Індичка запечена в духовці

Класична індичка, запечена в духовці цілком

Зазвичай подібні страви готують на Різдво, Великдень, Новий рік. Небажано брати великого птаха більше 4 кг. Оптимальний варіант 3-3,5 кг, але в будь-якому випадку тушку потрібно буде доповнювати вершковим маслом. В іншому випадку вийде жорстка і суха птах. Для запікання знадобиться фольга.

складові

  • 3 кг індички;
  • 0,15 кг слив. масла;
  • цибулина;
  • 0,1 л олії рослинного;
  • розмарин, сіль і перець.

Покроковий рецепт цілої індички в духовці

Крок 1:

Промити індичку, висушити зовні і зсередини паперовими рушниками або просто серветками. Якщо на тушці є пір’ячко, сліди крові, якісь пошкодження, то все це потрібно вищипнути, відмити, зішкребти.

Крок 2:

Подрібнити розмарин, взяти кілька хороших пучок, додати ложку солі, 1 ч. Л. перцю, перемішати. Додати розм’якшене вершкове масло, розтерти разом зі спеціями.

Крок 3:

Акуратно рукою відокремити шкіру індички від тушки, промазати нутрії масляною сумішшю, поступово просуваючись глибше. Бажано обробити всю тушку. Зверху птицю просто натерти сіллю. Всередину покласти ріпчасту цибулю, очищений і надрізаний хрест-навхрест, достатньо однієї великої головки.

Крок 4:

Викласти птицю на розгорнуту і змащену фольгу. Зверху рясно натерти рослинним маслом. Щільно обернути фольгою.

Крок 5:

Готувати індичку в духовці 3,5 години при 140 градусах. Потім виймаємо птицю з духовки, температуру збільшуємо до 180 градусів. Акуратно розгортаємо фольгу, поливаємо тушку скопившимся маслом і жиром, готуємо ще приблизно годину. Кожні 15 хвилин обливати індичку маслом.

Не потрібно для індички купувати дешеву і тонку фольгу, вона буде рватися, прилипне до шкірці, нічого доброго не вийде.

Швидкий рецепт індички, запеченої в духовці дрібними шматочками

Для страви використовується грудка індички, це м’ясо сухувате, дієтичне, але воно швидко і просто готується. Додатково знадобляться вершки і сир. Можна точно також готувати індичку зі сметаною.

складові

  • 700 г індички;
  • 80 г сиру;
  • 170 мл вершків 20%;
  • 2 зубчики часнику;
  • 20 г слив. масла.

Як швидко приготувати індичку в духовці

Крок 1:

Нарізати індичку пластинками по два сантиметри і трохи відбити молотком, намагаючись сильно не розплющувати шматочки. Далі ріжемо кубиками або брусками по 3-4 см. Скидаємо в миску, перчимо і солимо, розмішуємо, викладаємо в змащену форму.

Крок 2:

Відправляємо індичку в духовку, запікаємо 15 хвилин при 200 ° C.

Крок 3:

Змішуємо вершки з часником, трохи солимо, підігріваємо. Виймаємо ідейку, заливаємо соусом і зверху присипаємо тертим сиром.

Крок 4:

Повертаємо блюдо в духовку, запікаємо індичку в вершках ще 15-20 хвилин до рум’яної скоринки, температуру можна знизити до 180 градусів.

М’ясо індички вийде ще смачніше, якщо вершки змішати з декількома ложок соєвого соусу. Але не варто забувати, що він досить солоний, важливо не переборщити.

Індичка, запечена в духовці з картоплею

Ця страва готується дуже легко і просто в рукаві, виходить соковите, смачне, ніколи не підгорає. Кількість майонезу можна скоротити або взагалі виключити, якщо не потрібні зайві калорії.

складові

  • 700 г індички;
  • 800 грам картоплі;
  • дві цибулини;
  • 100 г майонезу;
  • пара часточок часнику.

Як приготувати

Крок 1:

Можна для страви використовувати будь-які частини індички. Нарізаємо, якщо є кісточки, то рубаємо. Присипаємо сіллю, додаємо майонез, часник, розмішуємо. Ми залишаємо індичку маринуватися, поки займаємося картоплею.

Крок 2:

Овочі очистити, порізати картопля скибочками, цибулю покришити довільно. Висипати до індички, присолити і розмішати всі разом.

Крок 3:

Перекладаємо все продукти в рукав (пакет для запікання), зав’язуємо, робимо кілька маленьких проколів, досить дві або три дірочки.

Крок 4:

Відправляємо індичку запікатися в духовку. Готуємо 50 хвилин при 190 градусах. За бажанням можна буде пакет акуратно розрізати і розгорнути, щоб шматочки птиці і овочі в кінці трохи підсмажилися.

Крім майонезу, можна використовувати сметану або білий йогурт. Ці продукти не такі жирні, корисні, блюдо вийде таким же смачним і соковитим.

Індичка, запечена в духовці з апельсинами

Чудова рецептура індички, запеченої в духовці шматочками. Знадобиться два апельсина, важливо використовувати соковиті цитрусові. Цю страву можна подавати до столу просто з овочами або з відвареним рисом.

складові

  • 1 кг індички;
  • 2 апельсина;
  • 20 г меду;
  • 45 мл соєвого. соусу;
  • 3 г чорного перцю;
  • 70 г слив. масла.

покроковий рецепт

Крок 1:

Нарізати птицю порційними шматками, промити і ретельно протерти серветками. Розігріти на сковорідці вершкове масло, на сильному вогні обсмажити птицю по хвилинці з кожного боку або просто до рум’яної скоринки, але сковорідку не накривати.

Крок 2:

Один апельсин розрізати навпіл, потім на тонкі часточки, прибираючи по ходу процесу насіння. З другого цитруса видавити сік, додати соєвий соус, перець, його можна взяти менше, ніж зазначено в рецепті. Додати мед, розчинити.

Крок 3:

Скласти в форму обсмажені шматочки індички, перекладаючи часточками цитруса. Залити приготовленим соусом.

Крок 4:

Натягуємо на форму фольгу, ставимо індичку в духовку. Готуємо птицю з апельсинами 35 хвилин при 180. Фольгу прибрати не потрібно.

Можна готувати таку птицю без попереднього обсмажування. Для цього індичку просто натираємо вершковим маслом, запікаємо в формі 10-15 хвилин, потім додаємо цитруси з маринадом, накриваємо і доводимо до остаточної готовності.

Індичка, запечена в духовці цілком в рукаві

Рецептура дуже смачною індички, запеченої в духовці з яблуками. Цей птах завжди виходить соковитою, так як готується в рукаві. Важливо тільки вибирати таку птицю, яка в нього поміститься, тобто невелику тушку.

складові

  • 1 індичка;
  • 3 яблука;
  • 0,5 лимона;
  • 2 зубчики часнику;
  • 3 ложки сметани;
  • 1 ч. Л. приправи для курки;
  • сіль, трохи масла.

Як приготувати

Крок 1:

Змішати часник зі сметаною, додати приправи для курки або інші спеції, присолити. Вимиту і підсушену птицю натерти цією сумішшю, за бажанням можна залишити маринуватися.

Крок 2:

Яблука вимити, розрізати четвертинками, видалити куточок серцевини. Видавити сік лимона відразу на яблука, розмішати і закласти всередину індички. Віджатий лимон теж можна засунути. Черевце зашити.

Крок 3:

Засунути тушку в рукав, розкладений на деку. Зав’язати кінці, зробити проколи, поставити в піч. Запікати індичку 3 кг близько 2,5 годин при 180 градусах. Точно час залежить від ваги і віку птиці. В кінці потрібно пакет розрізати, змастити жиром, запекти до рум’яного кольору.

Якщо скоринка на індичці не радує красивим кольором, можна смахать птицю медом, вона обов’язково підрум’яниться. Зашивати черевце можна не тільки ниткам, а й простими зубочистками.

Індичка, запечена в духовці під сиром

Рецептура приголомшливою індички з помідорами і сиром. Для цієї страви використовується тільки філе, відбивати його сильно не потрібно, достатньо злегка простукати шматочки м’яса молоточком. Сир бажано вибирати такий, який добре плавиться.

складові

  • 0,5 кг індички;
  • два помідори;
  • цибулина;
  • три ложки майонезу;
  • 180 г сиру;
  • спеції.

покроковий рецепт

Крок 1:

Нарізати філе індички пластинками по сантиметру товщиною, розкласти в один шар, простукати, перевернути і з іншого боку також пройтися молотком. Посипати сіллю, перчиком, розтерти і перекласти індичку на змащене деко.

Крок 2:

Цибулю нарізати тонкими кільцями, розкласти на індичку. Помідори порізати кружальцями, розкласти зверху. Засипати все це натертим сиром.

Крок 3:

Майонез перекласти в звичайний кульок, зрізати куточок, видавити зверху на сирний шар сіточку. Вона не дозволить продукту пересохнути або підгоріти, поки індичка доходить до готовності.

Крок 4:

Запікати 35-40 хвилин при 190 градусах. Подавати індичку відразу, повторно підігрівати це блюдо не рекомендується.

Точно також можна готувати індичку з грибами, зазвичай це печериці. Їх потрібно тонко нарізати і покласти під помідор. Мариновані гриби теж підійдуть.

Індичка, запечена в духовці з овочами і прованськими травами

Овочеве блюдо з індички, для якого обов’язково потрібна гарбуз. Якщо вдома немає суміші з прованських трав, то можна просто додати трохи орегано, розмарину і інших трав. Сметану в цій страві можна замінювати майонезом, але буде вже не такий дієтичний варіант.

складові

  • 2 моркви;
  • 500 г індички;
  • 400 г гарбуза;
  • 2 перцю;
  • цибулина;
  • невеликий кабачок;
  • 150 г сметани;
  • 0,2 кг сиру;
  • 4 ложки соєвого. соусу;
  • 1,5 ч. Л. прованських трав;
  • часточка часнику.

Як приготувати

Крок 1:

Нарізати індичку кубиками приблизно по два сантиметри. Якщо буде використовуватися птах на кістки, то зрізати м’якоть або порубати, в залежності від виду використовуваних частин.

Крок 2:

У сметану додати прованські травички, соєвий соус, закинути подрібнену часточку часнику, моль за смаком. Розтерти, залити індичку, нехай вона поки трохи просочиться.

Крок 3:

Овочі очистити, покришити цибулю соломкою, моркву кружками, гарбуз кубиками, перець довільно. Кабачок або цукіні порізати так само, як і гарбуз. Перекласти все овочі до індички зі спеціями і розмішати.

Крок 4:

Всі овочі пересипати в форму, поставити в піч, при 180 градусах запікати 30 хвилин, накривати нічого не потрібно.

Крок 5:

Вийняти індичку з овочами, засипати сиром. Додати температуру до 200, готувати ще чверть години.

Крім соєвого соусу можна в сметану додати гірчицю. Вона ідеально поєднується з птицею і прекрасно доповнить овочі.

Індичка, запечена в духовці з печерицями та картоплею

Найкраще для такої страви з індички, запеченої в духовці, використовувати дрібні гриби. В цьому випадку капелюшки печериць виглядають красиво, їх не потрібно дрібно нарізати. Варіант страви без сиру, але при необхідності можна зверху присипати.

складові

  • 300 г печериць;
  • 500 г індич
    ки;
  • 6 картоплин;
  • стакан сметани;
  • 2 цибулини.

Як приготувати

Крок 1:

Нарізати або порубати індичку, посипати спеціями, залишити на час, нехай трохи постоїть.

Крок 2:

Лук нашаткувати соломкою, картоплю порізати пластинками, овочі теж присолити. Гриби просто вити. Замочувати печериці не рекомендується, інакше вони вберуть багато вологи. Якщо гриби великі, то нарізаємо, теж трохи солимо.

Крок 3:

Укладаємо шарами в змащену форму: шматочки індички, цибуля ріпчаста, печериці, картопля. Зверху покриваємо сметаною і відправляємо в духовку. Запікаємо приблизно 45-50 хвилин, перевіряємо готовність по картоплі.

При заміні печериць грибами іншого виду, особливо зібраними в лісі, продукт попередньо відварюється в присолену окропі.

Індичка, запечена в духовці з чорносливом і яблуком

Рецептура смачної страви з філе індички великим шматком. Бажано йому дати промаринуватися мінімум годину. Запікається філе у фользі, але таким же способом можна використовувати пакет (рукав).

складові

  • 0,6-0,7 кг індички (1 філе);
  • 10 г часнику;
  • 40 мл соєвого. соусу;
  • 7-8 штучок чорносливу;
  • половинка лимона;
  • 2 ч. Л. меду;
  • одне яблуко;
  • сіль, перець, лавр;
  • пара ложок олії.

Як приготувати

Крок 1:

У миску відправляємо порізану або натерту часник, додаємо соєвий соус і пару пучок солі, вводимо мед, видавлюємо лимонний сік. Ретельно розтираємо, кидаємо поламаний лавровий листок.

Крок 2:

Промиваємо філе, робимо вертикальні надрізи поперек через кожні 2 сантиметри (можна частіше), не доходячи до протилежного краю приблизно половину сантиметра. Натираємо приготовленим маринадом індичку з усіх боків, ретельно промазуємо надрізи всередині. Накриваємо, залишаємо маринуватися.

Крок 3:

Чорнослив розрізаємо навпіл уздовж на дві пластинки. Часточками нарізаємо яблука, очищати шкірку не потрібно. Наповнюємо прорізи індички фруктами.

Крок 4:

Переносимо шматок на змащену фольгу, зверху натираємо маслом, запаковуємо. Прибираємо на годину в духовку, температура 190.

Таким же способом можна готувати філе з курагою, яблуко відмінно замінюється айвою, апельсинами. Щоб отримати гострий варіант страви, то в маринад можна додати трохи кетчупу чилі, гірчиці, аджики.