Яблучний пиріг в мікрохвильовці

Класичний рецепт яблучного пирога в мікрохвильовці

Випічка в мікрохвильовці готується дуже просто, і завжди виходить смачною і пишною. Справжня знахідка для всієї родини! Яблучний пиріг, приготований в мікрохвильовці, виручить, коли немає багато часу на приготування випічки до чаю.

Складові:

  • склянка борошна;
  • стакан цукрового піску;
  • три-чотири курячих яйця;
  • 400 гр. яблук;
  • 50-65 гр. вершкового масла.

Покроковий рецепт яблучного пирога в мікрохвильовці

Крок 1:

Яблучка краще брати кисло-солодких сортів з твердою м’якоттю. Зчистити з них шкірку, так як вона, швидше за все, в мікрохвильовій печі не зможе пропектися, і видалити серцевину з насінням. Нарізати яблука на тонкі часточки.

Крок 2:

На водяній бані розтопити трохи вершкового масла. Коли воно повністю розтане, за допомогою силіконової пензлика змастити маслом дно і стінки форми. Якщо форма виконана з силікону, то нічим змащувати її не потрібно.

Крок 3:

На дно форми розкласти шар яблучних часточок. Постаратися зробити це красиво, так як перший шар буде верхом пирога.

Крок 4:

Далі розкласти залишилися скибочки яблук, укладаючи їх не дуже щільно.

Крок 5:

З’єднати яйця з цукром і збити міксером до повного розчинення цукру. Всипати всю порцію борошна і знову збивати. Тісто має досягти консистенції густої сметани.

Крок 6:

Отримане тісто налити на яблука.

Крок 7:

Включити мікрохвильовку на 10 хвилин при потужності 800Вт. Коли кухонний агрегат дасть звуковий сигнал, що готування закінчена, вийняти пиріг на тарілку. Поки він ще гарячий, можна посипати цукровою пудрою.

Пиріг з яблуками вийде красивого рум’яного кольору, пишний і дуже ніжний. Його можна їсти як гарячим, так і холодним.

Швидкий рецепт яблучного пирога в мікрохвильовці

Існує швиденько рецепт пирога з яблуками в мікрохвильовці, на який піде мінімум часу. Досягається це за рахунок того, що в рецепті використовується трохи продуктів, які знайдуться на кухні кожної господині.

Складові:

  • по одній склянці борошна і цукру;
  • чотири яйця курячі;
  • три яблука середнього розміру;
  • третина чайної ложки соди;
  • півчайної ложки оцту або соку лимона;
  • щіпка ванільного цукру;
  • вершкове масло – шматочок.

Як швидко приготувати яблучний пиріг в мікрохвильовці

Крок 1:

У великій чашці з’єднати борошно, цукор і розпушувач. Перемішати так, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися між собою. Розбити до них сирі яйця і ретельно змішати, щоб вийшло тісто. Соду гасити оцтом або соком лимона і влити в тісто. Звернути увагу на те, щоб кристали цукру розчинилися повністю, інакше вони можуть підгоріти і зіпсувати смак пирога.

Крок 2:

Форму для запікання змастити розм’якшеним вершковим маслом по дну і по стінках.

Крок 3:

Почистити яблука від шкірки, вирізати серцевину і насіння. Шкірку обов’язково знімати для того, щоб яблука швидше і краще пропеклися. Нарізати на невеликі часточки. Яблука викласти на дно форми.

Крок 4:

Поверх яблук вилити тісто і зверху розрівняти його лопаткою.

Крок 5:

На дисплеї мікрохвильовки вибрати максимальну потужність і поставити пиріг на 10-12 хвилин. Кожна мікрохвильовка готує по-різному, тому в перший раз краще через кожні 3-4 хвилини перевіряти готовність за допомогою дерев’яної зубочистки. Якщо вона залишилася сухою – значить, пиріг готовий.

Готову страву можна красиво прикрасити цукровою пудрою з меленою корицею, посипавши їх через дрібне ситечко. Яблучний пиріг готовий, можна пригощати домочадців або гостей.

Яблучний пиріг з пісочного тіста в мікрохвильовці

Якщо звичайний яблучний пиріг трохи приївся, то можна урізноманітнити блюдо, використовуючи пісочне тісто. Часу піде трохи більше, але результат здивує і порадує новими смаковими відчуттями.

Складові:

  • три яблука;
  • 180 гр. цукру-піску;
  • 200-220 гр. борошна пшеничного;
  • 200 гр. манної крупи;
  • одна пачка вершкового маслечка;

Як приготувати

Крок 1:

Вершкове масло заздалегідь вийняти з холодильника, щоб воно стало м’яким. Розм’якшене масло розрізати ножем на великі частини. Покласти в миску і всипати борошно, манку і цукор. Руками перетерти отриману масу, щоб вона перетворилася в дрібні крихти. Розділити на дві однакові частини і відставити убік.

Крок 2:

Яблука ретельно вимити, зчистити з них шкірку, вирізати ножем серединку і насіння. Нарізати фрукти на маленькі кубики або пропустити через крупну тертку.

Крок 3:

Дно у форми для мікрохвильовки змастити олією, не забувши протерти і стінки. По дну розподілити одну частину тесту рівним тоненьким шаром. У кількох місцях зробити наколи виделкою і відправити в мікрохвильовку на 3 хвилини при сильній потужності.

Крок 4:

Викласти в форму яблука, закрити тістом, розкотивши його в тонкий шкір.

Крок 5:

Поставити в мікрохвильовку на 5-7 хвилин при повній потужності. Якщо хочеться, щоб випічка придбала більш рум’яний колір – це можна зробити в аерогрилі.

Крок 6:

Після закінчення готування почекати хвилин 10 і вийняти пиріг на плоске блюдо.

Яблучний пиріг на пісочному тісті можна залишити в холодильнику на пару-трійку днів. Смак його не зміниться, а тісто залишиться таким же розсипчастим, як і в день, коли його приготували.

Яблучний пиріг зі згущеним молоком в мікрохвильовці

Пиріг на згущеному молоці виходить дуже ніжним і буквально тане в роті. Форму краще підібрати з більш високими бортиками, так як випічка підніметься навіть вище, ніж при готуванні в духовій шафі.

Складові:

  • 150 гр. борошна пшеничного;
  • банку цільного згущеного молока;
  • щіпка кориці;
  • пару крапель соку лимона;
  • пару яєць курячих;
  • чайна ложка соди (без гірки);
  • три яблука середніх.

покроковий рецепт

Крок 1:

У глибоку чашку розбити сире яйце, за допомогою міксера перетворити їх в однорідну масу. Влити згущене молоко і знову змішати.

Крок 2:

Невеликими порціями, поступово додавати борошно, весь час перемішуючи, щоб вона не накопичувалася грудочками.

Крок 3:

Соду погасити лимонним соком і додати до тесту. Знову трохи збити. Якщо немає лимона, його можна замінити звичайним столовим оцтом.

Крок 4:

Яблука нарізати невеликими кубиками, попередньо знявши з фруктів шкірку. Всипати яблука в тісто і обережно все перемішати.

Крок 5:

Отримане тісто перекласти в форму для запікання, верх розрівняти. Поставити в мікрохвильовку приблизно на 10-12 хвилин при потужності в 650-800 Вт.

Дати пирогу трохи охолонути і вийняти на блюдо. Він вийде підрум’янені, високим, дуже смачним і ситним. Смак пирога можна трохи змінювати, вибираючи різні сорти яблук. А верх прикрасити кремом або збитими вершками.

Яблучний пиріг на карамелі в мікрохвильовці

Ніжний рецепт яблучного пирога з додаванням карамелі тепер адаптований і для мікрохвильовки. У цьому кухонному агрегаті пиріг не підгорить, і вийде смачним і апетитним, при цьому, не вимагаючи до себе постійної уваги.

Складові:

  • пару яєць;
  • 50 мл. води;
  • 30 гр. масла вершкового;
  • стакан цукру-піску;
  • склянка борошна;
  • три яблука кисло-солодких;
  • два лимона.

Як приготувати

Крок 1:

Буде потрібно взяти форму зі скла для готування в мікрохвильовій печі. Пересипати в неї півсклянки цукру, налити воду і перемішати. Надіслати в мікрохвильовку на пару хвилин. Цукор повинен стати коричневою однорідною масою. Якщо цього не відбулося, додати ще 1-2 хвилини, але при цьому уважно стежити, щоб цукор не підгорів.

Крок 2:

Вершкове масло розм’якшити на водяній бані або в мікрохвильовій печі і розподілити в цукровій карамелі, поки вона ще тепла. Також масло можна натерти на тертці.

Крок 3:

Поверх цукрової суміші викласти яблука, які потрібно нарізати на невеликі скибочки від шкірки. Намагатися нарізати їх якомога тонше.

Крок 4:

Лимон нарізати на тонкі часточки, видалити пленочки, і розподілити по яблукам.

Крок 5:

В отримане тісто насипати яблука і обережно все перемішати, щоб фрукти рівномірно розподілилися.

Крок 6:

Частину цукру з’єднати з яйцями, збити за допомогою міксера. Маленькими порціями підсипати муку і продовжувати збивати, повинна в підсумку вийти однорідна маса.

Крок 7:

Тісто налити на яблука з лимоном, розкладені по карамелі і поставити в мікрохвильову піч на 10 хвилин.

Коли мкроволновка дасть знати про кінець готування, перевернути чашу, щоб пиріг випав на плоску тарілку. Пиріг готовий! Можна прикрасити його цукровою пудрою і подавати до чаю. Смачного!