Яблучний пиріг з безе

Яблучний пиріг з безе на піщаному Тарту

Рецепт неймовірно ніжного і соковитого яблучного пирога з безе. Основа для нього готується зі звичайного пісочного тіста на вершковому маслі. Яблука використовуються тільки свіжі, краще брати кисло-солодкі сорти.

складові

  • 200 г масла;
  • 3 яйця;
  • 600 г яблук;
  • 300 г цукру (100 в тісто);
  • 260 г борошна;
  • 5 г кориці (за бажанням).

Покроковий рецепт яблучного пирога з безе

Крок 1:

Масло потрібно нарізати невеликими шматочками, скласти в високу миску, залишити при кімнатній температурі для розм’якшення. Або просто його заздалегідь виймаємо, залишаємо в пачці, потім перекладаємо.

Крок 2:

Додаємо до маслу 100 грам піску, збиваємо до пишної піни близько семи хвилин, можна відразу використовувати найвищу швидкість.

Крок 3:

Жовтки відокремити, білки прибрати в іншу миску. По одному ввести жовтки в масло, продовжуючи працювати міксером.

Крок 4:

Додати в тісто борошно, замісити, відразу перенести грудочку в форму діаметром 23-25 ??см, розподілити, витягаючи денце пирога і бортики близько 1,5-2 см. Часто проколоти корж виделкою.

Крок 5:

Прогріти до 200 градусів духовку, поставити тарт, відразу збавити температуру до 180. Випікати 12 хвилин.

Крок 6:

Нарізати довгими часточками яблука. Вийняти з духовки корж, який з боків уже почав злегка підрум’янюватися. Швидко викласти на нього часточки яблук, посипати корицею, поставити в духовку ще хвилин на сім.

Крок 7:

Поки яблука підпікають, збити білки з цукром, що залишився до стійких піків.

Крок 8:

Вийняти пиріг з яблуками, викласти зверху білкову піну. Засунути знову в піч, готувати ще 20 хвилин, поки білки не пропекутся, зверху вони повинні покритися кремовим шаром.

Білки не зіб’ються в густу піну, якщо використовується жирна посуд або міксер. Важливо працювати абсолютно чистими і сухими предметами. Якщо піна збила, але не дуже густа, то нічого страшного, можна залити яблука, просто шар безе буде невеликої товщини.

Швидкий рецепт яблучного пирога з безе

У цій рецептурі швидкого яблучного пирога з безе використовується листкове тісто. Воно буде основою, попередня випічка не буде потрібно. Дуже важливо брати тісто без дріжджів, в іншому випадку корж буде підніматися, утворюються великі порожнечі і бульбашки.

складові

  • 200 г тесту;
  • 3 яблука;
  • 3 білка;
  • 140 г цукру;
  • 1 ч. Л. кориці.

Як швидко приготувати яблучний пиріг з безе

Крок 1:

Шматочок тесту потрібно трохи розкачати і обрізати потрібної формою. Відразу ж, поки воно на столі, зробити виделкою багато наскрізних проколів. Вони допоможуть запобігти корж від зайвих бульбашок. Перекласти основу в будь-яку форму.

Крок 2:

Нарізати часточками яблука, розкласти зверху на листковому тісті, покрити цукровим піском, використовувати приблизно 30 грам. Зверху присипати порошком кориці.

Крок 3:

Надіслати яблука в прогріту до 220 градусів духовку. Запікати рівно 10 хвилин.

Крок 4:

Цього часу достатньо, щоб до хорошої піни збити білки з цукровим піском.

Крок 5:

Вийняти яблучний пиріг, викласти шар з повітряних білків. Температуру в духовці потрібно знизити до 190 градусів.

Крок 6:

Запікати ще 15-20 хвилин, поки білки не покриються кремовою скоринкою.

Так як листкове тісто найчастіше має вигляд прямокутника або квадрата, використовувати круглі форми для випічки не дуже зручно. Якщо все ж потрібно обрізати коло, то допоможе звичайна кришка від каструлі. Потрібно докласти її до тесту, гострим ножем обрізати надлишки. Не забуваємо про бортики, тому вибираємо кришку діаметром на 4-5 см більше, ніж форма для випічки.

Яблучний пиріг з безе з тіста на сметані

Варіант яблучного пирога з безе, тісто для якого готується на сметані. Маса рідкувата, наливна, основа швидко пропікається. Для випічки пирога можна використовувати форму будь-якого розміру або невелике деко, дно бажано застелити папером.

складові

  • 130 г борошна;
  • 190 г сметани;
  • 3 яйця;
  • 8 г соди;
  • 3 яблука;
  • 200 г цукру;
  • 0,3 лимона.

Як приготувати

Крок 1:

Жовтки яєць акуратно відокремити, перекласти в миску, додати до них половину рецептурної норми цукру, тобто близько 100 грам. Ретельно розтерти.

Крок 2:

Додати до жовтків сметану, викласти соду, розмішати. Якщо раптом сметана не кислий, то краще засипати соду в кінці, погасивши оцтом.

Крок 3:

Надіслати в тісто рецептурну борошно, розмішати, перелити в форму. Лопаткою розрівняти шар. Якщо діаметр посудини невеликий, то пиріг буде вище. Якщо використовується деко, то випічка буде нижче.

Крок 4:

Нарізати тонкими часточками яблука, полити лимоном, розкласти рівним шаром по рідкому сметанному тесту.

Крок 5:

Збити раніше відкладені білки з рештою цукру до отримання піни безе. Змастити яблучний шар.

Крок 6:

Випікати. При 190 градусах процес займе 25-30 хвилин, але багато в чому час буде залежати від товщини пирога.

Безе буде набагато смачніше і ароматний, якщо в нього додати ванільний цукор. Також можна насипати трохи подрібненої цедри. Аромат цитрусів ідеально підходить такому пирога.

Яблучний пиріг з безе і сиром

Цей пиріг цілком може замінити торт. Виглядає цей витвір дуже гідно, обов’язково порадує найніжнішої начинкою. Сир для наповнення можна вибирати будь-якої жирності, але середньої консистенції. Тобто без твердих і сухих грудочок, при цьому сироватка витікати не повинна.

складові

  • 390 г борошна (приблизно 3 склянки);
  • 250 г цукру (1,5 склянки);
  • 8 г розпушувача;
  • 100 г сметани;
  • 190 г масла (або маргарину);
  • 4 яйця;
  • 5 яблук;
  • 6 г кориці;
  • 500 г сиру.

Як приготувати

Крок 1:

Розтопити масло. Або використовуємо хороший якісний маргарин. Додаємо чотири ложки цукрового піску, розмішуємо.

Крок 2:

Відокремити жовтки. Два підуть в сирну начинку, а друга частина в тісто. Викладаємо два жовтки в масло, яке повинно було злегка охолонути. Розмішуємо.

Крок 3:

Додаємо сметану, повторно розмішуємо. Засипаємо борошно і розпушувач. Робимо звичайне пісочне тісто. Довго його м’яти не потрібно. Прибираємо на 20 хвилин в холодильник.

Крок 4:

Два жовтки додати до сиру, засипати 120 г цукрового піску, за бажанням кинути трохи ванілі. Збити сирну масу блендером або просто ретельно розтерти.

Крок 5:

Очистити яблука, натерти крупно, заправити меленою корицею, розмішати.

Крок 6:

Вийняти тісто, розподілити по великому деку або формі з діаметром не менше 26 см. Зробити бортики, щоб начинка не витікала.

Крок 7:

Відразу на тісто вилити сирну масу. Розмазати шар, засипати натертими яблуками з корицею.

Крок 8:

Поставити основу на випічку, готувати при 190 градусах 22-25 хвилин.

Крок 9:

Відкладені чотири білки збити до піни, потім поступово ввести весь цукровий пісок. Збивати безе до готовності.

Крок 10:

Вийняти основу з яблуками і сиром, покрити шаром білків, поставити в духовку ще на чверть години.

Якщо раптом сир попався слабенький, то краще його відразу добре віддати. Можна це зробити руками або підвісити продукт в марлевому мішечку. Хвилин через 20-30 надлишки сироватки підуть.

Яблучний пиріг з безе і тертої крихтою зверху

Багато господині знайомі з тертими пирогами, це один з варіантів. Але під хрустким шаром буде не повидло, а ніжне безе і соковиті яблука. Дуже смачний, але простий у виконанні варіант.

складові

  • 3 яйця;
  • 5 г соди (приблизно 0,5 ч. Л.);
  • 200 г масла;
  • 260 г борошна;
  • 4 яблука;
  • 80 г цукру в безе;
  • 120 г цукру в тісто.

покроковий рецепт

Крок 1:

Жовтки відразу відокремити, з’єднати з піском для тесту, ретельно розтерти. Борошно змішати з маслом, порубати.

Крок 2:

З’єднати обидві маси, додати гашене соду, замісити пісочне тісто. Відокремити четверту частину, сформувати їх неї кульку, покласти в морозилку.

Крок 3:

Решту тіста розкачати або просто в формі розтягнути руками. Зробити багато проколів зубчиками вилки.

Крок 4:

Яблука нарізати, викласти на тесті. Надіслати форму в духовку. Запікати основу чверть години при 190 градусах.

Крок 5:

Приготувати звичайне безе з решти свіжих білків і рецептурного цукру.

Крок 6:

Вийняти печені яблука на Тарту з духовки, покрити шаром безе. Дістати шматочок тесту з морозилки, натерти зверху на білки.

Крок 7:

Повернути яблучний тарт з оновленою начинкою в духовку. Запікати ще приблизно 15-20 хвилин, поки натерта крихта не підрум’яниться. Цього разу можна поставити пиріг трохи вище, ніж він був.

Ця технологія прийнятна для будь-яких видів пісочного тіста. Якщо воно вийшло не тверде, можна в відщипнути шматочок додатково ввести пару ложок борошна, тільки після цього відправляти в морозилку.