Індичка з картоплею в духовці

Індичка з картоплею в духовці – класичний рецепт

Запечена в духовці індичка з картоплею та іншими овочами, на зразок гарбуза, відмінний варіант для будь-якого святкового столу. Це універсальне м’ясо, до якого йдуть будь-які приправи, хоча самим кращими вважаються кмин, коріандр і карі. Овочі краще вибирати по сезону і враховувати результат, який хочеться отримати, приміром, з томатами блюдо вийде більш соковитим. Класичний рецепт вимагає попереднього маринування м’яса в соєвому соусі і наборі спецій. В результаті індичка вийде ніжною, а картопля з смачною хрусткою скоринкою.

Складові:

  • 1 гомілку індички;
  • 1 морква;
  • 0,5 цибулини;
  • 4 ст. ложки соєвого соусу;
  • 5 картоплин;
  • 3 ст. ложки томатного соусу;
  • 1 ч. Ложка цукру;
  • спеції: паприка, каррі і сіль за смаком.

Покроковий рецепт індички з картоплею в духовці

Крок 1:

В окремій мисці змішати соєвий соус і спеції. Останні можна використовувати будь-які за смаком, в тому числі готові набору до м’яса. Крок 2:

До спецій додати цукор і кетчуп, це зробить смак соусу до індички кисло-солодким. Ретельно перемішати.

Крок 3:

Всі овочі очистити від шкірки і порізати рівними часточками або кубиками, моркву і цибулю дрібніші.

Крок 4:

Нашатковані морква і цибуля змішати з соусом.

Крок 5:

М’ясо промити холодною водою, зробити кілька глибоких надрізів, що доходять до кістки, тільки так індичка зможе добре пропектися.

Крок 6:

Гомілку обмазати соусом, а то що від нього залишиться змішати з картоплею і перемішати.

Крок 7:

Форму для випікання змастити маслом, викласти на дно картоплю, зверху гомілку, накрити кришкою або фольгою.

Крок 8:

Розігріти духовку до 190 С ?.

Крок 9:

Запікати індичку протягом тридцяти хвилин, обов’язково перевірити на готовність, перш ніж виймати з духовки, при необхідності дати ще десять хвилин допекти.

В даному рецепті цукор можна замінити бальзамічним оцтом, кленовим сиропом або медом. Будь-який з варіантів дозволить зробити маринад кисло-солодким – ідеально відповідним до м’яса індички.

Швидкий рецепт індички з картоплею в духовці

За рахунок використання герметичного кулінарного рукава під час запікання, м’ясо птиці готується у власному соку і виходить дуже соковитим і фантастично смачним. Щоб прискорити процес приготування, замаринувати індичку краще напередодні ввечері, за ніч вона встигне добре просочитися соусом і буде дуже ніжною.

Складові:

  • 700 г філе індички;
  • 3 томата;
  • 1 лимон;
  • 5 картоплин;
  • 20 грам соєвого соусу;
  • пучок зелені;
  • 3 зубчики часнику;
  • перець і сіль за смаком.

Як швидко приготувати індичку з картоплею в духовці

Крок 1:

Насамперед приготувати маринад: вичавити сік з лимона, змішати з приправами, соєвим соусом і подрібненим часником.

Крок 2:

Зробити на індичці кілька глибоких надрізів, обмазати маринадом, залишити на кілька годин, а краще на всю ніч в холодильнику.

Крок 3:

Порізати картоплю і помідори часточками.

Крок 4:

Викласти в рукав овочі та індичку, влити залишки маринаду, кінці рукава зав’язати.

Крок 5:

Розігріти духовку до температури 190 С ?.

Крок 6:

Викласти рукав з індичкою і овочами на деко, так щоб його кінчики були прибрані вниз під тушку, запікати протягом півгодини.

Крок 7:

Розрізати рукав і готувати ще десять хвилин.

Крок 8:

Посипати індичку прянощами і дрібно нашаткувати зеленню, запікати ще пару хвилин.

Так як індичка запікається разом картоплею та іншими овочами ніякого додаткового гарніру до неї не потрібно, хоча щоб відтінити соковитий смак, можна зробити легкий салат, наприклад зі свіжих огірків і зеленої цибулі.

Індичка з картоплею в духовці в рукаві з сиром

Неймовірно смачний рецепт приготування м’яса індички з допомогою кулінарного рукава. Сир краще вибрати з твердих сортів, наприклад, російський. Додатково готувати гарнір не буде потрібно, замість нього буде запечена картопля.

Складові:

  • 500 г філе індички;
  • 500 грам картоплі;
  • 100 грам цибулі;
  • 40 грам томатної пасти;
  • 80 грам майонезу;
  • 350 грам сиру твердого сорту;
  • 20 мл соняшникової олії.

покроковий рецепт

Крок 1:

Картоплю почистити і порізати тонкими невеликими скибочками.

Крок 2:

Цибулю нарізати кільцями.

Крок 3:

Потерти на крупній тертці сир.

Крок 4:

Змішати томатну пасту і майонез в окремій мисці,

Крок 5:

Філе індички відбити молотком, поперчити, посолити.

Крок 6:

У форму для випічки застелити фольгою, змащеній маслом.

Крок 7:

Викласти на фольгу шарами: картоплю, м’ясо, цибулю, томатно-майонезну суміш, сир.

Крок 8:

Розігріти духовку до температури 180 С ?.

Крок 9:

Випікати індичку протягом п’ятдесяти хвилин.

Для того щоб перевірити готовність індички, потрібно проколоти саму товсту частину довгої тонкої спицею, якщо виходить сік з червонуватим відтінком, значить м’ясо сире і потрібно запікати далі. Зазвичай на велику індичку йде не менше трьох годин, тоді як для порізаної на шматки з лишком вистачає однієї години.

Індичка з картоплею в духовці цілком

Індичка, запечена цілком, стане чудовою прикрасою будь-якого святкового столу, і нагодувати не менш семи гостей відразу.

Складові:

  • 4 кг індички цілком;
  • 1,5 кг картоплі;
  • 300 грам печериць;
  • 100 грам сметани;
  • 100 грам цибулі;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • по 3 грами різних приправ.

Як приготувати

Крок 1:

Картоплю відварити до напівготовності (протягом п’ятнадцяти хвилин), очистити від шкірки.

Крок 2:

Індичку промити, обсушити рушником, натерти сіллю і прянощами всередині і зовні.

Крок 3:

Гриби тонко порізати пластинками, а цибулю півкільцями.

Крок 4: Розігріти масло на сковороді, обсмажити в ньому лук протягом трьох хвилин, потім додати гриби і готувати ще п’ять хвилин, поки не випарується зайва волога.

Крок 5:

Додати в сковорідку сметану, тушкувати п’ять хвилин.

Крок 6:

Картоплю порізати дольками.

Крок 7:

Нафарширувати індичку грибами, цибулею і картоплею. Робити це краще шарами.

Крок 8:

Викласти птицю на деко, накрити фольгою, поставити в розігріту до 180 С ? духовку.

Крок 9:

Готувати протягом двох годин, зняти фольгу, картопля розкласти навколо, готувати ще одну годину.

З приправ рекомендується вибрати каррі, мускатний горіх і коріандр, приблизно по п’ять грам кожного, при цьому не варто забувати про сіль і подрібненому часнику (буде достатньо однієї головки). Часник можна класти в індичку цілими часточками.

Індичка в духовці з картоплею і гарбузом

Гарбуз зробить страви більш незвичайним і набагато корисніше, але сам процес приготування трохи затягнеться, так як овочі перед відправленням в духовку потрібно буде загасити на сковороді протягом десяти хвилин.

Складові:

  • 1 кг індички;
  • 200 мл курячого бульйону;
  • 700 грам картоплі;
  • 500 грам гарбуза;
  • 1 цибулина;
  • 2 морквини;
  • приправи за смаком.

покроковий рецепт

Крок 1:

М’ясо індички нарізати невеликими шматками.

Крок 2:

З гарбуза вийняти серцевину і насіння.

Крок 3:

Порізати очищені овочі.

Крок 4:

Змішати приправи, обмазати індичку.

Крок 5:

Обсмажити м’ясо в змащеній маслом сковороді, так щоб почався виділятися сік.

Крок 6:

М’ясо прибрати з сковорідки, замість нього покласти цибулю, моркву та гарбуз, гасити чотири хвилини.

Крок 7:

Додати картоплю, тушкувати ще сім хвилин.

Крок 8:

Скласти овочі і м’ясо в кулінарний рукав, зав’язати кінчики.

Крок 9:

Випікати в попередньо розігрітій до 180 С ? духовці протягом сорока хвилин.

Найчастіше господині готують свинину або курку, індичку несправедливо обходять увагою, хоча це не тільки смачне, але і дієтичне м’ясо. Більшість зупиняє необхідність запікати індичку цілком, адже з боку це здається задоволеному складним процесом, хоча на ділі все досить просто. Головний секрет соковитості м’яса – маринад. Готувати його можна як зі звичайної суміші прянощів, наприклад, базиліком і часником, так і з додаванням сметани, соєвого соусу або томатної пасти. Якщо птах запікається не цілком, а окремими шматками, то їх потрібно відбити. Для того щоб не забруднити при цьому кухню, потрібно просто обернути їх звичайною харчовою плівкою.