Яблучний пиріг з кремом

Яблучний пиріг з кремом – класичний рецепт

Найпопулярнішим пирогом з яблуками є шарлотка. Не менш смачним виходить яблучний пиріг з кремом. Ніжний крем в поєднанні з м’яким тестом і соковитими яблуками, дозволяє отримати справжній шедевр.

складові

  • яблука – два великих плоди;
  • борошно пшеничне – 360 гр;
  • пакетик ваніліну;
  • великі яйця – дві штуки;
  • 50 г крохмалю;
  • 250 г цукру-піску;
  • 350 мл молока домашнього;
  • Сметана – 50 г;
  • дрібка солі;
  • 180 г масла вершкового;
  • 3 г розпушувача.

Покроковий рецепт яблучного пирога з кремом

Крок 1:

Борошно двічі просіюємо, з’єднуємо з розпушувачем і сіллю. Масло поміщаємо на півгодини в морозилку і нарізаємо дрібними кубиками і кладемо в суху суміш. Перетираємо руками в дрібну крихту. Додаємо 100 г цукру, одне яйце і сметану. Замішуємо тісто і відправляємо його в холодильник.

Крок 2:

Цукор, що збиваємо з яйцем, додаємо крохмаль і ванілін. Вливаємо молоко, розмішуємо і відправляємо на повільний вогонь. Суміш доводимо до закипання і знімаємо з вогню. При цьому постійно перемішуємо.

Крок 3:

Очищаємо яблука від шкірки і серцевини. Нарізаємо фрукт невеликими шматочками.

Крок 4:

Тісто ділимо на дві частини: більшу і меншу. Велика виступатиме в якості основи, а з меншою зробимо верхній шар. Розкачуємо більшу частину і викладаємо в роз’ємну форму. Формуємо бортики.

Крок 5:

На основу викладаємо яблука і заливаємо їх гарячим кремом. З тесту робимо смужки і викладаємо їх на начинку у вигляді сіточки. Ставимо пиріг на 50 хвилин в розігріту до 180 ° С духовку.

Крем варіть на мінімальному вогні, постійно перешиваючи, інакше він швидко підгорить. Смужки тесту можете змастити збитим яйцем. Для аромату в крем додають ваніль або цедру цитрусових.

Варіант 2. Яблучний пиріг з кремом – швидкий рецепт

Яблучний пиріг з пісочного тіста зі сметанним кремом готується швидко. Однак варто пам’ятати, що десерт досить поживний, тому його не рекомендують тим, хто дотримується дієти.

складові

  • яблука кисло-солодкі – кілограм;
  • 600 г борошна пшеничного;
  • півлітра сметани;
  • 5 г соди харчової;
  • 300 г цукру-піску;
  • п’ять великих яєць;
  • пачка масла вершкового.

Як швидко приготувати яблучний пиріг з кремом

Крок 1:

Пачку м’якого масла гарненько розітріть з 150 г цукру-піску. Додайте яйця і соду, попередньо погасивши її столовим оцтом або соком лимона. Введіть борошно і замістити тісто.

Крок 2:

Яблука почистіть від шкірки, виріжте перегородки з насінням. Фруктову м’якоть дрібно покришите.

Крок 3:

Змастіть форму вершковим маслом. Приблизно дві третини тесту розподіліть по формі, сформувавши бортики. Викладіть на основу яблука. З тесту зробіть смужки і викладіть поверх начинки. Випікайте 35 хвилин в розігрітій духовці. Температура повинна бути 180 С.

Крок 4:

Сметану з’єднайте з 150 г цукру і добре збийте. Вийміть з духовки пиріг, залийте його сметанним кремом і залиште як мінімум на шість годин.

Сметану краще використовувати жирну. Перед збивання її необхідно охолодити. Якщо ви хочете, щоб крем вийшов густим, викладіть сметану в марлю, підвісьте і залиште на кілька годин.

Варіант 3. Крихкий яблучний пиріг з кремом

Оригінальний пиріг з смачним кремом, горіхово-яблучною начинкою і тендітної ніжною скоринкою. При цьому тісто готують абсолютно без цукру.

складові

тісто

  • 120 г слив. масла;
  • кухонна сіль – щіпка;
  • 250 г борошна;
  • молоко – 100 мл.

начинка

  • 30 мл рому;
  • яблука – 300 г;
  • 40 г цукру-піску;
  • шматочок слив. масла.

крем

  • 50 мл молока;
  • 100 г цукру;
  • 80 г волоських горіхів;
  • яйця – два штуки.

Як приготувати

Крок 1:

Просійте через дрібне сито борошно в глибоку ємність, додайте дрібку солі і м’яке масло. Влийте молоко. Замісити круте тісто, загорніть його в плівку і залиште на півгодини в холоді.

Крок 2:

Горіхи покришите ножем не дуже дрібно. Очищені яблука наріжте невеликими шматочками, видаливши серцевину. У сотейнику розтопіть ложку масла, всипте цукор і карамелізується хвилину, додайте ром. Перемішайте і зніміть з вогню. Яблука перекладіть в карамель і ще раз перемішайте.

Крок 3:

Яйця збийте з двома ложками молока і цукром до густої світлої маси. Додайте горіхи в яєчну суміш і акуратно розмішайте.

Крок 4:

Розкачайте тісто, і викладіть його в змащену жиром форму. Зробіть бортики. Викладіть на основу начинку і залийте її кремом. Поставте в розігріту духовку на сорок хвилин. Випікайте при 180 С.

Шкірку з яблук можете не зчищати, вона додасть пирогу приємною кислинки. Подрібнити горіхи можна за допомогою качалки або в блендері.

Варіант 4. Яблучний пиріг з сирним кремом

Яблука в ніжному сирному кремі на хрусткому тонкому коржі – це не тільки смачно і красиво, але ще й корисно. Випічка припаде до смаку навіть тим, хто не любить сир.

складові

корж

  • скл. борошна вищого сорту;
  • жовток;
  • 80 г масла слив .;
  • молоко – півтори ложки;
  • 30 г цукру.

крем

  • 150 г цукру-піску;
  • три яйця;
  • сир – півкілограма;
  • 100 г сметани;
  • лимон;
  • 40 г картопляного крохмалю;
  • яєчний білок;
  • пакетик ваніліну.

Начинка і прикраса

  • чотири яблука;
  • пудра цукрова;
  • 50 г яблучного повидла;
  • мигдальні пелюстки.

покроковий рецепт

Крок 1:

Жовток розітріть з цукром до білого кольору, влийте молоко і розмішайте. Додайте охолоджене пряжене масло, перемішайте. Швидко замісіть тісто, потроху підсипаючи просіяне борошно.

Крок 2:

Застелите пергаментом дно рознімної форми. Розподіліть тісто руками по дну. У кількох місцях наколи виделкою. Поставте в духовку хвилин на десять, розігріту до 200 С.

Крок 3:

Зніміть з лимона цедру. Очищені яблука наріжте тонкими скибками. Фрукти викладіть в миску, збризніть лимонним соком і розмішайте. Перетріть сир через дрібне сито.

Крок 4:

Білки відокремити від жовтків. Останні розітріть з ваніллю і цукром. Додайте сметану, цедру лимона і збийте. Введіть крохмаль і сир. Продовжуйте збивати до однорідності. Яєчний білок збийте до міцних піків. З’єднайте збитий білок з сирним кремом і акуратно перемішайте.

Крок 5:

Бортик форми змастіть маслом і встановіть навколо дна з коржем. На корж викладіть дві третини скибочок яблук. Накрийте фрукт сирним кремом. Скибочки красиво викладіть зверху.

Крок 6:

Духовку розігрійте до 180 С. Поставте в неї пиріг і випікайте близько години. Готовий пиріг змастіть гарячим повидлом і присипте пелюстками мигдалю. Остудіть і поставте на пару годин в холод.

Щоб крем вийшов однорідної консистенції, сир обов’язково перетріть крізь сито. Якщо ви любите солодку випічку, збільште кількість цукру.

Варіант 5. Шоколадний яблучний пиріг з кремом

Любителі шоколаду будуть в захваті від цієї випічки. Поєднання ніжного ванільного крему, кисло-солодких яблук і какао дозволяє отримати смачний і ніжний пиріг.

складові

  • упаковка ванільного крему;
  • 175 г борошна;
  • кориця;
  • 150 г цукру-піску;
  • пакетик ванільного цукру;
  • 350 г яблук;
  • 5 г розпушувача;
  • 150 г маргарину;
  • 20 г какао;
  • три яйця;
  • шоколад.

Як приготувати

Крок 1:

Маргарин викладіть в сотейник і поставте на мінімальний вогонь. Охолодіть його до теплого стану. У глибокий посуд всипте цукровий пісок, додайте топлений маргарин і збийте міксером.

Крок 2:

Коли цукор розчинитися, додайте яйця і продовжуйте збивати, поки маса не збільшиться в об’ємі. Додайте какао і перемішайте.

Крок 3:

З очищених яблук видаліть серцевину. М’якоть фрукта подрібніть на крупній тертці. Додайте терте яблуко в миску з яєчною сумішшю. Приправте корицею і ванільним цукром. Перемішайте.

Крок 4:

Борошно посійте, з’єднайте з розпушувачем і, потроху додаючи в миску, замісити тісто, консистенції як на оладки.

Крок 5:

Форму змастіть олією. Викладіть в неї тісто і розрівняйте силіконової лопаткою. Поставте форму з тестом в розігріту до 180 ° С духовку і випікайте сорок хвилин.

Крок 6:

Приготуйте ванільний крем, дотримуючись інструкції на упаковці. Остудіть його. Готовий пиріг вийміть з духовки, остудіть до теплого стану і змастіть кремом. Зверху прикрасьте шоколадною стружкою.

Якщо у вас немає напівфабрикату для приготування крему, можете зварити його з молока і додати ваніль. Після того, як ви завдасте крем на пиріг, залиште його на кілька годин для просочення. Білки буде легше збити, якщо попередньо їх охолодити і додати дрібку солі.