Італійська салямі в домашніх умовах

Італійська саля? Ми – сорт твердої копченої ковбаси з ферментованого і висушеного на повітрі м’яса.

Сиров’ялена ковбаса салямі має дуже ніжний смак і аромат, її можна подавати на стіл як закуску, готувати піцу, додавати в салати.

Для італійської салямі характерна велика кількість різних ароматних спецій, а також дивно тонкий шар цвілі білого кольору.

Салямі по праву є одним з найбільш популярних і улюблених сортів делікатесних ковбас, тому варто подумати про те, щоб приготувати її в домашніх умовах.

Італійська салямі в домашніх умовах готується легко, без якихось особливих інгредієнтів.

Складові:

  • свинячий окіст – 870 г,
  • сало – 140 г,
  • нітритний сіль – 23 г,
  • сухе біле вино – 10 мл,
  • цукор – 10 г,
  • чорний перець – 3 г,
  • сушений часник – 3 г,
  • насіння фенхелю – 1 г,
  • сушений розмарин – 2 г,
  • яловича черева – 1 м

Як приготувати італійську салямі в домашніх умовах:

Перш, ніж приступати до приготування салямі в домашніх умовах, замочіть яловичі черева в проточній воді.

Сало так само попередньо замочити в холодній воді, а потім наріжте пластинами завтовшки не більше 1 см.

Свинину наріжте кубиками приблизно 3х3 і помістіть на деякий час в морозильну камеру, щоб м’ясо злегка «зчепилося» морозом.

Це необхідно дляя того, щоб фарш для салямі вийшов рубаним для кращої структури сиров’яленому ковбаси.

До речі, всі інструменти та обладнання, яке буде задіяно при приготуванні салямі, так само повинно бути охолоджене.

Пропустіть охолоджене м’ясо через м’ясорубку з крупними гратами, сало наріжте дрібними кубиками. Змішайте разом фарш і сало.

Далі потрібно додати до фаршу спеції, біле вино і нітритну сіль. Перемішайте все з допомогою лопатки або спеціального міксера.

Набейте кишки фаршем за допомогою насадки для ковбаси, перемотайте її в декількох місцях, щоб розділити довгу ковбасу на менші ковбаски, проколіть зубочисткою там, де з’явилися повітряні бульбашки, і обмотайте шпагатом.

Далі потрібно розвісити ковбасу в сухому і прохолодному місці і залишити для в’ялення їх протягом тижня до тих пір, поки вони не стануть пружними і твердими на дотик і не втратять 30-40% від свого початкового ваги.

Готову італійську салямі, приготовлену в домашніх умовах, можна їсти відразу, а можна упакувати в вакуумні пакети і залишити в холодильнику ще на тиждень, щоб вирівняти рівень вологості всередині ковбасок.