Індичка з овочами в духовці

Класичний рецепт індички з овочами в духовці

Індичка, запечена з овочами, – смачне повноцінне блюдо. Спочатку ми розглянемо традиційний варіант приготування птиці цілком. Овочі підготуємо до запікання і нашпигуємо ними індичку. Виходить дуже ефектне і корисне блюдо. Готується довго, але не так складно, як може здатися на перший погляд.

Складові:

  • тушка індички;
  • 300 гр картоплі;
  • дві моркви;
  • два томата;
  • одна цибулина;
  • чайн л сушеного імбиру;
  • чайн л розмарину;
  • чайн л куркуми;
  • 2 чайн л перуки;
  • 4 ст л соєвого соусу;
  • один лимон;
  • пучок зел лука;
  • десять суцвіть брюссельської капусти;
  • один гострий перець чилі;
  • три ст л рафінуються масла;
  • чайн л солі.

Покроковий рецепт індички з овочами в духовці

Крок 1:

Індичку ретельно сполосніть під водою. Зріжте ділянки загрубілі шкіри, видаліть залишки пір’я.

Промокніть паперовими рушниками або чистим кухонним, щоб поверхня була сухою.

Крок 2:

Можна відразу включити духовку, температура 180 С.

У миску налийте соєвий соус, насипте паприку, куркуму, сушений імбир, сік одного лимона, розмарин і сіль. Доливаємо рослинне масло і все перемішуємо.

Крок 3:

Промажьте птицю всередині і всюди зовні отриманим соусом. Невелика кількість залишимо для додавання в овочі.

Крок 4:

Всі підготовлені овочі спочатку промийте під проточною водою. Потім їх потрібно нарізати довільними невеликими шматочками – їх ми будемо класти всередину індички.

Зелень подрібнюємо.

Крок 5:

Кладемо овочі у велику миску, заливаємо соусом і руками перемішуємо. Якщо соусу не вистачає додайте трохи води або соєвого соусу.

Крок 6:

Тепер нашпигуємо індичку овочами. Краї брюшніни можна скріпити або зав’язати, щоб овочі не випадали.

Крок 7:

На деко кладемо кілька пластів фольги з великим запасом. У центр кладемо начинену овочами птицю і загортаємо.

Запікаємо півтори години, потім розгортаємо фольгу і доводимо до готовності індичку ще годину. Вона як раз підрум’яниться.

Готову птицю перекладіть на велике блюдо, зніміть нитки, якими закріплювали краю черевця і подавайте до столу.

Швидкий рецепт індички з овочами в духовці

Щоб не витрачати стільки часу на приготування цілої птиці, візьмемо філе. З овочів нам знадобиться гарбуз, картопля, стручкова квасоля і морква. Всі інгредієнти наріжуть брусочками, перемішуються і запікаються в формі в духовці. Корисне і смачне блюдо, відмінно підходить для щоденного частування або до приходу гостей.

Складові:

  • п’ятсот гр філе індички;
  • чверть кг гарбуза;
  • двісті гр картоплі;
  • сто гр моркви;
  • сто гр стручків квасолі;
  • голівка часнику;
  • чайн л прованських трав;
  • дві щіпки паприки;
  • дві ст л оливки масла;
  • дві ст л соєвого соусу;
  • дві дрібки солі;
  • дві щіпки подрібн черн перцю.

Як швидко приготувати індичку з овочами в духовці

Крок 1:

Філе птиці сполосніть, наріжте брусочками і покладіть в мисочку.

Посипаємо чорним перцем, паприкою і заливаємо соєвим соусом. Розмішайте руками і поки що приберіть в холодильник.

Крок 2:

Від гарбуза нам знадобиться м’якоть, її нарізаємо великими кубиками. Також нарізаємо і очищену картоплю. Морква подрібнюємо на тонкі кружальця. Стручкову квасолю кладемо цілком до інших овочів. Головку часнику очищаємо від лушпиння, кожен зубчик наріжте пластинками.

Насипаємо в миску прованські трави і сіль – все перемішуємо.

Крок 3:

Додайте до овочів нарізані шматочки індички, налийте оливкова олія і розмішайте.

Крок 4:

Візьміть форму для запікання, перекладіть в неї індичку з овочами і накрийте листом фольги.

Крок 5:

Розігріваємо духовку до 200 С, ставимо форму і запікаємо сорок хвилин. Потім приберіть кришку з фольги і готуйте ще півгодини. Орієнтуємося на готовність індички і картоплі.

Подавайте до столу, посипавши зеленню або в тому ж вигляді, як і запікали. Із зелені актуально використовувати зелену цибулю, нарізану кільцями, і подрібнений кріп.

Індичка з овочами в духовці – філе з баклажанами і картоплею

Таке блюдо готується не дуже довго. Овочі подрібнюються, з них формується подушка, на яку кладеться філе, присмачене спеціями. В такому ж вигляді і запікається в формі під фольгою.

Складові:

  • п’ятсот гр філе індички;
  • п’ятсот гр картоплі;
  • два баклажана;
  • дві великі морквини;
  • чайн л солі;
  • дві чайн л суміші запашних перців або універсальної приправи;
  • три ст л оливки масла.

покроковий рецепт

Крок 1:

Філе індички сполосніть, просушіть і перекладіть в миску.

Крок 2:

Морква нарізаємо тонкими кружечками, баклажани кубиками.

На замітку: Нарізані баклажани потрібно замочити в солоній воді на півгодини – піде зайва гіркота. Потім відіжміть руками і покладіть до моркви.

У цю ж миску додаємо нарізану кружечками або часточками картоплю.

Крок 3:

Змішайте сіль, оливкова олія і вибрані вами спеції. Частина додаємо в овочі перемішуємо, іншою половиною натираємо філе.

Не бійтеся забруднити руки. Тільки вручну вийде рівномірно розподілити спеції за всіма інгредієнтами.

Крок 4:

У форму для запікання перекладаємо овочі, зверху кладемо філе індички цілком.

Накриваємо щільно фольгою і запікаємо при 200 С півтори години. У самому кінці, щоб все красиво підрум’янилося, фольгу можна зняти. Але це вже на ваш розсуд.

Індичка з овочами в духовці – філе, запечене з кабачком, картоплею, томатами і болгарським перцем

Ще один рецепт корисного і дуже смачної страви з філе індички. Оскільки ми використовуємо оливкову олію в малій кількості, птах з овочами вийде дієтичної. Не забудемо про спеції, які підкреслять ніжний смак індички.

Складові:

  • шістсот гр філе індички;
  • триста гр кабачків;
  • триста гр картоплі;
  • сто п’ятдесят гр помідорів «Черрі»;
  • дві моркви;
  • два болг перцю;
  • головка цибулі;
  • тридцять мл оливки масла;
  • дві часточки часнику;
  • п’ять гр паприки;
  • п’ять гр подрібн черн перцю;
  • дві дрібки солі.

Як приготувати

Крок 1:

Помийте кабачки. Якщо овочі молоді, шкірку залиште, просто наріжте кубиками.

Крок 2:

Морквину очищаємо від верхнього шару і нарізаємо кружечками.

Крок 3:

Болгарські перці звільняємо від насіння, подрібніть довільно на ваш розсуд.

Крок 4:

Брусочки картоплі відправляємо в миску до інших овочів.

Крок 5:

Ріпчасту цибулю подрібнюємо ножем. Те ж саме робимо і з часником.

Крок 6:

Помідори «Черрі» нарізаємо половинками.

Крок 7:

Філе індички сполосніть і наріжте кубиками, трохи більше, ніж овочі.

Крок 8:

Заливаємо оливковою олією, додаємо спеції і руками перемішуємо все в одній мисці.

Крок 9:

Перекладіть вміст ємності в форму для запікання і готуйте протягом години при 190 С.

В принципі фольгою можна не накривати. Якщо все ж зроблена кришка з фольги, її краще зняти за п’ятнадцять хвилин до готовності – індичка з овочами красиво підрум’яниться.

Індичка з овочами в духовці під сирною скоринкою

Згідно з цим рецептом у вас вийде щось на зразок запіканки. Всі інгредієнти розкладаються на деку шарами і посипаються сиром. У такому вигляді птах з овочами запікається в духовці. Безпрограшний варіант приготування корисної індички з гарніром з овочів.

Складові:

  • сімсот гр філе індички;
  • п’ятсот гр картоплі;
  • дві моркви;
  • дві голів лука;
  • середній шматок твердий сиру;
  • дві часточки часнику;
  • три ст л соєвого соусу;
  • чайн л солі;
  • чайн л подрібн черн перцю;
  • чотири ст л майонезу.

покроковий рецепт

Крок 1:

Філе птиці промийте, наріжте невеликими шматочками. Перекладіть в будь-яку ємність. Додайте ложку майонезу, подрібнений часник, соєвий соус і спеції.

До речі, соєвий соус можна замінити гірчицею – вийде пікантний маринад. Все перемішайте і приберіть в холодильник.

Крок 2:

Візьміть широку форму для запікання і змастіть дно рафінованим маслом. Першим шаром розкладаємо половинки кружечків картоплі.

Чуть-чуть підсолити.

Крок 2:

Лук подрібнюємо або нарізаємо тонкими четвертинками кілець. Розподіліть рівномірно по картоплі.

Крок 3:

Тепер розкладіть шматочки індички, їх посипаємо натертою на тертці морквою

Зверху трохи посоліть і зробіть майонезну сіточку.

Або ми можете перемішати морква з майонезом і просто розкладіть зверху на цибулю і м’ясо.

Крок 4:

Завершальним шаром виходить натертий сир. Накриваємо форму пластом фольги, закріплюємо і відправляємо в духовку, розігріту до 200 С.

Готуємо півгодини, потім знімаємо фольгу, зменшуємо температуру на двадцять градусом і готуємо ще тридцять хвилин.

У вас вийшло соковите філе індички з овочами під апетитною сирною скоринкою.