Яблучний пиріг без яєць

Класичний яблучний пиріг без яєць

Заводити тісто бажано на 3-відсотковому кефірі, в крайньому випадку, на продукті з 2,5% вмістом жирів. Тісто бісквітного типу, приготоване на знежиреної або низькопроцентних кісломолочку виходить важким і Клеклі.

Складові:

  • півкіло яблук, бажано кисло-солодких сортів;
  • стакан кефіру;
  • півтори ложечки столового оцту;
  • півтори склянки цукру;
  • 160 гр. борошна;
  • півсклянки олії, без запаху;
  • 200 грамів манної крупи;
  • ваніль (порошок) – 1 гр .;
  • половина ложечки соди.

Покроковий рецепт класичного яблучного пирога без яєць

Для тесту потрібен теплий кефір. Кисломолочний продукт можна прогріти на плиті або в мікрохвильовій печі, але краще просто викласти упаковку на стіл. Як варіант, на чверть години помістіть пачку з кефіром в миску з теплою водою.

Крок 1:

У невелику піалку або чашку висипаємо соду. Заливаємо оцтом і добре перемішуємо.

Крок 2:

У будь-яку простору миску виливаємо кефір. Втручаємося в кисломолочний продукт гашене соду.

Крок 3:

Засипаємо до кефіру манку. Ретельно перемішавши, відставляємо в сторону на 20 хвилин. Крупа повинна добре набрякнути, інакше в готовому пирозі її крупинки будуть помітно похрускує.

Крок 4:

Поки манка розбухає, займаємося яблуками. Їх потрібно ретельно обмити і очистити від шкірки. Розрізаємо плоди, прибираючи серцевину разом з насінням і перегородками. Нарізаємо яблука в формі тонких часточок. Важливо щоб шматочки були приблизно однакової товщини. Складаємо часточки в миску. Можна трохи скропити свіжим соком лимона, тоді вони не поміняють колір.

Крок 5:

У кефір, до набряклої манки, засипаємо цукор. Розмішуємо, до повного розчинення кристалів.

Крок 6:

Двічі пересівати борошно і втручається її разом з ваніллю в кефірну основу невеликими порціями. Повинно вийти однорідне, негусто тісто, по консистенції подібне свіжої домашній сметані.

Крок 7:

Змащуємо будь-яку вогнетривку форму з високими бортами вершковим маслом, присипаємо білої сухарной паніруванням або манкою. Перевернувши ємність над раковиною, витрушуємо обсипання, що не прилипла до маслу.

Крок 8:

По дну форми акуратно розкладаємо яблучні дольки, зверху наливаємо круговими рухами тісто і розрівнюємо поверхню.

Крок 9:

Відправляємо майбутній пиріг в гарячу духовку. Випікати будемо на 180 градусах, 40 хвилин, не знижуючи нагрівання. Готовність перевіряємо проколом сухий шпажки, на ній не повинно залишатися шматочків вологого тесту.

Деякі кулінари вважають за краще залишати шкірку на яблуках. Це цілком припустимо, але лише в тому випадку, якщо вона не жорстка. Груба шкірка, як правило, не розм’якшується і швидше зіпсує ніжну випічку.

Швидкий рецепт бюджетного яблучного пирога без яєць

Найпростіший варіант пирога. Не потрібно заводити тесту, досить лише добре перемішати між собою всі сипучі компоненти. Яблучного соку буде досить, щоб розмочити суху суміш в процесі випічки.

Складові:

  • п’ять щільних яблук, бажано щоб фрукти мали легку кислинку;
  • 150 грамів маргарину, заміниме на таку ж кількість масла;
  • борошно і манка – по склянці того і іншого;
  • 200 гр. цукру;
  • дві чайних ложки розпушувача;
  • грам ванільного порошку.

Як швидко приготувати яблучний пиріг без яєць

Масло або маргарин потрібно злегка заморозити. Для цього помістіть пачку в морозильну камеру і не діставайте до потрібного моменту. Бажано жир витримати в заморожуванні не менше 20 хвилин.

Крок 1:

Пересівати в миску, змішану з розпушувачем і ваніллю борошно. Додаємо манку з цукром і все добре перемішуємо.

Крок 2:

З обмиті яблук зрізаємо шкірку, розрізавши, видаляємо серцевину разом з насінням. Натираємо фруктову м’якоть на крупній тертці. Важливо, щоб вона була щільною, пухка відразу перетвориться в кашу.

Крок 3:

По дну тефлоновим форми насипаємо рівний шар сухої суміші, зверху розкладаємо частина тертих яблук – чергуємо. Самим останнім шаром повинна лягти суха суміш.

Крок 4:

Великої теркою на поверхню сформованого пирога рівномірно натираємо підморожене масло або маргарин. Важливо, щоб терка була з великими вічками.

Крок 5:

Випікаємо «швидкий» яблучний пиріг при 180 градусах до приємного золотисто-медового відтінку, приблизно 40 хвилин.

Насипні пироги можна готувати з будь-якими ягодами і фруктами, підійде густе повидло або варення. Пластовий повидло слід натирати на суху суміш через великі осередки на тертці.

Ароматний яблучний пиріг без яєць від метра Джеймса Олівера

Чудовий рецепт вегетаріанського пирога. Ніяких продуктів тваринного походження, рослинні жири, цукор і борошно. Для аромату, додаються ядра волоського горіха і суміш з ванілі, гвоздики і кориці.

Складові:

  • якісне рослинне масло – 80 мл;
  • 100 гр. цукру;
  • по ложечці харчової соди і яблучного оцту;
  • неповна склянка борошна;
  • ванільний цукор, мелена гвоздика, коричнева порошок – кожного компонента по 1/2 ч. л .;
  • два невеликих яблука і одне велике;
  • жменю очищених горіхів;
  • дві ложки цукрової пудри;
  • 25 гр. вершкового «Традиційного» масла.

покроковий рецепт

Крок 1:

Борошно, змішане з содою, пересівати в миску. Додаємо ванільний і половину рафінованого цукру, гвоздику з корицею, потім ретельно перемішуємо. Якщо є ступка, спочатку розітріть все спеції в ній – пиріг вийде ще ароматні.

Крок 2:

Окремо, в підходящої ємності змішуємо рослинне масло з оцтом. Краще використовувати оливкову, воно надає тісту особливу шовковистість.

Крок 3:

Два невеликих яблука очищаємо від шкірки, натираємо крупною стружкою в емальовану миску. Простежте, щоб насіння і перегородки не потрапили в загальну масу, а краще заздалегідь виріжте серцевину.

Крок 4:

Виливаємо до яблучної стружці оцет з маслом, добре перемішуємо.

Крок 5:

Викладаємо фруктову масу до борошна, розтираємо широкою лопаткою. Щоб сода добре активізувалася, даємо масі постояти хвилин п’ять, потім знову добре перемішуємо. Повторюємо не менше трьох разів.

Крок 6:

Паралельно з тестом, готуємо яблучну основу для пирога. Викладаємо в сковороду вершкове масло, розтоплюємо при помірному нагріванні. Засипаємо цукор, прогріваємо, регулярно помішуючи, до повного розчинення. Важливо не упустити моменту, коли сироп почне схоплюватися в карамель.

Крок 7:

Дно і стінки форми вистилає пергаментом. Змащуємо папір рослинним маслом.

Крок 8:

Викладаємо в підготовлену ємність карамельну масу і розподіляємо по всьому дну.

Крок 9:

Обмиваємо залишився велике яблуко. Шкірку не знімаємо, розрізаємо на дольки і видаляємо з них залишки серцевини. Розкладаємо шматочки у вигляді віяла по карамельної масі.

Крок 10:

Зверху, на яблука викладаємо пухке тісто і ущільнюємо, злегка придавлюючи його ложкою.

Крок 11:

Дрібно рубаємо горіхи, розсипаємо по тесту і трохи вмінается шматочки ядер в нього.

Крок 12:

Розміщуємо яблучний пиріг в прогріту до 180 градусів духовку. Через півгодини перевіряємо готовність, проколовши по центру дерев’яної лучиною.

Крок 13:

Накривши форму з пирогом блюдом для сервірування, перевертаємо. Після охолодження поверхню десерту присипаємо пудрою.

Якщо яблука виявилися занадто соковитими і після подрібнення дали багато соку, зцідіть його надлишки. Для більшого горіхового аромату, попередньо підсушіть ядра горіха на сухій сковороді.

Яблучний пиріг без яєць – «Тарт татен» з пісочного тіста

Мінімум тесту, максимум соковитою яблучної начинки під цукровою карамеллю. Важливо використовувати тільки якісне масло, добавки з пальмового сурогату не дадуть потрібного ефекту ні тесту, ні карамелі.

Складові:

Для пісочного тіста

  • три склянки борошна;
  • вершкове масло – стандартна, 200-грамова пачка;
  • стакан цукру;
  • чотири ложки 20% сметани (без гірки);
  • чверть ложечки дрібної солі;
  • кориця – 1/3 ч. л.

У начинку

  • півтора кіло яблук;
  • півпачки вершкового масла;
  • цукор – 200-грамову склянку.

Вага яблук вказано приблизно, їх кількість залежить від розміру плодів: чим більше яблука, тим їх знадобиться більше. Краще взяти невеликого розміру і з запасом. Для випічки потрібно товстостінна сковорода, без ручки.

Як приготувати

Заздалегідь підготуйте масло: викладіть його за годину до замісу тіста і залиште при кімнатній температурі. Жир повинен стати м’яким.

Крок 1:

Викладаємо в миску розм’якшене масло, підсипає до нього цукор. Перетираємо ложкою, поки крупинки не розчиняться по максимуму.

Крок 2:

Додаємо до масляною масою трохи солі, сюди ж пересівати два з половиною склянки борошна. За бажанням можна прикрасити смакову композицію спеціями, покладіть пудру мускатного горіха і кориці або ванільний порошок. Вимішуємо руками до утворення великих пластівців.

Крок 3:

Викладаємо в миску з тестом сметану і домішуємо його, але недовго, пісочне тісто цього не любить. Затягнувши верх миски плівкою, поміщаємо в холодильник на 40 хвилин. Ідеально витримати пісочне тісто в холоді близько півтори години.

Крок 4:

Помістивши тісто в холодильник, можна відразу зайнятися начинкою. Очищаємо обмиті яблука від шкірки, розрізавши, прибираємо ножем серцевину.

Крок 5:

Перевіряємо, чи достатньо яблук. Щільно укладаємо половинки в сковороду так, щоб вони не лежали, а стояли. Переконавшись, що фруктів вистачає, викладаємо їх в миску.

Крок 6:

Готуємо карамель. Висипаємо цукор в сотейник з товстим дном, поміщаємо на малий нагрів. Перший час не розмішуємо, чекаємо, коли пісок почне пузиритися. Як тільки крупинки почнуть плавитися, перемішуємо і прогріваємо до повного розтоплення. Викладаємо в солодку масу масло і добре розмішуємо.

Крок 7:

Переливаємо карамель з сотейника в сковороду, де будемо випікати пиріг, і відразу укладаємо на неї яблука так, як робили раніше. Розміщуємо сковороду з фруктами на півгодини в духовку.

Крок 8:

Готуємо тісто. Це потрібно починати робити через 15 хвилин після установки яблук в духовку. На пріпорошённом борошном столі розгортає круглий пласт, товщиною в півсантиметра. Використовуючи в якості шаблону кришку від сковороди, вирізаємо коло трохи більшого розміру.

Крок 9:

Дістаємо сковороду з яблуками з духовки, кладемо зверху пласт тесту і акуратно підгинає з боків лопаткою його краю. На поверхні робимо кілька проколів вістрям ножа. Розміщуємо пиріг назад в духовку, випікаємо рівно 30 хвилин.

Готовому пирогу потрібно дати охолонути до температури повітря прямо в формі. Перед витяганням сковороду обов’язково помістіть на повільний вогонь і витримайте 20 секунд, щоб карамель на її дні злегка підтанула. Якщо цього не зробити, прилипла до дна карамель не дасть витягти десерт.

Смачний яблучний пиріг без яєць з сиром і морквою

Пісочне тісто для пирога замішується з морквою. Начинка подвійна, з сиру і карамелізованих яблук. Поєднання простих і доступних продуктів робить десерт неймовірно смачним, корисним і ніжним.

Складові:

  • по склянці борошна і рафінованого цукру;
  • середнього розміру морква;
  • пачка якісного вершкового масла в тісто і ще 30 грамів для яблук;
  • чайна ложечка розпушувача;
  • 400 грамів жирного, оптимально – домашнього, сиру;
  • три ложки 20% сметани;
  • п’ять ложок жирних вершків;
  • три великих солодких яблука;
  • невеликий пакетик ванільного цукру.

покроковий рецепт

Крок 1:

Пересівати борошно і приблизно третину насипаємо в миску так, щоб повністю прикрити дно.

Крок 2:

Вершкове масло ріжемо наскільки можливо дрібними кубиками. Перекладаємо шматочки в миску з борошном. Швидко рубаємо, поступово підсипаючи борошно, що залишилося.

Крок 3:

Засипавши до маслянистої маси половину норми цукру, додаємо чверть ложечки солі і розпушувач. Сюди ж дрібно трьом морквину. Інтенсивно вимішуємо тісто до однорідності, обертаємо плівкою і на 25 хвилин поміщаємо в холодильник.

Крок 4:

У глибоку миску перетираємо сир через сито. Вливаємо вершки, викладаємо сметану, висипаємо ванільний і залишок звичайного цукру. Збиваємо міксером, поки не отримаємо однорідної маси.

Крок 5:

Очищені яблука ріжемо невеликими, пропорційними часточками.

Крок 6:

Ставимо на невеликий вогонь товстостінну сковороду, розтоплюємо в ній 30 грамів масла. Розсипаємо по дну чайну ложку цукру і відразу викладаємо на нього часточки яблук. Перевертаючи, пріжаріваем на середньому вогні до появи карамельної скоринки.

Крок 7:

Промащуємо стінки і дно форми м’яким маргарином. Охолоджене тісто трохи прокатує качалкою, потім перекладаємо в форму. Придавлюючи руками, розподіляємо по всьому дну, трохи заводячи на стінки, щоб вийшли невеликі бортики.

Крок 8:

Вкриваємо тісто пергаментом, насипаємо зверху на папір горох. Ставимо форму в духовку, на 180 градусах випікаємо протягом 10 хвилин.

Крок 9:

Висипаємо з форми горох, прибираємо пергамент. В отриману «форму» викладаємо сир, а по ньому рівномірно розміщуємо карамелезірованние яблука. Розміщуємо пиріг в духовку ще хвилин на двадцять.

Для випічки пирога краще використовувати роз’ємну форму, з неї зручніше діставати подібну випічку. Для карамелизации яблук можна взяти будь-яку іншу рецептуру. Існує маса варіантів з соками, вершками, медом. Яблука можна замінити бананами, грушами, сливами – пиріг вийде не менш смачним.