Індичка в духовці в пакеті

Класичний рецепт індички в духовці в пакеті

Якщо не спрощувати традиційні рецепти, то мало який птах виявиться в духовці перш, ніж буде нафарширована. Найчастіше для цього використовують яблука або інші соковиті фруктові начинки. Ми не стали пропонувати вам одну з них, тому що вибрати серед безлічі рецептів той, який все охоче визнають класикою, не вийде. Склад залежить від національних традицій і може змінюватися навіть від пори року.

Складові:

  • випотрошена, п’ятикілограмова індичка;
  • стакан курячого бульйону;
  • 1/3 пачки «Селянського» масла;
  • по три ложки лимонного соку і соєвого соусу;
  • дві ложки будь-якого меду;
  • цибуля і часник, сушені – по повній столовій ложці;
  • неповна ложечка солі;
  • гострий соус – одна столова ложка;
  • ложка перцю свіжого помелу.

Покроковий рецепт індички в пакеті для запікання в духовці

Крок 1:

Обрану тушку ретельно промийте зсередини і зовні. Промокніть сухою бавовняного ганчірочкою, шкіру огляньте і видаліть залишки пір’я і волосків. Пір’ячко зручніше висмикнути пінцетом, а волоски обпалити полум’ям газової запальнички.

Крок 2:

За винятком солі, половини часникового порошку і всього перцю всі інші компоненти призначені для маринаду. Змішайте спочатку все сипучі продукти, викладіть в товстостінну сковороду, додайте мед і масло, влийте теплий бульйон і поставте на мінімальний вогонь. Нагрівайте, повільно помішуючи, стежте за маслом. Як тільки воно повністю розійдеться, додайте вогонь до максимального, буквально на три секунди, і вимкніть нагрів.

Крок 3:

Маринуємо індичку методом шприцювання. Знадобиться шприц великого об’єму і дуже товста голка. Незважаючи на те, що компоненти у нас все дрібні, маринад доведеться протерти через дрібне сито. Набираємо маринад невеликими порціями, щоб решта обсяг не встигав охолонути, поставте каструльку в широку миску з гарячою водою. Розраховуйте вводиться обсяг, щоб маринаду вистачило на всю птицю, починайте з найбільш м’ясистих частин.

Крок 4:

Сіль, перець і залишок часникового порошку змішайте, рясно натріть індичку прямо по шкірі. Кілька пучок, якщо залишиться, можете засипати і всередину.

Крок 5:

Для індички такого розміру буде потрібно дуже великий рукав. Не сподівайтеся придбати його при нагоді, заздалегідь запасіться відповідним пристосуванням. Зав’язуємо з одного краю, поміщаємо птицю всередину, залишивши трохи повітря, закріплюємо другу сторону.

Крок 6:

Запікаємо індичку при двохстах градусах, протягом трьох годин. Пакет обов’язково проколіть в декількох місцях з боку, зверненої вгору. Коли закінчиться час, пакет розріжте і проколіть грудку, щоб оцінити готовність птиці. Якщо який виступив сік прозорого кольору, страва готова. Проте, розгорніть в сторони краю розрізу і поверніть індичку на півгодини в духовку. У разі якщо м’ясний сік ще рожевого відтінку, спочатку трохи допечіть птицю, що не надрізу далі і не розгортаючи рукав, потім оголити і підрум’яньте індичку.

Стегно індички в пакеті для запікання в духовці: швидкий рецепт

Рекомендована для приготування частина тушки, навіть якщо індичка порівняно невелика, це блюдо на цілу вечерю для трьох осіб. Приготувати його за таким рецептом можна практично між справою, та й продукти цілком доступні.

Складові:

  • одне стегно індички;
  • три ложки соєвого концентрату і одна – бальзамічного оцту;
  • великий, м’ясистий болгарський перець;
  • свіжий імбирний корінь – шматочок до 5 см в довжину;
  • часник – три зубчики;
  • кілька цибулевих пір’я;
  • невеликий шматочок гострого перцю.

Як швидко приготувати стегно індички в пакеті для запікання в духовці

Крок 1:

Розрахунок спецій і перцю на стегно, трохи більше кілограма масою. Зважте частина індички, яка є в наявності і при необхідності змініть пропорції компонентів. Стегенця промийте, ретельно обсушити від вологи. Часник, імбир (попередньо очистивши), цибульні пір’я і перець, як солодкий, так і гострий наріжте в чашу блендера і перемеліть.

Крок 2:

До суміші влийте і перемішайте соєвий соус і оцет, перемішайте. Вилийте складу в широку, неглибоку посудину, занурте в маринад стегенця і рясно натріть гострим складом.

Крок 3:

Рукав зав’яжіть з будь-якого краю, відміряйте необхідну довжину і відріжте зайве. Покладіть мариноване м’ясо, якщо при цьому злегка змаститься шар обмазки, акуратно поправте ці місця, додавши трохи маринаду. Щільно зав’яжіть вільний кінець, зробіть зверху пакета кілька отворів в плівці голкою або зубочисткою.

Крок 4:

Запікати стегно будемо при 200 градусах, уклавши упаковку з м’ясом на жароміцних поверхню. Для порівняно невеликого шматка птиці досить години і розрізати рукав необов’язково, зробіть це на свій розсуд, якщо вважаєте за потрібне.

Філе індички в духовці в пакеті з гарбузом і яблуками

Фруктово-овочева начинка швидко оживляти порівняно пісне м’ясо своїм ароматним, солодкуватим соком. Фаршироване філе виходить настільки ніжним і соковитим, що нарізати його на порції поодинці дуже складно. Попросіть помічника притримувати м’ясо по обидва боки від розрізу, порційні шматки акуратно переносите в тарілки лопаткою.

Складові:

  • філе з грудки молодий індички – півтора кілограма;
  • велика біла цибулина;
  • по 400 грамів м’якоті гарбуза і яблук;
  • дві ложки соєвого концентрату;
  • ложка винного оцту;
  • сік з половини невеликого лимона;
  • пісне масло – дві ложки;
  • чайна ложечка гострого соусу;
  • перець ручного помелу і велика сіль.

Як приготувати

Крок 1:

Вимите філе промокнути сухим рушником, зробити вістрям ножа глибокі, майже наскрізні проколи. Змішати соєвий і гострий соуси, підлити до них лимонний сік. Натерти маринадом філе, укласти в пакет і вилити в нього залишок рідини. Щільно згорнути і покласти в миску, прибрати не менше ніж на три години в холодильник.

Крок 2:

Ближче до кінця маринування очистіть, і наріжте овочі і фрукти. Яблука і гарбуз – продовгуватими брусочками, цибулю – півкільцями. Розігрійте в просторій сковороді олію, спассеруйте до прозорості цибулю і викладіть до нього яблука і гарбуз. Посоліть, полийте оцтом і поперчіть, перемішайте і недовго прогрійте при помірній температурі.

Крок 3:

Надріжте глибше м’якоть, щоб утворився глибокий кишеню, покладіть всередину зажарку. Краї скріпіть дерев’яними зубочистками або шпажками, акуратно перенесіть м’ясо в рукав і зав’яжіть обидва його краї. Покладіть упаковку в форму відповідного розміру, бажано, щоб її борти не були дуже високими.

Крок 4:

Розігрійте духовку до двохсот градусів, акуратно проколіть звернену вгору сторону пакета в декількох місцях і встановіть форму на решітку, приблизно посередині висоти духовки. Через п’ятдесят хвилин дістаньте форму, розріжте верх пакету і за допомогою чайної ложечки полийте індичку соком, що виділився. Прогрійте філе не більше чверті години, а краще підійміть нагрів до 210 градусів і витримайте блюдо при ній десять хвилин.

Крок 5:

Знову дістаємо форму, але на цей раз перевертаємо м’ясо і знову, полив м’ясним соком, повертаємо в духовку на 10 хвилин. При подачі витягаємо зубочистки, нарізаємо злегка призуп блюдо дуже гострим і тонким ножем, обов’язково допомагаючи собі вилками.

Печеня з індички в пакеті для запікання в духовці

Невелике уточнення. Для приготування страви підійде абсолютно будь-яка частина індички. У продажу нерідко зустрічається м’ясо індички, зрізане з кісток і не сортувати, такий продукт підійде. Єдине що потрібно – уважно його оглянути, зрізати плівки і видалити осколки кісточок.

Складові:

  • м’якоть з стегна індички – кілограм;
  • 1 кг дрібного картоплі;
  • середньорозмірних головка часнику;
  • сіль, готові спеції для печеної картоплі;
  • масло соняшнику, добре очищене – третину склянки.

Покроковий рецепт печені з індички в духовці в Пает

Крок 1:

Очищаємо картоплю, нарізаємо, якщо є необхідність. Шматочки повинні вільно поміщатися в чайну ложечку. Індичку нарізаємо скибочками, масою по тридцять грамів або трохи важче, складаємо разом з картоплею в простору миску.

Крок 2:

Очищений часник дрібно рубаємо, хоча простіше скористатися прозовими щипцями для його подрібнення. Отриману кашку відправляємо до решти продуктів, посипаємо сіллю і спеціями, ретельно перемішуємо. За бажанням можна додати перець: горошини чорного і сушений, солодкий, їх потрібно вручну потовкти у ступці.

Крок 3:

Перемішуємо всі складові і поливаємо маслом. Якщо ємність достатнього розміру, струсіть в ній продукти, інакше просто перемішайте ложкою. Рукав закріплюємо з одного боку, наповнюємо підготовленими продуктами, обов’язково залишаючи вільно простір всередині. Другий край зав’язувати не будемо, укладіть упаковку в форму або сковороду без ручки, вільну сторону просто підігніть догори. Крок 4:

Дайте недовго вистоятися, потім на годину відправте в духовку. Слідкуйте за процесом, температуру витримуйте в діапазоні від 190 до 200 градусів, дверцята не відчиняйте. За чверть години до закінчення запікання розріжте гострим ножем верх пакету, температуру змінювати не потрібно.

Гомілку індички в пакеті для запікання в духовці з овочами

Готова гомілку на овочевій подушці подається до смаженого у фритюрі картоплі. Обов’язково подайте до страви ложку консервованого мозкового горошку, трохи гострого соусу. Для надання особливого аромату і смаку можна додатково шприцевать м’ясо розведеним сухим вином. Підійде будь-який білий сорт вина і газована столова вода, змішайте їх в пропорції 2: 1 і введіть близько 20 мілілітрів в м’якоть звичайним одноразовим шприцом.

Складові:

  • гомілку великої індички – одна штука;
  • великий, м’ясистий помідор і велика морквина;
  • два зубчики часнику;
  • одна ріпчаста цибулина;
  • третину склянки аджики.

Як приготувати гомілку індички в духовці в пакеті

Крок 1:

Очистити овочі, обов’язково обполоснути і струсити вологу. Картоплю нарізаємо трёхсантіметровимі кубиками, а помідор вдвічі дрібніше. Цибулину розпустіть спочатку на півкільця, потім просто порубати трохи дрібніше, морквину нарізаємо тонко, кружечками.

Крок 2:

Складаємо все овочі в одну миску. Солимо, додаємо аджику і ретельно перемішуємо. Розморожену або парну гомілку моєму, робимо кілька проколів вістрям ножа до кістки. Натираємо по шкірці і зрізу сумішшю перцю з сіллю.

Крок 3:

Туго затягуємо край рукава, висипаємо в нього овочі і кладемо пакет на жаровню. Розрівнюємо рукою овочеву подушку і кладемо поверх неї індичку, злегка вмінается її в овочі. Другий край рукава затягуємо або зав’язуємо – як зручніше. Проколюємо пакет не так часто, як це зазвичай прийнято, досить трьох проколів по всій довжині.

Крок 4:

Прогріваємо духовку, встановивши регулятор на позицію 200 градусів. Жаровню розміщуємо трохи нижче середини, запікаємо 60 хвилин. Після першої чверті години нагрів злегка знижуємо, нехай термометр встановиться на 180-190 градусах. Підрум’янити готову гомілку можна, розрізавши пакет за десять хвилин до вимкнення. Не забудьте полити м’ясо соком, що зібралися на дні упаковки, бажано його і перевернути відразу після відключення нагріву. В такому випадку продовжите загальний час хвилин на п’ятнадцять і доводите гомілку до готовності при відключеною духовці.