Запіканка з курки з картоплею в духовці

Класична запіканка з куркою з духовки

Не переживайте, класичну запіканку з курки з картоплею в духовці легко виконати за докладного рецептом, особлива майстерність кухаря не потрібно.

Ви витратите мінімум часу, якщо правильно організуєте робоче місце. Звільніть стіл, покладіть обробну дошку і пару ножів: для нарізки м’яса і овочів. Справа поставте чашу і міксер для збивання яєчної маси. Підберіть формочку, витріть її насухо і змастіть всередині маслом або жиром без запаху. Поставте її перед обробною дошкою. Увімкніть духовку (нехай нагрівається). І тепер починайте …

Список інгредієнтів:

  • Куріца- 1,5 кг.
  • Соняшникова олія-50 р
  • Картопля-1 кг.
  • Яйця куріние- 5 штук.
  • Лук ріпчаста 150 м
  • Сметана 12% – 100 г.
  • Сода, сіль.

Покроковий рецепт:

Крок 1:

Цілу тушку осмол на сильному вогні, поскоблите шкурку ножем. Промийте її всередині і зверху.

Крок 2:

Обробити курку на маленькі шматочки 5? 7 см.

Крок 3:

Перекладіть м’ясо в посуд для запікання.

Крок 4:

Ріпчасту цибулю наріжте і підсолити.

Крок 5:

Викладіть цибулю на курку.

Крок 6:

Картоплю треба тонко нарізати.

Крок 7:

Розподіліть картопляну соломку поверх лука.

Крок 8:

Помийте курячі яйця водою з рідким милом. Розбийте кожне над прозорим стаканом. Перевірте на колір і запах. Якісні яйця перелийте в чашу для збивання.

Крок 9:

Додайте сметану в яйця.

Крок 10:

Тепер всипте борошно і збийте масу міксером.

Крок 11:

Залишилося додати в заливку соду на кінчику ножа і останній раз збити.

Крок 12:

Залийте м’ясо з цибулею яєчної заливанням з борошном і сметаною.

Крок 13:

Якщо показник печі зашкалює до 180 градусів, то пора поставити туди свою заготовку.

Крок 14:

Через 15 хвилин вогонь потрібно зменшити. Тепер чекайте, нехай запіканка підсмажиться.

Перед початком закладки форму краще простелити фольгою або тонким лавашем. Так легше виймати порції. Подавайте запіканку з гірчицею, кетчупом, домашньою сметаною.

Швидкий рецепт запіканки з курки в духовці

Хочете отримати запіканку з курки з картоплею в духовці за десять хвилин? Тоді заздалегідь відваріть і картоплю, і м’ясо. Не знаєте куди подіти вчорашні залишки курки-гриль? Використовуйте їх для нового блюда.

Список інгредієнтів:

  • Готове куряче м’ясо (відварене або гриль) – 300 гр.
  • Варена картопля або чіпси- 250 гр.
  • Яйця-3 шт.
  • Зелень, приправа, сіль.
  • Масло 50 гр.

Покроковий рецепт приготування:

Крок 1:

Наріжте картоплю на кружечки.

Крок 2:

Змастіть дно сковороди олією.

Крок 3:

Викладіть картоплю в сковорідку.

Крок 4:

Відокремте м’ясо від кісток.

Крок 5:

Наріжте м’ясо на дрібні шматочки.

Крок 6:

Покладіть на картоплю куряче філе.

Крок 7:

Яйця розбийте в окремий посуд.

Крок 8:

Залийте продукти яєчної сумішшю.

Крок 9:

Поставте сковороду з запіканкою з курки з картоплею в духовку.

Виймайте виріб відразу ж, як тільки яйця підсмажаться. Посипте поверхню свіжої або підсушеної зеленню: петрушкою, базиліком, кропом, часником.

Ніжна запіканка з курки з картоплею для дітей

Їжа на загальному столі повинна відповідати запитам кожного члена сім’ї. Ось і приготуйте ніжну і м’яку запіканку.

Список інгредієнтів:

  • Курячий фарш- 1 кг.
  • Слівкі- 100 мл.
  • Твердий сир-50 гр.
  • Яйця-6 шт.
  • Картопля-1 кг;
  • Вершкове масло 150 гр.
  • Манна крупа- 2 ст. ложки.
  • Сухарі- 20 гр.

Покроковий рецепт приготування:

Крок 1:

Відваріть картоплю.

Крок 2:

Покладіть в нього 20 г масла, одне сире яйце, 30 мл вершків і зробіть пюре.

Крок 3:

Змастіть форму маслом і присипте панірувальними сухарями.

Крок 4:

Покладіть пюре і розрівняйте.

Крок 5:

Додайте і в фарш 30 мл вершків, потім манну крупу, одне яйце і збийте виделкою.

Крок 6:

На шар пюре викладіть підготовлений фарш.

Крок 7:

Розігрійте духовку до 150 градусів, а потім проведіть в неї свій виріб на 20 хвилин.

Крок 8:

Зваріть яйця круто. Для цього нехай вони поваритися в киплячій воді 8 хвилин.

Крок 9:

Занурте яйця в прохолодну воду, а пізніше зніміть з них шкаралупу.

Крок 10:

Натріть сир і яєчний білок на велику тертку, а жовток на дрібну.

Крок 11:

Готову запіканку прикрасьте в такому порядку: жовток, сир, білок.

Ніжна запіканка з курки з картоплею в духовці тане в роті. Їжте її з грінками і крабовим салатом.

Порції запіканки з курки в духовці на кожен день

Приготуйте декілька варіантів запіканок з різними добавками і беріть з собою на роботу і у відрядження.

Складові:

  • Курячі окорочка- 5 шт.
  • Картопля-10 шт.
  • Яблучний уксус- 2 ст. ложки.
  • Майонез- 100 гр.
  • Нарізний хліб по 1 скибочці на конверт.
  • Різні овочі по 1 2 шт.

Для виконання рецепта вам буде потрібно широка фольга. Як добавки до запіканці з курки з картоплею в духовці візьміть свої улюблені овочі: баклажани, болгарський перець, кабачки, шампіньйони, помідори, часник.

Покроковий рецепт приготування:

Крок 1:

Розведіть в літрі води яблучний оцет і замаринуйте курячі стегна.

Крок 2:

Очищені бульби опустіть в холодну воду.

Крок 3:

Овочі і гриби теж потрібно очистити і нарізати великими шматками.

Крок 4:

Відріжте ножицями п’ять подвійних квадратів з фольги.

Крок 5:

Покладіть один шматок фольги перед собою і починайте укладати в нього продукти.

Крок 6:

У центр покладіть хліб, на нього курячу ніжку. Поруч 2-3 картоплі.

Крок 7:

Далі в кожен пакет покладіть сюрприз. Наприклад, половинку перцю з грибочком, скибочку баклажана з помідором або кабачок з часничком.

Крок 8:

Злегка змастіть овочі майонезом.

Крок 9:

Тепер запікайте 50 хвилин.

Блискучі пакети зі смачними сюрпризами готові. Складіть їх в контейнер і в холодильник на зберігання. Тепер ви забезпечені їжею на весь тиждень.

Запіканка з курки з картоплею для новорічного столу

Поставте на новорічний стіл смачну і красиву запіканку.

Складові:

  • Куряче біле філе- 0, 5 кг.
  • Куряче яйце- 2 шт.
  • Картошка- 1,5 кг.
  • Сметана 100 гр.
  • Для прикрас:
  • Дрібноплідні помідори-5 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Перепелині яйця-10 шт.

Покроковий рецепт приготування:

Крок 1:

Форму з фольги потрібно обмазати всередині маслом і посипати панірувальними сухарями.

Крок 2:

Картоплю нарізати напівпрозорими кружечками.

Крок 3:

Частина картоплі викласти на дно форми.

Крок 4:

Біле філе нарізати по 2? 5 см.

Крок 5:

Покладіть шматочки курки на картоплю і присолите.

Крок 6:

Третій шар теж картопляний.

Крок 7:

Змастіть поверхню сметаною.

Крок 8:

Надішліть запіканку на 40 хвилин в гарячу грубку.

Крок 9:

Змішайте курячі яйця з двома ложками сметани.

Крок 10:

Змастіть отриманою сумішшю поверхню запіканки.

Крок 11:

І знову поставте виріб в грубку на 10 хвилин.

Крок 12:

Як вирізати декоративну і їстівну ялинку? Розріжте перець вертикально на дві частини. Вийміть з нього насіння. Намітьте вістрям ножа контури. Тепер акуратно вирізуйте. З боків покладіть помідорні кульки і сніговиків з перепелиних яєць. Підключіть до процесу дітей, нехай вони придумають прикраси. Це можуть бути зірочки з моркви, ялина з петрушки, зайчик з сиру. Напишіть майонезом вітальні слова і дату.