Яблучний пиріг на сковороді

Класичний рецепт яблучного пирога на сковороді

Рецепт будь-якого пирога на сковороді починається завжди з вибору тесту. Потрібний такий, що може добре пропектися при низькій температурі смаження – прісне або бісквітне. В основному, рецепти близькі до способу приготування коржів. Тільки з фруктовою начинкою.

А для наповнення такої випічки вибирайте не тільки яблука, але і мелені горіхи, спеціальні спеції і приправи для десертів, ягоди, відварений рис, манну крупу або шматочки інших фруктів. Варіантів безліч, вибирати тільки вам!

Складові:

  • півкіло борошна пшеничного;
  • половина склянки молока;
  • половина склянки води;
  • сіль;
  • 160 г вершкового масла;
  • два яблука;
  • 3-4 ст. л. цукру;
  • щіпка кориці.

Покроковий рецепт яблучного пирога на сковороді

Крок 1:

Для класичного яблучного пирога на сковороді замісіть прісне тісто з води, молока і просіяного пшеничного борошна вищого гатунку з додаванням солі. Замішуйте грудку тіста до отримання гнучкої щільної маси. Оберніть грудку в харчову плівку і приберіть поки в холодильник.

Крок 2:

Вершкове масло розтопіть до рідкого стану, можна використовувати водяну баню. Намагайтеся не доводити олію до кипіння.

Крок 3:

Сполосніть і почистіть яблука. Наріжте їх на тонкі скибочки або кубики.

Крок 4:

Тісто розкачати в тонкий круглий пласт. Змастіть його розтопленим вершковим маслом – візьміть 100 мл. Посипте нарізаними яблуками, корицею і цукром. Шари начинки краще робити рівномірними.

Крок 5:

Тепер закрутіть тісто в щільний рулет і поверніть плоскою рулеткою. Цю конструкцію знову розкачайте качалкою, трохи натискаючи нею на тісто. Товщина пирога повинна бути не більше 2-2,5 см.

Крок 6:

На сковороду вилийте решту масла і викладіть пиріг. Смажте його на повільному вогні. Це займе близько півгодини. Не забувайте перевертати пиріг з одного боку на іншу.

Таким же чином на сковороді можна приготувати не тільки такий пиріг з яблуками, але і з іншими начинками.

Швидкий рецепт яблучного пирога на сковороді

Швиденько рецепт пирога передбачає зменшення його обсягу. Невеликий пиріг швидше пожежа на сковороді і стане домашнім сніданком швидкого приготування для вашої родини.

Складові:

  • 250-260 г пшеничного борошна вищого сорту;
  • 100 мл кефіру;
  • 110 мл соняшникової олії;
  • одне куряче середнє яйце;
  • 5 г солі;
  • 5-6 г харчової соди;
  • 150-170 г яблук;
  • 30 г цукру;
  • ложечка лимонного соку.

Як швидко приготувати яблучний пиріг на сковороді

Крок 1:

Просійте борошно в глибоку миску.

Крок 2:

Туди ж відправляйте суміш харчової соди і лимонного соку, кефір, сіль, 30 мл рідкого масла і одне яйце. Замісити однорідне тісто руками прямо в мисці або на столі.

Крок 3:

Яблуко наріжте на дрібні шматочки і пересипьтецукром. При бажанні додайте пару пучок спеціальної суміші приправ і спецій для десертів.

Крок 4:

Тісто розділіть на дві частини. Розкачайте обидві кульки на однакові круглі заготовки. Тісто дуже м’яке, при бажанні його можна розминати навіть пальцями, не використовуючи качалку.

Крок 5:

На одну заготовку викладіть солодкі яблука, краю залишайте вільними. Накрийте другою коржем. Краї трохи притисніть.

Крок 6:

Підігрійте залишене масло на сковороді і смажте пиріг до готовності. Коли на нижній поверхні з’явиться рум’яна кірочка, переверніть виріб на інший. Зменшіть вогонь плити і смажте на повільному. Побачите, що піджареної корочка виникла, перевертайте ще раз.

Замість кефіру сміливо беріть йогурт, ряжанку або сніжок. А щоб пиріг на сковороді пропікся, можна накрити його кришкою на деякий час.

Яблучний пиріг на сковороді з ряжанки

Пиріг з кефіру тесту з начинкою з яблук і м’якого вершкового сиру. Не тільки звучить ідеально, але і виглядає апетитно! Ще корисніше випічка стане, якщо замінити курячі яйця перепелиними. Співвідношення продуктів для заміни – 1: 3 відповідно.

Складові:

  • 500 г пшеничного борошна вищого якості;
  • 200 мл ряжанки;
  • одне яйце куряче;
  • 5 г харчової соди;
  • 1 ч. Л. кефіру;
  • сіль;
  • одне яблуко;
  • 110 г вершкового сиру;
  • 20 г цукру;
  • 50-70 мл рослинного масла.

Як приготувати

Крок 1:

Перемішайте кефір і соду в ємності. Додайте ряжанку, яйце і невелика кількість солі.

Крок 2:

Просівають в миску борошно порціями і замішують тісто. Місіть руками.

Крок 3:

Обполосніть яблуко і перетріть його м’якоть на тертці. Змішайте з цукром і вершковим сиром. Вийшла начинка для яблучного пирога на сковороді.

Крок 4:

Тісто легонечко розімніть руками на столі на овальну форму. На поверхню викладіть начинку. Краї нехай будуть без неї. Складіть овал в коло. Повинна вийти об’ємна коржик круглої форми з начинкою всередині. Багато начинки для смаженого пирога не потрібно. Краще робити тонкий пиріг, але він повністю пропечеться і буде дивно смачним!

Крок 5:

Смажте пиріг на повільному вогні на плиті до готовності. Протягом всього смаження кілька разів перевертайте виріб на інший бік, щоб регулювати ступінь прожарювання.

Шкірку з яблук можна не знімати, так начинка буде трохи строкатою і оригінальною на вигляд. Як пряної «родзинки» додайте до яблук дрібку мускатного горіха або рожевого меленого перцю.

Яблучний пиріг на сковороді зі сметани

Пиріг на сметані вийде ніжної структури, але більш калорійний, ніж в інших рецептах. Майте це на увазі, якщо стежте за своєю фігурою.

Складові:

  • 200 г сметани;
  • 2,5 склянки пшеничного борошна;
  • 10 г цукру;
  • 150 г яблучного джему або густого варення;
  • дрібка солі;
  • одне яйце;
  • півпачки маргарину.

покроковий рецепт

Крок 1:

У сметану вбийте одне яйце, додайте солі і цукор. Збийте вінчиком до однорідності.

Крок 2:

Порційно вводите борошно і замішують тісто. Розділіть його на дві частини.

Крок 3:

Обидві частини розімніть пальцями в круги-заготовки за формою сковороди.

Крок 4:

На одну заготовку викладайте в центр яблучний джем. Накрийте другою заготівлею. Краї притисніть, щоб прилипли один до одного. Натисніть трохи в центр, щоб розійшлася начинка.

Крок 5:

На сковороді розведіть маргарин (або вершкове масло) і викладіть пиріг. Смажте до готовності при маленькому вогні, перевертайте пиріг 2-3 рази з інтервалом в 10-13 хвилин. Для зручності беріть дві лопатки.

Сковороду для смаження пирога вибирайте широку з низькими бортиками. І по її розмір форми ваші пироги. Пам’ятайте, тонкий, але широкий пиріг пропечеться краще товстого.

Яблучний пиріг на сковороді з рисом

Цей рецепт повторює рецепти популярної шарлотки, але приготовленої на сковороді на плиті, а не в духовій шафі. До яблук в начинці додається відварений рис і пиріг стає ситніше, а начинка різноманітніше!

Складові:

  • п’ять курячих яєць;
  • 70-75 г горіхів пекан очищених;
  • 50 г круглого рису;
  • два яблука;
  • пакет звичайного розпушувача;
  • 200 г пшеничного борошна вищого якості;
  • 150-170 г цукрового піску;
  • 50 г вершкового масла.

Як приготувати

Крок 1:

Рис промийте та відваріть до готовності, потім знову промийте прохолодною водою. Відкиньте на сито, щоб прибрати всю воду.

Крок 2:

Збийте яйця з цукром до однорідної пінистої консистенції. Чи не в густу піну, а просто, щоб розійшовся цукор.

Крок 3:

Додайте борошно і розпушувач. Ретельно перемішайте або також збивайте до однорідності. Для цього візьміть віночок, міксер або блендер на вибір.

Крок 4:

Яблучну м’якоть тонко наріжте. А горіхи порубати на обробній дошці або перетворите в крихту в кавомолці. Пекан НЕ жорсткі, так що при бажанні можете залишити їх і цілими половинками. Змішайте в мисці фрукти, горіхи і відварений раніше рис. Замість рису допустимо додати в рецепт суху манну крупу. Замішуйте її в тісто на початку приготування або вводите в начинку.

Крок 5:

Розігрійте на сковороді вершкове масло до рідкого стану. Вилийте в нього половину тесту. Викладіть начинку і акуратно ложкою закрийте її тістом, що залишилося.

Крок 6:

Накрийте пиріг кришкою і смажте при маленькій температурі до готовності.

Для цього рецепта потрібна глибока і широка сковорода, так як пиріг помітно підніметься. А жарка відбувається при закритій кришці, тому потрібно, щоб пиріг не «втік» поки ви його готуєте. Горіхи для випічки вибирайте будь-які – свої улюблені. Смачного!