Яблучний пиріг з корицею

Класичний рецепт яблучного пирога з корицею

У яблуках міститься величезна кількість вітамінів і мікроелементів. Вони допомагають зміцнити організм, покращують травлення і підвищують імунітет. Але не всім подобаються фрукти в сирому вигляді, тому смачний пиріг стане відмінним рішенням.

Складові:

  • Яблука – 4 штуки;
  • Борошно – 250 г;
  • Яйце – 2 шт .;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Розпушувач – 10 г;
  • Цукор – 120 г;
  • Кориця і сіль;
  • Сметана – 30 м

Покроковий рецепт яблучного пирога з корицею

Крок 1:

Для початку потрібно розм’якшити масло при кімнатній температурі. Просто викладіть його в скляну ємність і почекайте, не треба робити ніяких додаткових маніпуляцій. Борошно просійте через сито, щоб тісто було більш повітряним.

Крок 2:

Коли вершкове масло стане м’яким, збийте його з цукром. Відокремте білок одного яйця від жовтка, збийте його і введіть в суміш. Туди ж додайте жовток, акуратно перемішайте.

Крок 3:

Просіяне борошно з’єднайте з сіллю і розпушувачем. Поступово додавайте туди суміш з масла і яєць. Вимісити тісто.

Крок 4:

Увімкніть духовку. Нехай вона розігріється до 180 градусів, поки ви займетеся начинкою.

Крок 5:

Поріжте яблука на часточки, видаліть насіння. Посипте кожен шматочок цукром і корицею.

Крок 6:

У форму для випікання насипте трохи борошна або покладіть спеціальний пергамент. Розподіліть по ній тісто тонким шаром. Зверху викладіть часточки яблук, відправте в духовку.

Крок 7:

Розбийте друге яйце в миску, туди ж додайте сметану і столову ложку цукру. Перемішайте всі інгредієнти до однорідності.

Крок 8:

Після 20 хвилин запікання витягніть пиріг з духовки. Змастіть його збитим яйцем зі сметаною, помістіть в духовку ще на півгодини.

Смак класичного пирога з яблук з корицею пробуджує найкращі спогади. Пісочне тісто тане в роті, кришиться і змушує знову відчути себе дитиною. Таке блюдо можна подати до святкового столу або просто приготувати без приводу для найближчих людей.