Що таке бабасу і яку користь принесе його застосування обличчю, волоссю і тілу?

В аптеках з багатим асортиментом і магазинах органічних продуктів можна знайти бабасу. Воно також є компонентом багатьох косметичних засобів – в основному шампунів, бальзамів для тіла і масок. Його можна використовувати і для домашнього догляду за шкірою і волоссям. Які властивості масла бабассу дозволяють знаходити таке застосування і які відгуки про нього залишають?

Знайомтеся: масло з горіхів пальми Cohune

Джерелом масла бабассу (його можна купити під назвами Orbignya Oleifera Oil, Orbignya Cohune Seed Oil) є насіння пальмового дерева, яке росте на території Південної і Центральної Америки, в основному в Бразилії, Болівії, Гвіані, Колумбії і Сурінамі. Зустрічається вона і в Африці. Пальма Attalea speciosa, також звана «бабассу» або Cohune, досягає до 20 метрів у висоту і досить солідних габаритів. Своєю специфікою вона зобов’язана, перш за все, горіхів – присутніх, як виноград, в потужні пучки, що нагадують видали величезні шишки. Усередині кожного горіха є кілька насіння, з яких можна приготувати корисне і здорове масло.

У природних умовах корінні жителі Південної Америки чекають, поки висять надто високо горіхи після дозрівання самі падають на землю (це відбувається з серпня по лютий). Насіння для них це смачний, калорійний перекус. Крім того, вони їдять серце пальми Cohune – їстівну частину стовбура.

Виробництво і експорт олії бабассу мають дуже велике значення для економіки вищезазначених регіонів Америки. Вичавки, що залишилися після вилучення олії, є важливим компонентом кормів для тварин. Окремі елементи пальми використовуються як підсилюючі елементи в будівництві або в якості сировини для виготовлення щіток, килимків, кошиків і клітин для тварин. З насіння горіхів пальми, крім масла, видобувається також молочко, яке дуже часто використовується для приготування страв з м’яса і риби.

З горіхів роблять і борошно, що є заміною маніоки і використовувану для виготовлення шоколадоподобних продуктів. Але повернемося до виробництва масла бабассу, його складом і властивостями.

Продукт отримують холодним пресуванням і очищають без використання органічних розчинників. Завдяки традиційним методам очищення він був визнаний організацією Ecocert безпечним для використання в натуральній косметиці.

Як виглядає такий натуральний продукт і чим він кращий за інших?

У домашніх умовах, при кімнатній температурі він має вигляд і структуру вершкового масла. Унікальність масла бабассу полягає в тому, що ідеальну консистенцію засіб набуває в контакті зі шкірою. Після нагріву до 24 градусів воно стає бархатисто-м’якою, а при більш високих температурах (з 28 градусів) переходить в форму прозорого масла. Таким чином, якщо є бажання отримати гладку консистенцію, зручну для використання, досить його нагріти.

В такому швидкому таненні легко побачити його перевага перед іншими видами продукції цього типу. Наноситься воно набагато легше, ніж, наприклад, масло ши, яке практично не реагує на теплоту шкіри і розмазується важко, або масло какао. Бабасу жирне, але швидко, легко і дуже ефективно всмоктується, не залишаючи почуття липкості, а ефект видно відразу: шкіра стає, перш за все, зволоженою і розм’якшеної, м’якою, пахучою, ніжною і анітрохи не жирної.

Бабасу в промисловій косметології

Косметичні компанії все частіше вибирають давно відоме бразильцям універсальне бабасу. Хоча на ринку відомо багато подібних видів рідкого сировини, це відрізняється дивовижними властивостями.

  • бабассудосить часто зустрічається, що знаходить широке застосування інгредієнт Догляду косметичних засобів, таких як креми (зволожуючі і антивікові), зволожувачі, лосьйони, молочко. Нетоксичний, що не викликає роздратування і не провокує алергії масло в основному призначений для шкіри чутливої ??і сухої.

Рекомендована концентрація сировини в готовому продукті становить від 1 до 99%, однак наноситься на шкіру в чистому стані, в дуже високих концентраціях, воно може бути комедогенним, тобто сприяє утворенню комедонов.

  • Присутня в складі лауриновая кислота робить так, що температура плавлення близька до температури тіла – завдяки цьому продукт дуже часто його використовують в якості базової сировини в оліях або кремах для масажу.
  • Дуже часто його також можна знайти в продуктах для миття тіла, наприклад, в гелях для душу або в натуральних милах. Бабассу при контакті з водою злегка піниться і в той же час доглядає за шкірою, м’яко очищає, не висушуючи її при цьому і не дратуючи.
  • Додатково цей «жирний» емолент в перерахованих вище продуктах виконує роль стабілізатора текстури. Емолент покращує «размазиваемость» кошти і надає йому відчуття бархатистості.
  • Виробники декоративної косметики теж знайшли застосування цього маслу. Прикладом можуть бути помади, що нагадують після нанесення блиск для губ і надають їм спокусливе мерехтіння. Також бабасу використовують як добавку в туші для вій і засоби для укладання брів. Воно дозволяє краще розподіляти косметичний продукт і забезпечує додатковий захист і харчування.

Цінний склад масла бабассу

Звертає на себе увагу багатий склад масла бабассу.

  • Перш за все, воно містить цінні насичені і ненасичені жирні кислоти, в тому числі лауриновий, олеїнову, міристинову, пальмітинову, лінолеву і т.п. Концентрація жирних кислот в насінні горіхів пальми доходить до 65-68%! Кожне з цих речовин вносить свою лепту в корисні властивості олії бабассу. Так, саме завдяки великому вмісту моноеновой кислоти цей натуральний продукт характеризується високою стійкістю до окислення і виконує функцію природного УФ-фільтра в препаратах, призначених для засмаги в солярії. Насичена лауриновая кислота відповідає за антибактеріальну і антисептичну дію, а миристиновая – стимулює синтез білка.
  • Крім того, масло з горіхів пальми багато вітаміном Е, званим еліксиром молодості, важливим для збереження здоров’я і краси антиоксидантом.
  • Цінними є в ньому фітостероли (Рослинні стерини), які сприятливо впливають на організм, зокрема, шляхом зниження високого рівня холестерину.

Бабасу: властивості, застосування в домашній косметології

Будучи продуктом холодного віджиму, що отримується і очищається традиційними методами, масло зберігає всі свої цінні властивості. А їх у нього чимало.

Бабасу для обличчя і тіла

  • живить;
  • зволожує (особливо суху) і залишає на ній «фільтр», що запобігає втрату води, що утримує її всередині;
  • надає пружність, робить шкіру більш м’якою, але еластичною;
  • сухі, чутливі, втомлені шкірні покриви заспокоює, знімає симптоми подразнення і запалення;
  • прискорює регенерацію молодий і зрілої шкіри, стимулюючи клітини до оновлення, уповільнює процеси старіння;
  • надає шкірі ніжність, бореться з лущенням. Особливо рекомендується для догляду за такими місцями, як коліна, п’яти або лікті;
  • захищає шкіру від несприятливого впливу зовнішніх факторів, зокрема, різкого вітру, сонячних променів, хлорованої води або коливань температур;
  • зміцнює природний захисний бар’єр шкіри і зменшує її сприйнятливість до фотостаріння, виступає природним УФ-фільтром, його можна використовувати замість синтетичного масла для засмаги;
  • допомагає відновити ліпідний бар’єр шкіри і ліквідувати целюліт і розтяжки;
  • бабасу рекомендується при екземі і псоріазі;
  • їм можна змащувати місця опіків, що виникли в результаті занадто інтенсивних сонячних ванн;
  • індіанці використовували бабассу, щоб прискорити загоєння ран, зменшити несприятливі шкірні зміни, поліпшити кровообіг і знизити жар;
  • застосовується для масажу.

При всьому при цьому продукт не викликає роздратування і алергії, надає делікатне очищаючу дію. Їм можуть користуватися навіть вагітні жінки і люди з шкірою, схильної до вугрів.
практичні поради

Продукт можна використовувати самостійно. Наприклад, щоб пригальмувати старіння, двічі в тиждень вечорами наносять невелику кількість масла. З метою зволоження їм просто змащують распаренное в душі або ванні тіло або додають в воду ванни (пару столових ложок). Пересушені ділянки – лікті, п’яти, тильні сторони долонь і ін. – присмачують більш щедрим шаром. Бабасу принесе користь для особи і тіла і якщо поєднувати його з бальзамами, кремами, шампунями, поживними засобами. Воно може виступати базою для будь-яких домашніх масажних сумішей.

Бабасу для волосся

Властивості масла знайшли застосування в продуктах для догляду за волоссям та шкірою голови, в домашніх засобах. Чим саме корисно бабасу для волосся? Його особливо доцільно використовувати, якщо шевелюра суха, слабка, позбавлена ??життя і пружності. Продукт глибоко проникає в структуру волосся, розгладжує його від коренів. Крім того, масло створює на поверхні шкіри голови тоненьку плівку, яка запобігає надмірному випаровуванню води з її поверхні, тим самим надаючи непряме зволожуючу дію. Застосування цієї олії також полегшує розчісування, допоможе, якщо волосся випадає або січеться їх кінчики.

практичні поради

Засіб найкраще нанести на волосся на всю ніч, а на наступний день ретельно промити голову м’яким шампунем. Таку процедуру потрібно практикувати хоча б раз на тиждень.

Бабасу можна також нанести на волосся замість кондиціонера або маски і змити після закінчення приблизно 15 хвилин (можна залишити на годину, і взагалі, тут діє принцип чим сухіше волосся, тим довше на них повинно затриматися корисна речовина), після чого гарненько вимити волосся з шампунем.

Бабасу: відгуки

Покупниці, на особистому досвіді використовували бабасу для обличчя та волосся, відгуки залишають позитивні. Ось кілька прикладів.

Єва: підтверджую все, що в написано описі продукту на сайті

Засіб виглядає як грудкуватих смалець, але на пальцях відразу ж перетворюється в приємне масло. Миттєво вбирається в шкіру, яка відразу ж стає більш вологою, гладкою, пружною. Через якийсь час на шкірі залишається мікроскопічна плівка, яка, однак, не жирна і не забруднює. Це справжнє одкровення для зрілої шкіри! Я використовую для тіла на ніч, а для рук і плечей на день. Рекомендую всім, а особливо – жінкам 40+.

Марія: несподівано хороший засіб для волосся

Я використовую бабассу для змащення волосся, у мене вони непористі, гладкі, я просто фарбую їх хною. Бабасу надає їм блиск, про який раніше не знала. ?? Дуже рекомендую! Для тіла я теж застосовувала, але оцінка трохи нижче, тому що швидко витрачається. Але, з іншого боку, ефект компенсує цю втрату.

Люсі: екстра масло!

Останнім часом жахливо пересушити руки хімічними речовинами, намазують вже 3 день на ніч + бавовняні рукавички, і хочу сказати, що бачу величезне поліпшення. Я не вірила, що це масло так добре допомагає, тому що до сих пір застосовувала тільки на обличчі, а тут такий сюрприз.

І ще трохи наостанок

Бабасу можна використовувати і в кулінарії, наприклад, замість кокосового. Підходить воно для смаження, приготування салатів, супів, других страв. Продукт слід зберігати в сухому, темному, прохолодному місці. Він стійкий до окислення.

У пошуку ефективного косметичного засобу органічного походження варто звернути увагу на бабасу. Для нашої шкіри і волосся його склад жирів надзвичайно корисний. Продукт пом’якшує, відновлює, зволожує і захищає, а, крім того, чудово пахне і відмінно наноситься. Він просто створений самою природою для догляду за збезводненої і чутливою шкірою.