванням борошна. Воно повинно вийти кілька гущі, ніж для звичайних оладок.

Крок 5:

Накриваємо миску з тестом полотняним рушником і залишаємо в теплі. Дочекавшись збільшення обсягу вдвічі, злегка розмішуємо тісто і починаємо випікати млинці.

Дріжджове тісто після підйому не потрібно розмішувати довго, інакше воно опадёт і пишних оладок вийде.

Оладки смажать на олії в товстостінній або забезпеченою антипригарним покриттям сковороді. Масло слід розжарювати добре, щоб низ оладок швидко схоплювався. Якщо тісто викладати в недостатньо прогріте масло, оладки почнуть розпливатися і швидко насичуватися маслом.