Навіщо заморожувати лимони? Користь продукту з морозилки

Всі знають про користь цитрусових, але заморожений лимон їдять небагато. Чому його варто вживати саме в такому вигляді, яка користь буде від цього заходу – заморожування, яке на перший погляд здається позбавленим сенсу?

Лимон є одним з найбільш поживних і найменш калорійних фруктів з усіх цитрусових. Важко уявити без нього кухню і домашню аптечку. Яскраві плоди доступні круглий рік, тому питання, чи можна заморожувати лимон, а головне – чи потрібно і навіщо це робити, не позбавлений логіки.

Заморожений лимон: користь, властивості

Заморожений лимон цінний, перш за все, тим, що він відправляється в морозилку разом з шкіркою і потім з нею ж вживається. Зазвичай ми викидаємо шкурки, але ж саме там ховається величезне багатство цінних компонентів. Цедра цього цитрусового містить в кілька разів більшу концентрацію вітамінів, ніж м’якоть. Також в ній присутні лімоноіди – фітохімічні сполуки, що мають потужні лікувальні властивості, зокрема, антиоксидантні.
У зв’язку з цим можна заморозити лимон і, вживаючи його, отримати такий ефект. плід:

  • очищає кров і сприяє виведенню шлаків і токсинів, запобігаючи захворювання серця;
  • знищує шкідливі бактерії, віруси і гриби;
  • виводить мікроби і паразитів з шлунково-кишкового тракту, допомагаючи йому в кращому перетравленні і засвоєнні поживних речовин;
  • лимонна кислота полегшує травлення і збільшує поглинання поживних речовин з їжі, допомагає розчинити камені в нирках;
  • високий вміст вітаміну С уповільнює процес старіння, підтримує вироблення колагену;
  • останнім часом багато говориться про те, як ефективні заморожені лимони проти раку. У деяких джерелах про ці цитрусових пишуть як про чудодійний продукті, засобі, нищівному ракові клітини. Напевно, було б перебільшенням називати цитрусові панацеєю від такого серйозного захворювання. Але те, що сонячний фрукт здатний послужити дуже добру службу, підтверджується і науковими дослідженнями, і простою логікою. Адже піддався заморожуванню разом з цедрою лимон – скарбниця вітамінів і антиоксидантів. Він знищує ракові клітини, що не нападаючи на здорові.

Лимон разом з шкіркою – це повний набір поживних речовин, такий, яким його створила природа в чистому вигляді. Що живе на рубежі XIX і XX століть відомий швейцарський лікар Макс О. Бірхер-Беннер вважав, що природна енергія в харчових продуктах «укладена» саме в цільних, незруйнованих системах. Отже, повну енергетичну цінність мають, наприклад, цілі зерна пшениці, цілісний плід буряків, яблука, картопля або яйце, крапля свіжого молока прямо від корови і так далі. Будь-яка обробка їжі послаблює її енергетичну цінність або позбавляє такої взагалі. Відправлені в морозильник неочищені цитрусові чудово вписуються в цю концепцію здорового в повному сенсі харчування.

Ліки з морозильника: як готувати і вживати?

Отже, ми дізналися, чим корисні заморожені лимони, залишилося дізнатися, як їх приготувати і використовувати на практиці. Це дуже просто.

  1. Перед відправкою в морозильник плід необхідно добре помити, видаляючи не тільки бактерії, але і пестициди.
  2. Потім просушити, нарізати разом зі шкіркою на шматочки, покласти в поліетиленовий пакет і зберігати в морозильній камері.
  3. Можна лимон заморозити і цілком, а після вилучення з морозильника частково натерти на тертці перед додаванням в блюда.

Намагатися перераховувати рецепти з участю такого інгредієнта безглуздо, тому що їх дуже багато. Лимонну крихту додають в супи, соуси, салати, коктейлі, соки, йогурти та інші страви, надаючи їм винятковий смак і корисні для здоров’я властивості.

Заморожений лимон – це звичний продукт, наділений незвичайними властивостями. Досить кількох годин, проведених в морозильнику, щоб отримати цілющий продукт, здатний збагатити їжу і смаком, і користю.