Індичка в духовці на Новий рік

Класична індичка в духовці на Новий рік

Рецептура запеченої маринованої індички в духовці на Новий рік, Різдво та інші свята. Птах цілком виглядає шикарно, але ще вона повинна вийти смачною, соковитою, що не підгоріти, пропектися. Кращий спосіб цього досягти – замаринувати тушку. Ідеально підходить для цієї мети розсіл зі спеціями.

складові

  • 3,5 кг індички;
  • 5 ложок солі;
  • 4 лавра;
  • 15 горошин перцю;
  • часник за бажанням;
  • 150 г вершкового масла;
  • 1 ч. Л. паприки;
  • 1 ч. Л. чорного перцю.

Покроковий рецепт класичної індички на Новий рік

Крок 1:

Закип’ятити 2,5 літра води і сіль, додати лавр, перець горошками, остудити до холодного стану. Додати порізані зубчики часнику. Розсіл повинен бути холодний, можна його винести на вулицю.

Крок 2:

Підготувати тушку індички: вимити, вищипнути пір’я, зрізати зайву шкіру, якщо вона висить. У відро або в високу каструлю покласти міцний пакет, в нього індичку, залити холодним розсолом. Зав’язати пакет, поставити конструкцію в холодильник на добу, нехай індичка маринується. Дістати за пару годин до приготування.

Крок 3:

Розм’якшене вершкове масло з’єднати з паприкою і чорним перцем, розтерти, повинен вийти ароматний крем. Акуратно відсунути шкіру індички, рукою прокласти по всій грудині шар маси з вершкового масла. Залишками змастити тушку зверху і з усіх боків.

Крок 4:

Помістити індичку в форму з високими бортами, накрити фольгою, відправити на 2,5 години в духовку. Готувати при 160 градусів. Далі температуру підняти до 180, фольгу прибрати, готувати ще близько 45 хвилин, поливаючи тушку соками і жиром через кожні 10-15 хвилин.

Щоб фольга не прилипли до шкірці індички, можна покласти на самі опуклі частини шматочки сала, після цього накривати.

Швидкий рецепт індички в духовці на Новий рік

Ціла пташка готується довго, її легко зіпсувати і пересушити. Якщо часу немає або є побоювання з приводу тушки, то завжди можна приготувати птицю шматочками. Чудовий рецепт, який підходить для форми і фольги. Можна застелити форму зсередини фольгою і прикрити, теж все відмінно вийде, нічого не прилипне.

складові

  • кілограм індички;
  • 80 грамів соєвого соусу;
  • 1 ч. Л. чорного перчика;
  • 20 грам цукру або меду;
  • голівка часнику;
  • 20 грам гірчиці.

Як швидко приготувати індичку на Новий рік

Крок 1:

Завдяки гірчиці і соусу, індичку не потрібно довго маринувати. Ці інгредієнти швидко проникають в волокна, розм’якшують, дають приголомшливий смак. Але якщо є час, то можна залишити птицю полежати, вийде ще смачніше. Змішуємо мед і соус, додаємо до них нарізаний пластинками часник, можна використовувати менше, ніж зазначено. Вводимо вже готову гірчицю і додаємо перець, розтираємо до однорідності.

Крок 2:

Індичку рубаємо порційними шматочками грам по 100. Після цього обов’язково протираємо серветками, щоб прибрати всю вологу. З’єднуємо з маринадом, розмішуємо.

Крок 3:

Перекладаємо шматочки птиці в один шар в змащену форму або просто на фольгу. Маринадом поливаємо зверху, нічого залишати не потрібно. Натягуємо фольгу і ставимо птицю в духовку на годину. Готуємо при 180 градусах.

Крок 4:

Через годину потрібно вийняти форму, прибрати фольгу, ложкою полити шматочки, щоб на них утворилася рум’яна кірочка. Поставити знову в духовку. Якщо м’ясо індички вже м’яке, то температуру додаємо до 220, швидко підрум’янюємо. Якщо воно ще жорсткувато, то продовжуємо готувати при 180 ще до півгодини.

При рубці індички шматочками, потрібно гострим ножем розрізати шкіру і м’ясо, тільки після цього стукати по кісточки сокиркою. В іншому випадку шматочки вийдуть не дуже гарні. При запіканні стегон і інших великих частин цілком, час потрібно збільшити хвилин на п’ятнадцять.

Індичка в духовці на Новий рік (в рукаві)

Чудовий спосіб приготування індички цілком на Новий рік, якщо немає часу на маринування тушки. Рукав найкраще брати метражем, тобто не пакет. Зручно готувати тушку не більше 3-3,5 кг, в цій вазі вона чудово уміщається.

складові

  • 1 індичка;
  • 50 г майонезу;
  • 1 пакетик спецій для курки;
  • 100 г масла;
  • 0,3 ч. Л. перцю;
  • 1,5 ложки солі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 цибулина.

Як приготувати

Крок 1:

Масло посолити, поперчити, розтерти. Відсунути НЕ грудях індички шкіру, засунути масло. Повернути все назад. Всередину тушки помістити надрізану цибулину.

Крок 2:

У майонез додати приправи для курки або просто суміш перців, видавити трохи часнику, ввести ложку солі, ретельно перетерти. Обмазати сумішшю нутро індички, а також тушку зовні. Перекласти птицю в рукав. Зав’язати кінці з двох сторін. Важливо зробити маленькі дірочки, через які буде виходити пар.

Крок 3:

Поставити індичку на дві години в духовку, готувати новорічну пташку при 180. Потім потрібно лист вийняти, акуратно ножицями розрізати плівку, розгорнути в сторони. Полити соками, які скупчилися на дні пакету для запікання. Повернути в духовку, довести до повної готовності. Щоб з’явилася гарна скоринка, періодично тушку обливати, але, не виймаючи з печі.

Індичка сама по собі остаточно жирна, як і майонез. Якщо бентежить кількість зайвих калорій, то для обмазування тушки можна взяти звичайну сметану або пару ложок оливкової олії.

Індичка в духовці на Новий рік під беконом

Рецепт птиці, яка накривається скибочками бекону, але не відразу. Завдяки цьому прийому грудка виходить соковита, нічого не пересихає, виглядає це красиво. Тушка запікається в формі, але під шматком фольги.

складові

  • 3-4 кг індички;
  • 150 г смужок бекону;
  • 1 лимон;
  • 170 г масла;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 ч. Л. розмарину, шавлії;
  • 1 цибулина;
  • 1 мандарин або апельсин.

покроковий рецепт

Крок 1:

Приготувати ароматне масло. Для цього в нього видавити часник, додати розмарин з шавлією, можна взяти щось одне. Ідеально для індички підходять прованські трави, можна замінити. Розтерти, присолити, поперчити.

Крок 2:

Під грудку і стегна тушки засунути масло, наскільки вийде це зробити. Залишками масла обмазати тушку зовні.

Крок 3:

Всередину індички покласти розрізаний лимон апельсин і цибулину. Можна замінити цитруси мандаринами. Зашивати черевце не потрібно. Перенести птицю в форму, накрити фольгою, відправити в духовку на півтори години. Готувати новорічну пташку при 180.

Крок 4:

Вийняти птицю з духовки, прибрати фольгу, полити жиром, запікати ще 20 хвилин.

Крок 5:

Знову дістати індичку, закрити всю грудку смужками бекону, можна укладати внахлест. Повернути тушку в піч. Готувати ще близько півгодини. Температура не змінюється.

Скільки положено запікати індичку? Вважається, що на кожен кілограм птиці повинно йти 30 хвилин і плюс 20 хвилин до тушки. Але цей прийом не підходить для дуже великого птаха більше 3,5 кг, також довше готується домашня індичка, яка ходила досхочу і має розвинену м’язову систему.

Індичка в духовці на Новий рік з ананасами

Рецептура дуже соковитого страви з індички в духовці на Новий рік. Ананас використовується консервований, потрібна одна банка, але можна взяти і свіжий плід, очистити, прибрати серцевину. Використовується філе з грудки.

Складові:

  • кілограм філе;
  • банку ананасів;
  • 150 г майонезу;
  • 250 г сиру;
  • 1,5 цибулини.

Як приготувати

Крок 1:

Порізати цибулю дуже тонко, присолити і пом’яти. Відставити. Ананаси можна укладати кільцями або кубиками, як подобається, при необхідності нарізаємо.

Крок 2:

Філе індички готується пластинками, полосуем його шматочками по півтора сантиметра, площа довільна. Відбиваємо і натираємо спеціями. Відправляємо на деко, розкладаємо нещільно, залишаємо приблизно по сантиметру між шматочками.

Крок 3:

Посипаємо відбиту індичку присолену цибулею, викладаємо зверху шматочки або колечка консервованого ананаса. Якщо пластинки вийшли великі, можна розташовувати по 2 або по 1,5 кільця.

Крок 4:

Натираємо сир, не посипаємо, а акуратно укладаємо на ананаси зверху, одночасно притискаючи шар. Проколюємо пачку з майонезом, наносимо на сирну шубку сіточку або завитки.

Крок 5:

Поставити індичку запікатися в духовку. Готувати новорічне блюдо при 190 градусах близько 35 хвилин, важливо пропекти шматочки цибулі, щоб вони не хрустіли.

Точно також можна готувати індичку з грибами, чорносливом, помідорами та іншими інгредієнтами, якщо не подобається ананас або його просто немає.