Італійський яблучний пиріг

Класичний рецепт приготування італійського пирога з яблуками

Швидкий в приготуванні домашній пиріг з яблуками – відмінний вибір десерту до чаювання в сімейному колі. Тісто виходить повітряним і ніжним, а соковиті яблучка надають випічці додаткову соковитість. Спробуємо приготувати італійський яблучний пиріг.

Перелік продуктів

  • Якісне вершкове масло – 125 гр .;
  • Пшеничне борошно – 250 гр .;
  • Молоко середньої жирності – 150 мл;
  • Розпушувач – 1 пакетик (чайна ложка);
  • Цедра – від 2 лимонів;
  • Яблука солодкі – 700 гр .;
  • Сіль – щіпка;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Ванільний цукор – 1 ст. ложка;
  • Цукровий пісок – 1 склянка (180 гр.);
  • Коричневий цукор – 3 ст. ложки (для фінального прикраси).

Як приготувати яблучний пиріг по-італійськи?

Вершкове масло має бути кімнатної температури, тоді його легше збити з цукром і ваніліном. При цьому маса повинна вийти пишною і повітряної. Після чого в неї необхідно по одному збити яйця, щоб маса стала однорідною. Додати лимонну цедру, трохи присолити, і ще раз гарненько все перемішати.

Перед приготуванням, борошно рекомендується просіяти, навіть не для того, щоб позбутися від можливого сміття та іншої домішки, а щоб збагатити її киснем. Додати розпушувач і в 3-4 прийоми ввести в масляну суміш, з додаванням трохи підігрітого молока.

Духовка повинна бути заздалегідь розігріта до 180С. Викласти тісто у форму, разравнять силіконової лопаткою. Почистити яблука і розрізати їх на тонкі часточки. Акуратно викласти їх на тісто, по можливості намагаючись заповнити весь простір пирога.

Не дарма про італійських яблучних пирогах ходять такі легенди. Їх поверхня має апетитну кірочку. Тому яблука необхідно присипати коричневим цукром для карамелізації, і поставити в розігріту духовку. Випікається пиріг до того моменту, поки дерев’яна паличка не стане сухою (проткнув нею пиріг можна переконатися в готовності тесту).

Корисна порада! Для приготування рекомендується використовувати роз’ємну форму, тоді їх простіше діставати і викладати на блюдо.

Італійський яблучний пиріг з волоськими горіхами з листкового тіста

Рецепт дуже сподобається любителем яблучної випічки, дуже складно відмовитися від добавки. На приготування витрачається трохи часу, а продукти будуть потрібні – найпростіші.

Перелік продуктів

  • Яблука кисло-солодкі – 4 шт .;
  • Тісто листкове – 1 упаковка;
  • Цукор – 5 ч. Ложок;
  • Яйце – для змазування тіста;
  • Горіхи волоські – 1 жменя;
  • Коричневий цукор – 2 ст. ложки.

приготування

Перед тим, як приступити до приготування, необхідно заздалегідь вийняти тісто з морозильної камери. Воно стане приблизно за 25 хвилин, після чого необхідно пріпиліть борошном робочу поверхню столу і розкачати пласти тіста. Вони повинні бути однакової довжини і ширини.

Поки тісто буде розморожувати, можна підготувати яблучну начинку – фрукти очистити і нарізати тонкими скибочками.

У невеликій мисці збовтати яйце з додаванням щіпки солі, і змастити краю одного шару тесту. Викласти на нього другий шар, акуратно по краю защипнути кінчики, щоб тісто не сильно піднялося при запіканні і сік від начинка не протік на деко.

Вирізати в центрі квадрат з верхнього шару тесту, з нього можна додатково спекти дві слойки або пиріжка. Промазати всю заготовку яйцем, викласти яблучні дольки. Присипати їх коричневим цукром, зверху розкласти половинки очищеного волоського горіха.

Випікати пиріг протягом 25 міну т в розігрітій до 180-200 С духовці.

Корисна порада! Листкове тісто найкраще випікати на сухій (не змазати маслом) пергаментному папері, не більше півгодини.

Білки на 100 гр. – 3,27 гр.; Жири на 100 гр. – 11,44 гр.; Вуглеводи на 100 гр. – 29,51 гр.; Калорійність на 100 гр. – 234,12 КкалПорціі – на 3-4 человек.Общее час – 60 хвилин.

Незвичайний пиріг по-італійськи з яблучною прошарком

В італійських яблучних пирогах іноді використовуються і незвичайні інгредієнти. Тісто цього пирога низькокалорійне, і випічка припаде до смаку тим, хто стежить за своїм харчуванням. Додаткова яблучна прошарок надає десерту соковитість і ніжний смак.

Список необхідних продуктів

  • Пшеничне борошно – 1 склянка;
  • Сметана нежирна – 3 ст. ложки;
  • Вершкове масло – 25 гр .;
  • Тверді яблука – 7 шт .;
  • Ізюм – велика жменя;
  • Цукровий пісок – 1 склянка;
  • Яйце -1 шт .;
  • Сіль велика кухонна – 1 щіпка;
  • Цукрова пудра – 50 гр.

Приготування пирога починається з тесту. Для цього необхідно у великій мисці змішати яйце і сметану, цукровий пісок, додати трохи солі, рослинна і столову ложку вершкового масла. Після ретельного перемішування ввести муку, і гарненько збити масу. Відставити миску в сторону, щоб воно настоялося і відпочило.

Очистити від насіння яблука, найкрасивіші шматочки залишити для прикраси, а решта додати в тісто. Змастити маслом форму, викласти тісто, розмістити в формі кругообігу яблучні дольки. Поставити пиріг випікатися в розігріту духову шафу до 180 С на 45 хвилин.

Корисна порада! Замість цукрової пудри можна використовувати невелику кількість какао-порошку.

Білки на 100 гр. – 1,99 гр.; Жири на 100 гр. – 7, 09 гр.; Вуглеводи на 100 гр. – 32,89 гр.; Калорійність на 100 гр. – 201,76 КкалПорціі – на 6 человек.Общее час – 65 хвилин.

Італійський яблучний пиріг з додаванням розмарину

Пікантний аромат розмарину чудово підкреслить бісквітне тісто і яблучну начинку, що зробить випічку оригінальною і неповторною.

Перелік продуктів

  • Борошно пшеничне хорошої якості – 150 гр .;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Вершкове масло – 100 гр .;
  • Лимон або лайм – 1 шт .;
  • Зелені яблука – 4 шт .;
  • Молоко 3,2% – 65 мл;
  • Розпушувач – 1 пакетик;
  • Яйця – 4 шт .;
  • Сіль (бажано морська) – 1 пакетик;
  • Свіжий розмарин – 2 гілочки.

Змастити форму для випікання вершковим маслом. У великій мисці змішати цукор і яйця і збити в міцну піну. Додати розтоплене вершкове масло, молоко, сіль і розпушувач. Заважати борошно і ще раз все ретельно збити.

Додати в тісто цитрусову цедру і листочки подрібненого розмарину. Перемішати і вилити тісто у форму для запікання.

З яблук видалити насіння і нарізати. Викласти поверх тесту красивим візерунком, присипати невеликою кількістю цукру. Приготування пирога займе близько 40 хвилин.

Корисна порада! Якщо ви не змогли знайти свіжий розмарин – можна використовувати сухий. Але тоді буде досить додати в тісто 2 невеликі пучки, так як сухі спеції мають сильний аромат. Не використовуйте інші спеції, щоб випікати італійські яблучні пироги.

Тепер вам залишається вибрати будь-який рецепт на смак, приготувати його і заварити міцний, ароматний чай, щоб зібрати всіх членів сім’ї у вузькому колі і насолодитися домашнім пирогом з яблуками, приготованим за італійським рецептом.

Білки на 100 гр. – 3,04 гр.; Жири на 100 гр. – 7, 23 гр.; Вуглеводи на 100 гр. – 23,33 гр.; Калорійність на 100 гр. – 171,43 КкалПорціі – на 8 человек.Общее час – 1,30 години.