Індичка по-французьки в духовці

Індичка по-французьки в духовці – класичний рецепт

Якщо ви любите індичку, хочете зробити її соковитою, смачною і ситної – приготуйте її по-французьки. Приголомшливе рішення для сімейного торжества або вечері. Готується це блюдо легко. До того ж м’ясо індички вважається дієтичним блюдом, відмінна заміна жирної свинини. Почнемо нашу добірку з класичного рецепту індички по-французьки, запеченої в духовці.

Складові:

  • два філе індички;
  • два великих помідора;
  • яйце – 1 шт;
  • 300 гр «Російського» сиру;
  • 150 гр репч лука;
  • 10 мл ростить масла;
  • три ст л майонезу;
  • 10 гр солі;
  • 10 гр черн перчика.

Покроковий рецепт індички по-французьки в духовці

Крок 1:

Філе індички сполосніть, позбавте від шкіри, якщо вона є. Нарізаємо середніми пластинами і складаємо в миску.

Крок 2:

У цю ж ємність вбиваємо яйце, насипаємо сіль і перець. Розмішайте руками, щоб Ячна суміш зі спеціями розподілилася по всьому шматочках індички.

Крок 3:

Томати найкраще брати великі і міцні. Їх сполосніть, наріжте кружальцями.

Крок 4:

Цибулини очищаємо, нарізаємо тонкими кільцями.

Крок 5:

«Російський» сир натираємо на тертці. Ви можете використовувати і інший сир, головне, щоб це був твердий сорт.

Крок 6:

Форму для запікання або деко змащуємо рослинним маслом. Потім розкладіть пластини індички, зверху кільця цибулі.

Крок 7:

Розподіляємо кружечки помідорів по всій поверхні, змащуємо майонезом і присипаємо сиром.

Крок 8:

Розігріваємо духову шафу до 180 С і запікаємо індичку по-французьки протягом сорока хвилин.

Готову страву можна присипати зеленню або подати окремо в піалі або маленькою тарілочці.

Швидкий рецепт індички по-французьки в духовці

По-перше, ми оптимізуємо процес приготування і відіб’ємо філе індички молоточком – воно пропечеться швидше. По-друге, ми будемо змащувати інгредієнти не майонезом, а сметаною. Невелика імпровізація приготування індички по-французьки на швидку руку.

Складові:

  • 1/2 кг філе індички;
  • 3 головки цибулі;
  • 100 гр помідорів;
  • 150 гр будь-якого твердий сиру;
  • чотири ст л сметани;
  • 10 гр харчової солі;
  • 10 гр перцю або суміші перців;
  • 20 мл ростить масла.

Як швидко приготувати індичку по-французьки в духовці

Крок 1:

Можна взяти готове нарізане філе індички. Воно продається вже в вигляді пластин, які потрібно просто промити і відбити молоточком.

Якщо у вас незбиране філе, його промийте і наріжте слайсами товщиною приблизно з палець. Їх відбиваємо.

Тепер нарізані шматочки потрібно присипати сіллю і перців або сумішшю спецій для птиці. Втирайте руками, щоб спеції проникли і просочили ніжне м’ясо.

Крок 2:

Помідори можна нарізати часточками, а цибулю півкільцями. Це буде зручніше і швидше, ніж возитися з кружечками і кільцями.

Також можна спростити процес. На томаті і на цибулині трохи зрізати боковину. На зрізаний ділянку поставити те, що ми ріжемо, а потім вже нашаткувати поперек. Вийдуть практично кільця.

Крок 3:

На дно форму кладемо пласт фольги, на нього розміщуємо відбиті і присмачені спеціями шматочки м’яса. Можна їх відділити одне від одного на готові порції.

Потім кладемо цибулю з томатами і змащуємо сметаною. До речі, її ми можемо нанести відразу на м’ясо, а потім вже викладати такі шари.

Зверху все присипається натертим сиром.

Крок 4:

Розігріваємо духовку до 180 С, ставимо форму в піч, закриваємо дверцята і встановлюємо таймер на сорок п’ять хвилин.

Готову страву виймаємо з духовки, лопаткою акуратно беремо кожну порцію і перекладаємо на тарілку.

Індичка по-французьки в духовці з двома сортами сиру та маринованою цибулею

Ніжну індичку ми будемо запікати з двома сортами сиру, а цибуля замарінуем в оцті і воді. Виходить дуже апетитне блюдо з насиченим смаком. Індичка буде соковитою, м’якою під красивою золотистою скоринкою.

Складові:

  • 1 кг м’якоті індички;
  • 100 гр сметани;
  • дрібка солі;
  • щіпка суміші перців;
  • 100 гр сиру «Дор-блю»;
  • 150 звичайного твердий сиру на вибір;
  • 2 цибулини;
  • 20 мл 9% оцту;
  • 25 гр цукрового піску;
  • 30 мл води;
  • 10 гр приправи для птиці;
  • 20 мл ростить масла.

покроковий рецепт

Крок 1:

Чисте м’ясо індички нарізаємо тонкими пластинами. Розкладіть їх на обробній дошці або робочої поверхні, накрийте харчовою плівкою і злегка відбийте калаталом.

Крок 2:

Змастіть деко або форму для запікання олією. Відразу розкладіть відбивні з індички. Їх присмачуємо підготовленими спеціями, потім трохи втирайте їх руками.

Крок 3:

Очищені цибулини нарізає дуже тонкими півкільцями і складаємо в мисочку. У неї наливаємо вказану кількість води і оцту, насипаємо цукор і перемішуємо. Даємо цибулі промаринуватися півгодини.

Потім делікатно відіжміть його руками і розкладіть зверху на шматочки м’яса.

Крок 4:

Тепер змащуємо сметаною всю поверхню нашого страви. Якщо сметани не вистачило, додайте ще, це не зіпсує готову страву.

Крок 5:

Тепер розігрійте духовку до 180 С поставте деко на півгодини.

Крок 6:

Натираємо на тертці улюблений сир, «Дор-блю» можна покришити руками або нарізати маленькими квадратиками.

Через півгодини виймаємо деко і засипаємо двома сортами сиру і запікаємо ще двадцять хвилин.

Готові блюдо нарізаємо на потрібну кількість порцій і подаємо на стіл.

Ніжна індичка по-французьки в духовці

М’ясо індички вийде ніжним і соковитим за рахунок того, що ми його вмочимо в яєчно-молочної суміші, а потім вже запекти в духовці з французької рецептом.

Складові:

  • 400 гр м’якоті індички;
  • 80 гр репч лука;
  • 3 зубч часнику;
  • 100 гр звичайного сиру;
  • 150 гр помідорів;
  • 50 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 100 гр майонезу;
  • 10 гр приправи для птиці.

Як приготувати

Крок 1:

Філе індички як зазвичай сполоснемо, трохи просушимо і наріжемо скибочками. Їх злегка відбийте молоточком, натріть універсальною приправою для птиці.

Крок 2:

Форму або лист застеліть фольгою, трохи змастіть маслом.

Крок 3:

Цибулю нарізаємо півкільцями. Таким же спосіб підготуємо і томати.

Крок 4:

Розбийте два яйця, додайте дрібку солі і збийте до пишної маси. Налийте вказану кількість молока і знову збийте вінчиком.

Крок 5:

Часник очищаємо і натираємо на дуже дрібній тертці або пропускаємо через прес. Додайте його в яєчну суміш.

Крок 6:

Обваляйте кожен шматочок м’яса в отриманому соусі, розкладіть на деку. Залишками полийте індичку.

Розкладіть цибулю і помідори.

Крок 7:

Розмазує майонез по всій поверхні, засипаємо натертим сиром.

Крок 8:

Запікаємо приблизно 45-50 хвилин при 180 С.

Якщо ви не хочете корочку, тоді запікайте півгодини без сиру, а потім присипте їм на решту 15-20 хвилин.

Також можна відразу накрити фольгою, а за 15 хвилин зняти її і запікати залишився. Сир не пригорить, вийде м’яка тягнеться сирна маса.

Індичка по-французьки в духовці з грибами і картоплею

Досить часто м’ясо по-французьки доповнюють грибами, індичка не виняток. У нас будуть свіжі шампіньйони. Додамо картопля, і вийде повноцінне блюдо на французький манер.

Складові:

  • 0,5 кг філе індички;
  • 0,2 кг репч лука;
  • 1/2 кг картоплі;
  • 0,3 кг гр свіжих печериць;
  • 0,4 кг помідорів;
  • 0,2 кг звичайного сиру;
  • 150 гр сметани;
  • 150 гр майонезу;
  • 10 гр універсальної приправи для птиці;
  • черн молот перець за смаком.

покроковий рецепт

Крок 1:

Чисте філе індички нарізаємо на слайси товщиною з палець. Розкладаємо, накриваємо плівкою і трохи відбиваємо молоточком.

Присипте приправою і чорним перцем з двох сторін і трохи втирайте руками.

Крок 2:

Деко змащуємо маслом, розкладаємо слайси індички.

Крок 3:

Змішуємо майонез, сметану, 50 мл води і трохи черн перцю.

Крок 4:

Тепер нарізаємо півкільцями цибулю, поділяємо на три частини. Першу кладемо на м’ясо і змащуємо нашим соусом. Залиште третину для картоплі.

Крок 5:

Другу частину починаємо обсмажувати на рослинній олії. Коли цибуля стане м’яким, додаємо промиті і нарізані пластинами печериці.

Як тільки все підзолотившись, знімаємо з вогню.

Крок 6:

Чищену і миту картоплю нарізаємо кружечками і кладемо зверху на соус, потім розподіляємо залишився лук. Змащуємо соусом.

Крок 7:

Помідори сполосніть, наріжте кружальцями і розкладіть зверху.

Крок 8:

Тепер розподіліть обсмажені печериці з цибулею.

Крок 9:

Розігріваємо духовку до 180 С. Форму закриваємо фольгою і ставимо запікатися протягом години. Потім виймаємо, прибираємо фольгу і присипаємо натертим сиром.

Готуємо нашу ніжну індичку ще п’ятнадцять хвилин.