Індичка шматочками в духовці

Індичка шматочками в духовці – класичний рецепт

Індичка – відмінний варіант для тих, хто сидить на дієті. За допомогою цього рецепта можна приготувати нежирне м’ясо з низькокалорійними овочами. А ось на жирності сметани краще «не економити», інакше страва вийде прісним.

Складові:

  • 600 грам індички;
  • 1 кабачок;
  • 1 цибуля;
  • 2 ст. ложки сметани;
  • 20 мл соняшникової олії.

Покроковий рецепт індички шматочками в духовці

Крок 1:

Індичку при необхідності очистити від жирових плівочок, нарізати великими кубиками.

Крок 2:

Підготувати кабачки: нарізати їх півкільцями, додати сіль і приправи (ідеально підійдуть сушений базилік, суміш з п’яти перців, паприка, орегано), полити сметаною і все ретельно перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися по кабачкам.Шаг 3:

Обсмажити індичку на олії до утворення скоринки.

Крок 4:

Нашаткувати ріпчасту цибулю і додати його до м’яса, готувати поки не стане прозорим, після посолити і поперчити.

Крок 5:

Змастити маслом форму або сковороду, в якій буде випікатися птах, викладіть обсмажене м’ясо і кабачки, зверху накрити фольгою.

Крок 6:

Розігріти духовку до 180 градусів, поставити туди індичку на півгодини. Перевірити готовність страви можна за допомогою звичайної вилки: проткніть їй м’ясо, якщо вилка входить легко, значить, через десять хвилин індичку можна діставати.

Крок 7:

Дрібно нашаткувати зелень, посипати їй готову страву.

Розкладіть м’ясо по тарілках. Можете нарізати свіжі томати і додати до страви.

Швидкий рецепт індичка шматками в духовці

Цей рецепт є базовим: він підійде як для святкового столу, так і для звичайної вечері. Замість картоплі і кабачків можна використовувати перці, морквину і томати.

Складові:

  • 300 грам індички;
  • 150 грам печериць;
  • 8 картоплин;
  • 1 кабачок;
  • 1 головка часнику;
  • 3 ст. ложки соєвого соусу;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • 50 грам сиру;
  • зелень для прикраси.

Як швидко приготувати індичку шматками в духовці

Крок 1:

Замаринувати м’ясо: змішати в мисці сіль, перець, паприку і соєвий соус. Порізати індичку (краще відразу брати готове філе) невеликими кубиками і опустити в пряний соус, добре перемішати. Накрити плівкою і залишити на одну годину.

Крок 2:

Помити і почистіть все овочі. Якщо кабачок молодий, то можна не видаляти шкірку. Картоплю нарізати великими кубиками, кабачок – півкільцями.

Крок 3:

Вимити подрібнити печериці, нашаткувати часник.

Крок 4:

Перемішати овочі та гриби.

Крок 5:

Покласти овочі до м’яса і соусу, все добре перемішати. Додати ще солі, перцю і паприки, влити олію. Ретельно перемішати інгредієнти, щоб паприка рівномірно розподілилася по всьому шматочках.

Крок 6:

Підготувати форму для запікання: покласти папір для випічки або змастити її олією, щоб нижній шар не підгорів.

Крок 7:

Готові продукти акуратно викласти у форму.

Крок 8:

Розігріти духовку до 200 градусів і відправити туди блюдо на півгодини. Готовність слід перевіряти по картоплі. Проткнути його ножем або виделкою, запечена картопля буде м’яким і розсипчастим.

Крок 9:

Натерти сир на тертці (краще вибирати тверді сорти). Коли індичка допече, посипати її сиром і відправте в духовку ще на десять хвилин, щоб дати сиру розплавитися.

Перед подачею краще посипати страву нашаткованої зеленню: петрушкою, кропом або базиліком.

Печеня з індички шматочками в духовці

Печеня – по-справжньому зимова страва. Його плюс в тому, що стояти на кухні потрібно від сили хвилин п’ятнадцять, весь інший час м’ясо готується самостійно в духовці. У підсумку виходить дуже ніжне і поживне блюдо.

Складові:

  • 700 грам грудки (філе);
  • 0,5 кг картоплі;
  • 200 грам грибів;
  • 1 морква;
  • 100 грам сиру;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ст. ложки сметани.

покроковий рецепт

Крок 1:

Перед тим, як приступити до основного процесу, потрібно підготувати інгредієнти: почистити овочі, обробити індичку і гриби. Краще брати філе, ніж обробляти цілу тушку: так менше мороки. Гриби можна використовувати будь-які, але якщо є можливість, то замість печериць краще вибрати лісові (підберезники, боровики, лисички).

Крок 2:

Нашаткувати зелень (можна брати традиційні петрушку і кріп, додати базилік для запаху). Потерти на крупній тертці моркву, подрібніть цибулю.

Крок 3:

Розігріти на сковороді олію, обсмажити цибулю до золотистого кольору. Засипати морква, зелень, сіль і перець і обсмажуйте протягом десяти хвилин.

Крок 4:

Тим часом інші інгредієнти (картопля, гриби і індичку) слід нарізати кубиками, посолити і поперчити.

Крок 5:

У горшочккі для запікання і шарами викласти майбутнє спекотне: спочатку індичку, потім обсмажену морквою з цибулею, після пару горошин чорного перцю, і останніми покладіть картоплю і гриби.

Крок 6:

Щоб блюдо не було прісним, варто зробити соус. Для цього за допомогою чеснокодавкі подрібнити зубчики часнику в кашку, змішати її з жирною сметаною. Додати сіль, червоний і чорний перець. Все перемішати і акуратно залити в горщик з м’ясом.

Крок 7:

Розігріти духовку до 200 С ? і поставити горщики на одну годину. За кілька хвилин до готовності потерти сир (ідеально підійде пармезан) і посипати ним поверхню жаркого. Відправити в духовку ще на пару хвилин, поки сир не розплавиться.

Печеня можна подавати прямо в горщиках або викладеним на тарілку. До нього додати чорний хліб з часником, маринована цибуля і зелень.

Індичка шматками в беконі в духовці

Багато хто готує курку або яловичину в беконі. Варто спробувати зробити те ж саме з індичкою. Ніжне дієтичне м’ясо просочиться соками солоних копченостей і заграє по-новому. А якщо вдало підібрати спеції, то страва стане справжньою окрасою для святкового столу. До того ж, його легко поєднувати з різними гарнірами.

Складові:

  • 1 кг індички;
  • 300 грам бекону;
  • 4 ст. ложки соєвого соусу;
  • 2 зубчики часнику.

Як приготувати

Крок 1:

Тушку індички розділити на філе середнього розміру.

Крок 2:

Нарізати м’ясо на прямокутні шматки, довжиною 5 см і товщиною близько 1,5 см.

Крок 3:

У мисці змішати соєвий соус, подрібнений часник, спеції, сіль і зелень. Опустити туди індичку, рівномірно розподілити рідина по м’ясу, накрити плівкою і залишити на півгодини маринуватися.

Крок 4:

Обернути кожен шматок індички в солоний бекон так, щоб він повністю покривав брусочек.

Крок 5:

Змастити форму для випічки соняшниковою олією і викладіть м’ясо. Якщо немає форми відповідного розміру, можна використовувати звичайну сковорідку.

Крок 6:

Розігріти духовку до 200 С ? і відправити м’ясо запікатися на півгодини. Після закінчення цього часу проткнути його виделкою: вона має легко входити. Якщо індичка не встигне приготуватися, залишити її ще на п’ятнадцять хвилин.

Подається страва з овочами, картоплею, салатами. Можна посипати шматочками припущенного на вершковому маслі шпинату. Є м’ясо краще відразу після приготування: на наступний день смак буде вже не такий яскравий.

Індичка в духовці шматочками-рулетиками

Якщо потрібно по-швидкому приготувати щось смачне, то рулетики з індички – відмінний варіант. Вони поєднують в собі ніжне м’ясо, розплавлений сир і свіжі овочі. Оскільки рулети НЕ смажаться, а запікаються, їх можна назвати дієтичним блюдом і використовувати при схудненні.

Складові:

  • 4 філе індички;
  • 1 цукіні або молодий кабачок;
  • 4 помідори-чері;
  • 200 грам моцарели;

покроковий рецепт

Крок 1:

Помити і обсушити філе індички, обмазати сіллю, чорним меленим перцем, паприкою і іншими спеціями (можна використовувати готові суміші або приготувати сметанно-часниковий соус).

Крок 2:

Цукіні нарізати тонкими часточками. З молодих овочів, шкірку можна не видаляти, навпаки, вона буде допомагати рулету тримати форму.

Крок 3:

Нарізати моцарелу тонкими пластинками. Якщо сир в кульках, то потрібно нарізати їх на часточки і викласти поверх цукіні так, щоб вони повністю закрили овочі.

Крок 4:

Зверху покласти цілий помідор.

Крок 5:

Акуратно згорнути кожен рулетик і закріпити його зубочисткою. При бажанні його можна обернути беконом.

Крок 6:

Розігрійте духовку до 180 С ?. Відправити туди рулети в формі або на деку на двадцять хвилин.

Готову страву можна подавати з будь-яким гарніром.