Індичка в горщику в духовці

Класична індичка з картоплею в горщиках

Найсмачніший рецепт з індичкою в горщику – це спекотне. Для нього можна використовувати філе або шматочки стегна, що більше подобається. Крім картоплі знадобиться трохи інших овочів. Спеції можна додавати будь-які на свій розсуд. Зелень перед відправкою горщиків в духовку засипати не рекомендується, краще додати під кришечку в уже приготовану страву.

складові

  • 700 г картоплі;
  • 500 г індички;
  • 120 г цибулі;
  • 100 г сметани;
  • 170 мл води;
  • 100 г моркви;
  • спеції.

Покроковий рецепт класичної індички в горщиках в духовці

Крок 1:

Індичку порізати шматочками, скласти в миску, додати сіль, розмішати. Починати потрібно саме з птиці, нехай вона трохи постоїть, поки готуються інші інгредієнти.

Крок 2:

Очистити і порізати шматочками картоплини. Моркву порізати кружальцями, цибулю нашаткувати соломкою. Надіслати все це в миску до індички, додати ще сіль та інші спеції, ретельно перешкодити.

Крок 3:

Розкласти по горщикам основні інгредієнти. Наповнювати до самого верху, але так, щоб кришечка повністю закрила і не піднімала. Додати воду, просто розподілити між усіма горщиками. Зверху розкласти сметану.

Крок 4:

Поставити горщики спочатку на деко, а потім разом з ним в розігріту до 200 духовку. Готуємо рівно годину. Після чого даємо ще трохи постояти у вимкненій печі.

Можна індичку заздалегідь замаринувати в сметані і різних спеціях, блюдо після цього вийде ще смачніше. З овочами цього краще не робити, особливо з картоплею.

Швидкий рецепт індички в горщику в духовці

Найпростіший спосіб приготувати індичку в горщиках зі сметаною і невеликою кількістю овочів. Блюдо виходить дуже смачне, філе ніжне, прекрасно просочується соусом. Для приготування використовуються дрібні горщики, але точно також можна укладати індичку в одну велику посудину, просто доведеться збільшити час приблизно на 20 хвилин.

складові

  • 0,8 кг індички;
  • стакан сметани;
  • 2 цибулини;
  • часточка часнику;
  • морквина (необов’язково);
  • 30 мл соєвого соусу.

Як швидко приготувати

Крок 1:

Можна укладати інгредієнти в горщики шарами, але краще просто все змішати. Тому нарізаємо філе, відправляємо в миску.

Крок 2:

Нарізаємо всі зазначені овочі, попередньо очищаємо. Додаємо до індички. Часник просто видавлюємо або натираємо, теж перекладаємо в основну масу.

Крок 3:

Додаємо сметану і соєвий соус, спеції за смаком. Розмішуємо, розкладаємо по горщикам, ставимо в духовку. Якщо піч холодна, то на годину. Якщо вона розігріта, то на 45-50 хвилин. Температура в будь-якому варіанті 190.

Можна зверху на індичку в горщик покласти шматочок сиру або натертий продукт, за бажанням в кінці зняти кришку, щоб з’явилася рум’яна кірочка.

Індичка з картоплею в горщику в духовці

Цей варіант індички з картоплею в горщиках в духовці з додаванням грибів. Використовуватимуться свіжі шампіньйони. Щоб підкреслити їх аромат, гриби потрібно злегка обсмажити. Але за бажанням для зниження жирності або спрощення рецепта, можна додати печериці в сирому вигляді, в духовці вони все одно встигнуть підготуватися.

складові

  • 500 г індички;
  • 6 картоплин;
  • 35 г вершкового масла;
  • 250 г грибів;
  • 2 картоплини;
  • спеції;
  • 150 г сметани.

Як приготувати

Крок 1:

Вимити, але не замочувати печериці, вони не повинні насититися водою. Порізати гриби шматочками. Вершкове масло перекласти в сковороду і добре розігріти. Додати шампіньйони і на самому сильному вогні обсмажити кілька хвилин, не даючи випустити сік.

Крок 2:

Нарізаємо очищені бульби картоплі, індичку, кришимо цибулю. Скидаємо в більшу посудину, приправляємо будь-якими спеціями і додаємо рецептурну сметану. Розмішуємо.

Крок 3:

Укладаємо основну масу, періодично кидаємо шматочки обсмажених раніше печериць, щоб вони рівномірно розподілилися. Додаємо в кожен горщик трохи води так, щоб вона заповнила 2/3 висоти, більше не потрібно.

Крок 4:

Накриваємо горщики, ставимо в духовку. При 200 градусах печеня з грибами та індичкою буде готуватися близько 60-70 хвилин.

Замість води, можна заливати індичку з картоплею грибним, овочевим або іншим відповідним за смаком бульйоном. За бажанням розвести трохи сухого концентрату.

Індичка в горщику в духовці з вином і чорносливом

Смачний спосіб приготування індички в духовці в горщиках з фруктами. Використовується сушений (в’ялений) чорнослив. Додатково знадобиться біле вино, можна взяти будь-який сорт. Додатково знадобиться трохи свіжих вершків довільній жирності.

складові

  • 200 г чорносливу;
  • 800 г індички;
  • 150 мл вина;
  • 100 мл вершків;
  • сіль, білий перець.

покроковий рецепт

Крок 1:

Почати з чорносливу. Промити, залити теплою водою, нехай набухає. Якщо сухофрукти НЕ розмочити, вони будуть забирати вологу, в тому числі і сік з індички. Через 20 хвилин чорнослив можна віджати, за бажанням нарізати.

Крок 2:

Вимиту індичку теж нарізаємо. Можна використовувати не тільки філе, але і стегна. Шкіру бажано прибирати, вона жирна і трохи зіпсує блюдо. Птицю посолити.

Крок 3:

Скласти в горщики індичку і чорнослив упереміш. Змішати вершки з білим вином, додати в кожен горщик. Накрити, відправити на годину в духовку. Готуємо індичку з сухофруктами при 200 градусах.

Можна в таку страву додавати і інші спеції, лавровий лист, зелень, але краще не перебивати тонкий аромат вина.

Індичка з картоплею в горщику в духовці

Ще одна рецептура страви з індички і картоплі в горщиках для духовки. Додатково знадобляться різні овочі. Якщо баклажани гірчать, то рекомендується їх трохи вимочити в солоній воді перед закладкою в загальну масу.

складові

  • 200 г баклажан;
  • 5 картоплин;
  • 2 перцю;
  • 2 помідори;
  • 400 г індички;
  • 1 морквина;
  • 1-2 цибулини;
  • 150 г майонезу;
  • 100 г сиру.

Як приготувати

Крок 1:

Нарізаємо всі овочі скибочками або шматочками, але не робимо крупно. Помідори вимити, зробити товсті кружки приблизно по половині сантиметра. Баклажани, якщо вони вимочувалися, прополіскують холодною водою, ретельно віджимають.

Крок 2:

Індичку нарізаємо шматочками або рубаємо, якщо птах з кісточками. Готувати таке блюдо можна з будь-яких частин.

Крок 3:

Укладаємо в горщики птицю і всі овочі, крім помідорів. Шари присипаємо сіллю, перчимо. Зверху розкладаємо шматочки томатів і додаємо сметану, накриваємо тертим сиром. Збоку вливаємо по 3-4 ложки води в кожен горщик.

Крок 4:

Ставимо страву на 1 годину і 15 хвилин в духовку, якщо використовується не грудка індички. Для страви з філе досить години.

У цьому варіанті не потрібно додавати багато води, так як овочі подарують сік, а розплавлений сир і кришечка не дозволять йому википіти. Вийде смачне овочеве рагу з невеликою кількістю рідини.

Індичка в горщику в духовці з гречкою

Гречка з індичкою в горщику виходить неймовірно соковитою і смачною, якщо приготувати її правильно. Без попередньої теплової обробки тут не обійтися. За рецептом потрібен всього один, але великий горщик. Можна взяти кілька штук, розподілити інгредієнти рівномірно, дотримуючись пропорції крупи і води.

складові

  • 0,4 кг індички;
  • 50 г масла;
  • 1 ст. гречки;
  • 1 морквина;
  • 2 цибулини;
  • сіль перець;
  • листочок лавра.

Як приготувати

Крок 1:

Овочі нарізати соломкою, так буде гарніше, відправити їх в розігріте на сковорідці вершкове масло, обсмажити близько трьох хвилин.

Крок 2:

Додати до овочів порізану кубиками індичку. Найкраще використовувати філе або стегно без кісточки, щоб шматочки були невеликого розміру по 15-20 грам. Продовжуємо готувати на сильному вогні ще близько п’яти хвилин.

Крок 3:

Перекладаємо птицю з овочами в горщик. Перебираємо і промиваємо гречку, додаємо. Можна розмішати або залишити крупу зверху, але обов’язково разравниваем.

Крок 4:

Відміряємо дві склянки гарячої води. Використовуємо таку ж посуд, якою відсипали гречку. Воду солимо, приправляємо перцем, розмішуємо і заливаємо вміст горщика. Зверху кладемо лавровий листок. Топити його не потрібно.

Крок 5:

Закриваємо горщик, ставимо в духовку на 40 хвилин, готуємо при 160-170 градусах. Вище температуру робити не потрібно. Готову страву добре розмішати.

За таким же принципом можна готувати в горщиках інші крупи, наприклад, рис. Для розсипчастої каші пропорції такі ж, але потрібно ретельно промивати рис, щоб прибрати зайвий крохмаль.