Індичка в сметані в духовці

Класичний рецепт індички в сметані в духовці

М’ясо та птицю часто запікають саме в сметані, індичка не виняток. Сметана надає ніжний і приємний смак будь-якої страви. А якщо птицю замаринувати на кілька годин, а потім вже запікати, виходить ще смачніше. Ми почнемо з класичного рецепту з гарніром у вигляді картоплі.

Складові:

  • дві коліні індички;
  • триста гр картоплі;
  • чотири ст л сметани;
  • одна ст л соєвого соусу;
  • дві ч л гірчиці;
  • дві дрібки солі;
  • дві щіпки суміші перців.

Покроковий рецепт індички в сметані в духовці

Крок 1:

Гомілки індички промийте, просушіть і зробіть ножем неглибокі надрізи. Досить двох або трьох на кожній гомілки. Так м’ясо краще просочиться маринадом і стане духмяний і смачний.

Крок 2:

Змішайте сметану, гірчицю, соєвий соус, кілька пучок солі і суміші перців. Цим маринадом щедро змащуємо індичку з усіх боків.

Кладемо в миску або контейнер, накриваємо плівкою і відправляємо маринуватися як мінімум на півтори години. Звичайно, якщо у вас є можливість замаринувати птицю напередодні ввечері, і вона постоїть в холодильнику всю ніч, це буде найкраще – м’ясо індички дуже добре просочиться, стане соковитим і ніжним.

Крок 3:

Отже, коли птах готова для запікання, включіть її на 180 С, нехай розігрівається. А ми займемося картоплею.

Його потрібно почистити, сполоснути і нарізати довільно ножем. Це можуть бути кружечки, брусочки або часточки. Блюдо запікатиметься довго, картопля пропечеться.

Крок 4:

Беремо форму для запікання. Дно можна трохи змастити маслом або покласти пекарські папір. У центрі кладемо гомілки. Напевно від них залишився маринад, змастіть їм картоплю. Просто покладіть в контейнер і добре перемішайте. Якщо соусу мало, додайте ще сметани.

Картопля розподіляємо навколо гомілок індички.

Крок 5:

Ставимо деко в духовку, запікаємо півтори години. За цей час, раз в 30-40 хвилин перевертайте гомілки на іншу сторону і акуратно перемішуйте картопля.

Також можна накрити форму кришкою або фольгою, в такому випадку перевертати не потрібно. За півгодини до кінця приготування кришку або фольгу можна прибрати, збільшити температуру до 200 і підрум’янити інгредієнти.

Швидкий рецепт індички в сметані в духовці

Візьмемо крила індички, зробимо смачний соус зі сметани, спецій і меду, промажем птицю і запекти в духовці. Виходить дуже ароматне і смачне блюдо, готується швидше, ніж гомілки або ціла індичка, не потрібно нічого маринувати.

Складові:

  • п’ятсот гр крил індички;
  • чотири ст л сметани;
  • дві ст л рідкого меду;
  • підлог ч л солі;
  • дві щіпки суміші перців;
  • підлог ч л розмарину;
  • одна голів лука.

Як швидко приготувати індичку в сметані в духовці

Крок 1:

Ріпчасту цибулю потрібно звільнити від лушпиння і нарізати тонкими четвертинками кілець. Покладіть в глибоку миску.

Крок 2:

Крила сполосніть, видаліть залишки пір’я, якщо є і покладіть їх до цибулі.

Крок 3:

Окремо змішайте сметану, спеції і мед – добре перемішайте і додайте до індички і цибулі. Все щедро змащується соусом.

Крок 4:

Беремо невелику форму для запікання, кладемо в неї крила індички і поливаємо залишками соусу.

Накрийте кришкою або фольгою.

Крок 5:

Включаємо духовку на 190 С і запікаємо птицю протягом години. За п’ятнадцять хвилин зніміть кришку, щоб крила подрумянились.

До такого блюдо підійде будь-який гарнір на ваш розсуд. Це може бути: відвареної або смажену картоплю, пюре, відварений рис, макарони, підсмажена суміш овочів або просто свіжий салат.

Індичка в сметані в духовці з цибулею і сиром

Досить часто в сметанний соус додається сир. Ці інгредієнти добре доповнюють один одного, страва виходить більш ситним. Цей варіант приготування індички перевірений вже багатьма господинями.

Складові:

  • кілограм філе індички;
  • чотириста гр сметани;
  • дві гол лука;
  • двісті гр сиру;
  • сорок мл оливки масла;
  • одна ст л суміші спецій (розмарин, чебрець, базилік, чорний перець);
  • чайн л солі.

покроковий рецепт

Крок 1:

Філе птиці промиваємо, нарізаємо тонкими скибочками, складаємо в великий контейнер або миску.

Крок 2:

Змішуємо сметану зі спеціями і промазуємо індичку так, щоб кожну скибочку був щедро присмачений соусом.

Накрийте кришкою або харчовою плівкою, маринують від півгодини до години в холодильнику.

Крок 3:

Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на оливковій олії до м’якості. Золотава скоринка нам не потрібна.

Крок 4:

Додайте цибулю до шматочках маринованої птиці, перемішайте. Тепер вміст контейнера перекладаємо в форму для запікання.

Включаємо духовку на 250 С і запікаємо філе індички в сметанному соусі протягом півгодини-сорока хвилин.

Крок 5:

На великій тертці натираємо сир і, як тільки спрацює таймер, посипаємо їм птицю. Запікаємо ще чверть години при 200 С.

Як тільки з’явилася гарна апетитна рум’яна сирна скоринка – вимикаємо духовку, дістаємо індичку.

Пряна індичка в сметані в духовці з картоплею і беконом

Цікавий рецепт приготування індички в духовці. Спочатку м’ясо маринується, а потім вже запікається разом з картоплею і беконом. Дуже ситно, дивно пряно і ароматно. Цей рецепт індички в сметані, запеченої в духовці, швидше за все, стане вашим улюбленим в скарбничці кулінара.

Складові:

  • два кг стегон індички;
  • один кг картоплі;
  • сто гр бекону;
  • двісті гр сметани;
  • п’ятдесят гр майонезу;
  • одна ст л гірчиці;
  • одна ст л аджики;
  • одна ст л соєвого соусу;
  • чотири ст л соняшникової олії;
  • підлог ч л паприки;
  • підлог ч л молот імбиру;
  • підлог ч л суміші черн і білого перцю;
  • підлог ч л каррі;
  • дрібка солі;
  • кріп за бажанням.

Як приготувати

Крок 1:

Якщо у вас стегна індички, то шкіру з них потрібно зняти, але не викидати – вона нам знадобиться пізніше. Нарізаємо на порційні шматочки.

Крок 2:

Всі зазначені в рецепті спеції потрібно перемішати і залити соусом м’ясо. За рахунок соєвого соусу, аджики і гірчиці консистенція буде рідкуватий. Перемішайте руками м’ясо і соус, маринуємо якомога довше, мінімально дві години.

Крок 3:

Чищений картопля нарізаємо на великі частини і варимо приблизно десять хвилин в злегка солоній воді.

Воду з каструлі зливаємо.

Крок 4:

Розігрійте пательню, налийте оливкова олія і на сильному вогні просто підрум’яньте шматочки індички. Нам потрібна корочка, не готуємо.

На дно форми для запікання кладемо шкіру з стегон індички. Якщо ви не любите шкіру, тоді пропустіть цю дію.

Розкладіть мариноване і обсмажене м’ясо птиці.

Крок 5:

Зверху на індичку кладемо картоплю.

Крок 6:

Сметану перемішуємо з майонезом і змащуємо всю картоплю.

Зверху можна присипати подрібненим свіжим або сушеним кропом.

Крок 7:

На змащений сметанним соусом картопля розкладаємо бекон. Накрийте кришкою або фольгою.

Крок 8:

Спочатку запікаємо двадцять хвилин при 250 С. Потім зменшуємо до 200 і готуємо ще годину. У самому кінці, хвилин за десять, зніміть кришку, щоб підрум’янити бекон, який лежить зверху.

Подавайте на стіл в гарячому вигляді. Таке частування підійде як для сімейної вечері, так і для приходу гостей.

Індичка в сметані в духовці з морквою і цибулею

За цим рецептом вийде ніжне філе, запечене з цибулею і морквою під сметанним соусом. Безпрограшний і нейтральний варіант, що не вимагає особливих кулінарних умінь – впорається кожен.

Складові:

  • один кг філе індички;
  • дві моркви;
  • дві голів лука;
  • п’ять зубч часнику;
  • триста гр сметани;
  • пучок кропу;
  • спеція «Італійський трави» – чайн л;
  • підлог чайн л солі.

покроковий рецепт

Крок 1:

Овочі чистимо і моєму, морквину натираємо на тертці, а цибулю нарізаємо четвертинками кілець.

Крок 2:

М’ясо індички сполосніть і наріжте невеликими порційними шматочками.

Крок 3:

Кріп сполосніть, наріжте зелень і покладіть з велику ємність. Туди ж відправляємо подрібнений часник, сметану і трохи солі – перемішуємо соус.

Крок 4:

Деко застеліть пергаментом або змастіть маслом. Спочатку розкладаємо четвертинки цибулі. Зверху посипаємо морквою. Овочі посипте парою пучок солі.

Крок 5:

Розподіліть шматочки птиці по всій поверхні дека, посипте італійськими травам і змастіть сметанним соусом.

Крок 6:

Розігріваємо духовку до 200 С і запікаємо протягом години під кришкою з фольги, а потім ще двадцять хвилин без неї.

Подавайте в гарячому вигляді з улюбленим гарніром.