Яблучний пиріг з заварним кремом

Класичний рецепт приготування яблучного пирога з заварним кремом

Коли настає сезон стиглих і соковитих яблук на наших столах з’являються домашні компотики і, звичайно ж, випічка. Як правило, за традицією це шарлотка, пиріжки та пампушки, кекси з начинкою. Але в колекції рецептів є один яблучний пиріг із заварним кремом, який не залишить байдужим нікого. Рецепт приготування не зовсім легкий, але зате старання з лишком окупить хрустка скоринка пирога і ніжний крем.

Складові:

  • 365 гр. пшеничного борошна;
  • Неповна склянка дрібного цукрового піску;
  • Пачка хорошого маргарину або вершкового масла;
  • Щіпка дрібної солі (НЕ йодованої);
  • 2 ст. ложки крохмалю (будь-якого);
  • 3-4 стиглих яблука;
  • 2-3 яйця (а залежно від розміру);
  • 100 гр. жирної сметани;
  • Пакетик розпушувача;
  • 365 мл. свіжого молока;
  • Пакетик ваніліну.

Покроковий рецепт приготування яблучного пирога з заварним кремом

Крок 1:

Насамперед варто зайнятися приготуванням тесту, адже воно повинне повністю охолонути перед тим, як приступити до випікання яблучного пирога з заварним кремом.

Крок 2:

Перемішати борошно і розпушувач, звичайно ж, для легкості і пишності тесту, варто борошно просіяти. Масло порізати ножем на шматочки, і перетерти разом з борошном, щоб утворилася волога крихта. Розбити в крихту яйце, додати сметану і замісити тісто.

Крок 3:

Загорнути тісто в пергамент або харчову плівку, сформувавши з нього кульку, і прибрати для найкращого результату в морозильну камеру холодильника.

Крок 4:

Тепер варто зайнятися кремом – до яйцю додати пакетик ваніліну, і крохмаль. Влити в цю суміш молоко, і поставивши на вогонь, довести до закипання.

Крок 5:

Яблучка почистити і порізати дольками. Поділити тісто – одна повинна бути помітно більше іншої. Більшу частину – розкачати, і викласти акуратно в змащений маслом деко або форму.

Крок 6:

Розкласти по тесту яблука, підготувати з маленького шматочка тіста фігурні смужки для прикраси випічки. На яблука вилити гарячий крем, розкласти смужки тесту в шаховому порядку, защипнути, щоб пиріг не розвалився, і поставити в гарячу духовку на 45 хвилин.

Готовий пиріг, коли він трохи охолоне, вийняти з форми, повністю остудити і за бажанням прикрасити цукровою пудрою. Різати його рекомендується тільки охолодженим, і відразу ж подавати до чаювання.

Швидкий яблучний пиріг із заварним кремом

Яблучними пирогами з заварним кремом можна здивувати не тільки членів сім’ї, а й друзів заглянули в гості. Приготування не забере багато часу, якщо використовувати готове тісто з магазину чи супермаркету.

Складові:

  • Упаковка листкового тіста;
  • 5 яблук;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. ложка крохмалю;
  • 300 мл. молока;
  • Ванілін.

Як швидко приготувати яблучний пиріг з заварним кремом

Крок 1:

Вийняти листкове тісто з морозильної камери за 20 хвилин до приготування пирога, і включити духовку, щоб вона розігрілася до 180 С.

Крок 2: Збити яйця, додати до них молоко і ванілін, можна за смаком додати ще і цукрового піску, але краще коричневого для карамельного смаку та гарного кольору. Додати крохмаль і довести до закипання.

Крок 3:

Тоненьким шаром розкласти тісто по змащеній формі (з бортиками – інакше крем витече), викласти на нього шматочки яблук (очищених), сформувати бортики і залити гарячим кремом. Якщо залишилося тісто, то можна продумати прикраса випічки.

Випікається пиріг близько 25 хвилин, а ось подаючи його до столу, варто припорошити цукровою пудрою зробленої з коричневого цукру (можна подрібнити в кавомолці).

Яблучний пиріг з заварним кремом і свіжими ягодами

У яблучних пирогах з заварним кремом відмінно поєднуються всі інгредієнти, але якщо самі яблучка солодкі – в начинку можна додати трохи свіжих ягід, щоб підкреслити смак соковитих фруктів.

Складові:

  • Яйця великі -2 шт .;
  • 3-4 ложки Жирненький сметани;
  • 165 гр. маргарину або масла;
  • 4 ст. ложки білого (або коричневого для смаку) цукру;
  • Щіпка морської солі;
  • 2,5 склянки борошна;
  • 300 мл. свіжого молока;
  • Розпушувач (порошок для випічки) – 1 шт .;
  • Крохмаль (будь-який в наявності) – 30 гр .;
  • Трохи ваніліну;
  • Яблука – 3 шт .;
  • Жменя будь-яких ягід.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1:

Серед всієї кухонного посуду, що є в наявності, вибираємо найглибшу і просіваємо туди борошно. Додаємо сіль, розпушувач, і нарізане кубиками масло. Розтираємо руками отриману суміш в дрібну крихту, додаємо яйце і сметану. Формувати тісто, і прибираємо його охолоджуватися.

Крок 2:

Змішати молоко, цукор і яйце в кухлик, додати крохмаль і при безперервному помішуванні довести до кипіння. Відставити в сторону, але в теплому місці (інакше при охолодженні крем сильно загусне).

Крок 3:

Розкачати тісто, викласти його в відповідну форму або розкласти на деку і сформувати бортики.

Крок 4:

Яблука очистити, змішати з ложкою цукру і додати ягоди. Розкласти фруктову начинку всередині тесту, залити ще теплим трохи густуватим кремом.

Крок 5:

Поставити пиріг на 40 хвилин випікатися, поки він не покриється золотистою і хрусткою скоринкою, а крем не стане густим.

При подачі, кожен шматочок такого пирога можна не тільки присипати цукровою пудрою, але і прикрасити по-літньому, свіжими ягодами і гілочками м’яти.

Яблучний пиріг з шоколадним заварним кремом

Про яблучних пирогах з заварним кремом з шоколаду можна тільки мріяти, після недільного сімейного обіду або вечері або вечірки з дітьми. Приготувати його не так складно, а результат виходить чудовим.

Складові:

  • Яблука з рожевими або жовтими бочками – 4 шт .;
  • Борошно – 300 гр .;
  • Сода (погасити гарячою водою) – на кінчику ножа;
  • Маргарин – половина пачки;
  • Сметана 20% – 3 ст. ложки;
  • Крохмаль – 25-30 гр .;
  • Какао-порошок – 50-55 гр .;
  • Цукор – 0,7 склянки;
  • Дрібка солі;
  • Яйця – 2 шт .;
  • Молоко – 350 мл.

Покроковий процес приготування

Крок 1:

Замісити тісто з борошна і солі, додати соду, і шматочки маргарину. Вийде навіть не тісто, а крихта, в яку потрібно вмішати щіпку цукру, яйце і сметану. Сформувати грудочку пісочного тіста і прибрати в прохолодне місце.

Крок 2:

Яблука порізати, і відкласти в сторону, щоб вони не потемніли можна полити скибочки соком лимона.

Крок 3:

Змішати молоко з крохмалем, яйцем, цукром і какао-порошком. Після розчинення всіх грудочок, суміш нагріти до появи перших бульбашок і закипання.

Крок 4:

Розкачати тісто за формою, на дно розкласти яблучні дольки, викласти гарячий шоколадний крем і прикривши залишками розкачане тісто пиріг, поставити його в духовку до готовності на 490 хвилин.

Що стосується подачі – то такий пиріг володіє насиченим і яскравим смаком, тому в додатковому прикрасу десерт не потребує.

Яблучний пиріг з заварним кремом і абрикосами

Безумовно, такий пиріг займе трохи більше часу, ніж звичайна шарлотка – але результат того вартий, щоб в сезон балувати членів сім’ї яблучними пирогами з заварним кремом. Інша назва цієї домашньої випічки «Польська шарлотка». Що найцікавіше, після приготування ви з подивом відзначите, що витративши 5 хвилин на приготування крему, у вас вийде не домашній пиріг, а повноцінний торт.

Складові:

  • 1 повний і 2/3 склянки пшеничного борошна;
  • Пачка вершкового масла;
  • Трохи морської солі;
  • Пакетик ваніліну;
  • Склянка цукру;
  • 3 великих солодко-кислих яблука;
  • 2 склянки (стандартні) молока;
  • 1,5 ложки крохмалю;
  • 3 яйця (дрібні);
  • 2 ст. ложки сметани;
  • 5 стиглих абрикос.

Покроковий рецепт приготування:

Крок 1:

Зробити тісто з борошна, солі, маргарину, сметани, яйця. За бажанням, щоб тісто вийшло ніжним і пишним, в нього можна додати розпушувач.

Крок 2:

В молоко додати яйце, ванілін, цукровий пісок і крохмаль. Дочекатися розчинення і довести суміш до кипіння.

Крок 3:

Очистити від насіння яблука і нарізати їх, з абрикосів вийняти кісточки. Викласти тісто в змащену форму, розкласти фрукти і залити пиріг готовим кремом.

Крок 4:

Поставити пиріг випікатися до готовності, включивши духову шафу на середню температуру.

При подачі яблучного пирога з заварним кремом і абрикосами до чаювання, пиріг варто прикрасити часточками свіжого абрикоса, або протерти через сито варення і глазурувати кожен шматочок.