Індичка в духовці в тесті

Класична індичка в духовці в тесті

Для цієї страви можна взяти будь-які частини індички, в даному варіанті використовується філе. Воно запікається під звичайним прісним тестом домашнього приготування. Точно також можна готувати два стегна з кісточкою або без неї, шкіру за бажанням знімаємо або залишаємо, як більше подобається.

складові

  • 260 г борошна;
  • 150 мл води;
  • 1 кг індички;
  • 2 цибулини;
  • 50 г масла;
  • 1 ч. Л. приправи для птиці (курки);
  • сіль;
  • 1 ст. л. кунжуту;
  • 1 яйце.

Покроковий рецепт класичної індички в тесті

Крок 1:

Індичку натерти приправами для птиці, прикрити або помістити в пакет, нехай трохи просочиться. Можна просто посолити і поперчити.

Крок 2:

У воду додати дрібку солі, розчинити, засипати борошно, замісити круте пельменне тісто. Щоб воно стало еластичним, перекладаємо в пакет, залишаємо полежати хвилин на двадцять. Поки включаємо духовку, вона повинна прогрітися до 200 градусів.

Крок 3:

Нарізаємо тонкою соломкою ріпчасту цибулю. Масло розм’якшує або розтоплюємо, якщо воно занадто жорстке.

Крок 4:

Ділимо тісто на чотири частини, розгортаємо коржики, укладаємо один на одного, промащуючи маслом. Знову розгортаємо, вийде чотирьохшаровий пласт. Кладемо в центральну частину половину цибулі, розрівнюємо.

Крок 5:

Дістаємо індичку, укладаємо зверху на цибулю, поливаємо маслом, що залишилося. Якщо воно просто розм’якшити, то натираємо шматок. Посипаємо індичку другою частиною нарізаної цибулі. Піднімаємо краю коржі, запаковуємо індичку. Склеюємо шви міцно, щоб нічого не розпалася при випічці.

Крок 6:

Змащуємо тісто яйцем, присипаємо насінням кунжуту, вони повинні прилипнути. Можна готувати і без нього. Ставимо індичку запікатися в духовку, готуємо 45 хвилин. Якщо раптом скоринка з тіста почне швидко підрум’янюватися, можна прикрити верх шматочком фольги, але не запаковувати повністю.

Крім лука, можна додати всередину кілька шматочків моркви, часник або перець. Але не варто класти багато овочів, все-таки це не пиріг, зайва вологість страви не потрібна, інакше від соків денце розм’якне.

Швидкий рецепт індички в духовці в тесті

Рецепт філе індички в листкового бездріжджового тіста. Для приготування досить однієї невеликої пластинки близько 200-250 грам. Філе індички можна попередньо маринувати, якщо на це є час, вийде ще смачніше.

складові

  • 0,2 кг тіста;
  • 0,7 кг філе;
  • 3 зубчики часнику;
  • 30 г сметани;
  • сіль перець.

Як швидко приготувати індичку в тесті

Крок 1:

Вимите філе обсушити, розрізати на дві пластинки вздовж, натерти сіллю і перцем. Часник подрібнити, з’єднати зі сметаною, поперчити, натерти індичку отриманою сумішшю.

Крок 2:

Розкатати тісто. Викласти на одну половинку філе, накрити вільної частиною, ретельно склеїти кінчики, за бажанням виліплює фігурний шов. Гострим ножем зверху робимо 2-3 косих надрізу. Вони потрібні для виходу пара, в іншому випадку тісто лопне.

Крок 3:

Ставимо індичку в листковому тісті випікатися. Температура 200, за часом філе буде готуватися 35-40 хвилин.

Листкове тісто необов’язково змащувати яйцем, воно і без нього виходить симпатичним. Але, якщо хочеться посипати зверху кунжутом, то спочатку потрібно змочити яйцем або водою, інакше насіння просто не пристане.

Індичка в духовці в тесті (маринована у вині)

Для приготування такої індички в духовці в тесті можна використовувати будь-які шматки, ідеально сюди підходять стегна, але кістка краще вирізати. Тісто готове листкове. Найкраще вибирати продукт без дріжджів. Маринад готується з білого вина столові або десертних сортів.

складові

  • 1,2 кг індички;
  • 2 лавра;
  • 250 мл вина;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 ч. Л. перцю;
  • 250 г тесту;
  • яйце, кунжут.

Як приготувати

Крок 1:

Вимити індичку, шкіру зняти, вона не потрібна. Кісточки, якщо вони є, відразу вирізати. Протерти шматки серветками, натерти сіллю, перекласти в глибоку миску невеликого діаметру або в контейнер, щоб продукт щільно ліг.

Крок 2:

Поламати лаврові листи, закинути до індички. Часник порізати пластинками, додати. Залити птицю білим вином, закрити, залишити на дві години при кімнатній температурі. Можна періодично перевертати, щоб шматочки краще промаринувалося.

Крок 3:

Тісто дістати з морозилки хвилин за 30 до початку приготування. Розкачати його прямокутним пластом.

Крок 4:

Вийняти індичку з маринаду, струсити краплі або віджати шматки, натерти кожен чорним перчиком і викласти на розкачане тісто. Можна додатково нашпигувати порізаним часником. Накрити вільними кінцями тесту, зліпити, зробити виделкою багато проколів по всій поверхні, щоб не напиналися бульбашки.

Крок 5:

Змастити тісто збитим яйцем. Присипати індичку білим кунжутом. Випікати годину. Ставити в духовку при 200 градусах, через 20 хвилин знизити температуру до 180. Через годину піч вимкнути, дати страві постояти ще 20 хвилин у гарячій печі, потім вийняти.

Не потрібно боятися вина або іншого алкоголю в стравах. Він повністю випаровується після температурної обробки.

Індичка в духовці в тесті на кефірі

Прекрасний рецепт буженини з філе індички в швидкому тесті. Спеції для неї можна вибирати будь-які, але попереднє обсмажування все ж краще робити на топленому або хоча б просто на вершковому маслі, це позитивно позначається на смаку. Знадобиться одне велике філе.

Складові:

  • 3 ст. борошна;
  • 1 велике філе;
  • 1 яйце;
  • 250 мл кефіру;
  • 7 г розпушувача;
  • 25 г топленого масла;
  • 20 мл олії рослинного;
  • сіль і цукор;
  • 1 ч. Л. спецій.

покроковий рецепт

Крок 1:

Натерти філе індички сіллю, потім спеціями для птиці або будь-якими іншими сумішами на свій розсуд. При наявності вільного часу можна залишити маринуватися.

Крок 2:

Розігріти в сковорідці топлене масло, відразу включити прогріватися до 180 духовку. Викласти філе в масло, обсмажити з кожного боку до красивої скоринки по кілька хвилин.

Крок 3:

Поки філе проходить попередню обробку, займаємося тестом. З’єднуємо кефір з двома пучками солі, вводимо третину столової ложки цукру, розмішуємо, просіюємо і додаємо борошно з маслом. Не забуваючи ввести розпушувач. Можна замінити половиною чайної ложки соди, її додавати відразу в кефір. Замісити тісто.

Крок 4:

Обсмажене філе вийняти з сковорідки, нехай хвилин п’ять охолоне. Тісто розкачати прямокутником, але не дуже великого розміру, тонко робити не потрібно, інакше воно порветься. Викласти філе, запечатати, можна сплести фігурний шов.

Крок 5:

Відразу після формування переносимо індичку в тесті на деко, змащуємо яйцем. Відправляємо в духовку на 40 хвилин. Так як філе вже попередньо трохи обсмажити, цього часу буде достатньо.

Якщо хочеться отримати більш жирне і ніжне філе, можна його спочатку обернути тонкими смужками бекону, потім упаковувати в приготований шматок тіста.

Індичка в духовці в тесті порційними шматочками

Ще один спосіб приготування філе індички в духовці в тесті, але невеликими шматочками. Таке блюдо зручно їсти, воно прекрасно пропікається, птах може стати прекрасною альтернативою сосисок. Тісто замішується на дріжджах.

складові

  • 500 г індички;
  • 300 мл води (молока);
  • 1 ст. л. дріжджів;
  • жовток;
  • 30 мл олії;
  • 15 г цукру;
  • сіль перець;
  • 3,5 ст. муки.

Як приготувати

Крок 1:

Змішати теплу воду, дріжджі, додати неповну ложку цукру і посолити. Через хвилинку, коли крупинки дріжджів набухнуть, ввести муку, влити олію, замісити еластичну масу. Прибрати тісто в тепло на пару годин.

Крок 2:

Нарізати індичку подовженими брусками, на зразок сосисок, можна трохи товщі. Натерти сіллю і перцем, накрити, нехай маринуються. За бажанням можна збризнути соєвим соусом.

Крок 3:

Дістаємо тісто. Можна просто зліпити пиріжки з бруском з філе індички. Але краще обернути його по спіралі, залишаючи відкриті кінчики. Так птах краще пропечеться, підрум’яниться. Тому тісто розгортаємо пластом не товще половини сантиметра, нарізаємо довгими стрічками, обертаємо кожен шматочок по спіралі, кінчики фіксуємо.

Крок 4:

Перекладаємо індичку в тесті на деко і відразу включаємо духовку на 180. Поки вона прогріється, тісто підніметься. Змащуємо тісто збитим жовтком, випікаємо до готовності. Подаємо індичку в гарячому вигляді.

Якщо філе криве, немає можливості зробити акуратні шматочки у вигляді брусків, то можна нарізати пластинки, відбити, змастити спеціями і скрутити в трубочки. Вийде дуже смачно, акуратно, а тісто не дозволить їм розвернутися.