Індичка з помідорами в духовці

Варіант 1. Класичний рецепт індички з помідорами в духовці

Індичка, запечена з помідорами, – гаряче, яке оцінять ті, хто любить швидкі в приготуванні і одночасно смачні страви. Воно ніжне і соковите, з приємною кислинкою помідорів. Традиційний рецепт страви на увазі запікання м’якоті птиці під шубкою з томатів і сиру. Дуже добре поєднується з різними гарнірами, наприклад, відвареною картоплею, рисом або гречкою.

Складові:

  • 560 г філе індички;
  • 4 помідори;
  • 155 г твердого сиру;
  • 45 г масла слив-го;
  • по 35 г морської солі і суміші перців;
  • приправа для м’яса – 50 г;
  • по три маленькі гілки кропу і петрушки.

Покроковий рецепт індички з помідорами в духовці

Крок 1:

М’якоть індички при необхідності розморожується.

Крок 2:

Жарильна лист змазується вершковим маслом.

Крок 3:

Філе нарізають невеликими, довгими шматочками і розкладається на лист на відстань один від одного приблизно в 1 см.

Крок 4:

Всі шматочки посипаються сумішшю перцю, солі і спеції.

Крок 5:

Томати ополіскуються, вирізаються плодоніжки, нарізати тонкими кружечками, розкладається по одному кружечку на кожен шматочок індички.

Крок 6:

Сир подрібнюється на дрібній тертці, посипаються їм помідори.

Крок 7:

Поміщається лист з усім вмістом в розпечений духова шафа, випікається півгодини.

Крок 8:

Перевіряється готовність індички шляхом легкого надрізання м’якоті, якщо не буде виділятися червоний сік, м’ясо готове.

Крок 9:

При подачі викладаються філе на плоскі тарілки по 1-2 шматочки на порцію, поруч кладеться будь-який гарнір, прикрашається гілочками зелені.

За бажанням, перш ніж засипати м’ясо сиром, можна змастити помідори майонезом, вийде соковитіше і смачніше.

Варіант 2. Швидкий рецепт індички з помідорами в духовці

Хочеться порадувати близьких оригінальним, ситним вечерею? Але немає бажання довго возитися на кухні. Просто купіть в магазині вже готові стейки індички, натріть їх різноманітними спеціями, прянощами, сіллю, перцем, запечіть і страва готова. Вийде дуже соковито і апетитно. Підходить не тільки для приготування в домашніх умовах, але і для пікніка на природі.

Складові:

  • 4 невеликих стейка індички;
  • 5 помідорів;
  • соняшникова олія – ??75 мл;
  • перець чорний, сіль – по 1 десертній ложечці;
  • 1 жменя прованських трав;
  • 4 зубчики часнику;
  • зелень салату – 4 листочка.

Як приготувати індичку з помідорами в духовці

Крок 1:

Промиті зубчики часнику очищаються, пропускаються через землянку.

Крок 2:

Стейки індички розморожуються і гарненько натираються перцем, сіллю і прованськими травами.

Крок 3:

Викладаються в глибоку чашку, посипаються часником, накриваються рушником і відставляють в сторонці на деякий час, щоб наситилися.

Крок 4:

Форма для запікання змащується рафінованим маслом, в неї кладуть мариновані стейки, зверху розкладаються кружечки помідорів. Поміщається форма в гарячу духову шафу на 25 хвилин.

Крок 5:

На поверхні стейків робиться невеликий надріз, перевіряється на готовність.

Крок 6:

Подаються на плоских тарілках, застелених листям салату, за бажанням поруч кладеться будь-який гарнір.

Індичка з помідорами по вищеописаному рецептом вийде ще смачніше, якщо запекти її в кулінарному рукаві.

Варіант 3. Індичка з помідорами в духовці у вигляді відбивних

Наступний варіант індички з помідорами в духовці особливо сподобається людям, які дотримуються дієти. Так як до складу входить знежирена сметана і більше овочів. У готовому вигляді вона виходить дуже ароматною, соковитою, неймовірно м’якою і ніжною.

Складові:

  • 700 г філе індички;
  • 2 помідори;
  • 2 солодких перцю;
  • 2 цибулинки;
  • 210 г твердого сиру;
  • 80 г знежиреної сметани;
  • соняшникова олія – ??35 мл;
  • 70 г меленого базиліка, орегано;
  • по 3 гілочки петрушки і кропу.

покроковий рецепт

Крок 1:

Розморожена м’якоть індички нарізається плоскими шматочками середньої товщиною, ретельно відбивається кулінарним молоточком з усіх боків.

Крок 2:

Відбивні викладаються в глибоке деко, змащене маслом, відставляє в сторонці на півгодини.

Крок 3:

Помиті помідори і звільнений від плодоніжки і насіння перець ополіскуються, нарізаються: помідори – кружечками, перець – кільцями.

Крок 4:

Цибулини без лушпиння шинкують півкільцями, сир – на дрібній тертці.

Крок 5:

Сметана з’єднується з базиліком і орегано і гарненько перемішується.

Крок 6:

На відбивні викладаються колечка перцю, цибулю і помідори.

Крок 7:

Обмащуються сумішшю з сметани і прянощів, поміщаються в гарячу духовку на 40 хвилин.

Крок 8:

За 15 хвилин до кінця запікання блюдо посипається сиром.

Крок 9:

Викладаються в гарячому вигляді, посипається зеленню.

У блюдо також можна додати тонко нарізану картоплю, в цьому випадку не потрібно буде варити додатково гарнір, що значно зменшить час на підготовку.

Варіант 4. Індичка з помідорами і грибами в духовці

Завдяки додаванню свіжих печериць блюдо набуває чудовий аромат і більшу соковитість. Можна готувати не тільки для повсякденного обіду, але і на святковий стіл.

Складові:

  • 655 г грудки індички;
  • 5 свіжих печериць;
  • 2 цибулинки;
  • 230 г російського сиру;
  • 3 помідори;
  • по 55 г солі, перцю чорного, будь приправи;
  • 80 мл оливкової олії;
  • зелень – 4 гілочки.

Як приготувати

Крок 1:

Печериці зачищаються від забруднень, промиваються, нарізаються пластинами. Цибулинки очищаються, нарізаються крихтою.

Крок 2:

На сковороду всипається цибулю і пасерують на оливковій олії кілька хвилинок, додаються до нього гриби і прожарівается все разом ще 6 хвилин. В самому кінці підсолювати.

Крок 3:

Грудки індички звільняються від кісток, м’якоть нарізається невеликими шматочками 7 мм завширшки.

Крок 4:

Шматочки обвалюються в суміші перцю, солі і приправи, викладаються на промаслений лист.

Крок 5:

Зверху укладається засмажкою і кружечки помідорів, посипається сиром.

Крок 6:

Поміщається все в гарячу духову шафу, запікається приблизно тридцять п’ять хвилин.

Крок 7:

У гарячому вигляді подається на стіл, поруч викладається картопляне пюре, прикрашається все гілочками зелені.

Блюдо вийде ще ароматний, якщо замість печериць взяти будь-які лісові гриби.

Варіант 5. Індичка з помідорами в духовці, запечена з овочами

Якщо ви готували вже багато різних страв з індичкою по всіх наявних рецептами і не знаєте, що ще можна створити оригінальне і ситне до вечері, скористайтеся наступним варіантом. Завдяки поєднанню овочів і найніжнішого м’яса індички гаряче виходить дуже ніжним і соковитим. Прекрасно виглядає на будь-якому святковому столі.

Складові:

  • м’якоть індички – 645 г;
  • соєвий соус – 65 мл;
  • сир – 85 г;
  • картопля – 755 г;
  • свіжий зелений горошок – 5 стручків;
  • цибуля – 4 шт .;
  • базилік мелений – 25 г;
  • помідори – три;
  • часник – 5 часточок;
  • сіль, будь-яка приправа, перець чорний – по 40 г;
  • раст-е масло – 165 мл.

покроковий рецепт

Крок 1:

Філе індички промивається, обсушуємо на паперових рушниках, нарізається плоскими шматками середнього розміру.

Крок 2:

Приправа з’єднується з перцем, сіллю, все перемішується і натирається цією сумішшю шматки м’якоті, закладаються в чашку, вливається соєвий соус, перемішується і залишається в стороні на півгодини.

Крок 3:

Очищені цибулини і зубчики часнику подрібнюються ножем і пасерують на сковороді з додаванням соняшникової олії 6 хвилиночок.

Крок 4:

Лук з часником перекладаються в чисту тарілку, на сковороду вливається ще масло, викладаються шматочки індички і прожарюються протягом 2 хвилинок на сильному вогні.

Крок 5:

Помідори ополіскуються, нарізаються невеликими шматочками і додаються до м’яса на сковороду, все трохи нудиться під кришкою.

Крок 6:

Очищена картопля нарізається кубиком і теж закладається в сковороду одночасно з зеленим горошком, звільненим від стручків, приправляється все базиліком, перемішується і нудиться ще пару хвилиночок.

Крок 7:

З сковороди все перекладається на змащений маслом лист, додається засмажкою, поміщається в гарячу духову шафу на 12 хвилин.

Крок 8:

По закінченню цього періоду духову шафу відкривається і все посипається сиром і допікається ще 6 хвилинок.

Можна трохи експериментувати з набором продуктів, наприклад, замість свіжого зеленого горошку додати консервований, ввести моркву, а картопля замінити капустою і болгарським перцем. У будь-якому випадку вийде дуже смачно, ароматно і апетитно.