Ідеї ??фуршету на весілля: страви, прикраса столу і організація

Останнім часом популярності набирає такий вид весільного застілля, як фуршет, поступово замінюючи традиційний весільний банкет. Він має ряд переваг: гості не прив’язані до своїх посадкових місцях, вони вільніші, обстановка фуршету дуже затишна і комфортна, по-своєму домашня, фуршетное меню дешевше ніж банкет і набагато різноманітніше. Варіант весільного фуршету ідеально підходить для молодих, які збираються в той же день виїхати в медовий місяць. Ідеї ??фуршету на весілля дуже різноманітні, починаючи з оформлення і закінчуючи рецептами закусок.

Деталі організації фуршету

Організовувати весільний стіл-фуршет найкраще на свіжому повітрі, на лоні чарівної природи. На випадок дощу або вітру необхідно продумати наявність накриття, тенту або навісу. Крім цього, такий захід можна проводити в ресторанах, на теплоходах, терасах, березі озера і навіть вдома.

Якщо запрошених гостей буде небагато, наявність провідного не обов’язково, тому для розваги гостей необхідно потурбуватись про музичній програмі, запросивши саксофоністів, джазових виконавців, діджея або інших музичних виконавців, а також аніматорів (живі статуї, фокусники, міми). Весільний танець, музичні паузи, кидання весільного букета, конкурси, запуск ліхтариків урізноманітнюють торжество і принесуть справжню насолоду гостям.

Столи для фуршету потрібно відокремити від столів, де безпосередньо сядуть гості, щоб поїсти, зони відпочинку, танцювального майданчика та фото-зони, де кожен бажаючий зможе зробити фото з молодими.

Весільні фуршетні столи повинні бути також поділені: окремо для холодних закусок і міні-салатів, гарячих закусок, сирів, алкогольних напоїв, фруктів і десертів.



Незважаючи на те, що фуршет передбачає самообслуговування, наявність офіціанта є обов’язковим, з розрахунком 1 офіціант на 20 запрошених гостей. Він буде стежити за порядком на столах, і допомагати запрошеним з напоями та продуктами.

Посуду при проведенні фуршету має бути більше, ніж самих гостей. Найчастіше ніхто не стежить, де залишив свій столовий прилад і тарілку.

Сервіровка і прикраса столів

Не треба забувати про прикрасу столів. Квіткові композиції, красиві свічники, шикарні скатертини, витончений посуд – це обов’язковий атрибут фуршетів.

Сервірування столів може бути з однієї або двох сторін. Найбільш прийнятний варіант – це сервіровка з двох сторін. Скатертина на столах повинна закривати їх ніжки. Крім основних столів часто припускають наявність додаткових столів для чистої, брудного посуду і попільничок. Тарілки на окремих столах викладають рівною стопкою, маючи в своєму розпорядженні біля них красиво викладені столові прилади. Посуд для фуршету варто вибирати білу або дуже світлу.

Як фуршетних столів можуть виступати і незвичайно одягнені дівчата, спідниця яких і служить самим столом.

Існує безліч варіантів, як зробити витончене, естетично красиве оформлення столів для фуршету і подачі закусок. Для десертів, салатів можна застосовувати келихи для мартіні, креманки. Гарячі закуски можна покласти в керамічні ложки, а в чарках подавати холодні закуски і соуси. Найголовнішим вимогою до страв є їх розмір – вони повинні бути маленькими.

Ідеї ??фуршетного меню

Закусок має бути багато: маленькі бутерброди, канапе і тарталетки, сирні, рибні, м’ясні тарілки, паштети. Частування безпосередньо залежать від тематики весілля. Основним блюдом будуть тарталетки або невеликі бутерброди. Їх подають разом зі шпажками. Рецептів бутербродів підбираються під напої.

Популярні також тарталетки, в які кладуть салати і різноманітні закуски. Тартинки на підсмаженому хлібі оцінить кожен гість. М’ясні і рибні делікатеси, сири, фрукти подаються в нарізці. Її можна виконати в різноманітних формах: у вигляді зірочок, рибок, сердечок та інше. Використовуючи лаваш, готують невеликі рулетики з додаванням морепродуктів і м’яса, які зручно їсти при проведенні фуршету. Діткам сподобаються бутербродики у вигляді милих тваринок.

Меню включають і гарячі страви. Найчастіше подають жульєн в кокотницах і шашлички на шпажках з кольоровими соусами. Але головне, щоб страви були не тільки красивими, але і смачними.

Солодкий стіл можна зробити незвичайним, прикрасивши шоколадним фонтаном. Шматочки фруктів, мармелад, цукати або зефір, нанизані на шпажки, занурюються в шоколад. Особливо цей атрибут столу оцінять діти.

Кенді-бар оформляють під стати стилю всього торжества. На ньому мають різні печива, круасани, пряники, капкейкі. Солодощі повинні зберігати свій вигляд при кімнатній температурі, що не танути і не розтікатися.

Напої на торжестві можуть бути найрізноманітнішими: шампанське, червоні і білі вина, коньяк, вода солодка і мінеральна. Кава або чай чудово підійдуть для подачі в зимовий час.

Родзинкою фуршетного столу для напоїв стане піраміда з келихів. Наречений і наречена можуть самі наливати напій в самий верхній келих до тих пір, поки не наповняться всі інші.

Додавши трохи рідкого азоту в таку піраміду, можна розважити гостей і надати святу феєричності.

Відео-галерея

Підготувати святкове застілля у вигляді фуршету і подивитися рецепти приготування закусок можна на відео нижче.