Індичка в духовці у фользі

Варіант 1. Класичний рецепт індички в духовці у фользі

Індичка вважається дієтичним продуктом. М’ясо, запечене в фользі, виходить соковитим і ніжним. Фольга дозволить утримати сік, який виділить м’ясо в процесі приготування.

складові

  • півкілограма філе індички;
  • часник – чотири часточки;
  • 50 мл соусу соєвого;
  • сіль;
  • 50 мл оливкової олії;
  • суміш прянощів;
  • базилік.

Покроковий рецепт індички в духовці у фользі

Крок 1:

Філе індички промиваємо і обсушуємо одноразовим рушником. Робимо в декількох місцях глибокі надрізи. Сіль змішуємо з сушеним базиліком і прянощами. Отриманою пряною сумішшю натираємо м’ясо з усіх боків.

Крок 2:

Часточки часнику чистимо і розрізаємо кожну навпіл. Вставляємо половинки часнику в надрізи. Ми залишаємо трохи оливкового масла для змащування фольги. Решта змішуємо з соєвим соусом.

Крок 3:

Вистилаємо фольгою форму, промазуємо її маслом і викладаємо філе індички. Заливаємо м’ясо соусом і відправляємо маринуватися на три години. Потім загортаємо індичку в фольгу. Духовку розігріваємо до 200 С і ставимо в неї індичку. Випікаємо 50 хвилин. За десять хвилин до готовності розкриваємо фольгу, щоб філе підрум’янилося.

Зверніть увагу на шкіру індички: у молодої птиці вона білого кольору, а стара має жовтуватий відтінок. У маринад можете додати трохи натурального меду.

Варіант 2. Швидкий рецепт індички в духовці у фользі

Індичка, запечена в фользі – вишукану страву, яке просто тане в роті. З приготуванням впорається навіть починаюча господиня.

Складові:

  • кг філе індички;
  • 70 г сметани;
  • голівка часнику;
  • 5 г прянощів для курки;
  • 70 г томатного соусу.

прикраса:

  • п’ять листя зеленого салату;
  • кріп – гілочка.

Як швидко приготувати індичку в духовці у фользі

Крок 1:

Перекладаємо сметану в глибоку тарілку. Додаємо прянощі для курки і томатний соус. Гарненько збовтуємо виделкою або занурювальним блендером.

Крок 2:

Філе індички промиваємо під струменем води і обсушуємо серветкою. Покриваємо рівномірно маринадом, злегка солимо і залишаємо маринуватися на годину.

Крок 3:

Шматок індички загортаємо в фольгу. Кладемо його в форму і відправляємо в духовку, розігрів її попередньо до 200 С. Запікаємо м’ясо приблизно сорок хвилин. В кінці розгортаємо фольгу і тримаємо в духовці, поки індичка не підрум’яниться.

Щоб м’ясо вийшло соковитим, готуйте його зі свіжої або охолодженої птиці. Чим довше ви будете маринувати м’ясо, тим ніжніше воно вийде.

Варіант 3. Фарширована індичка в духовці у фользі

Грудка індички, фарширована білими грибами та цибулею – оригінальне блюдо, яке підійде як для вечері, так і святкового застілля.

складові

  • кг грудки індички;
  • сіль;
  • 300 г білих грибів;
  • прянощі;
  • половина пачки вершкового масла;
  • 20 мл олії пісного;
  • 100 г цибулі ріпчастої.

Як приготувати

Крок 1:

Грудки індички зачищаємо від шкіри, промиваємо під краном і мачає паперовим рушником. У кожній грудях робимо надріз з двох сторін, щоб вийшло щось типу кишеньки.

Крок 2:

Чистимо гриби від піску, промиваємо і обсушуємо серветкою. Нарізаємо боровики тонкими пластинами. З цибулини знімаємо лушпиння і шаткуємо тонкими півкільцями.

Крок 3:

Кладемо в сковороду з топленим маслом цибулю і смажимо, помішуючи, хвилин п’ять. Додаємо подрібнені гриби і продовжуємо обсмажувати, розмішуючи, ще хвилин 15. Знімаємо з плити і охолоджуємо.

Крок 4:

Остигнули гриби розкладаємо в надрізи. Грудки солимо і натираємо спеціями. Відриваємо листи фольги за кількістю грудок. Змащуємо їх олією. Кожну фаршировану грудку загортаємо в фольгу і викладаємо у форму для випікання.

Крок 5:

Форму відправляємо в духовку, розігріту до 200 С. Випікаємо сорок хвилин. Потім розгортаємо фольгу і тримаємо в духовці ще 20 хвилин.

Індичка вийде соковитіше, якщо перед випіканням змастити її маслом. Білі гриби можете замінити печерицями.

Варіант 4. Індичка в духовці у фользі з яблуками в гірчичному соусі

Гірчичний соус зробить м’ясо ніжним, а в поєднанні з яблуками воно придбає неповторний смак і аромат.

складові

  • тушка індички – 4 кг;
  • 100 г гірчиці російської;
  • 1,5 кг яблук;
  • чверть склянки оливкової олії;
  • 10 г солі;
  • 20 г базиліка;
  • 7 г перцю свежемолотого.

покроковий рецепт

Крок 1:

З’єднайте сіль з перцем і базиліком, розмішайте і натріть отриманою сумішшю тушку зсередини і зовні. Помістіть птицю в пакет і відправте в холод на 12 годин.

Крок 2:

Яблука вимийте. Кожне розріжте на чотири частини і виріжте серцевину. Оливкова олія з’єднайте з гірчицею і розмішайте.

Крок 3:

Температуру духовки виставите на 200 градусів. Тушку індички вийміть з пакета і ретельно змастіть її гірчичним соусом зовні. Всередину помістіть яблука. Черевце скріпіть шпажкою. Ніжки зв’яжіть.

Крок 4:

Підготовлену індичку оберніть кількома шарами фольги. Викладіть на деко грудкою вниз. Щоб тушка НЕ ??завалювалася набік, підіпріть її цілими яблуками з двох сторін. Випікайте індичку 50 хвилин. Потім зменшіть температуру до 170 С і готуйте птицю ще чотири години.

Крок 5:

Вийміть індичку з духовки. Фольгу розріжте і полийте тушку соком. З боків можете викласти відварну картоплю, який згодом можна подати як гарнір. Надішліть індичку в духовку ще на сорок хвилин.

Подавати індичку можете цілком, виклавши на блюдо, або розібрати тушку на порційні шматочки. Яблука беріть кисло-солодких сортів.

Варіант 5. Індичка в духовці у фользі зі сливами

Блюдо готується з стейків індички, які спочатку маринують в суміші з гірчиці і прянощів, після чого запікають у фользі з зеленню і кисло-солодкими сливами.

складові

  • 600 г індичих стейків;
  • зелень петрушки;
  • 250 г кисло-солодких слив;
  • запашний мелений перець;
  • 20 г гірчиці;
  • 20 мл олії;
  • сіль;
  • прянощі.

Як приготувати

Крок 1:

Під краном вимийте сливи і стейки індички. М’ясо та фрукти витріть серветкою. Стейки приправте спеціями і злегка підсолити. Полийте олією і додайте гірчицю. Ретельно руками перемішайте стейки, втираючи прянощі в м’ясо. Накрийте кришкою і поставте в холод на ніч.

Крок 3:

На наступний день вийміть індичку з холодильника і перекладіть в вогнетривку форму. Зливи розріжте навпіл, видаліть кісточки і наріжте м’якоть не дуже тонкими скибочками. Викладіть їх поверх стейків індички. Посипати подрібненою зеленню.

Крок 4:

Форму накрийте листом фольги і підігніть краю так, щоб вона була щільно накрита. Температуру духовки виставите на 180 С. Випікайте півтори години.

Якщо ви готуєте це блюдо взимку, замість слив можете використовувати сливовий соус. Викладіть його на стейки рівним шаром і готуйте так само, як і зі сливами.

Варіант 6. Індичка в духовці у фользі, фарширована цибулею, шавлією і панчеттой

Індичка, фарширована ароматною начинкою з пряними листям шавлії і пікантним беконом – блюдо, яке можна приготувати не тільки на різдвяний стіл, але і на вечерю в вихідний день, коли, як правило, збирається вся родина.

складові

  • 4 кг тушка індички без шиї;
  • 40 г топленого масла.

начинка:

  • 20 мл олії;
  • 2 яйця;
  • 150 г нарізаної кубиками панчетти;
  • 2 склянки хлібних крихт;
  • дві фіолетові цибулини;
  • половина склянки подрібненої зелені петрушки;
  • 3 зубки часнику;
  • лимон;
  • 15 г кедрових горішків смажених;
  • 20 г листя шавлії.

покроковий рецепт

Крок 1:

Шинку нарізаємо шматочками і пасеруємо в маслі на помірному вогні пару хвилин, безперервно помішуючи. Кладемо подрібнені цибулю і часник, смажимо до м’якості цибулі. Додаємо в сковорідку з шинкою, зменшуємо вогонь і продовжуємо смажити, помішуючи, до м’якості цибулі. Кладемо промиті листя шавлії, розмішуємо і знімаємо з плити.

Крок 2:

У остигнула піджарку додаємо обсмажені кедрові горішки, яйця, хлібні крихти, подрібнену петрушку і цедру одного лимона. Ретельно розмішуємо дерев’яною лопаткою.

Крок 3:

Температуру духовки включаємо на 200 С. Індичку моєму під краном і обсушуємо одноразовим паперовим рушником. Всередину тушки викладаємо підготовлену начинку. Ніжки пов’язуємо кулінарною ниткою. Крила заправляємо назад. Грати встановлюємо на велику сковороду, змащуємо її маслом. Розміщуємо фаршировану тушку на решітку і обмазуємо частиною топленого масла, натер сіллю і перцем.

Крок 4:

У сковороду вливаємо три склянки питної води. Накриваємо індичку фольгою і щільно загортаємо краю. Ставимо цю конструкцію в духовку і випікаємо два з половиною години. Знімаємо фольгу, змащуємо птицю маслом, що залишилося. Готуємо індичку ще 45 хвилин, поки вона не покриється апетитною скоринкою.

Крок 5:

Виймаємо індичку з духовки, загортаємо в фольгу і залишаємо на 20 хвилин.

Панчетту можете замінити пряної шинкою. Індичку размораживайте тільки в холодильнику або холодній воді. Тушку можете попередньо замаринувати в спеціях.

Варіант 7. Індичка в духовці фользі з чорносливом і яблуком

Яблука і чорнослив, просочившись ароматами і соками індички, стануть чудовим доповненням.

складові

  • гомілку або стегна індички – 700 г;
  • сіль;
  • одне яблуко;
  • мелений перець;
  • чорнослив – 100 г;
  • соус соєвий – 100 мл;
  • коріандр, розмарин, чебрець;
  • часник – 4 зубчики;
  • гранатовий соус – 10 мл;
  • мед – 10 мл;
  • олія рафінована – 10 мл;
  • лимонний сік – 5 мл.

Як приготувати

Крок 1:

З’єднайте соєвий соус з медом і олією. Розмішайте. Видавіть в маринад часник і додайте прянощі і влийте гранатовий соус. Перемішайте.

Крок 2:

На філе індички зробіть надрізи, товщиною в три сантиметри. Викладіть м’ясо в глибоку ємність і залийте маринадом. Завжди залишайте не дві години.

Крок 3:

Яблука наріжте слайсами. Чорнослив вимийте. Дрібний залиште цілком, а великий розріжте навпіл.

Крок 4:

Викладіть філе в форму, застелену фольгою. А надрізи вставте скибочки яблук і чорнослив. Залийте маринадом і щільно загорніть у фольгу. Випікайте при 180 С п
ротягом години.

З соку, який виділиться під час випікання, можете приготувати соус для подачі м’яса.

Варіант 8. Індичка в духовці у фользі з картоплею

Цей рецепт дозволить приготувати основне блюдо і гарнір одночасно.

складові

  • 600 г філе індички;
  • 600 г картоплі;
  • цибулина;
  • 16 г гірчиці;
  • морквина;
  • 3 г італійських трав;
  • 50 мл оливкової олії;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • часник – дві часточки.

покроковий рецепт

Крок 1:

Наріжте філе тонкими скибочками. Оливкова олія змішайте з гірчицею, подрібненим часником і соєвим соусом.

Крок 2:

Викладіть м’ясо в глибокий посуд, залийте маринадом і залиште на дві години. Картоплю очистіть, і наріжте скибками.

Крок 3:

Цибулину очистіть, і наріжте півкільцями. Очищену моркву поріжте гуртками. Овочі приправте спеціями, полийте оливковою олією, додайте індичку і перемішайте.

Крок 4:

Форму застеліть фольгою і викладіть овочі з м’ясом. Щільно загорніть і поставте на сорок хвилин в духовку, розігріту до 190 С.

В овочеву суміш можете додати помідор, кабачок або яблуко.