Яблучно-лимонний пиріг

Класичний рецепт яблучно-лимонного пирога

Яблучно-лимонний пиріг цілком можна назвати ідеальним доповненням до ситно сніданку. Причому, якщо соковиті яблука забезпечать аромат і солодкість, пікантний лимон гарантує легку кислинку і гіркоту одночасно.

Складові:

  • 3 яблука;
  • 60 грам борошна;
  • 50 грам цукру;
  • 2 яйця;
  • половина лимона;
  • ваніль за смаком;
  • масло для змазування.

Покроковий рецепт яблучно-лимонного пирога

Крок 1:

З половини промитого лимона зняти цедру. Білу частину не чіпати, оскільки вона додасть випічці сильну гіркоту. З залишився плода вичавити сік.

Крок 2:

Яблука зачистити і крупно потерти. Влити лимонний сік. Він не дасть їм потемніти, надавши кислі відтінки.

Крок 3:

Охолоджені яйця збити з білим цукром. Повинна вийти міцна, пишна маса. Всипати достатню кількість борошна. Лопаткою перемішати до необхідної густоти.

Крок 4:

Присипати ваніллю і ввести цедру і яблука. Ще раз акуратно змішати.

Крок 5:

Відповідну форму перемазати м’яким (або рафінованим) маслом. Влити готове плинне тісто з неоднорідною структурою.

Крок 6:

Перекласти заготовку яблучно-лимонного пирога на решітку. Встановити 185 градусів. Готувати випічку протягом 40 хвилин. Духовку в цей час не чіпати, інакше маса “сяде”. Вимкнувши плиту, відкрити дверцята і випустити гаряче повітря. Ще через 20 хвилин дістати і, порційно порізавши, подати зі сметаною.

Перед збивання тіста яйця обов’язково повинні бути холодними. Так їх можна буде швидко і якісно збити. Причому це можна зробити міксером (швидкість – середня) або за допомогою віночка. А ось борошно рекомендується змішувати лопаткою, щоб маса »не сіли”.

Швидкий рецепт яблучно-лимонного пирога

Щоб отримати смачних пиріг в максимально стислі терміни, рекомендуємо використовувати заливне тісто на яйцях і кефірі. Вийде дуже швидко, а головне смачно. Можете переконатися в цьому самі.

Складові:

  • 2 яйця;
  • стакан кефіру;
  • склянка борошна;
  • 1/2 склянки цукру;
  • ваніль за смаком;
  • половина лимона;
  • 2 яблука;
  • вершкове масло.

Як швидко приготувати яблучно-лимонний пиріг

Крок 1:

У високій ємності збити міксером яйця і кефір. Ввести цукор і продовжити змішування, поки кристали “не розійдуться”.

Крок 2:

Потім всипати трохи ванілі і склянку пшеничного борошна. Тісто перемішати до однорідності.

Крок 3:

Вимиті яблука зачистити і швидко порізати дольками. Також порубати половину лимона дрібними кубиками. Змішати яблуко і лимон.

Крок 4:

Влити половину текучого густого тесту в змащену маслом форму. Додати всю фруктову начинку. Ввести залишок тіста.

Крок 5:

Вирівнявши поверхню, залишити майбутній яблучно-лимонний пиріг на решітці в духовці. При 190 градусах готувати випічку. Для цього буде потрібно приблизно 40 хвилин.

Перед тим, як порційно порізати випічку, залиште пиріг трохи охолонути. А ось найкращим доповненням до представленого десерту можна вважати сметанним або ягідну заправку. Також не забудьте про молоко або несолодко чаї.

Яблучно-лимонний пиріг в мультиварці

Якщо з якоїсь причини на кухні немає духовки або, припустимо, ви вирішили зробити фруктовий пиріг на дачі, обов’язково розгляньте представлений варіант випічки в мультиварці.

Складові:

  • 2 курячих яйця;
  • 40 грам пшеничного борошна;
  • 30 грам білого цукру;
  • велике яблуко;
  • за смаком ванілін;
  • половина свіжого лимона;
  • м’яке вершкове масло.

Як приготувати

Крок 1:

Попередньо охолоджені яйця розбити в високу миску. Всипати цукор. На середній швидкості збити віночками міксера.

Крок 2:

Не припиняючи перемішування, додати ванілін. Отримавши міцну масу, засипати (а краще просіяти) пшеничне борошно. Змішати.

Крок 3:

З лимона зчистити цедру і видавити сік (його перелити в тісто і декількома рухами вмішати в суміш). Яблука розрізати на дві половини. Видалити серцевину. Промити і порізати тонкими часточками.

Крок 4:

М’яким маслом (для цього його досить заздалегідь залишити на столі) змастити чашу. Влити всередину підготовлене тісто.

Крок 5:

Рівномірно укласти яблучні шматочки. Зверху висипати цедру. Закрити кришку.

Крок 6:

Включити режим “Випічка”. Яблучно-лимонний пиріг буде готовий через 60 хвилин. Залишилося акуратно дістати його з чаші і подати зі сметаною і чаєм.

Якщо пиріг відразу не відстає від поверхні чаші, подденьте його лопаткою з усіх боків. Потім встановіть ємність для пароваренія і швидко переверніть. Але все це краще робити, коли випічка повністю охолоне. Тоді ви не пошкодити його структуру.

Дріжджовий яблучно-лимонний пиріг

Кому набридло готувати бісквітні і заливні пироги, обов’язково варто спробувати дріжджовий варіант. А якщо ви побоюєтеся цього тесту, ми детально розповімо і навчимо вас готувати дивовижно пишну і ситну випічку своїми руками.

Складові:

  • 2 склянки борошна;
  • 5 грам дріжджів;
  • 95 грам теплої води;
  • цукор в тісто;
  • сіль в тісто;
  • рафінована олія в тісто;
  • 2 яблука;
  • вершкове тісто для змазування;
  • половина лимона;
  • 1/2 склянки цукру для начинки;
  • за смаком кориця.

покроковий рецепт

Крок 1:

Підігріти воду до 37 градусів. У миску засипати сіль, гранули дріжджів і цукор. Влити воду. Змішати.

Крок 2:

В однорідну суміш влити олію і засипати партіями борошно, вимішуючи еластичне тісто. Сформувати з м’якої маси кулю і залишити в теплі.

Крок 3:

Через 30 хвилин тісто обмять. Відокремити невеликий шматочок (він піде на прикрасу). З решти розкачати пласт. Форма – кругла. Товщина – 2 см.

Крок 4:

На поверхню пласта розкласти крупно терті яблука і цедру лимона. Засипати цукром і корицею.

Крок 5:

Сформувати краю пирога, щільно їх защипавши. Влити всередину сік половини свіжого лимона.

Крок 6:

Прикрасити поверхню фігурами з відставленого тесту. Перемістити деко в духовку і запекти яблучно-лимонний пиріг при 185 градусах. Час – 27-29 хвилин. На останні 5-6 хвилин рекомендується включити вогонь зверху. Це забезпечить золотисту скориночку.

Якщо у вас немає часу наполягати тісто, допустимо відразу ж після замісу розкачати пласт і сформувати пиріг. В цьому випадку рекомендується залишити заготовку в духовці при 150 градусах протягом 20 хвилин. І тільки після цього збільшити температуру до 185 градусів і доготувати випічку. На це піде ще 20-24 хвилини.

Пісочний яблучно-лимонний пиріг

Ще один варіант сьогоднішнього пирога пропонуємо зробити з пісочного тіста. Причому цю випічку можна зробити як в класичній подачі, так і у вигляді тертого пирога.

Складові:

  • 150 грам вершкового масла;
  • 300 грам борошна;
  • 150 грам цукру;
  • велике яблуко;
  • свіжий лимон;
  • ванілін за смаком;
  • курине яйце;
  • вода по необхідності.

Як приготувати

Крок 1:

Присипати на стіл трохи борошна. Укласти вершкове масло і порубати його ножем. Додаючи борошно, зробити крихту. Всипати пару ложок цукру.

Крок 2:

Розбити яйце і влити трохи води (25-35 мл). Продовжуючи всипати борошно, замісити м’яке духмяне тісто. Воно не повинно липнути до рук.

Крок 3:

Залишити його “постояти”. Через півгодини зачистити і нарізати кубиками яблуко. Крім того, видавити лимон і потерти з нього цедру.

Крок 4:

2/3 тіста розкачати і укласти в форму. Її можна змастити маслом або вистелити пекарської папером. Всередину пересипати яблука і цедру. Влити лимонний сік. Всипати цукор, що залишився.

Крок 5:

Накрити яблучно-лимонний пиріг тонким шаром, розкатаним з тіста. Зробити численні проколи.

Крок 6:

Запекти десерт при 190 градусах. Час готування – 25-29 хвилин. Подавати можна відразу з молоком або чаєм.

Щоб забезпечити апетитну кірочку нашому пирога, його поверхня краще змастити збитим жовтком. При цьому на останні 5-6 хвилин рекомендується переключити режим плити на верхній вогонь.

Яблучно-лимонний пиріг з батоном

В останньому рецепті пропонуємо трохи відійти від класичного тесту і зробити ароматний фруктовий пиріг з пшеничним батоном і солодкої яєчної заправкою.

Складові:

  • 3 курячих яйця;
  • склянка цукру;
  • половина батона;
  • два великих яблука;
  • свіжий лимон;
  • вершкове масло;
  • за смаком ванільний цукор;
  • склянка молока.

покроковий рецепт

Крок 1:

Половину батона порізати невеликими плоскими скибочками. Укласти їх в широку ємність. Залити хліб у прохолодному молоці. Залишити на 20 хвилин.

Крок 2:

В цей час видавити сік з одного свіжого лимона. З залишився плода зчистити цедру, не зачіпаючи білу (тяжкої долі).

Крок 3:

Пару великих яблук очистити, видалити середину і потерти (великими літерами). Залити лимонним соком.

Крок 4:

На дно відповідної форми, змащеній щедрим шаром масла, покласти половину м’якого батона. Розмістити яблука з соком і всипати цедру з ванільним цукром.

Крок 5:

Збити яйця зі звичайним цукром. Влити половину однорідної маси в форму. Додати зверху залишився батон.

Крок 6:

Перелити другу половину яєчної суміші. Перемістити яблучно-лимонний пиріг у духовку. Встановити температуру 185 градусів. Готувати випічку приблизно 35-38 хвилин. При цьому на поверхні повинна утворитися золотава скоринка. Як тільки це відбудеться, плиту вимкнути.

Подавати випічку краще після повного охолодження. За цей час всі складові “схопляться”, і ви отримаєте виключно ніжний і соковитий пиріг, який чудово підійде з чаєм або соком для ситного сніданку.