Яблучний пиріг без дріжджів

Класичний рецепт яблучного пирога без дріжджів

Найвідоміший варіант яблучного пирога без використання дріжджів – це шарлотка. У неї є маса різних переваг. Серед них особливо видається простота приготування, а також мінімальний набір продуктів і чудовий смак. Тісто класичне бісквітне на яйцях, але з додаванням розпушувачів.

Складові:

  • 3 яблука (0,5 кг);
  • 160 г цукру;
  • 135 г борошна;
  • 4 яйця;
  • 10 г (пакетик) розпушувача.

Покроковий рецепт класичного яблучного пирога без дріжджів

Крок 1:

Так як тісто буде на розпушувачі, воно все одно підніметься, але збивання яєць нехтувати не варто. Відправити їх в миску, додати цукор, збити хвилин десять міксером.

Крок 2:

Додати в бісквітне тісто борошно і розпушувач, розмішати. За бажанням можна насипати в шарлотку ваніль, корицю і навіть рубані горіхи. У шоколадних варіантах пирога додають порошок какао, але в цьому випадку потрібно скоротити кількість борошна.

Крок 3:

Нарізати часточками, кубиками або невеликими скибочками яблука, пересипати в бісквітну масу, розмішати і перекласти у форму. Можна використовувати мультиварку. У другому варіанті викладаємо масу в чашку від неї.

Крок 4:

Відправляємо пиріг на випічку. У духовці шарлотка буде готуватися 35-40 хвилин при 180. Якщо випічка в мультиварці, але процес займе близько 50 хвилин на відповідному режимі.

Розпушувачі в тісто додаються не тільки для пишності, а й поліпшення якості, страховки. З ними шарлотка виходить міцніше, що не опадає при відкритті дверцят духовки і попаданні холодного повітря. Якщо немає пекарського розпушувача, то його просто замінюють харчовою содою, зменшивши кількість. Для усунення специфічного запаху порошок гасять кислотою.

Швидкий рецепт бездріжджового пирога з листкового тіста

Найпростіший рецепт яблучного пирога без дріжджів полягає в використанні листкового тіста. Воно зазвичай без цукру, але начинка все виправить. Знадобиться одна стандартна упаковка тесту близько 0,5 кг. Яблука використовуються свіжі, можна взяти будь-які сорти, а для аромату додається невелика кількість лимонної цедри.

Складові:

  • пачка тесту;
  • 4 яблука;
  • 0,5 лимона;
  • яйце;
  • 4 ст. л. цукру.

Як швидко приготувати яблучний пиріг без дріжджів

Крок 1:

Вимиті яблука нарізати тонкими пластинками, облити соком з половинки лимона і посипати подрібненою цедрою, знятою з цього ж цитруса. Розмішати, відставити убік. Цукор поки не додавати.

Крок 2:

Розкатати тісто. Якщо шматок цілісний, то розрізати. Надіслати один пласт в форму, це буде денце пирога. Розкласти на нього политі лимоном шматочки яблук. Зверху посипати цукром. Заздалегідь це краще не робити, щоб не було багато соку.

Крок 3:

Накрити яблучну начинку другим шматком тесту, защипнути стики, все зайве відразу обрізати.

Крок 4:

Гострим ножем зробити зверху наскрізні отвори, ніж їх буде більше, тим краще. Можна навіть викласти з другої частини тесту грати, нарізавши пласт смужками.

Крок 5: Змастити збитим яйцем, спекти при 220 градусах до рум’яної скоринки, але не менше 20 хвилин. В іншому випадку яблука всередині не пропекутся.

Цей пиріг вийде не тільки швидким і смачним, але і дуже красивим, якщо перед відправкою в духовку посипати його зверху насінням кунжуту. Можна зробити різні візерунки з решти обрізків листкового тіста.

Яблучний пиріг без дріжджів на пісочної основі

Рецептура дріжджового відкритого яблучного пирога з дуже апетитною заливкою. Основа готується з домашнього пісочного тіста, виходить дуже смачна і хрустка. Крем для заливки на основі сметани, жирність не менш 20%.

Складові:

  • 0,25 кг борошна і 2 ст. л. в крем;
  • 0,15 кг масла;
  • 0,15 кг цукру;
  • 4 яблука;
  • 400 г сметани;
  • 1 яйце;
  • кориця.

Як приготувати

Крок 1:

Відокремити 100 грам сметани, посолити, додати до неї розм’якшене масло і одну ложку цукру, розтерти до однорідності, засипати борошно і приготувати тісто.

Крок 2:

Перекласти замішану масу на стіл, розкачати качалкою, перекласти у форму. Розправити руками, роблячи корж з бортиками. Наколоти виделкою.

Крок 3:

Яблука нарізати часточками, викласти шматочки зверху на приготоване пісочне тісто і посипати двома ложками цукрового піску, розмішати з меленою корицею.

Крок 4:

Поставити заготовку пирога в духовку. Запікати хвилин десять. Якщо цього не зробити, яблука в кремі не зварила до м’якості, шматочки будуть хрустіти. Температура 200.

Крок 5:

Поки основна частина пирога в духовці, приготувати крем. Збити яйце з цукром, додати сметану з борошном.

Крок 6:

Дістати основну частину пирога, залити кремом. Продовжити випічку при цій же температурі, за часом ще приблизно 20-25 хвилин. Перед нарізкою пирога на порції, його потрібно остудити.

Щоб не виникало проблем з розкачування тіста, можна його присипати борошном, також припудрити стільницю. Але краще прокласти між двома листами пергаменту. Він же допоможе перенести корж у форму без пошкоджень.

Яблучний пиріг без дріжджів на кефірі

Ця випічка буде дуже схожа на класичний дріжджовий пиріг, але готується набагато швидше і простіше. Також дається цікавий варіант начинки з яблук з родзинками, яку можна взяти на озброєння, щоб використовувати в інших рецептах.

Складові:

  • 240 мл кефіру;
  • 4 ст. борошна;
  • 150 г масла;
  • 180 г цукру;
  • 12 г розпушувача;
  • сіль;
  • 4 яблука;
  • 70 г родзинок;
  • яйце.

покроковий рецепт

Крок 1:

Починати з начинки, щоб вона трохи охолола. Висипати цукор (100 г) на сковорідку, розтопити з двома ложками води і тримати на вогні до тих пір, поки він не перетвориться в бурштинову карамель. Додати шматочки масла, розмішати, зменшити вогонь.

Крок 2:

Нарізати яблука, відправити в сковорідку, прогріти в карамелі, вони випустять сік. Трохи пізніше додати родзинки, через кілька хвилин вимкнути.

Крок 3:

Швидко замісити тісто. Яєчний білок змішати з рештою цукру, додати розтоплене масло, кефір. Обов’язково посолити, на це кількість тесту досить третини чайної ложки солі. Засипати борошно, замісити. Маса повинна вийти густа, але не жорстка.

Крок 4:

Відщипнути більше половини тіста, розкачати, відправити в форму. Викласти на цей шматок тіста начинку з карамельних яблук з родзинками.

Крок 5:

Розкачати другу частину кефіру тесту, накрити яблука, защипнути краю. Зробити дірочки, можна просто проткнути пальцем.

Крок 6:

Жовток, який залишився, з’єднати з чайною ложкою простої води, розмішати. Занурити пензлик, змастити пиріг.

Крок 7:

Випікати в духовці відразу. Температура 190. Готовність визначити за кольором тесту.

Крім родзинок карамельні яблука можна змішувати з шматочками кураги, фініками, чорносливом та іншими видами сухофруктів. Урізноманітнити начинку також можна цукатами, шматочками горіхів або насінням.

Яблучний пиріг без дріжджів (насипний)

Рецептура неймовірного простого пирога, який готується з сухого тіста без дріжджів і будь-яких інших складних інгредієнтів. Обов’язковий продукт – манна крупа. Яблук сюди йде багато, обов’язково їх закладати за рецептурою, брати соковиті і смачні фрукти.

Складові:

  • 135 г борошна;
  • 160 г манної крупи;
  • 1,1 кг яблук;
  • 10 г розпушувача;
  • 160 г цукру;
  • 10 г кориці;
  • 140 г масла (вершкове не менше 60%).

Як приготувати

Крок 1:

Яблука очищати необов’язково. Просто промиваємо фрукти, натираємо, викидаючи огризки. На виході повинно вийти близько кілограма начинки. Додати в неї корицю, розмішати.

Крок 2:

Робимо тісто. Просто змішуємо все сипучі інгредієнти за рецептом. Краще використовувати ваги, щоб не порушувати пропорцій.

Крок 3:

Масло потрібно використовувати тверде охолоджене, яке легко натирається. Відокремити 50 грам, натерти на дно форми для випічки. Розрівняти стружку. Вона не повністю закриє дно, але нічого страшного.

Крок 4:

Насипати на шар з масла трохи сухого тесту, розрівняти, щоб вийшов шар. Викласти яблучну начинку. Чергувати, поки не закінчаться продукти. Взагалі, досить трьох шарів тесту і двох яблук, але можна робити і частіше. Головне – завершити складання сухою сумішшю.

Крок 5:

Натерти масло, що залишилося. Розкласти стружку поверх сухого шару.

Крок 6:

Поставити насипний яблучний пиріг без дріжджів в духовку. Готувати при 180 градусах від 40 до 50 хвилин. Начинку можна урізноманітнити додаванням подрібненої апельсинової або лимонної цедри. Якщо яблука не дуже соковиті, то не завадять кілька ложок варення. Смачним пиріг виходить з рубаними горіхами, які краще додавати в сухе тісто, кількість довільне.

Час приготування: 60 мінутКол порцій: 7

На 100 грам: Білки: 4Жіри: 3Углеводи: 30Калорійность: 165