Індичка, запечена в духовці в рукаві

Класичний рецепт індички, запеченої в духовці в рукаві

М’ясо індички вважається дієтичним. Готувати можна як цілком, наприклад, для якого-небудь торжества або свята, так і окремими частинами. Запікання в рукаві спрощує процес, зберігає всі корисні властивості страви. До того ж шанс того, що смачне частування пригорить – дуже малий. Спочатку ми розглянемо рецепт приготування індички цілком. Рукав для цього знадобиться великий – індичка птах немаленька.

Складові:

  • ціла індичка – 1 шт;
  • двісті гр вершкового масла;
  • дві чайн л солі;
  • одна чайн л подрібнений черн перцю;
  • одна ст л універсальної приправи;
  • одна чайн л сушеного базиліка.

Покроковий рецепт індички, запеченої в духовці в рукаві

Крок 1:

Якщо тушка заморожена, покладіть її у велику миску або каструлю, тримайте при кімнатній температурі до повної розморожування.

Свіжу індичку ретельно промийте вод водою, видаліть залишки пір’я, якщо вони є, просушіть.

Крок 2:

Вершкове масло нарізаємо середніми смужками, перекладіть в мисочку. Додайте спеції і сіль – перемішайте.

Крок 3:

На шкірі зробіть акуратні розрізи і покладіть шматочки масла з приправами. Зверху натріть всюди цими ж спеціями.

Крок 4:

Дістаємо деко, беремо рукав для запікання. Відміряйте великий шматок і відріжте або візьміть вже готовий великий пакет.

Кладемо в середину тушку індички, а краю закріплюємо спеціальними зажимами або замотуємо нитками.

Крок 5:

Кладемо рукав з індичкою на деко, ставимо в духовку, розігріту до 200 С.

Спочатку ставимо таймер на тридцять хвилин. Коли він спрацює, зменшуємо температуру в духовій шафі до 180 С. Готуємо індичку ще дві години.

Потім вимикаємо піч, залишаємо смачну птицю всередині ще на тридцять хвилин.

Крок 6:

Через зазначений час виймаємо птицю з духовки. Акуратно розрізаємо пакет – аромат просто приголомшливий, чи не так? Апетитна золотава скоринка, ніжне м’ясо – результат наших зусиль.

Перекладіть індичку на велике блюдо і подавайте на стіл.

Господині на замітку: При приготуванні індички важливо пам’ятати про те, що м’ясо все ж сухувате. Тому птицю часто шпигують начинкою або під шкіру кладуть вершкове масло, що ми і зробили. Якщо ви використовуєте окремі частини, їх можна попередньо промаринувати.

Швидкий рецепт індички, запеченої в духовці в рукаві

Згідно з цим варіантом виходить кілька порцій смачної індички. Тепер ми візьмемо грудку, додамо спеції і також будемо запікати в рукаві. Оскільки на цей раз у нас не ціла тушка, а філе – готуватися птах буде набагато швидше. Перед запіканням ми замарінуем індичку. Чим довше вона постоїть, чим краще. Ідеальний варіант – маринування напередодні ввечері, а на наступний день просто приготування і запікання.

Складові:

  • кілограм філе індички;
  • шість часточок часничку;
  • дві чайн л каррі;
  • дві гілочки розмарину;
  • один листочок лавра;
  • чотири гілочки петрушки;
  • п’ять горошин перцю;
  • чайн л солі.

Як швидко приготувати індичку, запечену в духовці в рукаві

Крок 1:

Філе споліскуємо під водою, просушують і нарізаємо на потрібно вам кількість порцій.

Крок 2:

Часточки часнику очищаємо, зрізаємо підставу і пропускаємо через прес.

Крок 3:

Філе індички натріть сіллю, каррі, часником. Покладіть в миску і залиште в холодильнику на всю ніч. Якщо ви готуєте в один день, то дайте постояти два або три години.

Крок 4:

Отже, індичка промаринувалося. Кладемо її в рукав для запікання. У нього ж помістимо гілочки розмарину, горошини перцю і гілочки петрушки, їх можна не нарізати.

Щоб м’ясо вийшло дуже соковитим, налийте трохи води. Вона випарується і віддасть вологу індички.

Крок 5:

Запікаємо індичку протягом години при температурі 180 С.

На гарнір можна подати салат зі свіжих овочів, обсмажений або відварну картоплю і навіть рис. З ароматної і ніжною індичкою поєднується практично все.

Індичка, запечена в духовці в рукаві з картоплею і грибами

Якщо ви запікаєте індичку в рукаві, можна відразу зробити і гарнір. Спочатку ми підготуємо всі інгредієнти, потім складемо все в рукав і будемо запікати до готовності. У вас вийде повноцінне блюдо з гомілок індички, запечених в духовці в рукаві з гарніром.

Складові:

  • чотири гомілки індички;
  • вісім бульб картоплі;
  • чотириста гр свіжих печериць;
  • дві голів лука;
  • дві ст л майонезу;
  • дві ст л вершкового масла;
  • запашна суміш перців – одна ст л;
  • чайн л солі.

покроковий рецепт

Крок 1:

Гомілки індички промиваємо під проточною водою. Зріжте надлишки шкіри з жиром, якщо вони є.

Крок 2:

Перекладіть гомілки в велику миску. Перемішайте майонез з сумішшю перців і сіллю і промажте індичку.

Ставимо миску в холодильник на кілька годин або навіть на всю ніч.

Крок 3:

Гриби промийте від забруднень, нарізаємо вздовж навпіл. Можете навіть залишити їх цілими.

Крок 4:

Цибулини чистимо, зрізаємо підставу і нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 5:

Покладіть вершкове масло на сковорідку і розігрійте. Спочатку обсмажуйте печериці, а коли їх них піде зайва волога, додайте цибулю. Доведіть до золотистого кольору.

Крок 6:

У рукав для запікання кладемо мариновані гомілки індички, перекладаємо обсмажені гриби з цибулею.

Крок 7:

Очищену картоплю нарізаємо брусочками і відправляємо в рукав.

Закриваємо кріпленнями або замотуємо нитками. Покладіть рукав на деко.

Крок 8:

Ставимо в духовку при 180 С на півгодини, потім збільшуємо температуру до 200 С і запікаємо півтори години.

Якщо ви хочете, щоб інгредієнти були досить рум’яними, за півгодини до готовності розріжте пакет.

Індичка, запечена в духовці в рукаві з овочевим гарніром

У цьому варіанті у нас вийде індичка з гарніром з овочів, запечених в рукаві разом з птахом. Ви можете відступити від зазначених інгредієнтів і покласти ваші улюблені овочі. Якщо ви готуєте перший раз, використовуйте продукти згідно зі списком – вийде дуже смачно і, найголовніше, корисно.

Складові:

  • кілограм індички (будь-яка частина);
  • один цибуля-порей;
  • болгарський червоний перець – дві шт;
  • чотириста гр брокколі або цвітної капусти;
  • чверть кг стручкової квасолі;
  • два кислих яблука;
  • п’ять часточок часнику;
  • одна ст л томат пасти;
  • чайн л каррі;
  • чайн л солі.

Як приготувати

Крок 1:

Індичку сполосніть, видаліть залишки пір’я, зріжте зайву шкіру з жиром або огрубілі ділянки.

Крок 2:

У мисочку покладіть майонез, томатну пасту, каррі, пропущений через прес часник – все перемішайте.

Крок 3:

Промажьте маринадом індичку і поставте її в холодильник на три години.

Крок 4:

Лук-порей сполосніть, відріжте білу частину – нам потрібна тільки вона. Нарізаємо тонкими кільцями.

Крок 5:

Болгарські перці очищаємо від насіння і гірких волокон. Наріжте соломкою.

Крок 6:

Капусту промийте, розберіть на суцвіття.

Крок 7:

Яблука нарізаємо тонкими пластинками.

Крок 8:

Саме час наповнити рукав. Кладемо в нього промаринуватися індичку, підготовлені овочі, яблука, стручкову квасолю.

Закріпіть краю рукава і покладіть його на деко.

Крок 9:

Запікаємо наше частування півтори години при 180 градусах.

Якщо зазначеного часу не вистачило, поставте таймер ще на півгодини.

«Святкова» індичка, запечена в духовці в рукаві

Спочатку індичка маринується в сиропі від консервованих ананасів, а потім запікається в рукаві з грибами, сиром і солодким перцем. Таке блюдо прикрасить будь-який святковий стіл.

Складові:

  • два кг філе індички;
  • вісімсот гр консервують ананасів;
  • два болг перцю;
  • чотириста гр печериць;
  • шість часточок часнику;
  • двісті гр твердий сиру;
  • триста гр маслин без кост;
  • сто гр вершкового масла;
  • дерев’яні шпажки або зубочистки для закріплення.

покроковий рецепт

Крок 1:

Філе сполосніть, розрізаємо на великі пласти товщиною як для відбивних.

Крок 2:

Відкрийте банку ананасів, сік злийте в більшу миску. Шматочки фруктів нехай поки залишаться в банку, а в соку замаринуйте філе індички години на три або більше.

Крок 3:

Очищені від насіння і волокон болгарські перці нарізаємо соломкою.

Крок 4:

Часник нарізаємо тонкими пластинами, сир натираємо на тертці. Частина ананасів наріжте маленькими шматочками, залиште кілька кружалець для прикраси.

Крок 5:

Замочіть у воді дерев’яні шпажки або зубочистки.

Крок 6:

Розстеліть на робочій поверхні харчову плівку, на неї кладемо філе індички. У нас повинен вийти один великий пласт.

На одну сторону кладемо печериці, половину натертого сиру, половинки маслин. Десть штук відкладіть в сторону.

Також кладемо соломку з солодких перців і нарізане шматочками вершкове масло.

Крок 7:

Тепер потрібно скрутити пласт філе з начинкою в рулет. Його можна додатково обмотати ниткою.

Крок 8:

Тепер перекладіть рулет з індички в рукав.

Запікаємо при 190 С півтори години.

Крок 9:

Виймаємо рулет, акуратно відкриваємо пакет, розрізавши його.

Зверху посипаємо сиром, кладемо залишилися кружечки ананасів, в центр кожного по оливки. Вставте шпажки, щоб закріпити прикраса.

Відправляємо назад в духову шафу і готуємо п’ятнадцять хвилин при 200 С. Рукав залишаємо відкритим, щоб все підрум’янилося.

Готовий рулет акуратно виймаємо готовий рулет з рукава, перекладаємо на блюдо сервіровки разом з прикрасою. Нитки можна розрізати і опустити вниз або акуратно витягнути.