Індичка з ананасами в духовці

Класична індичка з ананасами в духовці

У традиційною рецептурою блюдо готується з відбитих шматочків філе індички з грудки. Це чудовий спосіб перетворити сухувате філе в приголомшливо ніжне і соковите блюдо. Ананаси для нього потрібні консервовані, сік зливається, він може використовуватися для інших цілей.

складові

  • 500 г філе;
  • 200 г ананаса;
  • 70 г цибулі;
  • 10 мл олії;
  • 50 г майонезу;
  • сіль перець;
  • 120 г сиру.

Покроковий рецепт класичної індички з ананасами в духовці

Крок 1:

Розрізати філе на чотири платівки приблизно однакового розміру. Обов’язково робимо зріз поперек волокон, щоб можна було відбити. Викладаємо на дошку, простукуємо молотком. Відразу ж посипаємо сіллю, перцем. Рецептурним маслом змащуємо маленький деко, перекладаємо на нього філе.

Крок 2:

Лук тонко нарізаємо, пальцями розбираємо соломку, посипаємо підготовлене філе. Відразу ж розкладаємо зверху кільця ананаса. Можна їх порізати на маленькі кубики, як більше подобається.

Крок 3:

Майонез потрібен для отримання смачною і не сухий сирної скоринки. Його викладаємо в кульок або ж просто робимо маленьку дірочку в пакеті. Засипаємо ананаси тертим сиром, розправляємо і трохи придавлюємо. Потім «малюємо» майонезом тонкі візерунки зверху або просто смужки, сіточку.

Крок 4:

Ставимо індичку з ананасами в духовку на півгодини, готуємо при 200 градусах. При подачі доповнюємо зеленню, свіжими овочами, можна додати гарнір з картоплі або рису.

Якщо не подобається смак цибулі, то його можна не додавати. Як варіант – спочатку злегка обсмажити до прозорості на вершковому маслі, потім викласти на індичку. У цьому випадку він точно добре пропечеться, не буде «як варений».

Швидкий рецепт індички з ананасами в духовці

Для цієї страви нічого не треба відбивати, окремо викладати і збирати. Активне приготуванням індички з ананасами займе близько десяти хвилин, далі блюдо потрібно поставити в духовку і можна забути про нього хвилин на 30-40, в залежності від величини шматочків.

Складові:

  • 700 грам індички;
  • 250 грам ананасів;
  • 80 грам сметани;
  • 170 грам сиру;
  • цибуля, перець за смаком.

Як швидко приготувати індичку з ананасами

Крок 1:

Вимите філе нарізаємо не надто товстими брусками, перекладаємо в миску. Якщо часу мало, то робимо соломку. Відразу ж включаємо духовку прогріватися приблизно до 190, змащуємо форму для страви.

Крок 2:

Готувати можна з цибулею або без нього. Якщо овоч буде додаватися, то шаткуємо тонкою соломкою, додаємо до філе. Викладаємо сметану, перчимо, солимо, перемішуємо спочатку все в мисці, тільки після цього перекладаємо рівномірним шаром в приготовану форму.

Крок 3:

Нарізаємо ананаси шматочками, викладаємо зверху на філе і відразу ж засипаємо все натертим сиром.

Крок 4:

Ставимо запікатися, доводимо до повної готовності в розігрітій духовці. Подається страва до столу відразу, другий раз його краще не підігрівати, так як сир стане жестковатой скоринкою.

Деякі види сиру просто не плавляться, а є продукти, які швидко підрум’янюються і підгорає. У другому варіанті можна зверху сирний шар змастити сметаною (майонезом). У першому варіанті допоможе тільки використання перевіреного продукту.

Індичка з ананасами в духовці (з помідорами)

Ця страва дуже соковите і смачне, так як готується з додаванням помідорів. Вони чудово поєднуються і з індичкою, і з ананасами. Бажано вибирати стиглі, але щільні томати з невеликою кількістю рідини і насіння всередині. Можна таке блюдо готувати з черрі, розрізаючи їх просто навпіл. У цьому варіанті кількість визначаємо самостійно. Ананаси консервовані, можна взяти кільця або відразу нарізані шматочки.

складові

  • 700 г індички;
  • 270 г ананасів;
  • 150 г сиру;
  • 150 г помідорів;
  • 80 г цибулі;
  • 80 мл майонезу.

Як приготувати

Крок 1:

Нарізати вимите філе на тонкі пластини приблизно по половині сантиметра. Відбити, але зовсім трохи, важливо зробити однакову товщину шматочків, які не прорвати їх молотком. Натерти сіллю і з одного боку змастити майонезом. Викласти на деко.

Крок 2:

Нашаткувати тонко цибулю, порізати пластинками помідори, бажано товщі трьох міліметрів шматочки не робити, беремо хороший гострий ніж. Ананаси кришимо кубиками або соломкою, як вийде.

Крок 3:

Посипаємо індичку підготовленим цибулею, на ньому розкладаємо шматочки консервованого ананаса, а потім і помідори. Начинку можна злегка приправити чорним перчиком.

Крок 4:

Сир бажано натирати крупно, дрібна стружка швидко плавиться, обсипається. Укладаємо поверх помідорів, розправляємо і притискаємо зворотним боком ложки. Змащуємо майонезом, що залишився.

Крок 5:

Запікаємо філе з ананасами і помідорами хвилин сорок. Готуємо індичку при 180 градусах.

Замінювати майонез сметаною можна, вийде більш легке і корисне блюдо, але робити все це потрібно правильно. Бажано вибирати продукт не менше 20% жирності, а також покращувати його смак гірчицею, спеціями, можна влити трохи соєвого соусу.

Індичка з ананасами в духовці (з печерицями)

Грибний варіант індички СС ананасами, печерицями в духовці. Неймовірно соковите і ароматне блюдо. Іноді печериці для нього заздалегідь відварюють або ж обсмажують. Насправді це робити не потрібно, печериці та в сирому вигляді прекрасно встигають приготуватися. Якщо вони заморожені, то попередньо даємо відтанути і віджимаємо від зайвої рідини. При заміні іншими грибами, їх потрібно відварювати.

складові

  • 800 г індички;
  • 150 г печериць;
  • 150 г майонезу;
  • 200 г сиру;
  • 200 г ананасів;
  • 3 зубчики часнику;
  • сіль і перець, кріп.

покроковий рецепт

Крок 1:

Нарізати кілька гілочок кропу і порубати (розтерти, видавити) до нього очищені зубчики часнику, поперчити, посолити, заправити половиною рецептурного майонезу, приблизно 70 грам.

Крок 2:

Нарізати вимите філе індички з грудки пластинами. Відбити шматочки, відправити їх в змащену форму і зверху кожен покрити шаром з майонезу з кропом і часником.

Крок 3:

Якщо печериці свіжі, то промиваємо їх холодною водою, але не замочуємо, щоб гриби не вбирали Вагу. Підсушуємо, нарізаємо пластинками, розподіляємо по всьому шматочках індички. Якщо гриби з заморозки, то вони, швидше за все. Уже порізані. Просто підрівнюємо деякі шматочки, щоб вони мали приблизно однакову товщину, і також відправляємо на змащену індичку.

Крок 4:

Нарізаємо кільця ананасів дрібними кубиками, укладаємо поверх печериць і відразу покриваємо натертим сиром, промазуємо майонезом.

Крок 5:

Відправляємо блюдо з індички з ананасами в прогріту духовку. При температурі 180 градусів воно запікатиметься близько 35-40 хвилин.

Замість часнику можна в цій страві використовувати ріпчаста цибуля. У цьому варіанті його потрібно тонко порізати, укласти на індичку, як в рецептах вище.

Індичка з ананасами в духовці (з овочами)

Дуже смачний, але простий і легкий у приготуванні рецепт з грудки індички з ананасами. Додатково в страві використовуються обсмажені заздалегідь на сковороді овочі. Масло для цієї мети можна використовувати будь-який на свій розсуд.

Складові:

  • 1 кг індички (філе);
  • 3 цибулини;
  • 1 банка ананасів;
  • 160 г сиру (твердий);
  • 80 г майонезу;
  • 100 г моркви;
  • масло, спеції.

Як приготувати

Крок 1:

Почати з овочів. Розігріти масло, нарізати цибулю, додати. Відразу ж приступити до морквині. Очищаємо, натираємо, додаємо до цибулі. Готуємо кілька хвилин, не підрум’янюємо до золотистої скоринки. Остужаем.

Крок 2:

Поки овочі остигають, нарізаємо і відбиваємо філе, робимо звичайні пластинки, приправляємо сіллю, перчимо, відправляємо на лист для випічки.

Крок 3:

До овочів викладаємо майонез. Їх також потрібно присолити і поперчити, цибулю і моркву мають солодкий смак. Розмішуємо, викладаємо на приготоване філе.

Крок 4:

Зверху на кожне філе індички укладаємо з цілого колечка ананаса, попередньо давши стекти сиропу. І засипаємо тертим сиром. Розкладаємо його окремо на кожну відбивну, щоб страва не зібрався в одну велику запіканку.

Крок 5:

Ставимо в духовку, запікаємо індичку з овочами і ананасами приблизно півгодини, орієнтуємося за кольором сирної скоринки. Готуємо імпровізовані відбивні при 180 градусах.

Таким же способом можна укладати на індичку обсмажені баклажани, болгарський перець, печериці. Або ж їх суміш з цибулею і морквою. Всі ці інгредієнти чудово поєднуються з ананасами і філе, зроблять блюдо ще соковитіше, збільшать його вихід.