Індичка в сметані в духовці

Класичний рецепт індички в сметані в духовці

М’ясо та птицю часто запікають саме в сметані, індичка не виняток. Сметана надає ніжний і приємний смак будь-якої страви. А якщо птицю замаринувати на кілька годин, а потім вже запікати, виходить ще смачніше. Ми почнемо з класичного рецепту з гарніром у вигляді картоплі.

Складові:

  • дві коліні індички;
  • триста гр картоплі;
  • чотири ст л сметани;
  • одна ст л соєвого соусу;
  • дві ч л гірчиці;
  • дві дрібки солі;
  • дві щіпки суміші перців.

Покроковий рецепт індички в сметані в духовці

Крок 1:

Гомілки індички промийте, просушіть і зробіть ножем неглибокі надрізи. Досить двох або трьох на кожній гомілки. Так м’ясо краще просочиться маринадом і стане духмяний і смачний.

Крок 2:

Змішайте сметану, гірчицю, соєвий соус, кілька пучок солі і суміші перців. Цим маринадом щедро змащуємо індичку з усіх боків.

Кладемо в миску або контейнер, накриваємо плівкою і відправляємо маринуватися як мінімум на півтори години. Звичайно, якщо у вас є можливість замаринувати птицю напередодні ввечері, і вона постоїть в холодильнику всю ніч, це буде найкраще – м’ясо індички дуже добре просочиться, стане соковитим і ніжним.

Крок 3:

Отже, коли птах готова для запікання, включіть її на 180 С, нехай розігрівається. А ми займемося картоплею.

Його потрібно почистити, сполоснути і нарізати довільно ножем. Це можуть бути кружечки, брусочки або часточки. Блюдо запікатиметься довго, картопля пропечеться.

Крок 4:

Беремо форму для запікання. Дно можна трохи змастити маслом або покласти пекарські папір. У центрі кладемо гомілки. Напевно від них залишився маринад, змастіть їм картоплю. Просто покладіть в контейнер і добре перемішайте. Якщо соусу мало, додайте ще сметани.

Картопля розподіляємо навколо гомілок індички.

Крок 5:

Ставимо деко в духовку, запікаємо півтори години. За цей час, раз в 30-40 хвилин перевертайте гомілки на іншу сторону і акуратно перемішуйте картопля.

Також можна накрити форму кришкою або фольгою, в такому випадку перевертати не потрібно. За півгодини до кінця приготування кришку або фольгу можна прибрати, збільшити температуру до 200 і підрум’янити інгредієнти.

Швидкий рецепт індички в сметані в духовці

Візьмемо крила індички, зробимо смачний соус зі сметани, спецій і меду, промажем птицю і запекти в духовці. Виходить дуже ароматне і смачне блюдо, готується швидше, ніж гомілки або ціла індичка, не потрібно нічого маринувати.

Складові:

  • п’ятсот гр крил індички;
  • чотири ст л сметани;
  • дві ст л рідкого меду;
  • підлог ч л солі;
  • дві щіпки суміші перців;
  • підлог ч л розмарину;
  • одна голів лука.

Як швидко приготувати індичку в сметані в духовці

Крок 1:

Ріпчасту цибулю потрібно звільнити від лушпиння і нарізати тонкими четвертинками кілець. Покладіть в глибоку миску.

Крок 2:

Крила сполосніть, видаліть залишки пір’я, якщо є і покладіть їх до цибулі.

Крок 3:

Окремо змішайте сметану, спеції і мед – добре перемішайте і додайте до індички і цибулі. Все щедро змащується соусом.

Крок 4:

Беремо невелику форму для запікання, кладемо в неї крила індички і поливаємо залишками соусу.

Накрийте кришкою або фольгою.

Крок 5:

Включаємо духовку на 190 С і запікаємо птицю протягом години. За п’ятнадцять хвилин зніміть кришку, щоб крила подрумянились.

До такого блюдо підійде будь-який гарнір на ваш розсуд. Це може бути: відвареної або смажену картоплю, пюре, відварений рис, макарони, підсмажена суміш овочів або просто свіжий салат.

Індичка в сметані в духовці з цибулею і сиром

Досить часто в сметанний соус додається сир. Ці інгредієнти добре доповнюють один одного, страва виходить більш ситним. Цей варіант приготування індички перевірений вже багатьма господинями.

Складові:

  • кілограм філе індички;
  • чотириста гр сметани;
  • дві гол лука;
  • двісті гр сиру;
  • сорок мл оливки масла;
  • одна ст л суміші спецій (розмарин, чебрець, базилік, чорний перець);
  • чайн л солі.

покроковий рецепт

Крок 1:

Філе птиці промиваємо, нарізаємо тонкими скибочками, складаємо в великий контейнер або миску.

Крок 2:

Змішуємо сметану зі спеціями і промазуємо індичку так, щоб кожну скибочку був щедро присмачений соусом.

Накрийте кришкою або харчовою плівкою, марину