Ідеї ??і правила святкового меню на весілля будинку

Жодна слов’янська весілля не обходиться без святкового застілля. Різноманітність страв і напоїв дозволяє скласти максимально підходяще меню на весілля будинку. Сучасна весільна мода незалежно від способів святкування створення сім’ї, залишає незмінним єдині основні елементи в меню, які допомагають при плануванні проведення святкової трапези будинку.

Банкет завжди займав одне з основних місць на весільному торжестві. Неважливо, де і в якому місці проходить бенкет, головне, щоб всі гості залишилися ситими і задоволеними. При складанні весільного меню в домашніх умовах варто враховувати кількість запрошених і їх смакові переваги. Банкетне меню і прикраса банкетного залу на весілля має бути універсальним.

Святкове меню на весілля будинку

Якщо святкується весілля будинку, меню складається в залежності від передбачуваної тривалості банкету і святкування в цілому. При складанні меню на весілля будинку варто враховувати той факт, що найчастіше святкування такої події відбувається протягом одного дня і тривалість його становить в середньому 8-9 годин. За цей час людина може з’їсти приблизно близько кілограма продуктів. Це може здаватися трохи завищеним показником, але гості будуть сідати за стіл 2-3 рази. Також нехай краще залишиться трохи продуктів, ніж гості підуть з торжества голодними.

При складанні весільного меню варто враховувати переваги всіх гостей

Основні страви святкового меню:

  • Холодні закуски.
  • Страва з риби.
  • Закуски з м’яса.
  • Гарячі закуски.
  • Страви з овочів і грибів.
  • Основні гарячі.
  • Десерт.

Але не варто забувати про наявність і широкий асортимент спиртних і безалкогольних напоїв. Вони є невід’ємною частиною святкового застілля.

При складанні списку страв варто враховувати смакові переваги гостей.

Основні правила організації і подачі страв.

Наявність двох гарячих страв з їх подачею на початку банкету і в другій половині після перерви.

Якщо серед запрошених є вегетаріанці або гості, які дотримуються умов поста, слід подбати про перелік продуктів і готових страв безпосередньо для них.

Поетапний порядок подачі починається з холодних закусок, далі йдуть гарячі страви, м’ясні та рибні страви. Свіжі овочеві і грибні кулінарні шедеври знаходяться на столі постійно.

Закінчується банкетна частина подачею десерту.

Меню на весілля на 20 осіб вдома

Організовуючи банкет вдома у вузькому сімейному колі на 20 осіб, слід продумати меню на весілля. Рецепти і страви, приготовані за ним, здаються абсолютно особливими, з неповторним смаком, адже в них є ваша частинка душі.

Складати меню на весілля на 20 осіб вдома значно простіше. Адже смаки близьких і родичів досить знайомі молодятам, тому догодити гостям не складе великих труднощів.

Особливості складання меню в залежності від пори року.

Осінній банкет рясніє свіжими овочевими стравами, фруктами, натуральним м’ясом. В основному це птах, овочі, вирощені відкритим способом.

Зима подає на стіл висококалорійні гарячі і м’ясні страви, збільшується кількість випитого алкоголю.

Меню на невеликий домашній банкет скласти простіше

Навесні меню повинно відновлювати нестачу вітамінів, а це допоможуть зробити страви, приготовані зі свіжих овочів, і максимальна кількість зелені.

Літнє меню робить акцент на легких салатах, низькокалорійної рибі, страви з морепродуктів і дієтичного м’яса. Кількість безалкогольних напоїв має бути максимально різноманітним і в великих обсягах.

Меню на другий день весілля будинку

У більшості випадків при святкуванні другого дня весілля, при виборі його місця проведення, перевага віддається природі або вдома. Відмінним варіантом буде продовження святкування в заміському будинку молодят. Меню на другий день весілля характеризується значно меншим розмаїттям.

також дивіться

Створення вдалого меню для весільного столу на першу річницю весілля

Рекомендований список страв:

  • Бульйон.
  • 2-3 види салату.
  • Холодні закуски.
  • Одне гаряче основне блюдо.
  • Шашлик.
  • Овочі гриль.
  • Максимальна кількість свіжих овочів.
  • Фрукти.
  • Алкогольні і безалкогольні напої.




Складання меню для проведення весілля вдома досить складна і копітка робота. Тому рекомендується звернутися до фахівців за допомогою в цьому питанні. Грамотно складене меню і сплановані етапи приготування їжі допоможуть вчасно подати готові страви, догодити гостям і організувати справжнє застілля для всіх гостей.