Яблучно-грушевий пиріг

Варіант 1. Класичний рецепт яблучно-грушевого пирога

Яблука та груші – ароматні і корисні фрукти, які як не можна краще підходять для приготування пирога. Ніжна випічка підкорить серця і дорослих і дітей.

складові

  • дві груші;
  • 20 г цукрової пудри;
  • кислі яблука – три штуки;
  • 10 г масла вершкового;
  • половина скл. борошна;
  • 5 мл столового оцту;
  • 3 г соди харчової;
  • скл. цукру-піску;
  • 5 г кориці меленої;
  • три яйця.

Покроковий рецепт яблучно-грушевого пирога

Крок 1:

Фрукти помийте, обітріть серветкою і виріжте насіннєві коробки. Яблука та груші поріжте скибочками середньої товщини. Викладіть в глибокий посуд, посипте корицею і розмішайте.

Крок 2:

Вбийте яйця в глибоку чашку, додайте білий цукор і збивайте віночком до однорідності. Харчову соду всипте в столову ложку і погасіть її оцтом. Додайте в яєчну суміш і збовтайте. Не припиняючи збивати, всипте невеликими частинами просіяне борошно. Тісто має бути консистенції густої сметани без грудок.

Крок 3:

Змащену маслом жароміцний форму посипте панірувальними сухарями. На дно викладіть груші з яблуками і розрівняйте. Залийте фрукти тестом.

Крок 4:

Розігрійте піч до 180 градусів. Надішліть в неї форму і випікайте сорок хвилин. Готовий пиріг злегка остудіть у формі і переверніть на плоске блюдо. Просійте через сито цукрову пудру прямо на пиріг.

Під час випікання дверцята духовки не відчиняйте, інакше випічка може осісти. Соду можете погасити свіжовичавленим соком лимона.

Варіант 2. Швидкий рецепт яблучно-грушевого пирога

Пиріг за цим рецептом готується швидко і просто. Це ідеальний варіант для ситуації, коли раптово прийшли гості. Ви зможете приготувати домашній ароматний десерт, витративши мінімум часу і зусиль.

складові

  • 50 мл рослинного масла;
  • три стиглих груші;
  • пакетик розпушувача;
  • три кислих яблука;
  • 250 г борошна;
  • два яйця;
  • скл. цукру-піску;
  • сметана – 100 г.

Як швидко приготувати яблучно-грушевий пиріг

Крок 1:

Яйця помістіть в глибоку ємність, і збийте міксером або віночком до утворення піни, поступово підсипаючи цукровий пісок. Влийте рослинне масло, додайте сметану і гарненько збовтайте. Повинна вийти маса, яка вільно буде литися з ложки. Всипте просіяне борошно, додайте розпушувач і корицю. Продовжуйте збивати, поки не залишиться жодного грудки.

Крок 2:

Груші і яблука очистіть від шкірки і видаліть насіннєві коробки. Фрукти подрібніть не дуже тонкими скибочками.

Крок 3:

Фрукти викладіть в тісто. Перемішайте. Форму вистелити пергаментом, або промажте вершковим жиром. Викладіть в підготовлений посуд тісто і розрівняйте. Надішліть в духову шафу, заздалегідь розігрівши його до 180 градусів. Випікайте 35 хвилин.

Калорійність випічки залежить від жирності сметани. Борошно додавайте в тісто, тільки попередньо просіяний її.

Варіант 3. Данська яблучно-грушевий пиріг

Ця випічка родом з Данії, де вона користується величезною популярністю. Особливість пирога в тому, що в тісто додають розмарин. Саме цей інгредієнт є відмінною рисою кухні Данії.

складові

  • 120 г масла вершкового;
  • 5 г лимонної цедри;
  • 20 мл лимонного соку;
  • півкілограма груш;
  • 200 г цукрової пудри;
  • три яблука;
  • 20 г розмарину;
  • яйце – два шт .;
  • молоко – 40 мл;
  • 500 г борошна;
  • білий цукор – 150 г;
  • ваніль;
  • кухонна сіль – щіпка.

Як приготувати

Крок 1:

Розмарин дрібно кришимо. У чашу кухонного комбайна всипаємо цукор, додаємо сіль, борошно і розмарин. Перешиваємо. М’яке масло нарізаємо шматочками і додаємо його в суху суміш. Продовжуємо перемішувати в комбайні до утворення дрібної крихти.

Крок 2:

У невеликій чашці збовтуємо два яйця, вливаючи пару ложок питної води. Додаємо в яйця суху суміш з комбайна і ретельно розмішуємо. Викладаємо на стіл і продовжуємо замішувати руками. Відокремлюємо третину від тесту, кладемо в пакет і поміщаємо в холодильник.

Крок 3:

Час, що залишився тісто розгортаємо за розміром форми. Викладаємо в підготовлену посуд і формуємо бортики.

Крок 4:

Яблука чистимо, вирізаємо насіннєві коробки. М’якоть трьом на крупній тертці, викладаємо в глибоку тарілку, додаємо цедру і сік лимона, трохи розмарину. Очищені груші нарізаємо кубиками, видаляючи насіння і перегородки. Додаємо до тертим яблукам і перемішуємо.

Крок 5:

Фруктову начинку викладаємо у форму з тестом. Виймаємо з холодильника тісто, розгортаємо і накриваємо їм начинку. Краї защипуємо. Відправляємо пиріг на сорок хвилин в розігріту піч. Випікаємо при 185 С.

Крок 6:

Молоко виливаємо в сотейник, додаємо цукрову пудру і ваніль. Збиваємо до однорідності. Остужаем пиріг і поливаємо його глазур’ю.

У глазур можете додати топлений шоколад або какао. Щоб яблука і груші не потемніли, збризніть фрукти свіжовичавленим соком лимона.

Варіант 4. Яблучно-грушевий пиріг з безе

За рахунок великої кількості начинки і тонкого тесту, випічка виходить соковитою і повітряної. Зверху пиріг покритий безе, щоб робить його святковим.

Складові:

  • яйця курячі – три штуки;
  • дві стиглі груші;
  • білий цукор – стакан;
  • два соковитих великих яблука;
  • тепле масло вершкове – половина пачки;
  • борошно – 250 г;
  • пекарський порошок – пакетик.

покроковий рецепт

Крок 1:

Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо до теплого стану. Виливаємо його в миску і починаємо збивати міксером або віночком, потроху підсипаючи білий цукор. Коли він росте, додаємо одне яйце і два жовтки. Продовжуємо збивати. Просіяне борошно з’єднуємо з пекарського порошку і поступово вводимо в яєчно-масляну суміш. Замішуємо тісто, яке не буде липнути до долонь.

Крок 2:

Вогнетривку форму промазуємо маслом і застилає пергаментом. Тісто розгортаємо і викладаємо в підготовлену посуд.

Крок 3:

За допомогою Овочечистка знімаємо з яблук і груш тонку шкірку, видаляємо серцевину. Нарізаємо фрукти довільними, не дуже тонкими шматочками. Викладаємо поверх тесту. Відправляємо пиріг в розігріту до 180 ° С духовку. Випікаємо протягом півгодини.

Крок 4:

Два яєчних білка збийте міксером до утворення щільної крутий піни. Всипаємо цукор і продовжуємо збивати до стійких піків. Виймаємо пиріг з духовки. Зверху викладаємо збиті білки і знову відправляємо запікатися на чверть години, зменшивши температуру до 140 С.

Чи не перетримуйте пиріг в духовці. Білки повинні злегка підрум’янитися, а всередині залишитися м’якими.

Варіант 5. Яблучно-грушевий пиріг в мигдальному тесті

Мигдаль, доданий в тісто, зробить його ще смачніше і ароматні. Соковиті груші і яблука просочать тісто, в результаті чого у вас вийде ніжна випічка.

Складові:

  • одна велика стигла груша;
  • цукор білий – 40 г;
  • одне кисле стигле яблуко;
  • мелена кориця – щіпка;
  • половина лимона;
  • вершкове масло тепле – 50 г.

тісто:

  • ванільний цукор – 20 г;
  • пакетик пекарського порошку;
  • незбиране молоко – 40 мл;
  • тепле масло вершкове – 100 г;
  • три яйця великих;
  • цукор – ? скл .;
  • мелений мигдаль – 50 г;
  • скл. муки.

Як приготувати

Крок 1:

Грушу і яблука моєму. Знімаємо з плодів тонку шкірку і вирізаємо насіння з перегородками. Нарізаємо фрукти шматочками середньої товщини. Викладаємо в тарілку і скроплюємо свіжовичавленим соком половини лимона.

Крок 2:

У сотейнику розтоплюємо масло вершкове. Викладаємо в нього шматочки фруктів, додаємо до смаку кориці і цукор. Обсмажуємо фрукти, помішуючи, на невеликому вогні, до м’якості.

Крок 3:

Борошно просіваємо і перемішуємо з пекарського порошку в глибокій мисці. В окремій чашці збовтуємо яйця з ваніліном і молоком. У третій посуді збиваємо м’яке вершкове масло, поступово підсипаючи цукор, до отримання кремоподібної маси. В масло потроху додаємо суху і яєчну суміші. Замішуємо однорідне тісто.

Крок 4:

Форму для випікання змащуємо жиром і вистилає спеціальним папером. Викладаємо в неї тісто і розрівнюємо. Зверху викладаємо фруктову суміш. Ставимо пиріг в розігріту до 180 С духовку і випікаємо протягом сорока хвилин.

Зверху випічку можете полити розтопленим шоколадом, або прикрасити кокосовою стружкою, какао або корицею. Чи не нарізайте фрукти занадто дрібними шматочками, інакше вони перетворяться в пюре і розчиняться в тесті.