Яблучний пиріг з дитячим пюре, сумішшю або кашею – рецепти

Існує велика кількість рецептів приготування смачної і безпечної випічки для дітей. Багато з них включають такі компоненти, як дитяча суміш і банкове пюре. У статті ви дізнаєтеся про найпростіші способи приготування пирогів. Також ми запропонуємо вам кілька відеоінструкцій про те, як зробити корисну випічку з «Малюка» і «Нутрилон». Ви дізнаєтеся, як приготувати ситний солодкий пиріг в мультиварці, і як прикрасити святковий пиріг для крихти.

У період з 8 до 12 місяців багатьом дітям подобається їсти покупні пюрешкі. Однак буває так, що дитина не хоче їсти, а термін придатності покупних ласощів добігає кінця. В такому випадку дбайливих батьків виручить додавання фруктового пюре в начинку пирога. Також нерідко трапляється, що діти відмовляються від молочної суміші, а пачка коштує відкритою. Щоб продукт не пропав, рекомендуємо приготувати випічку на тесті з суміші.

Морквяний пиріг для дітей від року

Цей рецепт стане справжнім порятунком для зайнятих батьків. Адже вам не потрібно чистити коренеплід, натирати на тертці і так далі.

Для приготування вам знадобиться:

  • 240 м дитячого пюре;
  • 1 ст. борошна (можна частину замінити подрібненими вівсяними пластівцями);
  • ? ст. цукру;
  • 4 перепелиних яйця;
  • половина склянки соняшникової олії (бажано використовувати рафінована);
  • 50 р родзинок (можна додати суміш сухофруктів);
  • 1 ч. Л. розпушувача;
  • цедра з одного апельсина.

Етапи приготування:

  1. Для початку вам потрібно залити сухофрукти окропом на 10-15 хвилин.
  2. Змішайте в глибокій ємності яйця, цукор, рослинна олія, дитяче пюре. Змішайте всі складові міксером. В окрему миску двічі просійте пшеничну муку з розпушувачем, введіть суху суміш в збиту масу, вимішайте.
  3. Злийте воду з родзинок і обсушити паперовим рушником. Додайте родзинки в тісто разом з цедрою. При бажанні можна використовувати і сушену цедру, однак, якщо ви готуєте для дитини, слід «добути» її самостійно.
  4. Ще раз перемішайте тісто ложкою і вилийте в форму для запікання. Якщо ви використовуєте металеву форму, то попередньо змастіть її маслом. Якщо ви плануєте випікати в силіконової формі пиріг для маленьких дітей, то обробляти форму не потрібно.
  5. Готуйте пиріг в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 30-40 хвилин.

Завдяки гомогенної консистенції пюре, готовий пиріг виходить ніжним і повітряним.

Пиріг з яблучним пюре

Багато дітлахів люблять випічку з додаванням яблук. Однак не завжди у мами є час, щоб приготувати пюре зі свіжих яблучок. В цьому випадку врятує магазинне пюре в баночках, яке можна використовувати для приготування дріжджових пиріжків. Однак не всім дітям подобається відчувати запах дріжджів в випічці. Тому пропонуємо альтернативу – дуже смачний і корисний яблучний пиріг з дитячим магазинним пюре.

Вам знадобиться:

  • 220 м дитячого яблучного пюре;
  • 150 м м’якого вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • 300 г борошна;
  • 1.5 ч. Л. розпушувача;
  • кориця (за бажанням);
  • 120 м цукрового піску (можна і більше, відштовхуйтесь від солодощі пюре).

Етапи приготування:

  1. Збийте масло з цукровим піском і яйцями. При цьому бажано додавати яйця по одному.
  2. Змішайте борошно з розпушувачем і спеціями. Просійте суху суміш і введіть її в масляну масу. Замісити тісто.
  3. Додайте дитяче пюре і ретельно розмішайте ложкою. Вилийте тісто в силіконову форму і готуйте 25-30 хвилин при 180 градусах. Такі недріжджові пироги дуже добре піднімаються в духовці, тому радимо наливати 2/3 тесту в форму.

Готуємо пиріг з дитячої суміші

Мало хто знає, що з різних молочних сумішей, призначених для штучного вигодовування дітей, можна приготувати не тільки цукерки, але і всілякі варіанти випічки. Пропонуємо рецепт ніжного пирога з дитячої суміші для малюків 8-9 місячного віку.

Вам знадобиться:

  • 1 ст. цукрового піску;
  • 2 ст. дитячої суміші (в рецепті вказується «Нутрилон»);
  • склянка борошна;
  • 0.5 ч. Л. розпушувача;
  • 4 яйця;
  • 1 ст. сметани.

Етапи приготування:

  1. Збийте 1 стакан суміші з борошном і цукром, яйцями. У вас повинно вийти тісто, яке за консистенцією нагадує густу сметану.
  2. Перелийте тісто в змащену олією форму і випікайте ласощі протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.
  3. Для крему змішайте залишився склянку суміші зі сметаною. Змастіть солодкої масою пиріг, розрізавши його на верхній і нижній корж. Бажано дати пирогу час просочитися.

Якщо ви використовуєте магазинну сметану, її необхідно буде відважити. Помістіть продукт в марлю, зав’яжіть і підвісьте над каструлею на 2-3 години. За цей час зайва рідина піде, і зі сметани вийде ідеальний крем для солодкого пирога.

Сирний пиріг з яблучним пюре

Сир і яблука – це безпрограшний варіант інгредієнтів для приготування випічки для малюків. Ці ласощі припаде до смаку не тільки самим маленьким членам вашої родини, а й дорослим вередунам.

Вам знадобиться:

  • 350 г. сиру;
  • 1 банка дитячого пюре;
  • яйце;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 4 ст. л. борошна;
  • 100-150 г цукру;
  • 1 яблуко.

Етапи приготування:

  1. На дно форми для запікання викласти шар нарізаного яблука, бажано очищеного.
  2. Змішайте всі інгредієнти в глибокій мисці. Вилийте в форму. Випікайте смачний пиріг з сиром і яблуками приблизно 30 хвилин.

Святковий гарбузовий пиріг на день народження

Іноді під час підготовки до торжества мами забувають купити продукти для самого важливого ласощі – святкового десерту. Щоб позбавити вас від такої проблеми, ми вирішили поділитися рецептом пирога, для приготування якого знадобляться продукти, які є вдома завжди.

До їх числа відносяться:

  • 230 г борошна;
  • 1.5 ч. Л. розпушувача для тіста;
  • 250 м дитячого гарбузового пюре;
  • 0.5 ч. Л. соди;
  • 240 м рафінованої олії;
  • 250 м цукрового піску;
  • 3 яйця;
  • барвник жовтий (за бажанням).

Етапи приготування:

  1. Відокремте білі від жовтків. В окремій посудині змішайте жовтки, цукор, пюре і масло. Збийте масу до однорідної консистенції. Звичайно, ви можете і самостійно приготувати пюре з гарбуза. Для цього потрібно буде запекти м’якоть і збити її блендером.
  2. Додайте сухі інгредієнти, попередньо просіяний борошно. При бажанні можете всипати спеції. Наприклад, начинка з гарбузового пюре здорово поєднується з корицею.
  3. Якщо ви плануєте додавати харчовий барвник, то зараз як раз саме той момент. Він зробить колір випічки ще більш яскравим.
  4. Збийте білки з дрібкою солі. Додавайте білкову масу невеликими порціями, акуратно перемішуючи тісто знизу-вгору.
  5. Форму прокладете пергаментом. Вилийте тісто і поставте в духовку, розігріту до 170 градусів.
  6. Прикраса меренгою для такого святкового торта підходить як не можна до речі. Для декору знадобляться 1-2 білка і 50 г цукру. Збийте компоненти до твердих піків, а потім за допомогою кондитерського мішка відсадити акуратні квіточки з меренги. Поставте пиріг з меренгою ще на 5 хвилин в духовку, виставивши максимальну температуру.

Готовий пиріг на день народження повинен мати сонячне світло і оксамитову структуру.

На допомогу прийде мультиварка: ніжна випічка з дитячої каші

Існує безліч варіантів приготування пирогів з дитячих каш. Ми поділимося простим рецептом, який підкорить ваше серце своєю простотою.

Для приготування вам знадобиться:

  • по 250 г. гречаної молочної каші і борошна;
  • 5 яєць;
  • цукор або мед.

Етапи приготування:

  1. Збийте яйця з невеликою кількістю цукру. Потім всипте суху молочну кашу, розмішайте масу міксером.
  2. Після цього додайте в пиріг з дитячої каші просіяне борошно. Змастіть чашу мультиварки маслом. Зазвичай дитячі пироги готуються 50-60 хвилин в режимі «Випічка». Після приготування дайте ласощів охолонути і кличте юних дегустаторів за стіл. 

Прикраса для такої випічки може бути зроблено з простої шоколадної глазурі. Правда в такому випадку не рекомендується давати солодкий пиріг дитині до 1.5 років.

Простий рецепт торта з дитячого харчування: відео

Тепер ви знаєте, як приготувати смачні і ситні пироги для дитини з різних видів дитячого пюре. Такий варіант ласощі ідеально підійде для зимового періоду, коли вартість фруктів захмарна. А наші рецепти з фото приготування пирогів з дитячої суміші на полуденок, допоможуть запобігти комкования відкритого продукту і заощадити сімейний бюджет.