Індичка в вершковому соусі в духовці

Класичний рецепт індички у вершковому соусі в духовці

М’ясо індичок досить ніжне, і немов саме просить приготувати його в обрамленні ніжного вершкового соусу. Варіантів таких підлив чимало, причому можуть вони бути як чисто вершковими, так і включати до свого складу томати. Вибір вершків повинен відбуватися за параметрами їх густоти і жирності. Якщо в рецептурі жорстко не обумовлено, то намагайтеся вибрати максимально калорійний, але в той же час негустий продукт. Якщо блюдо сподобалося, але хотілося б соус понасищеннее, можете поекспериментувати з застиглими домашніми вершками.

Складові:

  • свіже м’ясо індички – до кілограма;
  • два середньорозмірних помидорчика, обов’язково повністю стиглих;
  • неповна склянка вершків;
  • голівка часнику;
  • суміш ароматних перців;
  • масло вищого очищення.

покроковий рецепт

Крок 1:

М’якоть птиці без шкірки, але з кісточками наріжте великими скибками, по два на порцію. Часник очистіть і роздушіть або просто дрібно порубати важким ножем. Змішайте часник зі спеціями і сіллю, натріть їм м’ясо.

Крок 2:

Складіть індичку в ємність для запікання, наріжте до неї дрібно помідори. Полийте маслом, перемішайте НЕ роздавлюючи скибочки томатів. Полийте вершками і перемішайте рукою ще раз. Щільно укупорьте ємність фольгою в кілька шарів.

Крок 3:

Температура в духовці повинна становити 185-190 градусів, в такому режимі витримаєте птицю півгодини. Вийміть ємність, швидко зніміть фольгу і полийте скибочки м’яса соком з дна посудини. Поверніть блюдо в духовку ще на тридцять хвилин. Якщо шматки індички при нарізці вийшли великими або, якщо хочете більш рум’яну поверхню, збільште час або температуру другого етапу запікання.

Швидкий рецепт ніжною індички у вершковому соусі в духовці

Для цієї страви підійде і м’ясо з пташиної грудки і філе з інших частин індички. Зміни в рецепті, спочатку розрахованому саме на грудку, нескладні – промаринується на чверть години довше, обсмажте сильніше і додайте трохи часу на гасіння.

Складові:

  • філе індички, масою півкілограма;
  • щіпка перцю або суміші гострого і чорного і стільки ж меленого мускату;
  • три щіпки каррі;
  • половина ложечки гірчичного соусу і повна – дрібної солі;
  • рідкі, приблизно 20-відсоткові, вершки – стакан;
  • дві ложки крохмалю і одна – соняшникової олії, високоочищеного;
  • чверть склянки рубаної зелені.

Як швидко приготувати соковиту індичку в вершковому соусі в духовці

Крок 1:

Відібране для приготування м’ясо промити і промокнути рушником. Нарізати на брусочки, розміром не більше половини сірникової коробки. Посипати сіллю і спеціями, ретельно перемішати. При бажанні можна додати промиті листя базиліка, злегка потерши їх долонями, але цей компонент необхідно ретельно прибрати після закінчення маринування.

Крок 2:

Витримуємо філе в маринаді хвилин двадцять, при кімнатній температурі. У сковороді розігріти масло, м’ясо посипати прямо в мисці крохмалем і ретельно струснути, перемішуючи. Відразу викласти на сковороду і смажити, перевертаючи при зарум’янювання, хвилин десять.

Крок 3:

Коли скибочки індички досить підрум’яняться, влити вершки і надати горчічкі. Накрити кришкою і поставити в розігріту духовку. Якщо у вашому господарстві знайдеться відповідна невелика гусятница, блюдо краще готувати з самого початку в ній. Температура в духовці – близько 200 градусів, час – до сорока хвилин. Далі виймаємо сковороду і ставимо її на включену конфорку, не накриваючи кришкою – випаровуємо надлишок підливи при помірному нагріванні.

Крок 4:

Посипаємо зеленню, подаємо до якісних макаронних виробів або рису.

Індичка в вершковому соусі в духовці з картоплею

Готуємо страва з гомілок або стегенець, кількість продуктів вільно розраховується, виходячи з маси м’яса. Нарізати їх варто разом з кісточками, для більшої наваристого виходить соусу. Втім, ніхто не забороняє кісточки видалити, а то і зовсім скористатися м’ясом з грудки індички.

Складові:

  • три великих гомілки індички;
  • шість великих картоплин;
  • чотири помидорчика і шість великих печериць;
  • ложці олії, рафінованого;

У соус:

  • стакан маложирних вершків;
  • п’ять ложок борошна;
  • по чверті пучка кропу і цибулевих пір’я;
  • часник;
  • п’ять ложок борошна і одна – вершкового масла;
  • ложка солі, три щепоточкі перцю і приправа для запікання птиці.

Як приготувати

Крок 1:

Індичку готуємо, нарізаємо на шматки, грамів по п’ятдесят вагою. Помідорчики розрізаємо на чотири частини, а очищений картопля – на вісім. Розрізаємо печериці на свій розсуд, занадто дрібно цього робити не варто. Змішуємо перераховані інгредієнти, солимо, посипаємо усіма спеціями, перемішуємо.

Крок 2:

Викладаємо продукти в намасленную жаровню, накриваємо тканиною і залишаємо на деякий час.

Крок 3:

Швидко готуємо соус: рубаємо зелень і очищений часник. Складаємо в високу сковороду і заливаємо вершками. Починаємо повільно нагрівати, і додаємо масло, коли воно частково розтане, посипаємо просіяного борошном і перемішуємо, щоб уникнути грудкування. Посипаємо приправами для птиці, прогрів ще хвилину залишаємо з вогню.

Крок 4:

Призуп вершковим соусом поливаємо продукти на деку, ставимо його в низ духовки, при нагріванні близько 190 градусів. Через тридцять хвилин температуру знижуємо градусів на п’ятдесят, жаровню щільно «вкутуємо» фольгою. Готуємо ще годину. Точніше закінчення першого етапу приготування можна визначити по утворилася на продуктах скоринці, після того як вона стане досить рум’яної і потрібно накривати деко фольгою.

Індичка в вершковому соусі в духовці з грибами

В оригінальному рецепті, використовується грудка цілком, нарізають м’ясо вже готовим, перед самою подачею. Але, оскільки і сама індичка не настільки поширена птах, як, скажімо, курка, а тим більше її грудка – продукт затребуваний, і тому рідкісний, ми адаптували блюдо для приготування з будь-яких частин птиці.

Складові:

  • кілограм м’яса індички без кісточок;
  • півкіло грибів;
  • півсклянки вершків;
  • дві ложки солодковершкового масла і одна – лимонного соку;
  • велика цибулина;
  • листочки лаврове – 2 штучки;
  • мелена в пудру паприка і чорний перець.

покроковий рецепт

Крок 1:

М’ясо нарізати дрібно, цибулю розпустити на четвертинки кілець. Викласти на сковороду в розтоплене масло, додати лаврушку і перець, посолити обсмажувати до рум’янцю.

Крок 2:

Влити до обсмаженою продуктам стакан води, дати закипіти і переставити накриту кришкою сковороду в сильно розігріту духовку. Гасити рівно годину при 200-градусному нагріванні.

Крок 3:

Гриби підготувати, згідно використовуваному сорту, нарізати досить крупно, щоб добре виглядали в готовій страві. Викласти їх до решти продуктів, засікти ще годину, кришкою на цей раз не накривати.

Крок 4:

М’ясо акуратно витягнути з соусу і перекласти на плоске блюдо. У сковороду налити вершки і дати швидко закипіти на плиті. Підсолити, покласти паприку, влити лимонний сік і зовсім трохи прогріти. Полити індичку соусом вже в тарілках, разом з гарніром.

Індичка в вершковому соусі в духовці з гірчицею

У назві не вказано, але одним з важливих компонентів, що впливають і на смак, і на вигляд цієї страви, є сир. Підійде в принципі будь-який сорт, але перевагу віддайте рідного, «Російському», важливо лише, щоб він був натуральним і свіжим. Комбінація смаку сиру і вершків, так легкий гірчичний відтінок – це і є візитка смачного страви з індички.

Складові:

  • Півкілограмові філе індички (грудка);
  • столова ложка гірчичного соусу і чайна – паприки;
  • сіль і щепоточка суміші перців.

У соус:

  • стакан среднежірних вершків;
  • ложка готової гірчиці;
  • двісті грамів сиру.

Як приготувати

Крок 1:

Філе миємо й промокаємо від вологи сухою тканиною. Нарізаємо скибками, по два на кожну порцію. Гірчицю, паприку і сіль змішуємо і ретельно натираємо цим складом м’ясо. Ми залишаємо індичку маринуватися протягом години, кришкою накрийте, але на холод не виносьте – так буде швидше.

Крок 2:

Обсмажуємо обидві сторони м’ясних скибочок на розпеченому маслі. Рум’янець повинен бути яскравим і рівномірним, є резон злегка притискати м’ясо лопаткою до сковороди. Готове м’ясо розкладаємо в один шар за формою для запікання.

Крок 3:

Натираємо сир в середню стружку, відкладаємо приблизно третину, а решту змішуємо з вершками, перцем, горчичкой, і сіллю. Заливаємо цим складом м’ясо в формі і відправляємо її на двадцять хвилин в духовку. Нагрівання повинен бути в межах від 190 до 205 градусів.

Крок 4:

Індичка практично готова, але блюдо треба ще трохи прикрасити: посипаємо його іншим тертим сиром і ставимо його в духовку плавитися, ще хвилини на три.