Яблучний пиріг в мультиварці

Варіант 1. Класичний рецепт яблучного пирога в мультиварці

Традиційний пиріг з яблуками, приготований в мультиварці або в духовці, є самим прекрасним доповненням до чаю або гарячого шоколаду, особливо в холодні зимові дні. Він володіє приголомшливим смаком і ароматом, дуже простий в приготування, любимо і дорослими, і дітьми.

Складові:

  • 6 невеликих яблук;
  • пол лимона;
  • борошно – 270 г;
  • цукор – 60 г;
  • масло вершкове – 300 г;
  • яйце – 2 шт .;
  • 180 г не сильно жирної сметани;
  • пів чайної ложечки соди.

Покроковий рецепт яблучного пирога в мультиварці

Крок 1:

У чашу покладіть половину заздалегідь пом’якшеного масла, додайте цукор і перемішайте виделкою або вінчиком.

Крок 2:

Введіть яйця і добре збийте міксером на невеликій швидкості.

Крок 3:

Викладіть сметану, добре розмішайте віночком.

Крок 4:

Потихеньку всипте в масу борошно змішане з содою, ретельно розмішайте.

Крок 5:

У промитих яблук видаліть серединку, наріжте тонкими пластинами, злегка збризніть соком лимона.

Крок 6:

Ємність мультиварки змастіть маслом, викладіть половину яблук.

Крок 7:

Решта яблука введіть в тісто і перемішайте.

Крок 8:

Тісто викладіть в мультіварочную чашу.

Крок 9:

Налаштуйте режим «випічка», таймер на 1 годину.

Крок 10:

Через деякий час випікання відкрийте кришку і акуратно переверніть пиріг.

Крок 11:

Подавайте в злегка охолодженому вигляді.

Щоб надати пирогу гарний вигляд і аромат можна посипати його корицею і цукровою пудрою.

Варіант 2. Швидкий рецепт яблучного пирога в мультиварці

Відмінне рішення порадувати близьких смачним і ароматним десертом до чаю. Тим більше що готується пиріг дуже швидко, так як не вимагає замішування тіста. Для його приготування потрібен звичайний батон і кілька простих продуктів.

Складові:

  • 1 невеликий батон;
  • яблука – 3 великих;
  • яйця – пів десятка;
  • молоко – 450 мл;
  • сіль – 40 г;
  • манка – 60 г;
  • 70 г вершкового масла;
  • 4 жмені цукру;
  • 1 жменя кориці.

Як швидко приготувати яблучний пиріг в мультиварці

Крок 1:

У очищених яблук видаліть серединку, наріжте кубиком.

Крок 2:

Батон наріжте теж кубиком і змішайте з яблуками в глибокій чашці.

Крок 3:

Ємність мультиварки змастіть маслом, присипте крупою і розкладіть яблука з батоном.

Крок 4:

Яйця збийте міксером, додавши цукор, сіль і молоко, до густої консистенції.

Крок 5:

Залийте сумішшю весь вміст мультиварки, закрийте кришкою, випікайте на режимі «випічка» 25 хвилин.

Крок 6:

Остудіть, посипте корицею.

Пиріг буде виглядати ще цікавіше, якщо яблука і батон нарізати тоненькими пластинами і викладати в ємність шарами.

Варіант 3. Насипна яблучний пиріг в мультиварці

А цей рецепт пирога з яблуками в мультиварці теж досить простий і готується досить швидко, тільки відрізняється від інших особливою крихкою консистенцією. Ідеальна випічка для спокійної розмови з колегами та відпочинку за чашкою гарячого чаю.

Складові:

  • борошно – 5 жмень;
  • 6 жмень цукру;
  • 2 жмені манки;
  • рослинне масло – 160 мл;
  • сода – 40 г;
  • 6 яблук;
  • пів столової ложки кориці;
  • 60 г вершкового масла.

Покроковий рецепт яблучного пирога в мультиварці

Крок 1:

У пластмасову ємність всипте борошно просіяне, цукор, соду, манну крупу, корицю і перемішайте.

Крок 2:

Помиті яблука подрібніть на тертці і посипте корицею.

Крок 3:

Ємність мультиварки змастіть маслом і всипте трохи змішаних сухих інгредієнтів.

Крок 4:

Розкладіть по всій поверхні трохи яблучної кашки.

Крок 5:

Знову всипте сухі інгредієнти.

Крок 6:

Повторюйте так, поки не закінчаться всі складові інгредієнти.

Крок 7:

В кінці полийте олією.

Крок 8:

Налаштуйте апарат на режим «випічка», час – 55 хвилин, закрийте кришкою і чекайте заключного сигналу.

Крок 9:

Вимкніть мультиварку і остудіть пиріг, не виймаючи з ємності.

Крок 10:

Розріжте шматочками.

Замість свіжих фруктів допустимо використовувати густе яблучне повидло або джем.

Варіант 4. Відкритий яблучний пиріг в мультиварці

Ще один не менш легкий варіант приготування яблучного пирога, який відмінно підходить для ситного сніданку до чашечки гарячого чаю. Його перевагою є вишуканий смак і неповторний аромат. Найбільше сподобається людям, які віддають перевагу кисло-солодку випічку.

Складові:

  • 6 кислих яблук;
  • 1 кг борошна;
  • 3 жмені цукру;
  • сметана 20-ти відсоткова – 300 г;
  • яйце – 1 шт .;
  • масло вершкове – 80 г;
  • 25 г харчової соди.

Як приготувати відкритий яблучний пиріг в мультиварці

Крок 1:

Просійте 2 склянки борошна, додайте м’яке масло і півсклянки сметани, всипте харчову соду, гарненько вимісити до густого стану.

Крок 2:

Закутайте тісто в плівку і залиште на півгодини в холодильнику.

Крок 3:

Приготуйте сметанним заливку: в чистий посуд викладіть залишилася сметану, введіть яйце, збийте віночком, поступово підсипаючи цукор і борошно, що залишилося.

Крок 4:

Розкачайте тісто в корж і покладіть в ємність мультиварки, застелену пергаментним папером.

Крок 5:

По краях зробіть невеликі бортики.

Крок 6:

Помиті і очищені яблука наріжте тоненькими пластинами, розкладіть по тестової виноградному.

Крок 7:

Залийте все приготовленої заливкою.

Крок 8:

Випікайте пиріг 55 хвилин.

Крок 9:

Охолодіть прямо в мультиварці. Акуратно вийміть з ємності, розділіть на порції.

Можна обійтися і без сметанною заливки, просто викладіть яблука на розкатаний пласт, посипати цукром і корицею, зверху зробіть додаткову сіточку з тіста.

Варіант 5. Яблучний пиріг в мультиварці з додаванням ківі

Пиріг за наступним рецептом виходить дуже соковитим, пористим і з незвичайним насиченим смаком. Жоден гість не зможе встояти від чудового аромату і обов’язково з’їсть хоча б один шматочок.

Складові:

  • 4 яйця;
  • 3 жмені цукру;
  • 5 жмень борошна;
  • ківі – 3 шт .;
  • 1 яблуко;
  • пів чайної ложечки соди;
  • пів чайної ложечки кориці;
  • масло вершкове – 80 г.

Покроковий рецепт яблучного пирога з ківі

Крок 1:

Борошно з’єднайте з содою, просійте.

Крок 2:

В інший посуд всипте цукор, додайте яйця і збивайте близько десяти хвилин.

Крок 3:

У яєчну масу введіть борошно і збийте ще кілька хвилин.

Крок 4:

Очищені ківі наріжте кубиком, яблука – тоненькими шматочками.

Крок 5:

Ківі викладіть в тісто, добре перемішайте, а яблука посипте корицею.

Крок 6:

Ємність змастіть вершковим маслом, викладіть половину тіста.

Крок 7:

Розкладіть яблука, зверху викладіть тісто.

Крок 8:

Випікайте на режимі «випічка» трохи більше однієї години.

Зовнішній вигляд пирога буде виглядати ще краще, якщо поверхня полити який-небудь глазур’ю і прикрасити скибочками ківі зі свіжими ягодами.

Варіант 6. Яблучний пиріг в мультиварці з нектаринами

Яблука і нектарини відмінно поєднуються. А якщо приготувати з цих інгредієнтів пиріг на основі сирного тесту, то він вийде неймовірно ніжним. Маленьким ласунам дуже сподобається такий чудовий десерт.

Складові:

  • 4 нектарина;
  • 2 яблука;
  • 180 г масла вершкового;
  • 4 жмені сиру;
  • борошно – 5 жмень;
  • 1 ч. Ложка картопляного крохмалю;
  • цукор – 3 жмені;
  • сода – 15 г;
  • 5 г солі;
  • 2 г ваніліну.

Як приготувати яблучний пиріг з нектаринами в мультиварці

Крок 1:

Борошно просіяти з’єднайте з содою, однією жменею цукру і сіллю.

Крок 2:

Додайте охолоджене масло, сир і все ретельно перемішайте. Якщо сир сухуватий, влийте трохи молока.

Крок 3:

Гарненько вимісити тісто і приберіть в холодильник на півгодини, загорнувши в поліетиленовий мішечок.

Крок 4:

У промитих нектаринів вийміть кісточки, наріжте часточками.

Крок 5:

Помиті яблука звільните від серцевини, теж наріжте часточками.

Крок 6:

У ємність мультиварки, заздалегідь змащену маслом вершковим, викладіть тісто, рівномірно розподіливши вологими руками по всій поверхні, сформувавши по бічних стінок бортики.

Крок 7:

Злегка посипте просіяним крохмалем.

Крок 8:

На тісто спочатку покладіть трохи нектаринів, потім яблук. Повторюйте, поки не закінчаться всі фрукти.

Крок 9:

В цукор, що залишився всипте ванілін і посипте цією сумішшю останній шар фруктів.

Крок 10:

Виставите програму «випічка» на 1 годину.

Крок 11:

Через призначений час перевірте пиріг на готовність зубочисткою, якщо він сируватий, залиште допікати.

Крок 12: При подачі розріжте на шматочки, розкладіть по порційних тарілках, поруч в креманках поставте морозиво.

Замість нектаринів можна додати свіжі ягоди.

Варіант 7. Яблучний пиріг в мультиварці з лимоном

Ще один приголомшливий варіант пирога з яблуками в мультиварці. У готовому вигляді він теж дуже ніжний, розсипчастий. А незвичайна гірчинка лимона створює приємний смак і аромат. Припаде до душі шанувальникам цитрусових десертів.

Складові:

  • півдесятка яєць;
  • 7 жмень борошна;
  • 7 жмень цукру;
  • 1 яблуко;
  • 1 великий лимон;
  • 40 г швидкорозчинного кави;
  • ванілін – 15 г;
  • кориця – пів столової ложки;
  • сода – 15 г;
  • масло рослинне – 40 мл.

Покроковий рецепт пирога з яблуками і лимоном в мультиварці

Крок 1:

Помиті яблука наріжте тоненькими шматочками.

Крок 2:

Промитий лимон наріжте полукружкамі, посипте корицею змішаної з одного жменею цукру.

Крок 3:

У змащену маслом ємність викладіть яблука, потім лимони. Залиште кілька часточок для тесту.

Крок 4:

В окремій чашці почніть збивати міксером яйця, поступово всипати решту цукру з ваніліном і кави, збивайте все разом протягом 8 хвилин.

Крок 5:

Всипте борошно з содою, гарненько розмішайте ложкою. Відіжміть з решти часточок лимона сік і знову перемішайте до однорідної злегка рідкуватий консистенції.

Крок 6:

Влийте тісто в ємність на фрукти.

Крок 7:

Випікайте на відповідному режимі трохи більше півгодини.

Крок 8:

Охолодіть, вийміть, розділіть на порції.

Також нарізані лимони і яблука можна ввести безпосередньо в готове тісто, а потім все викласти в ємність мультиварки
.