Індичка з сиром в духовці

Класичний рецепт індички з сиром в духовці

Гарячі страви з м’яса або птиці завжди повинні бути в кулінарній книзі господині. М’ясні смакоту готуються на звичайну вечерю, день народження або будь-яке сімейне торжество. Нижче представлені смачні рецепти з м’яса індички в духовці. Це запечені шматки в кисло-солодкому соусі, відбивні, запіканка або рулетики з філе. Ви дізнаєтеся не тільки, що і як приготувати, але і дивно прості тонкощі і нюанси рецептів. Вони допоможуть легко створити ще один кулінарний шедевр.

Складові:

  • 3 кг індички (ціла тушка чи шматки);
  • 2 ст. червоного напівсухого вина;
  • 2 ст. л. бджолиного меду;
  • дві ст. л. соку лимона;
  • 100 мл олії;
  • 2 ч. Л. сухої подрібненої материнки;
  • дві ч. л. сушеного базиліка;
  • ложечка солі;
  • 100 г сиру;
  • свіжа зелень для гарніру.

Покроковий рецепт індички з сиром в духовці

Крок 1:

М’ясо індички підготуйте. Промийте та висушіть. Якщо плануєте готувати цілу тушку масою в 3 кг, то для початку відваріть її у воді без солі протягом 10-15 хвилин. Кипіння має бути слабке. Так ви точно будете впевнені, що в духовці вона добре пропечеться. Якщо хочете готувати індичку шматками, варіння не потрібно.

Крок 2:

Для марінадной суміші з’єднайте в одній посудині (краще емальованому) вино, мед, цитрусовий сік, половину масла і сушені трави. Замість материнки і базиліка можете вибрати щось інше на свій смак. Підійдуть і готові магазинні суміші пряних трав. Ретельно перемішайте суміш. Занурте в неї шматки м’яса і добре перемішайте. Можна трохи натерти кожен шматочок маринадом. Закрийте кришкою і залиште на півгодини.

Крок 3:

Увімкніть нагріватися духовку до 180 ° С.

Крок 4:

Покладіть шматки м’яса в деко з високими бортами. Посипте сіллю і полийте олією. Додайте залишки маринаду. Укрийте деко харчовою фольгою, матовою стороною вгору. Поставте в духовку на годину.

Крок 5:

Фольгу відкрийте і натріть прямо на шматки м’яса сиру на тертці. Поставте в жар духовки ще на чверть години при зниженій до 170 ° С температурі.

Крок 6:

За цей час підготуйте гарнір. Зелень промийте та висушіть. Можна взяти свіжий шпинат, петрушку, салат з пекінської капусти та корейської моркви або щось ще на ваш вибір.

Для маринаду можна взяти не тільки лимонний сік, але і будь-який цитрусовий. Головне, щоб він був з кислинкою. Саме в такому кисло-солодкому маринаді м’ясо швидко пом’якшиться і потім краще пропечеться.

Швидкий рецепт індички з сиром і помідорами в духовці

Відбивні з індички з помідорами і сиром в духовці готуються просто і швидко. Не потрібно ніяких маринадних сумішей і довгого очікування. Просто зберіть відбивні і відправте в духовку.

Складові:

  • одне філе індички;
  • дві головки цибулі;
  • два помідори (середнього розміру);
  • 80 г твердого сиру;
  • сіль;
  • мелений перець (один або суміш сортів);
  • пісне масло.

Як швидко приготувати індичку з сиром і помідорами в духовці

Крок 1:

Філе індички промийте та висушіть. Наріжте на половину уздовж. Вийде два шматка м’яса – два великих бруска. Їх наріжте на стейки 2-3 см в товщину. Кожен шматок по черзі укладіть в пакет або під тонкий пергамент на обробній дошці. Трохи відбийте кухонним молоточком.

Крок 2:

Деко змастіть маслом. Розкладіть стейки. Кожен посипте сіллю і меленим перцем.

Крок 3:

Очистіть і промийте цибулю і помідор. Наріжте овочі дрібними кубиками. Розкладіть по шматках м’яса.

Крок 4:

Сир ізотріте на тертці і покрийте їм овочевий шар.

Крок 5:

Деко укрийте шаром харчової фольги і поставте в духовку. Рекомендована температура – 200 ° С – на 40 хвилин.

Дістаньте соковиті стейки і при бажанні посипте їх свіжою рубаною зеленню. Так блюдо стане смачніше. Ще варіант – поки м’ясо печеться, зробіть зелене масло. Змішайте м’яке вершкове масло і подрібненої в кашку свіжою зеленню і краплею лимонного соку. Розкладіть масу в форми для льоду і заморозьте. При подачі на кожен шматок м’яса викладіть по кубику зеленого масла. Воно буде танути, вивільняючи апетитні аромати і смаки.

Індичка з сиром і помідорами в духовці – соковиті рулетики під помідоровим пюре

Цікавий рецепт рулетиків з філе індички. Їх готують і як повноцінне гаряче блюдо і як невеликі шматочки закуски. Для начинки вибирайте пасеровані овочі і зелень, тертий сир і соус або обсмажені печериці з цибулею.

Складові:

  • одне філе індички;
  • ложечка майонезу;
  • третину ложки столової гірчиці;
  • 1/3 ч. Л. солі;
  • 50 мл олії;
  • 55 г сиру;
  • один великий помідор;
  • пучок петрушки.

Як приготувати

Крок 1:

Філе птиці сполосніть та висушіть. Розріжте поперек волокон на шматки в 1-2 см завтовшки.

Крок 2:

У мисці перемішайте соус, гірчицю і сіль. У цю суміш покладіть шматки м’яса і добре перемішайте. Краще вручну, щоб кожен шматок був покритий соусом.

Крок 3:

Пучок петрушки переберіть, промийте і просушіть на паперовому рушнику. Потім нарубати листочки. Натріть на тертці сир і перемішайте із зеленню. Можна сюди додати 10-20 г олії.

Крок 4:

Помідор після миття наріжте великими шматками і подрібніть в пюре за допомогою блендера.

Крок 5:

У невелике деко з високими бортиками укладіть два шару харчової фольги. Матова сторона повинна бути до листу. Полийте олією.

Крок 6:

Візьміть один шматок м’яса, покрийте його шаром сирної начинки і закрутіть в рулетик. Покладіть в форму. Так підготуйте і щільно один до одного укладіть все рулетики. Полийте помідоровим пюре. Закрийте зверху фольгою і відправте в духовку при 200 ° С на 50-60 хвилин. Якщо боїтеся, що м’ясо прогорить, налийте між фольгою і деком трохи води – вистачить 40-50 мл. Вона буде поступово википати, утворюючи парову баню для м’яса.

Приготована таким способом індичка з сиром і помідорами в духовці буде ніжною і соковитою. При подачі обов’язково полийте рулетик на тарілці м’ясним соком з дека.

Індичка з сиром в духовці – запіканка

Рецепт запіканки з макаронами і індичкою вам обов’язково стане в нагоді! Це ситний і, що головне, дуже смачна вечеря для сім’ї. Продукти не дорогі, приготування не складний. А замість макаронів при бажанні візьміть будь-яку відварну крупу або овочеве пюре.

Складові:

  • півкіло м’якоті індички;
  • на кінчику ножа столової гірчиці;
  • 200 г макаронів;
  • головка цибулі ріпки;
  • половина морквини;
  • 150 мл вершків;
  • одне яйце;
  • 40 г сиру;
  • 2 ч. Ложечки олії;
  • сіль.

покроковий рецепт

Крок 1:

М’якоть індички сполосніть і наріжте брусочками або соломкою. У мисці перемішайте з гірчицею і поки залиште.

Крок 2:

Відваріть макарони і промийте в холодній воді. Дайте рідини стекти.

Крок 3:

Овочі почистіть і промийте. Потім подрібніть і пасеруйте на маслі.

Крок 4:

Візьміть деко. Промажьте його маслом і покладіть на дно м’ясо рівним шаром. Після нього викладіть овочі та макарони.

Крок 5:

Натріть на тертці сир. Перемішайте його з яйцем і вершками. Залийте продукти в листі і відправте запіканку в духовку на годину при 180 ° С.

Приготовану запіканку ріжте на шматки і розкладіть по тарілках. Гарніру до неї не потрібно – адже є макарони. Можете тільки зробити вітамінну нарізку зі свіжих овочів і зелені.

Індичка з сиром в духовці в пряному соусі

Рецепт присвячений любителям різних прянощів і приправ, їх тут досить. Для м’яса індички обрані насіння фенхелю, гвоздика, кориця, перець і цедра. Якщо чогось з цього списку у вас під рукою немає, сміливо замініть інший спецією.

Складові:

  • 1 кг крил індички;
  • маленька ложка соєвого соусу;
  • 1/3 ч. Л. насіння фенхелю;
  • пару пучок кориці;
  • одне суцвіття гвоздики;
  • пару горошин перцю;
  • 2 ст. л. олії;
  • на кінчику ножа цедри (від лимона, апельсина або лайма);
  • один великий помідор;
  • сіль.

Як приготувати

Крок 1:

Зберіть в ступці або будь мисці фенхель, корицю, гвоздику, перець і цедру. Потовчіть до не крупніше меленої маси. Додайте сіль, соєвий соус і олію. Перемішайте.

Крок 2:

Крила індички добре промийте та висушіть. Потім занурте в підготовлену пряну масу і натріть кожне крильце спеціями вручну.

Крок 3:

Помідор перемеліть в пюре і додайте до м’яса. Перемішайте і викладіть в кулінарний рукав. Закріпіть краю і відправте в духовку при 180 ° С (це середня температура) на годину.

Замість свіжого помідора можна взяти томатну пасту, пюре або навіть аджику. Смачного!