Яблучно-банановий пиріг

Варіант 1. Класичний рецепт яблучно-бананового пирога

Яблучно-банановий пиріг виходить апетитним, корисним і ароматним. Зверху випічку посипають корицею, яка при випіканні дає просто чарівний аромат. Пісочний корж просочується соками фруктів, що робить пиріг соковитим.

складові

  • 110 г масла слив .;
  • три яблука;
  • півтора скл. пшеничного борошна;
  • банан;
  • три яйця;
  • ванілін – пакетик;
  • половина скл. цукрового піску;
  • розпушувач – пакетик;
  • 5 г кориці.

Покроковий рецепт яблучно-бананового пирога

Крок 1:

Масло виймаємо з холодильника як мінімум за годину до початку приготування. Викладаємо його в миску, всипаємо цукор і додаємо ванілін. Розтираємо масло з цукровим піском виделкою до однорідності.

Крок 2:

У цукрово-масляну суміш вбиваємо яйця. Все ще раз розтираємо. Додаємо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо густе в’язке тісто.

Крок 3:

Знімаємо з банана шкірку і розрізаємо його вздовж на чотири частини. Потім рубаємо ножем поперек шматочками, товщиною в сантиметр. Викладаємо банан в тісто і акуратно перемішуємо ложкою.

Крок 4:

Дно рознімної форми вистилає пекарської папером. Бока змащуємо шматочком вершкового жиру. Викладаємо тісто у форму і розрівнюємо лопаткою.

Крок 5:

Вимиті яблука чистимо, видаляємо насіння з перегородками і нарізаємо фрукт часточками. Викладаємо їх по колу, злегка внахлест. Закриваємо яблуками всю поверхню тесту. Посипаємо корицею.

Крок 6:

Пиріг ставимо в духовку на годину, попередньо розігрів її до 180 С. Злегка охолоджуємо пиріг у формі, а потім перекладаємо його на блюдо.

Якщо яблука кислі, присипте їх зверху цукром. Розпушувач можете замінити содою харчової. Пиріг ставте тільки в розігріту духовку.