Яблучний пиріг на кефірі

Яблучний пиріг на кефірі – класичний рецепт

Осінь найкращий час, щоб приготувати традиційний класичний пиріг. Свіжий урожай корисних зелених яблук зробить його смак ідеальним. До того ж він готується швидко і легко, тому з рецептом впорається навіть сама недосвідчена господиня.

Якщо дотримати всі пропорції і технологію приготування, то слідкувати-ванільний аромат випічки заманить до столу не тільки рідних домочадців, а й усіх сусідів!

Складові:

  • кефір – 180 мл;
  • ваніль – 8 гр;
  • яйця – 2 шт;
  • пісок – 110 гр;
  • сода – ? ч. л;
  • яблука – 660 гр;
  • борошно – 260 гр;
  • кориця – 12 гр.

Покроковий рецепт яблучного пирога на кефірі

Крок 1:

Духовку розігріти до температури 190 С ?. Ємність для випічки змастити шматочком масла і трохи присипати борошном.

Крок 2:

Поки духовка гріється, яблука порізати невеликими шматочками, посипати корицею і однією столовою ложкою борошна, змішати. Крок 3:

В окремій мисці збити міксером ваніль, яйця, кефір.

Крок 4:

Просіяти борошно, засипати її в тісто, додати соду, заважати, поки всі грудочки не зникнуть.

Крок 5:

Шматочки яблук пересипати в тісто, акуратно перемішати і перелити масу в посуд для випічки.

Крок 6:

Випікати не менш сорока хвилин при 190 С ?.

Кілька корисних порад:

– перш ніж пиріг перекладати на тарілку, обов’язково остудити, інакше він може розвалитися і втратити апетитний вигляд;

– в якості прикраси можна використовувати готові збиті вершки або приготувати соус самостійно, змішавши міксером сметану з цукром.

Швидкий яблучний пиріг на кефірі в мікрохвильовці

Улюблений яблучний пиріг можна швидко і просто приготувати в мікрохвильовці. Набір інгредієнтів такий же, як в класичному рецептів, а часу буде потрібно набагато менше – всього двадцять хвилин.

Складові:

  • сік лимона – 0,5 ч. л;
  • кефір – 180 гр;
  • борошно – 255 гр;
  • яйця – 4 шт;
  • фрукти – 660 гр;
  • пісок – 110 гр;
  • сода – ? ч. л.

Як швидко приготувати яблучний пиріг на кефірі

Крок 1:

Збити пісок з охолодженими яйцями.

Крок 2:

З’єднати кефір, пісок, борошно і яєчну суміш Крок 3:

Всипати соду з лимонним соком.

Крок 4:

З’єднати його з нашаткованими фруктами.

Крок 5:

Викласти тісто в ємність для випічки і готувати на максимальній потужності протягом п’ятнадцяти хвилин.

Мікрохвильовки відрізняються за технічними характеристиками, тому час приготування може трохи збільшитися або зменшуватися. Найкраще буде через п’ятнадцять хвилин, перевірити випікся чи пиріг, проткнувши його зубочисткою: залишиться сухою. Значить все готово і можна їсти.

Яблуко – унікальний продукт, доступний весь року, а за рахунок величезної кількості вітамінів в складі називаються «плід здоров’я». Яблука рекомендується їсти для профілактики простудних захворювань і навіть лікування злоякісних пухлин.

Яблучний пиріг на кефірі з манкою

Якщо ще не пробували додавати в тісто манну крупу або повністю замінювати нею борошно, то це неодмінно варто це зробити. Результат виходить приголомшливим, готову страву просто тане в роті.

Складові:

  • яблучка – 560 гр;
  • крупа – 210 гр;
  • сік лимона – 1 ст. л.
  • кефір – 155 гр;
  • борошно – 210 гр;
  • харчова сода – 1 ч. л;
  • пісок – 130 гр;
  • маргарин – 125 гр;

Як готувати

Крок 1:

Манку з’єднати з кефіром і залишити в стороні на тридцять хвилин.

Крок 2:

Фрукти порізати невеликими шматочками або квадратиками. Шкірку знімати не обов’язково, а от позбутися від насіння і хвостиків необхідно. Крок 3:

До манки додати цукор і масло розтоплене на паровій бані, все змішати.

Крок 4:

Засипати в тісто борошно. Щоб випічка в результаті вийшла повітряної, борошно необхідно попередньо просіяти.

Крок 5:

У борошні зробити невелике заглиблення, додати соду і ретельно збити тісто до однорідності.

Крок 6:

Додати до тесту яблука, перемішати, так щоб вони були розподілені в тесті рівномірно.

Крок 7:

Посуд для випічки промазати шматочком маргарину і посипати невеликою кількістю манної крупи. Важливо робити ретельно, не пропускаючи жодного сантиметра, інакше пиріг прилипне.

Крок 8:

Готувати протягом однієї години при 180 С ? до появи золотисто-коричневої рум’яної скоринки.

Господині на замітку:

– Пиріг можна готувати і на молоці, але кефірі вийде набагато смачніше.

– Припаде до душі цей рецепт і тим, хто вважає за краще готувати без використання яєць. Яблука ідеально підійдуть трохи кислі, наприклад сортів Антовка або Симеренко.

– Для отримання ідеального смаку, важливо правильно відміряти всі інгредієнти, краще використовувати один стакан об’ємом в 200 л.

– Як добавки можна використовувати все, що підкаже фантазія: сухофрукти, ягоди, горіхи, родзинки або шоколадну стружку.

Яблучний пиріг на кефірі з медом від Джеймі Олівера

Джеймі Олівер – не тільки кухар, але ще телеведучий і один з найактивніших популяризаторів здорового харчування. Він написав кілька популярних кулінарних книг з і порадами по готуванні, і веде власне шоу на Youtube. За його рецептами без перебільшення готує весь півсвіту. Цей рецепт яблучного пирога люблять пекти на Різдво і в новорічні свята. Тим, кому не подобається маслений крем, можуть без проблем замінити його на сметанний.

Складові:

  • фрукти – 520 гр;
  • борошно – 240 гр;
  • кориця – 1,5 ч. л;
  • гвоздика – 1,5 ч. л;
  • мед – 2,5 ст. ложки;
  • кефір – 165 мл;
  • коричневий пісок – 145 гр;
  • розпушувач – 1 ч. л;
  • шматочок імбиру – не більш 3 см в довжину;
  • яйця – 2 шт;
  • сметана – 135 мл;
  • мигдаль – 10-15 гр.

покроковий рецепт

Крок 1:

Борошно перемішати з корицею і гвоздикою.

Крок 2:

В окремій ємності з’єднати пісок, яйця, мед, оливкова олія, борошно, кефір, розпушувач і соду. Крок 3:

Потерти імбир.

Крок 4:

Порізати яблука на часточки або маленькі кубики.

Крок 5:

З’єднати обидві частини тесту і змішати його з тертим імбиром і яблуками.

Крок 6:

Посуд для випічки змастити шматочком масла або застелити дно спеціальним папером для випічки, заповнити тестом.

Крок 7:

Готувати в духовці не менш години при температурі 180С?. Якщо буде занадто сильно рум’янитися, можна прикрити фольгою. Після приготування дати трохи охолонути.

Крок 8:

Поки пиріг остигає, приготувати крем: збити міксером сметану і пісок (дві ст. Ложки).

Крок 9:

Готовий пиріг обмазати кремом і посипати тертим мигдалем.

Такий пиріг можна їсти навіть холодним, а замість яблук використовувати груші, персики або абрикоси. Щоразу до чаю буде виходити щось новеньке, і рідні обов’язково оцінять старання.

Італійський яблучний пиріг на кефірі з карамеллю від Вінченцо Барба

Якщо все рецепти перепробувані і хочеться чогось новенького, то варто спробувати приготувати італійський варіант яблучного пирога за рецептом Вінченцо Барба. Особливий смак цього пирога додає ніжна карамель.

Вінченцо Барба – неаполец, до своїх тридцяти років він об’їздив півсвіту і створив десятки смачних рецептів. Цей пиріг – один з його фірмових рецептів, всім шанувальниками справжньої італійської кухні обов’язково припаде до душі.

Складові:

  • фрукти – 660 гр;
  • лікер – 1,5 ст. л;
  • борошно – 260 гр;
  • кефір – 140 мл;
  • розпушувач – 1 ч. л;
  • яйця – 2 шт;
  • масло – 125 гр;

Для карамелі:

  • кориця – 1 паличка;
  • масло – 35 гр;
  • пісок – 110 гр.

Як приготувати

Крок 1:

Порізати фрукти невеликими шматочками і полити соком лимона.

Крок 2:

Карамель: змішати в невеликій ємності пісок, воду і прянощі, дочекатися поки закипить. Після збільшити вогонь і варити ще десять хвилин, поки рідина не придбаний відтінок бурштину. Крок 3:

У невеликій ємкості змішати борошно, сіль, соду і розпушувач.

Крок 4:

В окремій мисці збити міксером масло з цукром до консистенції крему, додати яйця і ще раз перемішати. Невеликими порціями влити кефір, борошняну суміш, ром і ваніль, все ретельно змішати, так щоб не було грудочок.

Крок 5:

З карамельного сиропу вийняти прянощі вийняти і змішати з нарізаним шматочками масла, готувати ще пару хвилин, потім перелити в форму для випічки.

Крок 6:

У форму викласти фруктові часточки, залити тестом.

Крок 7:

Залишити в духовці, розігрітій до 200 С ? на 50 хвилин. Дати охолонути хвилин десять.

Щоб пиріг красиво виглядав на столі і не розсипався, потрібно провести по краях форми гострим ножем, щоб відокремити від неї тісто. Накрити тарілкою і швидко перевернути. Яблука не повинні пристати до дна, а зверху виллється карамель, якої поступово вбереться в пиріг.

Яблучний пиріг на кефірі з сиром

Пиріг, приготований за цим рецептом, можна подавати, як гарячим, так і охолодженим. Особливо смачно буде з кулькою пломбіру і ванільним соусом.

Складові:

  • розпушувач і сода – по 1,5 ч.л;
  • сир – 175 гр;
  • фрукти – 520 гр;
  • борошно – 310 гр;
  • яйця – 3 шт;
  • кефір – 245 гр;
  • пісок – 120 гр.

покроковий рецепт

Крок 1:

З’єднати кефір з содою, залишити на кілька хвилин.

Крок 2:

Міксером змішати яйця з піском, влити в кефір, влити ч. Л. соняшникової олії і муку. Крок 3:

Приготувати сирну начинку – з’єднати сир, цукрову пудру і півпачки ванільного цукру.

Крок 4:

Викласти в форму для випікання половину тіста, потім нарізані яблука і полити тестом. Сирну масу роз’єднати на шість частин і викласти ложкою по поверхні невеликими «гніздами».

Крок 5:

Піч півгодини при температурі 180 С ?.

Готовий пиріг остудити і посипати злегка невеликою кількістю Нета цукровою пудрою.

Яблучний пиріг на кефірі з вівсянкою

Щоб вигідно відтінити кисло-солодкий смак пирога, можна приготувати безе. Для цього знадобитися всього три білка, півсклянки цукру і трохи солі. Всі інгредієнти потрібно ретельно збити міксером.

Складові:

  • вівсяні пластівці – 210 гр;
  • кефір – 300 мл;
  • фрукти – 160 гр;
  • борошно – 210 гр;
  • пісок – 3 ст. л;
  • розпушувач – 1 пакетик.

Як приготувати

Крок 1:

Фрукти порізати, а яйця збити з пісок.

Крок 2:

Змішати всі інгредієнти, крім пластівців і яблук. Крок 3:

Деко змастити маслом, посипати вівсянкою, викласти шматочки фруктів, посипати зверху корицею і залити тестом.

Крок 4:

Випікати сорок хвилин на 180 С ?.

Замість вівсянки підійдуть будь-які пластівці, наприклад «4 злаку».