Яблучний пиріг з медом

Класичний яблучний пиріг з медом «Буденний»

Для приготування ніжного і солодкого пирога знадобиться не тільки мед, а й вершкове масло. Іноді його замінюють маргарином, але в такому варіанті бажано вибирати якісний і жирний продукт. Якщо в ньому буде багато води, тісто виходить суші, медовий пиріг при нарізці трохи кришиться.

складові

  • 0,17 кг цукру;
  • 0,08 г меду (2,5 ложки);
  • 3 яйця;
  • 0,15 кг масла;
  • 0,25 кг борошна;
  • 0,01 кг розпушувача;
  • 550 г яблук.

Покроковий рецепт класичного яблучного пирога з медом

Крок 1:

Починати приготування тіста потрібно з меду і масла, щоб вони охололи. Викладаємо обидва інгредієнта в каструльку або в металеву миску, розтоплюємо на плиті. Або ж можна скористатися мікрохвильовою піччю. Прибираємо масло з медом остигати.

Крок 2:

Тепер займаємося яблуками. Промиваємо, витираємо насухо, ріжемо на шматочки, прибираючи огризки. Кришимо дрібно, приблизно по сантиметру. Висипаємо в миску, накриваємо серветкою.

Крок 3:

З’єднати яйця і рецептурну кількість піску. Суміш потрібно збити. Звичайно, зручно для цього використовувати міксер. Збиваємо до гарної пінки.

Крок 4:

Знижуємо швидкість міксера до малих оборотів і заливаємо охолоджені медову суміш з маслом.

Крок 5:

Продовжуючи розмішувати тісто, засипаємо борошно і не забуваємо додати розпушувач. Як тільки медове тісто стане однорідне, вимикаємо міксер, виймаємо віночки з маси.

Крок 6:

Пересипаємо в медове тісто нарізані фрукти. Злегка розмішуємо.

Крок 7:

Відразу перекладаємо масу в форму. Діаметр не більше 25 сантиметрів, інакше пиріг вийде низький. Випікати при 180 ° C 35 хвилин.

Готовність пирогів з напіврідкого тіста завжди перевіряють дерев’яною лучиною. Метод простий і достовірний, потрібно проколоти виріб в центральній або просто в найвищій частині. Відразу вийняти паличку, помацати. Якщо лучинка липка, то пиріг ще не готовий.

Швидкий рецепт яблучного пирога з медом

Рецептура м’якого і повітряного яблучного пирога за мотивами класичної шарлотки. За рахунок додавання меду випічка виходить неймовірно ароматна, а також змінює колір. Бісквіт буде рум’яний, корочка коричнева. Чудовий буденний варіант на швидку руку, загальний час приготування буде залежати від висоти форми, але приблизно 40 хвилин.

складові

  • 4 яйця;
  • 60 г меду (дві ложки);
  • 500 г яблук;
  • 110 г цукру;
  • 0,5 ч. Л. розпушувача;
  • 150 г борошна.

Як швидко приготувати яблучний пиріг з медом

Крок 1:

Борошно використовується пшеничне вищого ґатунку, засипати її в сито, додати розпушувач, просіяти в суху посудину.

Крок 2:

Яйця відправити в іншу миску або чашу від міксера, відразу викласти мед і цукровий пісок. Збити інгредієнти близько п’яти хвилин. Завдання – розчинити все крупинки, суміш стане пишна, посвітлішає.

Крок 3:

Нарізати яблука довільними скибочками, нічого не потрібно очищати, вирізати, тільки по ходу справи обходимо огризок.

Крок 4:

Тепер потрібно все змішати. Спочатку борошно і збиті яйця, потім додаємо до них приготовані шматки яблук.

Крок 5:

Перемішати медове тісто для пирога, перелити в форму. Якщо вона з силікону або просто має антипригарне покриття, щось не змащувати. Якщо використовується звичайна роз’ємна форма, то на дно покласти пергамент.

Крок 6:

Проставити пиріг з медового тіста при 190 ° C. В середньому випічка займе 25-27 хвилин.

Якщо випікати такий пиріг на низькому деку, то температуру бажано збільшити до 200 градусів. Якщо ж форма невелика близько 20 см, то краще знизити до 180 градусів, щоб тісто в центральній частині повністю пропеклося.

Яблучний пиріг з медом і кунжутним насінням на сметані

Для замісу тіста небажано використовувати рідку і маложирную сметану, краще взяти продукт не менше 20% жирності. В іншому випадку тісто вийде трохи інше, не таке здобне, але теж пишне смачне і пишне.

складові

  • 0,38 кг борошна;
  • 0,35 кг сметани;
  • 4 яйця (маленьких беремо 5);
  • 35 г кунжуту;
  • 0,16 кг цукру;
  • 0,1 кг меду;
  • 0,45 кг яблук;
  • 1 пакетик розпушувача.

Як приготувати

Крок 1:

Сметану вийняти в тепло, нехай трохи постоїть і зігріється. Поки викласти в миску всі яйця, засипати до них пісок. Збити пару хвилин, щоб цукор розчинився.

Крок 2:

Додати до яєць сметану, збити ще хвилину.

Крок 3:

Додати мед. Якщо він не сильно густий, то кладемо відразу. Якщо він засахарілся і твердий, то спочатку потрібно підігріти. Плавиться продукт при невеликих температурах, багато часу процес розтоплення не займе.

Крок 4:

Перемішати масу з медом, засипати інші інгредієнти тесту. Якщо потрібно замінити розпушувач, то кладемо чайну ложку соди, гасимо.

Крок 5:

Нарізати фрукти можна будь-якими шматочками: крупно, дрібно, часточками, кубиками. Також є кілька способів додавання: відразу в тісто, викладаючи на дно форми або в середину пирога. Робимо, як більше подобається.

Крок 6:

Засипаємо медово-яблучний пиріг зверху білими насінням кунжуту.

Крок 7:

Ставимо і печемо при 210. Через півгодини перевіряємо готовність, можна збільшити час.

Якщо немає кунжуту, то точно також можна засипати медово-яблучний пиріг зверху горіхами. Але ні в якому разі попередньо НЕ обсмажуємо, інакше до кінця випічки все шматочки згорять.

Яблучний пиріг з медом «Смачна дієта»

Найкраще для такого яблучного пирога з медом використовувати неочищену цельнозерновую борошно. У цьому випадку на виході дуже корисна випічка. Але з пшеничним борошном тісто теж відмінно виходить.

складові

  • 0,5 ст. борошна;
  • 0,2 ст. вівсянки;
  • 0,2 л кефіру;
  • 1,5 ст. л. меду;
  • 2 яйця;
  • 5 г розпушувача;
  • 0,3 кг яблук.

покроковий рецепт

Крок 1:

Пластівці потрібно злегка перемолоти на звичайній кавомолці, щоб вони стали дрібнішими. Змішати з кефіром. Небажано використовувати холодні продукти, краще трохи потримати в теплі.

Крок 2:

Надіслати в миску яйця, додати до них мед, збити все разом до гарної пінки, ввести набряклі в кефірі висівки. Розмішати.

Крок 3:

Змішати цельнозерновую борошно з розпушувачем, додати в тісто.

Крок 4:

Перелити масу в формочку не більше 20 см, можна взяти менший діаметр. За бажанням беремо силіконові формочки для кексів, вийдуть мініатюрні вироби.

Крок 5:

Яблука нарізати великими часточками, кожен фрукт приблизно на вісім частин. Розкласти на тесті, злегка придавити, щоб шматочок наполовину увійшов в пиріг.

Крок 6:

Випікати півгодини. Готується медовий пиріг при 190, час може трохи змінюватися в більшу або меншу сторону в залежності від особливостей духовки.

Кефір в даному рецепті можна замінювати домашньої або покупної кислим молоком, ряжанкою, нежирною сметаною, йогуртом без фруктових і ягідних добавок. Аналогічно печуть дієтичні медові пироги зі сливами, айвою.

Пряний яблучний пиріг з медом, корицею і імбиром

Даний пиріг краще готувати в зимовий час, так як він видає приголомшливий зігріваючий аромат, будинок наповниться теплом і затишком. Випічка підходить для буднів, але також її можна подати до різдвяного або великоднього столу. Може, таким пирогом завершити пост або відзначити початок нового року?

складові

  • 0,19 кг борошна;
  • 0,08 кг цукру;
  • 0,1 л сметани;
  • 2 яйця;
  • 6 г соди (плюс трохи оцту);
  • 5 г кориці;
  • 7 г імбиру;
  • 60 г меду;
  • 4 яблука.

Як приготувати

Крок 1:

Мед викласти в миску, додати до нього корицю і імбир, підігріти в мікрохвильовій печі кілька секунд. Залишити теплу масу на час, нехай постоїть і охолоне, а прянощі розкриють аромат.

Крок 2:

Яйця об’єднати і збити з цукровим піском. Додати сметану. При необхідності замінюємо йогуртом або вершками. Розмішати.

Крок 3:

Додати прянощі з медом, розмішати повторно, засипати в тісто просіяне борошно. В цей же момент погасити і додати соду, тісто перемішати.

Крок 4:

З яблук зняти шкірку, розрізати четвертинками. У кожного шматочка зрізати ножем куточок, в якому знаходиться частина Огризка і насіння.

Крок 5:

Тісто відправити в форму. Зверху розкласти великі шматки яблук, втопити, але не до самого кінця. В процесі маса ще підніметься, начинки практично не буде видно. За бажанням можна присипати верх горіхами.

Крок 6:

Форму з медовим пирогом поставити в заздалегідь розігріту піч. В середньому випічка займе 40 хвилин при 180.

Замість звичайної кориці та імбиру можна використовувати сухі духи. Так називають пряну суміш для приготування різдвяних пряників і печива. Крім вище зазначених спецій, в ній може бути присутнім бадьян, шафран, кардамон і інші ароматні компоненти. Прекрасно в таке тісто впишеться лимонна або апельсинова цедра. Їх аромат створює святкову атмосферу, піднімає настрій і проганяє хвороба.