Яблучний пиріг з карамеллю

Варіант 1. Класичний рецепт яблучного пирога з карамеллю

Яблучний пиріг – найпопулярніша і смачна випічка. Кожна господиня хоче урізноманітнити його, щоб створити свій неповторний шедевр.

складові

  • три яблука;
  • 20 мл питної води;
  • три яйця;
  • лимон;
  • 400 г цукру;
  • 200 г борошна високої якості.

Покроковий рецепт яблучного пирога з карамеллю

Крок 1:

У сковороду всипте приблизно стакан цукру, додайте дві ложки питної води, перемішайте, включите інтенсивний вогонь. Коли цукор почне плавитися, скрутіть вогонь і помішуйте дерев’яною лопаткою, щоб цукор карамелізований рівномірно. Коли суміш придбає золотаво-коричневий відтінок, зніміть сковороду з вогню і перелийте в форму.

Крок 2:

Очищені яблука подрібніть часточками. Збризніть лимонним соком. Викладіть у форму поверх карамелі. Два скибочки лимона наріжте разом зі шкіркою на дрібненькі шматочки і розкладіть поверх яблук.

Крок 3:

У чашу блендера вбийте яйця, всипте цукор і збивайте до утворення пишної маси. Поступово всипте склянку борошна. Залийте тестом яблука в формі. Поставте її в духовку на півгодини. Випікайте при 180 С. Готову випічку дістаньте з духовки і гарячої переверніть на блюдо.

Подавати пиріг можна з морозивом або збитими вершками. За бажанням можете додати груші або інші фрукти. Слідкуйте, щоб карамель не підгоріла, інакше вона буде гіркою.

Варіант 2. Швидкий рецепт яблучного пирога з карамеллю

Готове листкове тісто дозволяє приготувати пиріг за лічені хвилини. При цьому випічка виходить хрусткою, яка практично тане в роті.

складові

  • 300 г листкового тіста;
  • половинка лимона;
  • чотири яблука;
  • 10 г кориці;
  • 125 г цукру;
  • 25 г слив. масла.

Як швидко приготувати яблучний пиріг з карамеллю

Крок 1:

Подрібніть очищені яблука середніми часточками. Викладіть в тарілку і збризніть соком лимона, щоб вони не потемніли. Посипте корицею і ложкою цукру. Перемішайте.

Крок 2:

В чавунну сковороду викладіть вершкове масло, всипте цукор і поставте на сильний вогонь. Помішуючи лопаткою, почекайте, поки цукор не розплавиться. Маса повинна придбати карамельний колір.

Крок 3:

Викладіть яблучні дольки по колу сковороди щільно один до одного. Продовжуйте прогрівати карамель на повільному вогні хвилин 15. Яблука виділять сік, який змішається з карамеллю.

Крок 4:

Листкове тісто необхідно розморозити. Викладіть на стіл і виріжте коло, діаметр якого повинен бути трохи більше, ніж сковорода. Акуратно накрийте яблука тестом, підгинаючи краю пальцями всередину до яблук. Зверху зробіть кілька проколів.

Крок 5:

Поставте сковороду на півгодини в духовку. Випікайте при 180 С. Готовий пиріг вийміть з духовки, почекайте хвилин п’ять, і переверніть його на тарілку.

Чи не перевертайте пиріг відразу, інакше карамель може вилитися. Не присипати цукровою пудрою, інакше випічка втратить свій блиск.

Варіант 3. Яблучний пиріг з карамеллю з вершковою заливкою

Вершкова заливка робить пиріг дуже ніжним. Виходить ароматна, корисна і смачна випічка з вершково-карамельним смаком.

складові

  • вісім невеликих яблук;
  • масло вершкове. – 150 г;
  • 300 г борошна;
  • шість яєць;
  • жирні вершки 35% – 300 мл;
  • 250 г цукру білого.

Як приготувати

Крок 1:

Просійте борошно через сито в глибокий посуд, додайте половину склянки цукру і шматочки охолодженого масла. Перетирають руками до отримання дрібної крихти. По одному введіть яйця, вимішуючи тісто до гладкого стану. Сформуйте з нього кулю, загорніть в плівку і відправте на годину в холод.

Крок 2:

Присипте робочу поверхню борошном. На неї викладіть тісто і розкачайте його в тонкий коло. Викладіть його в круглу форму так, щоб вийшли невисокі бортики. Якщо є надлишки тесту, зріжте їх ножем. Поставте на 15 хвилин в розігріту до 180 ° С духовку. Вийміть з духовки і остудіть.

Крок 3:

Очищені яблука подрібніть на скибочки. Всипте цукор в сотейник, млоїте на помірному вогні до золотистого відтінку. Викладіть скибочки яблук і готуйте, постійно перемішуючи, хвилини три. Зніміть сотейник з вогню. Яблука перекладіть в сито. Кілька разів інтенсивно струсоне над сотейником, щоб скло більше соку.

Крок 4:

Викладіть яблука на тісто віялом по колу. У сотейник, де варилися яблука, влийте вершки і ретельно перемішайте. Злегка остудіть. Жовтки збийте і акуратно введіть їх в вершкову суміш. Залийте нею яблука і поставте в духовку хвилин на сорок.

Чи не нарізайте яблука занадто тонкими скибочками, інакше вони перетворяться в пюре. Для аромату в карамельно-вершкову суміш можна додати цедру цитрусових.

Варіант 4. Яблучний пиріг з карамеллю і горіхами

Рецепт багато в чому схожий з шарлоткою, але облагороджений карамельною глазур’ю. Горішки прекрасно доповнять смак яблук.

складові

  • борошно – три скл .;
  • масло вершкове. – половина скл .;
  • моль – 5 г;
  • молоко – третина скл .;
  • цукор – два скл .;
  • утрамбований коричневий цукор – 1 ? скл .;
  • рослинне масло – 1 ? скл .;
  • рубані волоські горіхи – скл .;
  • ванільний екстракт – 10 мл;
  • три яйця;
  • нарізані яблука – три з половиною скл.

покроковий рецепт

Крок 1:

Духовку дозволите на 180 градусів. Форму для випікання промажьте маслом і притрусіть борошном.

Крок 2:

У об’ємну посуд просійте борошно, додайте цукор, соду і сіль. Розмішайте, зробіть в середині поглиблення. Вбийте в нього яйця, влийте рослинне масло і додайте ваніль. Гарненько перемішайте до однорідності.

Крок 3:

Очищені яблука наріжте шматочками. Горіхи покришите. Фрукти і горіхи додайте в тісто і акуратно перемішайте. Викладіть в підготовлену форму для випічки.

Крок 4:

Пиріг поставте на сорок хвилин в духовку, попередньо розігрів її до 180 С. Готовність перевірте зубочисткою.

Крок 5:

У невеликому сотейнику з’єднайте молоко з коричневим цукром і вершковим маслом. Перемішайте і поставте на повільний вогонь. Доведіть до закипання і варіть кілька хвилин, безперервно перемішуючи. Карамеллю полийте теплий пиріг.

З наведеного кількості інгредієнтів виходить великий пиріг. Якщо у вас маленька сім’я, скоротіть його вдвічі. При варінні карамель постійно перемішуйте, інакше вона швидко пригорить.

Яблучний пиріг з карамеллю зі сметаною заливкою

Смачний і ніжний пиріг. Калорійність випічки залежить від жирності сметани. Яблука томлені в карамелі набувають неймовірний смак і аромат.

Складові:

тісто

  • п’ять яєць;
  • борошно – скл .;
  • цукровий пісок – 200 г;
  • пекарський порошок – 5 г;
  • пачка слив. масла.

начинка

  • ванільний цукор – пакетик;
  • шість середніх яблук;
  • цукор-пісок – 100 г.
  • заливка
  • сметана – 125 г;
  • яйце.

покроковий рецепт

Крок 1:

Очищені яблука нарізаємо шматочками. У сковороду висипаємо сто грамів цукру, ставимо на повільний вогонь і розтоплюємо, постійно помішуючи, поки маса не набуде золотистого відтінку. Викладаємо в карамель яблука і Томім до м’якості. Перекладаємо в тарілку.

Крок 2:

У цю ж сковороду кладемо масло, всипаємо цукор і готуємо, помішуючи, поки цукор не розтане. Суміш переливаємо в глибоку чашку і відразу збиваємо міксером, вводячи по одному яйця.

Крок 3:

Борошно з розпушувачем просіюємо. Додаємо її в карамельно-яєчну суміш і продовжуємо збивати міксером до однорідності, поки не вийде тісто консистенції як на оладки.

Крок 4:

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Виливаємо тісто в роз’ємну форму. Розрівнюємо лопаткою. Зверху викладаємо яблука в карамелі.

Крок 5:

Яйце вбиваємо в миску, додаємо сметану і збовтуємо виделкою до однорідності. Заливаємо яєчно-сметанною сумішшю і ставимо форму в духовку на 50 хвилин.

Пиріг остудіть у формі, і тільки після цього перекладіть його на блюдо. Прикрасити випічку можете цукровою пудрою або какао-порошком.

Варіант 6. Пісний яблучний пиріг з карамеллю

Багато хто вважає, що під час посту неможливо балувати себе смачною випічкою, адже для її приготування потрібні яйця, молочні продукти і вершковий жир. Насправді з пісних продуктів можна приготувати смачний, ароматний і корисний яблучний пиріг.

Складові:

  • 300 г борошна;
  • 100 мл рослинного рафінованого масла;
  • 250 г цукру;
  • три яблука;
  • 300 мл кип’яченої води;
  • дрібка солі;
  • пакетик розпушувача.

Як приготувати

Крок 1:

Духовку дозволите на 180 градусів. Роз’ємну форму промажьте рослинним маслом. Всипте сто грамів цукру і поставте на невеликий вогонь. Розтопіть, постійно розмішуючи.

Крок 2:

У глибокий посуд просійте через сито борошно. Додайте пекарський порошок, сто грамів цукру і сіль. Постійно помішуючи, влийте тонким струменем кип’ячену воду і рослинне масло.

Крок 3:

Очищені яблука подрібніть скибочками. Викладіть яблука віялом в форму на карамелізований цукор. Залийте тестом і відправте в духовку на сорок хвилин. Готовий пиріг переверніть на тарілку.

Подавайте пиріг з молочними напоями. Карамель готуйте тільки з білого цукру, так ви побачите, коли він змінить колір.