Індичка з грибами в духовці

Класичний рецепт індички з грибами в духовці

Гриби мають масу корисних речовин, в тому числі і рослинним білком, тому, частково можуть замінити собою м’ясо. Але ці продукти чудово поєднуються один з одним і з них можна приготувати багато смачних страв.

М’ясо індички дуже ніжне і низькокалорійне, для запікання зазвичай беруть гомілку, філе або стегно, так як грудка виходить сухою і трохи жестковатой. Так само можна нафарширувати цілу тушку і запекти її в духовці. Гриби беруться будь-які – і лісові, і печериці, це залежить від особистих переваг.

Складові:

  • півкілограма філе індички;
  • 200-250 гр. печериць;
  • сіль;
  • пара помідорів;
  • столова ложка рослинної маслечка;
  • цибуля ріпчаста;
  • 180-200 гр. сиру.

Покроковий рецепт індички з грибами в духовці

Крок 1:

Філейку індички промити прохолодною водою і розділити м’ясо на скибочки товщиною не більше сантиметра. Натерти м’ясні шматочки сіллю, меленим перцем або іншими приправами за смаком.

Крок 2:

Твердий сир подрібнити на середній або дрібній тертці.

Крок 3:

Помідори вимити, нарізати на тонкі кружальця. За бажанням, можна попередньо зняти з них шкірку. Для цього на помідорах потрібно зробити хрестоподібні надрізи і ошпарити їх окропом. Після цього шкірка легко зніметься.

Крок 4:

Гриби добре промити і розрізати на невеликі кубики або тонкі пластинки.

Крок 5:

Лучок почистити, дрібно нашаткувати ножем. Налити в сковорідку рослинне масло, розігріти, зменшити вогонь до середнього і підсмажити цибулю разом з грибами до золотистого відтінку. Злегка посолити.

Крок 6:

Деко промазати рослинним маслом і в один шар розкласти на ньому шматочки м’яса. Поверх нього викласти кружечки помідорів, потім цибульний-грибну піджарку. Зверху посипати сиром.

Крок 7:

Духова шафа спочатку розігріти до 190-200 градусів, а потім поставити в нього деко з м’ясом і грибами. Запікати протягом двадцяти хвилин.

Смачна і ситна індичка готова! Подавати як самостійну страву.

Швидкий рецепт індички з грибами в духовці

М’ясо індички з грибочками і картоплею готується дуже швидко і займає зовсім небагато часу. Всього через 40-45 хвилин з початку готування на столі буде стояти ароматний обід або вечерю.

Складові:

  • 500 гр. індички (філе);
  • 600 гр. картоплі;
  • 400-450 гр. печериць маринованих;
  • 250 мл. вершків;
  • 100 гр. сиру;
  • чорний мелений перець;
  • півчайної ложки каррі;
  • соняшникова олія.

Як швидко приготувати індичку з грибами в духовці

Крок 1:

Картопля добре промити від землі, нарізати на невеликі часточки або скибочки.

Крок 2:

Форму для духовки змастити маслом, розкласти в ній картопляні дольки, посипати сіллю і улюбленої приправою (каррі, меленим перцем).

Крок 3:

Поставити картоплю пекти на п’ятнадцять хвилин при температурі 190-200 градусів.

Крок 4:

Печериці помити і нарізати, якщо вони великі.

Крок 5:

М’ясо індички промити водою і нарізати на невеликі шматочки. Обсмажити протягом 6-8 хвилин разом з печерицями в сковорідці з рослинним маслом, посолити і поперчити. Після цього налити вершки, перемішати і тушкувати ще пару хвилин.

Крок 6:

М’ясо, гриби і картоплю перемішати між собою і розкласти у формі для запікання. Зверху посипати натертим на дрібній тертці сиром. Поставити в духовку на 10-15 хвилин при звичайній температурі 180-200 градусів.

Подавати гаряченьким, як самостійну страву. Для прикраси можна посипати дрібно нарізаною свіжою зеленню за смаком. При бажанні грибочки можна взяти і не мариновані, але в такому випадку їх бажано окремо обсмажити.

Індичка з грибами в горщиках в духовці

М’ясо, запечене в горщиках – прекрасний варіант ситного обіду. Продукти виходять дуже ніжними завдяки готуванні в молочній заливці, а аромати грибів і м’яса чудесним чином переплітаються, так що ніхто не зможе встояти перед спокусою спробувати це блюдо.

Складові:

  • 500 гр. м’яса індички;
  • цибулина;
  • морквина;
  • 300 гр. глив;
  • велика картоплину;
  • літр молока;
  • сіль і мелений перець.

Як приготувати

Крок 1:

М’ясо індички промити в холодній воді, за допомогою ножа видалити прожилки і плівки. Нарізати на невеликі шматочки.

Крок 2:

Лучок почистити, дрібно нарізати. Гриби ретельно промити, почистити і розрізати на невеликі кубики.

Крок 3:

На сковороді з рослинним маслом з’єднати гриби, індичку і цибулю. Обсмажувати протягом 2-3 хвилин, поки м’ясо не побіліє, а цибуля не стане рум’яного кольору.

Крок 4:

З картоплі і моркви зняти шкірку, нарізати корені на тонкі кружальця або маленькі кубики. Можна просто натерти на тертці з великими отворами. Розкласти в горщики.

Крок 5:

Молоко посолити, добре розмішувати, поки крупинки солі повністю не розчиняться. Налити в кожен горщик до половини його обсягу.

Крок 6:

Горщики закрити кришечками і поставити в духову шафу на годину при температурі 160-180 градусів.

Подавати індичку прямо в горщиках, прикрасивши гілочкою петрушки або кропу. Для приготування цієї страви підійдуть будь-які інші гриби.

Індичка з грибами і чорносливом в духовці

Індичка в поєднанні з грибами дає дуже ситне блюдо, а якщо приєднати до них чорнослив, то блюдо стане ще і святковим, з неймовірно апетитним ароматом. Готується такий рецепт за допомогою фольги, в яку загортається м’ясо.

Складові:

  • 600 гр. цілої грудки або стегна індички;
  • 150-200 гр. опеньків або шампіньйонів;
  • 100-120 гр. чорносливу без кісточок;
  • пара часточок часнику;
  • головка цибулі;
  • чайна ложка кмину;
  • сіль і улюблені спеції.

покроковий рецепт

Крок 1:

З цибулі зчистити лушпиння, нарізати його на тонкі півкільця.

Крок 2:

Гриби добре промити, почистити і нарізати на невеликі шматочки або тонкі пластики.

Крок 3:

Часничок очистити, дрібно порубати ножем.

Крок 4:

На сковорідці з рослинним маслом з’єднати цибулю і гриби, трохи обсмажити. Потім додати подрібнений часник, сіль, спеції і чебрець. Перемішати, ще обсмажувати близько однієї хвилини і вимкнути плиту.

Крок 5:

Чорнослив замочити на 10 хвилин в теплій воді. Потім добре промити і нарізати на довільні шматочки.

Крок 6:

Шматок індички помити в проточній воді, зрізати шкіру і плівки, прибрати зайву вологу паперовим рушником. Тонким гострим ножем прорізати кишеню і заповнити його грибний піджаркою і чорносливом.

Крок 7:

Карман на м’ясі скріпити за допомогою дерев’яних зубочисток. Упакувати все в харчову фольгу і поставити на деко. Надіслати в духову шафу на 50-60 хвилин при температурі 200 С. Час від часу фольгу зверху відкривати і поливати м’ясо його ж соком, щоб воно підрум’янилося і не стало сухим, жорстким.

Через годину індичка готова! Подавати можна відразу ж, разом з салатом зі свіжих овочів, заправлених олією або сметаною.

Індичка з грибами і гречаною крупою в духовці

Дуже простий рецепт індички з грибами, який готується відразу з гарніром з гречки. Таким способом можна просто приготувати ситний обід і нагодувати велику сім’ю. Гриби краще всього брати лісові, можна заморожені, але підійдуть і печериці.

Складові:

  • півкіло м’якоті індички;
  • 300-350 гр. будь-яких грибів;
  • стакан гречаної крупи;
  • одна цибулина;
  • пакет звичайного розпушувача;
  • 2,5-3 склянки води або бульйону;
  • 150-170 г цукрового піску;
  • рослинне олію;
  • сіль, спеції для м’яса.

Як приготувати

Крок 1:

М’ясо добре промити в проточній воді, ножем зрізати прожилки і плівочки. Розділити індичку на невеликі шматочки. У сковорідці обсмажити з маслом м’ясо протягом пари хвилин, поки воно не побіліє з усіх боків.

Крок 2:

Цибулю і гриби помити, почистити і нарізати на дрібні шматочки. Додати в сковорідку до м’яса. Включити максимальну потужність вогню і обсмажувати ще близько 5-6мінут, періодично помішуючи ложкою, щоб продукти не пригоріли.

Крок 3:

У форму для запікання з високими бортиками викласти підсмажену індичку з цибулею і грибами. Розрівняти поверхню лопаткою.

Крок 4:

Гречану крупу добре промити в проточній воді, прибрати чорні зернята. Пересипати в форму до решти продуктів і також розрівняти.

Крок 5:

Воду або м’ясний бульйон посолити, додати будь-які спеції за смаком і залити цією сумішшю гречку і м’ясо в формі.

Крок 6:

Надіслати форму в духову шафу приблизно на півгодини при температурі близько 180 градусів. Час готування може відрізнятися в залежності від глибини форми.

Готовуюіндичку з грибами і гречкою розкласти по тарілках і кожну порцію можна прикрасити ложкою сметани і дрібно посіченою свіжою зеленню. Смачного!