Яблучний пиріг на сметані

Класичний яблучний пиріг на сметані (шарлотка)

Варіант яблучної шарлотки на сметані. На відміну від класичного яєчного тіста, ця випічка виходить ніжніше, в ній більше вологи, а й калорій. Тісто випікається відразу після замішування. Сметану можна використовувати будь-яку, яка знайдеться в холодильнику. Яблука бажано брати кисло-солодких сортів.

складові

  • 0,17 кг борошна;
  • 3 яйця;
  • 0,16 кг цукру;
  • 8 г розпушувача;
  • 0,24 кг сметани;
  • 500 г яблук;
  • 15 г масла.

Покроковий рецепт класичного сметанно-яблучного пирога

Крок 1:

Сметану витримати півгодини в теплі. Відразу дістати борошно, змішати з розпушувачем, бажано їх просіяти. Це не тільки позбавить продукт від випадкового сміття, а й наповнить киснем.

Крок 2:

Яйця розбити в миску. Відсипати 1,5 ложки цукру, решті пісок додати до них. Збити все разом міксером до отримання пишної піни.

Крок 3:

Додати до яєць сметану. Розмішати акуратно, щоб не осаджувати пишну збиту масу.

Крок 4:

Викласти борошно, розмішати тісто ложкою.

Крок 5:

Вимиті яблука покришити шматочками довільної форми і розміру, додати в сметанне тісто.

Крок 6:

Шматочком масла, який вказаний в рецептурі, змастити форму. Можна додатково злегка припудрити борошном. Вилити сметанне тісто з яблуками, трохи розрівняти і присипати цукром.

Крок 7:

Духовка повинна бути прогріта до 180. Поставити сметанним шарлотку, готувати приблизно 35 хвилин.

Сметани мало? Можна додати трохи кефіру або налити молока. Ще смачніше вийде такий пиріг на суміші сметани і майонезу. Загалом, можна вийти з ситуації, але в деяких випадку буде потрібно додати трохи більше борошна.

Швидкий рецепт яблучного пирога на сметані з напіврідкого тіста

Найшвидша рецептура пирога, яку тільки можна придумати. Замішувати тісто найкраще міксером, в цьому випадку процес не займе більше п’яти хвилин. У інгредієнтах сметанно-яблучного пирога вказано ванілін, але можна просто додати корицю на яблука або використовувати для аромату терту лимонну цедру.

складові

  • 2 великих яйця;
  • 0,25 кг сметани;
  • 0,18 кг борошна;
  • 0,19 кг цукру;
  • 1 пакетик розпушувача;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 3 яблука;
  • 40 мл олії.

Як швидко приготувати яблучний пиріг на сметані

Крок 1:

Починати з яблук. Вимити, витерти, нарізати скибочками або кубиками, як більше подобається і в залежності від способу укладання. Яблука в цьому пирозі можна відразу засипати в тісто, тоді зручно робити кубики або дрібні шматочки. Також можна викласти шар зверху або в середині, тоді можна зробити великі часточки.

Крок 2:

Беремо миску для тесту і закидаємо: яйця, цукор, сметану. Збиваємо хвилину.

Крок 3:

Додаємо борошно, висипаємо з пакетиків ваніль і розпушувач, збиваємо ще хвилину. Заливаємо масло. Розмішуємо ще кілька секунд.

Крок 4:

Додаємо в тісто яблука або виливаємо трохи в форму, викладаємо фрукти і накриваємо залишками тіста. Відправляємо випікатися.

Крок 5: Готовність визначаємо паличкою, перевіряємо через 30 хвилин. Випікаємо при 180.

Цей же рецепт пирога відмінно підходить для мультиварки, не потрібно змінювати кількість інгредієнтів. Тісто замішується також, потім виливається в мультіварочную чашу, випікається 50 хвилин.

Яблучний пиріг на сметані з манною крупою

Манку часто використовують в пирогах, так як крупа після набрякання дає дуже цікавий м’якуш, він виходить зернистий, трохи вологий, має приємний смак. Манку можна змішувати з борошном або використовувати самостійно, але в будь-якому випадку їй потрібно набрякнути. У цьому рецепті основою буде сметана з яйцями.

складові

  • 0,16 кг манної крупи;
  • 0,1 кг борошна;
  • три яйця;
  • 0,15 кг цукру;
  • три яблука;
  • 10 г розпушувача;
  • 0,5 лимона;
  • 0,25 кг сметани.

Як приготувати

Крок 1:

З’єднати манну крупу зі сметаною, додати до них половину рецептурного цукру. Все ретельно розмішати і залишити на чверть години в теплі, нехай крупа набубнявіє.

Крок 2:

Через десять хвилин включити духовку, нехай піч прогріється до 200 градусів.

Крок 3:

Яйця змішати з другою частиною цукру. Збити суміш віночком або міксером до однорідності, додати борошно, відразу до неї підсипати рецептурний розпушувач. Збити ще раз.

Крок 4:

Нарізати шматочками яблука. Зверху на них видавити сік з лимона, розмішати. Додатково можна посипати корицею або подрібненою цедрою цього ж цитруса.

Крок 5:

Тепер з’єднуємо сметану з набряклою манною крупою і збиті яйця з борошном, трохи розмішуємо і закладаємо яблука. Добре перемішуємо тісто для пирога.

Крок 6:

Перекласти все це в форму, розрівняти верх, поставити яблучний маннік випікатися в духовку, яка вже мала прогрітися.

Крок 7:

Через 30 хвилин перевірити готовність зубочисткою. Якщо після проколу паличка суха, то можна виймати пиріг з духовки.

У пирогів з яблуками дуже часто виходить мокре денце. Щоб цього не відбувалося, змащену маслом форму можна додатково присипати сухариками або манною крупою, аналогічним способом можна використовувати висівки або мелену вівсянку.

Заливний сметанно-яблучний пиріг з сирного тесту

Для приготування цього чуда знадобиться сир, але він йде в тісто. Жирність значення не має. Сметана використовується для заливки яблук, тобто йде в начинку. Фрукти бажано брати солодких сортів.

Складові:

  • 0,12 кг сиру;
  • 0,1 кг масла;
  • п’ять яблук;
  • 0,21 кг борошна;
  • 160 г сметани;
  • 0,18 кг цукру;
  • 0,5 ч. Л. розпушувача;
  • 3 ст. л. крохмалю;
  • 2 яйця.

покроковий рецепт

Крок 1:

Якщо сир не надто сухий, то подрібнювати його блендером не потрібно, просто додати 90 г цукру, ввести масло, розтерти все разом, додати борошно з розпушувачем. Замісити сирне тісто для тарта. У холодильник прибирати не потрібно, відразу розгортають, відправляємо в форму, роблячи бортики.

Крок 2:

Яблука порізати великими часточками, викласти на основу з сирного тесту. Зверху посипати 30 грамами цукру.

Крок 3:

Поставити яблука на Тарту в духовку. Готувати при 200 приблизно 15-18 хвилин. Фрукти повинні розм’якшити, основа дійде практично до готовності.

Крок 4:

Яйця відправити в миску, додати до них залишилися 60 г цукру, викласти сметану і крохмаль. За бажанням кладемо ваніль. Збити пару хвилин міксером, але можна і довше.

Крок 5:

Виймаємо яблука. Поливаємо начинку пирога приготовленої масою зі сметани і яєць.

Крок 6:

Повернути яблучно-сметанний пиріг в духовку. Запікати ще близько десяти хвилин, заливка повинна загуснути.

Подібні заливні рецепти можна назвати швидкими або на швидку руку, так як після випічки потрібно не менше години для охолодження. Якщо виймати і розрізати пиріг відразу, начинка буде витікати або сповзати, шматочки вийдуть некрасиві.

Яблучний пиріг на сметані з сиром та родзинками

Ще одна рецептура сметанно-яблучного пирога з додаванням сиру, але тут сметана буде використовуватися в саме тісто. Додатково знадобиться родзинки. Жирність молочних продуктів не має значення, але при слабкої консистенції додатково знадобиться ще 2-3 ложки борошна.

складові

  • 0,2 кг сиру;
  • 2 яблука;
  • 0,13 кг борошна;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 3 ст. л. горіхів;
  • 0,05 кг масла;
  • три яйця;
  • 5 г розпушувача;
  • 50 г родзинок;
  • 0,5 ч. Л. кориці.

Як приготувати

Крок 1:

Залити родзинки. Воду використовуємо теплу. Ми залишаємо для набухання хвилин на п’ятнадцять.

Крок 2:

Масло вийняти заздалегідь з холодильника, щоб воно розм’якшилися. Перетерти сир. Додати до нього сметану з маслом.

Крок 3:

Яйця змішати з піском, збити до піни протягом декількох хвилин. Перекласти до сиру, розмішати і засипати рецептурну борошно. Відразу на неї кладемо розпушувач і розмішуємо все разом.

Крок 4:

Віджати родзинки, засипати в сирне тісто. Розмішати і відразу половину перелити в форму. Розправити нижній шар майбутнього пирога.

Крок 5:

Порізати дольками яблука, розкласти по сиру. Посипати корицею. Зверху шматочки полити сирним тестом і акуратно лопаткою розмазати шар.

Крок 6:

Порубати горіхи (волоські або арахіс) шматочками. Посипати тісто зверху. Також можна використовувати насіння кунжуту.

Крок 7:

Випікати сирно-яблучний пиріг на сметані 35-40 хвилин при температурі 180 градусів. Перед нарізкою і подачею до столу остудити.

Якщо немає родзинок, то урізноманітнити смак допоможуть інші фрукти або свіжі ягоди. У другому варіанті не потрібно їх розмочувати, просто засипати в тісто. Також можна урізноманітнити начинку, замінивши частину яблук сливами або абрикосами, грушами, але вибирати потрібно жорсткі фрукти, які не випускають багато соку.