Індичка з яблуками в духовці

Класичний рецепт індички з яблуками в духовці

Індичка з яблуками – це ситне і ароматне блюдо, до того ж низькокалорійне. Його можна приготувати і на святкову вечерю, і на простий обід, якщо скористатися швидким рецептом. Незвичайне поєднання спецій, м’яса індички, яблук і часнику вразить своїм гармонійним смаком. Ця страва може стати справжнім витвором мистецтва і головною прикрасою святкового столу.

Складові:

  • півкіло стегна індички;
  • пара яблук;
  • пара столових ложок оливкової маслечка;
  • пара зубчиків часнику;
  • столова ложка лимонного соку;
  • чайна ложка базиліка;
  • сіль;
  • чорний мелений перець.

Покроковий рецепт індички з яблуками, запеченої в духовці

Крок 1:

Перемішати маринад. Для цього в одній чашці з’єднати масло, лимонний сік, подрібнений або пропущений через прес часничок. Додати сіль, мелений перець і базилік. Гарненько все розмішати.

Крок 2:

Стегно індички промити, прибрати зайву вологу з поверхні за допомогою паперової серветки. Кілька разів проколоти кінчиків ножа і перекласти в тарілку з маринадом на півгодини.

Крок 3:

Яблука помити і нарізати на великі часточки.

Крок 4:

У кулінарний пакет для запікання скласти замариновану індичку і нарізані яблука і зав’язати його.

Крок 5:

Надіслати пакет з м’ясом в духовку при температурі приблизно 180-190 градусів.

Готовуюіндичку перекласти на плоске блюдо, яблука розташувати по краю тарілки. У маринад для більш цікавого смаку можна також додати мед, зерна гірчиці і соєвий соус.

Швидкий рецепт індички з яблуками в духовці

Дуже соковитою виходить індичка, за рахунок того, що готується з яблуками, загорнувшись в фольгу. Всі аромати і соки зберігаються всередині, завдяки чому м’ясо просто тане в роті. Це швидкий рецепт, так що його можна сміливо готувати до обіду або вечері для всієї родини.

Складові:

  • 600-700 гр. м’яса індички;
  • велике Яблоко;
  • столова ложка зерновий гірчиці;
  • пара столових ложок оливкової олії;
  • часточка часнику;
  • суміш перців;
  • сіль.

Як швидко приготувати індичку з яблуками, запечену в духовці

Крок 1:

М’ясо індички помити, висушити за допомогою паперового рушника.

Крок 2:

В окремому посуді з’єднати масло, подрібнений часник, сіль, перчик і гірчицю, розмішати.

Крок 3:

Отриманою сумішшю натерти індичку і залишить на годину для маринування.

Крок 4:

Яблуко помити і розрізати на часточки середнього розміру.

Крок 5:

Відрізати великий аркуш харчової фольги. На його середину викласти замариноване м’ясо. З усіх боків прокласти яблучка. Фольгу загорнути, плотненько защипуючи краю.

Крок 6:

Покласти м’ясо на деко і поставити в духовочку на 45-50 хвилин при температурі 190-200 градусів. Після цього відкрити фольгу і поставити запікатися ще на дев’ять хвилин, щоб м’ясо підрум’янилося.

Ароматненькая і соковита індичка з яблуками готова! Особливо добре вона поєднується з тушкованою червоною капустою.

Індичка з яблуками, грушею і чорносливом, запечена в духовці

М’ясо індички дуже нежненько і смачне, на відміну від сухуватою курки. Тому її люблять готувати на стіл у великі свята. Цілу тушку індички приготувати не так вужі складно. Головне, правильно підібрати температуру. А начинка з яблук і сухофруктів додадуть ніжному м’ясу пікантного смаку.

Складові:

  • тушка індички (близько 4 кг);
  • 220 г молодої груші;
  • кілограм зелененьких яблук;
  • 200-250 гр. чорносливу без кісточки;
  • пара столових ложок солі з гіркою;
  • півтори столових ложки приправ;
  • три столові ложки масла рослинного.

Як приготувати

Крок 1:

Якщо індичка заморожена, то її потрібно розморозити в холодильнику протягом доби. Не потрібно користуватися розморожуванням в мікрохвильовці, так як це зіпсує смак. Маринувати починати за півдоби до готування.

Крок 2:

Тушку промити, видалити залишки пір’я. Середина ошпарити окропом, щоб усунути запах сирого м’яса. Вилити рідину, а внутрішність індички промакнуть паперовим рушником.

Крок 3:

Приготувати маринад з суміші солі, масла і приправ. Рекомендується вибирати приправи для м’яса, а не для птиці. Натерти цим маринадом птицю зовні і всередині. Загорнути в чистий папір і поставити в холодильник не менше, ніж на 12 годин.

Крок 4:

Яблука, груші помити і розрізати все на 4 частини. Серцевину вирізати ножем. Залишати шкірку чи ні – це кожен вирішує по своєму смаку. Крок 5:

Чорнослив промити в теплій воді. З’єднати з яблуками.

Крок 6:

Вийняти індичку з холодильника і всередину укласти начинку з яблук, груші та чорносливу. Не варто занадто щільно утрамбовувати фрукти. Те, що не поміститься всередину, можна запекти окремо.

Крок 7:

Черевце індички зашити нитками або заколоти зубочистками. Якщо шкіри занадто мало і не виходить з’єднати краї, то можна залишити так, як є.

Крок 8:

Маслом промазати грудку, лапки і крила, щоб захистити їх від пригорання.

Крок 9:

Перекласти тушку в рукав і зав’язати краю за допомогою ниток або зволікань.

Крок 10:

Надіслати м’ясо в попередньо розігріту духову шафу до температури 180-190 градусів. Час запікання – близько 2,5 годин. Якщо м’ясо почне дуже швидко підрум’янюватися, то температуру трохи знизити. Під час запікання індичка буде пускати сік в рукав, тобто паритися у власному соку. Тому вона і виходить такою ніжною.

Крок 11:

В останні 20-25 хвилин рукав розрізати. Половину соку, який витік в рукав, налити на деко. У сік покласти яблука і чорнослив, які не вмістилися в тушку. Поставити м’ясо з фруктами в духовку ще на півгодини.

Перед подачею м’ясо можна відразу розрізати на порції, а можна подати цілком. Доцільно буде при бажанні до наявних фруктам додати айву і цитрусові.

Індичка з яблуками, мандаринами і апельсинами, запечена в духовці

Яблука і цитрусові чудово поєднуються з м’ясом індички, запеченим в духовці до хрусткої скоринки. Фрукти підкреслюють ніжність м’яса, роблячи його ще смачніше і ароматні.

Складові:

  • три кілограми індички;
  • 350-400 гр. яблук;
  • 500-550 гр. апельсинів і мандаринів;
  • сіль;
  • чорний мелений перець;
  • п’ять столових ложок соняшникової олії;
  • чайна ложка хмелі-сунелі;
  • чайна ложка куркуми;
  • три зубчики часнику;
  • половинка лимона.

покроковий рецепт

Крок 1:

В одній чашці з’єднати масло, спеції і сіль. Додати часничок, пропущений через прес, сік, видавлений з лимона і одного апельсина. Гарненько все перемішати. .

Крок 2:

М’ясо індички помити, обсушити від вологи і натерти підготовленим маринадом і зовні, і всередині. Прибрати в холодильник на ніч.

Крок 3:

Яблука, апельсини та мандарини очистити від шкірки. Розрізати на невеликі часточки і видалити насіння. Лимон розрізати на часточки, не знімаючи з нього шкірку.

Крок 4:

Нафарширувати індичку фруктами. Набивати щільно, а що залишиться, покласти на деко навколо птиці.

Крок 5:

Духовку нагріти до 200-220 градусів і відправити в неї м’ясо. На підготовку піде близько півтори години, все залежить від того, якого розміру птах. Щоб перевірити її на готовність, потрібно проколоти м’ясо сірником або зубочисткою. Якщо вийде прозорий сік – значить страва готова.

Перекласти індичку на велике плоске блюдо і прикрасити фруктами, які пеклися поруч з нею на деку.

Індичка з яблуками і картоплею в духовці

Індичка, запечена з картоплею – це дуже ситне блюдо, незвичайний смак якому надають яблука і лимон.

Складові:

  • 700 гр. індички;
  • 350-400 гр. картоплі;
  • велике Яблоко;
  • половина лимона;
  • кетчуп і майонез;
  • масло оливкове;
  • пряні спеції за смаком;
  • середній кабачок;
  • кілька часточок часничку.

Як приготувати

Крок 1:

Картоплю помити, зрізати шкірку. Розділити на четвертинки.

Крок 2:

Якщо на шинку шкірка дуже товста, то зрізати її. М’якоть подрібнити на кубики або тонкі кружальця.

Крок 3:

З часнику зняти лушпиння і пропустити його через прес, або нашаткувати ножем. З’єднати в одній чашці з картоплею і кабачком.

Крок 4:

М’ясо промити, прибрати плівки і жилки. Розділити на порційні шматочки. Викласти на деко разом з картоплею та іншими овочами.

Крок 5:

Яблуко вимити, зрізати шкіру і видалити серцевину з насінням. Розділити на часточки і покласти до м’яса.

Крок 6:

Зверху посолити, посипати улюбленими спеціями, полити соком з половини лимона.

Крок 7:

Змішати невелика кількість кетчупу, майонезу і оливкового масла, змастити цією сумішшю продукти на деку.

Крок 8:

Поставити деко в духовку на одну годину при температурі 180-190 градусів. Якщо до завершення готування м’ясо почне пригорати, прикрити його листом фольги.

Ситне та незвичайне блюдо з індички і яблук готово! Блюдо вийде ще смачніше соковитіше, якщо готувати його в рукаві або фользі. Смачного!