Індичка в вершках в духовці

Класичний рецепт індички в вершках в духовці

Індичка – дуже корисне і смачне м’ясо. Але не всі знають, як до нього підступитися. Якщо вам набридла курка, спробуйте приготувати соковите індиче філе у вершковому соусі. У нього можна додавати різні додаткові компоненти і спеції. Наприклад, дуже смачним виходить це блюдо з грибами, овочами і мигдалем. Можна також використовувати арахіс, додати в соус трохи білого вина і каррі. Але спочатку краще приготувати птицю за класичним рецептом, щоб сповна насолодитися її смаком.

Складові:

  • Філе індички – 600 г;
  • Вершки 15% жирності – 200 мл;
  • Гірчиця – 20 г;
  • Сир твердий – 150 г;
  • Олія – ??50 мл;
  • Сіль, паприка, чорний перець.

Покроковий рецепт індички в вершках в духовці

Крок 1:

Обполосніть м’ясо, просушіть його за допомогою паперових рушників. Наріжте на довгасті шматочки.

Крок 2:

Гірчицю змішайте з сіллю і спеціями. Натріть отриманою сумішшю кожен шматочок м’яса. Нехай маринується протягом години.

Крок 3:

Поставте на плиту сковорідку з рослинним маслом. Коли воно нагріється, обсмажте індичку з двох сторін. Паралельно з цим включіть її, вона повинна прогрітися до 190 градусів.

Крок 4:

Натріть сир. Відділити 2/3 від нього, змішайте з вершками. Додайте сіль, паприку і перець. Перемішайте отриманий соус.

Крок 5:

Викладіть м’ясо в форму для випікання. Залийте його соусом, потім відправте в духову шафу на 25 хвилин.

Крок 6:

Посипте філе сиром, що залишився, а потім поставте в гарячу духовку ще на кілька хвилин. Сир повинен розплавитися.

Це апетитне блюдо можна подавати відразу ж після приготування. До нього підійде практично будь-який гарнір. Ви можете їсти індичку з крупами, спагетті або картоплею. Остигнули шматочки м’яса можна нарізати тонкими скибочками і класти на бутерброди.

Швидкий рецепт індички в вершках в духовці

Цей рецепт неодмінно припаде до смаку любителям каррі і мигдалю. Щоб індичка приготувалася швидко, наріжте її на стейки товщиною не більше двох сантиметрів. Якщо ви не хочете обсмажувати м’ясо, можна відразу ж відправити його в духовку. В цьому випадку час запікання доведеться збільшити в два рази.

Складові:

  • Філе індички – 700 г;
  • Вершки – 240 мл;
  • Мигдаль – 70 г;
  • Каррі – 10 г;
  • цибулина;
  • Часник – 20 г;
  • Масло вершкове – 30 г.

покроковий рецепт

Крок 1:

Розтопити масло на сковороді. Поки вона нагрівається, очистіть і наріжте цибулю з часником.

Крок 2:

Викладіть на сковорідку подрібнені цибулю і часник, обсмажуйте пару хвилин.

Крок 3:

Додайте до обсмаженою овочам вершки, посоліть і поперчіть. Висипати туди ж карі, добре перемішайте.

Крок 4:

Подрібніть мигдаль, додайте його до решти інгредієнтів. Пересипьте вміст сковороди в тарілку або каструлю.

Крок 5:

Наріжте філе на стейки. Кожен з них натріть сіллю і перцем. Обсмажте з двох сторін.

Крок 6:

Розподіліть стейки за формою для запікання, полийте соусом з вершків, цибулі та часнику. Випікайте протягом 15 хвилин.

Індичка з каррі згадувалася в чудовому фільмі «Щоденник Бріджит Джонс». Там це блюдо подавали з рисом, але ви можете використовувати і інші види гарніру.

Індичка в вершках в духовці, запечена в горщиках

М’ясо в горщиках завжди виходить неймовірно смачним і соковитим. Крім того, його дуже зручно готувати. Не потрібно витрачати багато часу і сил, досить нарізати інгредієнти, покласти їх в посудину і відправити в духовку на годину. Цей рецепт є найлегшим, якщо порівнювати його з іншими варіантами.

Складові:

  • Картопля – 5 шт .;
  • Індичка – 400 г;
  • Масло вершкове – 40 г;
  • цибулина;
  • Вершки – 200 мл.

Як швидко приготувати індичку в вершках в духовці

Крок 1:

Відразу ж включіть її, щоб вона грілася до температури 180 градусів.

Крок 2:

Почистіть цибулю і картоплю. Індичку промийте та висушіть. Для цієї страви краще брати філе, хоча можна зрізати шматочки м’яса з стегенець або стегенець.

Крок 3:

Лук наріжте кільцями, картопля – пластинками або кубиками. М’ясо потрібно порізати на порційні шматочки довільної форми.

Крок 4:

На дно кожного горщика викладіть кілька кілець цибулі, зверху розмістите шматки індички. Наступний шар – нарізану картоплю.

Крок 5:

Змішайте вершки з сіллю і перцем, можна додати трохи тертого сиру. Залийте цим соусом вміст горщиків. Якщо потрібно, долийте кип’ячену воду. Рідина повинна покривати всі інгредієнти, доходити до «плічок» горщика.

Крок 6:

Наріжте масло на кілька шматочків. Покладіть по одному з них в кожен горщик. Випікайте протягом години. Горщики краще накрити фольгою або кришками, щоб страва була соковитіше.

Щоб приготувати густий соус, додайте в вершки трохи борошна. Перед цим краще обсмажити її протягом хвилини. Також ви можете додати часник. В цьому випадку блюдо буде ще більш ароматним, але не всім подобається смак запеченого овоча. Тому його також рекомендують обсмажити 1-2 хвилини, і тільки потім класти в соус.

Індичка з соковитими овочами в вершках в духовці

Птах з овочами – універсальне самостійне блюдо. До нього не потрібно готувати додатковий гарнір або подавати соус, всі необхідні продукти вже є в рецепті. Сир можна використовувати будь-який, але з індичкою найкраще поєднуються сорти з цвіллю: дорблю, горгонзола і інші.

Складові:

  • Індиче філе – 700 г;
  • Три картоплини;
  • морквина;
  • Дві невеликі цибулини;
  • 3 помідори;
  • Болгарський перець – 100 г;
  • 4 зубчики часнику;
  • Вершки – 100 мл;
  • Майонез – 100 г;
  • Сир – 200 г;
  • Пучок зелені.

Як приготувати

Крок 1:

Порубати філе на маленькі шматочки, посоліть і поперчіть. За бажанням можна додати суміш з італійських або прованських трав.

Крок 2:

Почистіть всі овочі. Наріжте картоплю, томати і морква кубиками або пластинками.

Крок 3:

Перець і цибулю наріжте півкільцями. Часник натріть або видавіть з допомогою преса.

Крок 4:

За допомогою блендера змішайте майонез, вершки і часник.

Крок 5:

Підготуйте великий шматок в фольги. У неї потрібно буде щільно загорнути продукти.

Крок 6:

На фольгу викладайте інгредієнти шарами. На самому дні повинен знаходитися цибулю, зверху покладіть індичку. Накрийте її морквою, перцем і картоплею. Зверху розподіліть помідори, залийте все соусом. Нехай заготівля маринується протягом години.

Крок 7:

Розігрійте духовку до 200 градусів. У ній блюдо запікатиметься протягом 50 хвилин. Фольгу розкривати не потрібно!

Крок 8:

Натріть сир. Посипте їм індичку за 10 хвилин до готовності, а потім поставте деко в духовку. Перед подачею посипте кожну порцію свіжої рубаною зеленню.

У цьому рецепті можна використовувати покупної або домашній майонез. Щоб приготувати соус самостійно, збийте блендером сире яйце з соняшниковою олією, лимонним соком і гірчицею. За бажанням можна додати трохи солі. Отриманий майонез можна зберігати в холодильнику 2-3 дні, але краще використовувати його відразу ж.

Тюфтельки з індички в вершках в духовці

Це нестандартне блюдо особливо подобається дітям. Для них краще приготувати кілька порцій тефтелек без часнику і спецій. Замість моцарелли можна використовувати будь-який сир за смаком, але з нею буде найсмачніше.

Складові:

  • Індичка – 300 г;
  • Вершки – 100 мл;
  • цибулина;
  • Борошно – 20 г;
  • Манна крупа – 20 г;
  • яйце;
  • Моцарелла – 70 г;
  • Зубчик часнику;
  • Мускатний горіх, спеції.

покроковий рецепт

Крок 1:

Філе наріжте на дрібні кубики, як для рубаних котлет. Посоліть, додайте спеції. Відставте м’ясо в сторону.

Крок 2:

Нарубаєте цибулю, змішайте його з сирим яйцем. Подрібніть ці продукти за допомогою блендера.

Крок 3:

В одній посудині з’єднайте манну крупу і муку. Додайте туди ж цибуля і шматочки індички. Нехай суміш постоїть 20-25 хвилин, в цей час духовка якраз розігріється до 180 градусів.

Крок 4:

Викладіть на форму для випічки пергамент або змастіть її маслом. Мокрими руками ліпіть кульки з фаршу, викладайте їх в форму. Надішліть в духову шафу на 20 хвилин.

Крок 5:

Поки тюфтельки випікаються, приготуйте соус. Для цього потрібно натерти сир і часник, змішати їх з вершками. Посоліть за смаком.

Крок 6:

Залийте тефтелі соусом, поверніть їх в духовку ще на 20 хвилин.

Ароматні м’ясні кульки можна подавати з овочевим салатом або гречаною кашею. Щоб вони стали ще смачніше, додайте у фарш рубану зелень або сушену суміш трав.