Яблучний пиріг в духовці

Варіант 1. Яблучний пиріг в духовці – класичний рецепт

Класика осінньої випічки – пиріг яблучний, приготований в духовці. Різновидів рецептів так само багато, як і сортів яблук. Всі вони цікаві й оригінальні. Як вибрати найсмачніший?

Спробуйте спекти кілька пирогів за різними рецептами! І зрозумієте, який саме яблучний пиріг вам і вашим близьким по душе.А спекти його можна зі звичайним сиром або м’яким сирним сиром, з додаванням горіхів або сухофруктів, на прісному, Манном і холодці тесті. Рецептів безліч, а головний інгредієнти один – свіжі соковиті яблука!

Складові:

  • півтора кілограма яблук;
  • півкіло пшеничного борошна вищого сорту;
  • 350 г вершкового масла або маргарину;
  • пакетик ваніліну;
  • сіль;
  • 1-2 ч. Л. соку лимона;
  • 30 мл молока або вершків;
  • склянка цукру;
  • одна ч. л. соняшникової олії;
  • 50-70 мл води.

Покроковий рецепт класичного яблучного пирога в духовці:

Крок 1:

Просійте борошно в чашку для замішування тіста. Туди ж насипте солі і покладіть 200 г м’якого вершкового масла.

Крок 2:

Розминайте борошно з маслом до утворення крихти. Тісто буде замішуватися важко, додайте води.

Крок 3:

Замісити тісто і розріжте його на дві частини. Обидві приберіть в окремі пакети і покладіть в морозилку на півтори години.

Крок 4:

Через деякий час включите духовку на розігрівання до температури 200 ° С.

Крок 5:

Сполосніть і очистіть яблука. Потрібні шматочки без серцевини і шкірки. Їх наріжте на часточки.

Крок 6:

У мисці змішайте нарізані яблука з цукром, ваніліном і лимонним соком.

Крок 7:

Витягніть тісто і розкачайте обидві частини окремо за формою для випікання.

Крок 8:

Змастіть форму для пирога соняшниковою олією. Викладіть в неї один шар тіста. Розрівняйте руками і сформуйте бортики.

Крок 9:

Викладіть на тісто яблучні дольки і на них розкладіть вершкове масло (його попередньо нарізати на шматочки).

Крок 10:

Накрийте пиріг другим шаром і защипніть з боків. Обов’язково зробіть в середині надрізи. Можна надрізати фігурно у вигляді квітки.

Крок 11:

Верхню поверхню змастіть молоком.

Крок 12:

Надішліть шедевр в духовку на годину. Температуру можна трохи зменшити.

У класичний рецепт допустимо додавати інші смакові і ароматичні компоненти на власний смак. Яблука відмінно поєднуються з корицею, м’ятою, журавлиною, чорницею і медом. Вибравши один з інгредієнтів і додавши його в рецепт, отримаєте авторське ласощі, якого більше ніде не зустріти.

Варіант 2. Яблучний пиріг в духовці – швидкий рецепт

Швидкий рецепт відрізняється від класичного заливним тестом. На нього не потрібно витрачати багато часу. Але на кінцевому результаті це не відбивається. Випечений пиріг буде пишним і солодким.

Складові:

  • 300 г кисленькі яблук;
  • один стакан цукрового піску;
  • один стакан (в 200 мл) пшеничного борошна вищого сорту;
  • чотири курячих яйця;
  • 50 г банана;
  • пакетик пекарського розпушувача;
  • 5-10 мл соняшникової олії;
  • 2-3 г солі.

Покроковий рецепт швидкого яблучного пирога в духовці:

Крок 1:

Спочатку приготуйте тісто. Борошно просійте і змішайте з розпушувачем.

Крок 2: Візьміть стиглий, але не почорнілий банан і наріжте його на шматочки. Перекладіть в миску і розімніть разом з яйцями і цукровим піском до однорідної рідкої консистенції. Посоліть.

Крок 3: У рідку суміш засипте борошно в кілька прийомів. Замішуйте однорідне тісто.

Крок 4:

Водою обробіть яблука і очистіть їх від середини і шкірки. Наріжте на кубики середнього розміру.

Крок 5:

Форму для пирога промажьте маслом і викладіть рівномірним шаром яблука.

Крок 6:

Залийте приготованим тестом. Надішліть духовку випікатися при 180-200 ° С.

Пиріг можна вважати готовим, коли він підніметься і покриється рівномірним рум’янцем. Перевірте готовність всередині, проткнув рум’янець дерев’яною паличкою до низу пирога. Паличка повинна бути сухою.

Варіант 3. Яблучний пиріг в духовці – рецепт з сирним тестом

Збагатити пиріг кальцієм вийде, якщо додати в тісто сир. Все це й оригінально, і просто! Сир підійде зернистий або м’який.

Складові:

  • 260 г пшеничного борошна вищого сорту;
  • дві ст. л. крохмалю кукурудзяного або картопляного;
  • 150 г цукру;
  • 210 г сиру будь-якої жирності;
  • два сирих яйця;
  • 180 г вершкового масла;
  • пакетик пекарського порошку для тесту;
  • 300 г яблук;
  • 50 г родзинок без кісточок.

Покроковий рецепт сирного яблучного пирога в духовці:

Крок 1:

Викладайте сир в миску і додайте цукор, яйця і вершкове масло. Все розімніть до однорідної консистенції.

Крок 2:

Змішайте борошно з крохмалем і розпушувачем в окремій мисці. Просійте масу через сито.

Крок 3:

З’єднайте сухі компоненти з рідкими. Замісити тісто і покладіть його в миску, прикрийте кришкою.

Крок 4:

Ізюм промийте і залийте теплою водою на чверть години.

Крок 5:

Підготуйте яблука. Потрібна тільки м’якоть. Її наріжте на тонкі часточки.

Крок 6:

У форму для випічки викладіть частина тесту і розімніть руками по всій поверхні. Повинні бути бортики.

Крок 7:

Викладіть яблука на тісто. Посипте родзинками. При бажанні можна додати цукру, але це не обов’язково.

Крок 8:

Час, що залишився тісто розкачайте в пласт і накрийте пиріг. Краї обов’язково защепіте, а в середині зробіть невеликий отвір.

Крок 9:

Випікайте пиріг з яблук в духовці до готовності при 180-200 ° С.

Солодкий родзинки в начинці можна замінити будь-якими іншими сухофруктами без кісточок.

Варіант 4. Яблучний пиріг в духовці – рецепт на манній крупі

Пісний пиріг на манній крупі з начинкою з яблук буде до речі в дні посту або при дієті. Низькокалорійне дієтичне ласощі припаде до смаку і дорослим і дітям. Оригінальним рецепт можна вважати через вміст соєвого соусу в начинці.

Складові:

  • 200-220 г пшеничного борошна;
  • 180 г цукрового піску;
  • стакан манної крупи;
  • 15 мл соєвого соусу;
  • дрібка солі;
  • 11 г пекарського розпушувача;
  • щіпка кориці;
  • 150 мл соняшникової олії;
  • 400 г яблук.

Покроковий рецепт яблучного пирога в духовці на манній крупі:

Крок 1:

Візьміть миску і змішайте в ній борошно і розпушувач.

Крок 2:

У каструлю налийте склянку прохолодної води і засипте манку і сіль. Поставте на повільний вогонь і варіть, помішуючи до загустіння каші.

Крок 3:

Остудіть кашу і втрутився в неї борошно. Це буде тісто.

Крок 4:

Яблука почистіть. М’якоть наріжте на кубики. Змішайте з соєвим соусом, цукром і корицею.

Крок 5:

Всю внутрішню поверхню форми для пирога промажьте маслом (10-15 мл).

Крок 6:

Викладіть частину тіста, розрівняйте.

Крок 7:

Розподіліть начинку і накрийте залишилися тестом.

Крок 8:

Полийте соняшниковою олією.

Крок 9:

Температуру в духовці виставите на 180 ° С. Надішліть пиріг випікатися до готовності – 40-50 хвилин.

Пиріг заграє новими фарбами, якщо до яблук додати м’якоть апельсина або мандарина. Але соєвий соус тоді слід викреслити зі списку інгредієнтів.

Варіант 5. Яблучний пиріг в духовці – рецепт з горіхами пекан

Вологий бісквіт з кислими яблуками і солодкими горіхами пекан. Безпрограшний варіант начинки і тіста!

Складові:

  • 3-4 шт. кислих яблука;
  • 2-3 г меленої кориці;
  • три яйця;
  • 250 г цукру;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • пакетик пекарського розпушувача;
  • 70 г горіхів пекан;
  • половина пачки вершкового масла.

Як приготувати – покроковий рецепт:

Крок 1:

Яйця трохи збийте з цукром та олією.

Крок 2:

Засипте розпушувач і частинами борошно в рідку основу. Замішайте тісто.

Крок 3:

Яблука Очистіть і наріжте м’якоть тонкими скибочками, посипте корицею.

Крок 4:

У форму викладіть яблука і залийте тестом. Намагайтеся робити це рівномірним шаром.

Крок 5:

Розігрійте духовку до 180-200 ° С.

Крок 6:

Поставте яблучний пиріг в духовку на півгодини.

Крок 7:

В цей час розведіть вершкове масло на водяній бані.

Крок 8:

Подрібніть горіхи пекан і змішайте з маслом.

Крок 9:

Витягніть пиріг з духовки і полийте вершково-горіховою сумішшю. Поставте випікатися ще на 20 хвилин.

Вологий бісквіт з яблуками і горіхами виходить дуже ніжним і смачним. При бажанні пекан можна замінити волоськими горіхами. Але їх потрібно буде почистити від темної шкірки.

Варіант 6. Яблучний пиріг в духовці: рецепт на пісочному тісті

Ще один варіант приготування пирога з яблуками – використовувати пісочне тісто. Воно універсально і з фруктовою начинкою утворює прекрасний дует.

Складові:

  • 180 г вершкового масла;
  • 300-380 г пшеничного борошна вищого сорту;
  • сіль;
  • 150 г цукрового піску;
  • парочка яблук;
  • дві груші;
  • щіпка ваніліну;
  • 10 г кислоти лимонної;
  • 30 г крохмалю;
  • одне сире яйце.

Як приготувати – покроковий рецепт:

Крок 1:

Лимонну кислоту залийте 20 мл теплої води.

Крок 2:

Змішайте борошно з сіллю і розімніть суміш з м’яким вершковим маслом. Повинна утворитися крихта. Влийте в неї лимонну кислоту і розмішайте. Додайте ванілін і замісити тісто. Приберіть тісто поки в холодильник.

Крок 3:

Вибрані фрукти підготуйте для нарізки. М’якоть розрізати на тонкі часточки. З’єднайте з цукром і крохмалем.

Крок 4:

Увімкніть духовку розігріватися до180-200 ° С.

Крок 5:

Форму для пирога застеліть пекарської папером або харчовою фольгою. Викладіть половину тіста і розподіліть по всій формочке. Не забудьте зробити бортики. Перекладіть у форму начинку.

Крок 6:

Час, що залишився тісто розкачайте в пласт і накрийте пиріг. Бока можна оформити фігурно, Прищепа їх кіскою.

Крок 7:

Збийте злегка яйце і змастіть верх пирога. Поставте випікатися в духовку.

Яблучний пиріг в духовці буде готовий через 40-50 хвилин. Після цього, дайте йому охолонути і нарізуйте на порції.

Варіант 7. Яблучний пиріг в духовці: рецепт з сирним сиром

Приготувати свіжу домашню випічку до полуденного чаю або сніданку просто! Використовуйте рецепт яблучного пирога з м’яким сиром. Для начинки на вибір можна взяти сирний або плавлений сир.

Складові:

  • 180-200 г вершкового масла;
  • 100 мл сметани;
  • пакетик пекарського розпушувача;
  • 300 г пшеничного борошна;
  • п’ять яблук;
  • 150 г сирного сиру;
  • 150 г цукрового піску або пудри;
  • щіпка ваніліну;
  • одне яйце.

Як приготувати – покроковий рецепт:

Крок 1:

Розтопити на водяній бані вершкове масло. Не доводьте його до кипіння.

Крок 2:

Додайте в масло 80 мл сметани і 250 г борошна. Замісити тісто. Викладіть його в роз’ємну форму для випічки і розподіліть пальцями. Повинен бути рівний шар тіста з бортиками для начинки. Надішліть форму поки в морозилку.

Крок 3:

Приготуйте заливку для начинки. Сирний сир змішайте зі сметаною. Засипте ванільний і звичайний цукор, 50 г борошна. Перемішайте.

Крок 4:

Яблука помийте і почистіть. М’якоть наріжте часточками не товста. Додайте в заливку.

Крок 5:

Дістаньте форму з тестом і вилийте в нього всю начинку. Розрівняйте лопаткою і відправте яблучний пиріг в духовку при 200 ° С на час трохи менше години.

Поки пиріг випікається потрібно стежити за температурою. Вона обов’язково повинна бути фіксованою, інакше пиріг згорить або буде клёклим.

Варіант 8. Пряний яблучний пиріг в духовці

Яблучний пиріг в духовці може бути і пряним! У поєднанні з суцвіттями гвоздики і меленої кориці з медом і лимоном, пиріг буде дивним на смак зі карколомним ароматом.

Складові:

  • 220 г пшеничного борошна вищого якості;
  • дрібка солі;
  • 15 г цукру;
  • 150 г вершкового масла;
  • три яблука;
  • 50 мл лимонного соку;
  • 150 мл натурального квіткового меду;
  • три яйця;
  • 2-3 г меленої кориці;
  • два суцвіття гвоздики;
  • 25 г кедрових горіхів.

Як приготувати – покроковий рецепт:

Крок 1:

У чашку складіть 200 г борошна, м’яке вершкове масло, 10 мл лимонного соку, 50 мл холодної води, сіль і цукор. Все розімніть до отримання тесту. Приберіть еластичний кому в холодильник.

Крок 2:

В іншій мисці перемішайте лимонний сік з яйцями. Додайте 20 г борошна, корицю і заздалегідь розмолоту гвоздику, мед.

Крок 3:

Яблука Очистіть, а їх м’якоть натріть на крупній тертці.

Крок 4:

Тісто дістаньте і розподіліть по формі для випічки. Обов’язково сформуйте бортики. Викладіть на дно яблучну масу.

Крок 5:

Поставте пиріг випікатися на півгодини при 200 ° С. Потім дістаньте. Поверх яблук процідіть через сито пряну заливку. Лопаткою розподіліть рівномірно. Знову відправте в духовку вже при 160-180 ° С на 10 хвилин.

Крок 6:

Знову дістаньте пиріг і посипте горіхами. Випікайте ще 10-15 хвилин до готовності.

Трохи ускладнений процес випічки робить начинку пирога шаруватої і дуже ніжною. А дорогі кедрові горіхи можна замінити кешью або іншими солодкуватими за смаком горіхами.