Індичка в духовці у фользі

Варіант 1. Класичний рецепт індички в духовці у фользі

Індичка вважається дієтичним продуктом. М’ясо, запечене в фользі, виходить соковитим і ніжним. Фольга дозволить утримати сік, який виділить м’ясо в процесі приготування.

складові

  • півкілограма філе індички;
  • часник – чотири часточки;
  • 50 мл соусу соєвого;
  • сіль;
  • 50 мл оливкової олії;
  • суміш прянощів;
  • базилік.

Покроковий рецепт індички в духовці у фользі

Крок 1:

Філе індички промиваємо і обсушуємо одноразовим рушником. Робимо в декількох місцях глибокі надрізи. Сіль змішуємо з сушеним базиліком і прянощами. Отриманою пряною сумішшю натираємо м’ясо з усіх боків.

Крок 2:

Часточки часнику чистимо і розрізаємо кожну навпіл. Вставляємо половинки часнику в надрізи. Ми залишаємо трохи оливкового масла для змащування фольги. Решта змішуємо з соєвим соусом.

Крок 3:

Вистилаємо фольгою форму, промазуємо її маслом і викладаємо філе індички. Заливаємо м’ясо соусом і відправляємо маринуватися на три години. Потім загортаємо індичку в фольгу. Духовку розігріваємо до 200 С і ставимо в неї індичку. Випікаємо 50 хвилин. За десять хвилин до готовності розкриваємо фольгу, щоб філе підрум’янилося.

Зверніть увагу на шкіру індички: у молодої птиці вона білого кольору, а стара має жовтуватий відтінок. У маринад можете додати трохи натурального меду.

Варіант 2. Швидкий рецепт індички в духовці у фользі

Індичка, запечена в фользі – вишукану страву, яке просто тане в роті. З приготуванням впорається навіть починаюча господиня.

Складові:

  • кг філе індички;
  • 70 г сметани;
  • голівка часнику;
  • 5 г прянощів для курки;
  • 70 г томатного соусу.

прикраса:

  • п’ять листя зеленого салату;
  • кріп – гілочка.

Як швидко приготувати індичку в духовці у фользі

Крок 1:

Перекладаємо сметану в глибоку тарілку. Додаємо прянощі для курки і томатний соус. Гарненько збовтуємо виделкою або занурювальним блендером.

Крок 2:

Філе індички промиваємо під струменем води і обсушуємо серветкою. Покриваємо рівномірно маринадом, злегка солимо і залишаємо маринуватися на годину.

Крок 3:

Шматок індички загортаємо в фольгу. Кладемо його в форму і відправляємо в духовку, розігрів її попередньо до 200 С. Запікаємо м’ясо приблизно сорок хвилин. В кінці розгортаємо фольгу і тримаємо в духовці, поки індичка не підрум’яниться.

Щоб м’ясо вийшло соковитим, готуйте його зі свіжої або охолодженої птиці. Чим довше ви будете маринувати м’ясо, тим ніжніше воно вийде.

Варіант 3. Фарширована індичка в духовці у фользі

Грудка індички, фарширована білими грибами та цибулею – оригінальне блюдо, яке підійде як для вечері, так і святкового застілля.

складові

  • кг грудки індички;
  • сіль;
  • 300 г білих грибів;
  • прянощі;
  • половина пачки вершкового масла;
  • 20 мл олії пісного;
  • 100 г цибулі ріпчастої.

Як приготувати

Крок 1:

Грудки індички зачищаємо від шкіри, промиваємо під краном і мачає паперовим рушником. У кожній грудях робимо надріз з двох сторін, щоб вийшло щось типу кишеньки.

Крок 2:

Чистимо гриби від піску, промиваємо і обсушуємо серветкою. Нарізаємо боровики тонкими пластинами. З цибулини знімаємо лушпиння і шаткуємо тонкими півкільцями.

Крок 3:

Кладемо в сковороду з топленим маслом цибулю і смажимо, помішуючи, хвилин п’ять. Додаємо подрібнені гриби і продовжуємо обсмажувати, розмішуючи, ще хвилин 15. Знімаємо з плити і охолоджуємо.

Крок 4:

Остигнули гриби розкладаємо в надрізи. Грудки солимо і натираємо спеціями. Відриваємо листи фольги за кількістю грудок. Змащуємо їх олією. Кожну фаршировану грудку загортаємо в фольгу і викладаємо у форму для випікання.

Крок 5:

Форму відправляємо в духовку, розігріту до 200 С. Випікаємо сорок хвилин. Потім розгортаємо фольгу і тримаємо в духовці ще 20 хвилин.

Індичка вийде соковитіше, якщо перед випіканням змастити її маслом. Білі гриби можете замінити печерицями.

Варіант 4. Індичка в духовці у фользі з яблуками в гірчичному соусі

Гірчичний соус зробить м’ясо ніжним, а в поєднанні з яблуками воно придбає неповторний смак і аромат.

складові

  • тушка індички – 4 кг;
  • 100 г гірчиці російської;
  • 1,5 кг яблук;
  • чверть склянки оливкової олії;
  • 10 г солі;
  • 20 г базиліка;
  • 7 г перцю свежемоло