Холодна закуска з баклажанів

Швидка холодна закуска з баклажанів з волоським горіхом

Баклажани з начинкою з волоського горіха виходять пікантними і ароматними. У горіхову масу можете додати будь-яку зелень, яка вам подобається. Баклажани можете обсмажити, або запекти в духовці.

складові

  • два невеликих баклажана;
  • пісне масло;
  • волоські горіхи – 150 г;
  • кухонна сіль;
  • майонез.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1:

Баклажани вимийте під краном, витріть кухонним рушником і зріжте плодоніжки. Подрібніть овоч кружками, товщиною до сантиметра.

Крок 2:

Викладіть баклажани в глибоку миску, кожен шар, пересипаючи сіллю. Витримайте півгодини, потім сполосніть та висушіть на паперовому рушнику.

Крок 3:

Волоські горіхи викладіть в ємність блендера і перебити в дрібну крихту. Перекладіть горіхову масу в глибоку тарілку, додайте майонез і видавити часник через прес. Гарненько перемішайте.

Крок 4:

Розігрійте масло в сковороді. Викладіть в неї кружечки баклажанів і смажте до легкої рум’яності. Потім переверніть і обсмажте з іншого боку. Готові баклажани викладіть на паперовий рушник і гарненько обмокніте, щоб прибрати надлишки масла.

Крок 5:

На кожен гурток викладіть трохи горіхової маси, розрівняйте і викладіть на тарілку. Поставте на пару годин в холодильник. Прикрасити можна так як показано на фото або на ваш смак.

Якщо у вас немає блендера, можете подрібнити горіхи в ступці або за допомогою качалки, виклавши їх в пакет. Горіхи використовувати тільки волоські, ніякі інші не підійдуть.

Варіант 2. Холодна закуска з баклажанів з часником у вигляді рулетиків

Холодна закуска з баклажанів з часником – пікантне блюдо, яке користується величезною популярністю. Його приготування не вимагає багато часу. При цьому використовуються доступні продукти.

складові

  • три невеликих баклажана;
  • соняшникова олія;
  • три зубчики часнику;
  • пучок свіжого кропу;
  • 50 г майонезу.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1:

Ретельно вимийте баклажани, обріжте плодоніжки і наріжте уздовж. Кожну смужку посоліть, і залиште приблизно на півгодини. Потім промийте і відіжміть.

Крок 2:

На вогонь поставте сковороду з маслом і добре розігрійте. Викладіть скибочки баклажанів і смажте до золотистого відтінку. Переверніть і смажте з іншого боку.

Крок 3:

Готові баклажани викладіть на плоске блюдо, застеливши його серветкою, і залиште остуджувати.

Крок 4:

Викладіть майонез в піалу. Додайте в нього дрібно нарізану кріп і видавіть через Часничниці зубки часнику. Перемішайте.

Крок 5:

На краю скибочки баклажана покладіть ложечку майонезу із зеленню і часником, акуратно згорніть у вигляді рулету і розкладіть красиво на блюдо сервіровки.

Закуска вийти менш калорійною, якщо скибочки баклажанів НЕ обсмажувати, а злегка змастити маслом і запекти в духовці. Кількість часнику регулюйте на свій смак.

Варіант 3. Холодна закуска з баклажанів з морквою по-корейськи

Закуску готують зі свіжих овочів, що робить її дуже корисною. Блюдо стане ще смачніше, якщо витримати його пару днів в холодильнику. Це ідеальне доповнення до гарнірів або м’ясу.

складові

  • баклажани – три штуки;
  • масло пісне – 100 мл;
  • морквина – три коренеплоду;
  • приправа для корейської моркви – 5 г;
  • перець болгарський – три стручки;
  • часник – три часточки.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1:

Вимиті баклажани ріжемо брусками і замочуємо в солоній воді на півгодини.

Крок 2:

Болгарський перець обполіскувати і вирізаємо плодоніжки, вичищаємо насіння. Подрібнюємо овоч великою соломкою.

Крок 3:

Моркву чистимо, миємо й подрібнюємо на тертці для корейських салатів.

Крок 4:

Часник чистимо і дрібно кришимо. Всі овочі складаємо в глибокий посуд. Приправляємо їх спеціями для корейської моркви.

Крок 5:

Баклажани обполіскувати і відживають. У велику сковороду вливаємо олію і добре розігріваємо його. Викладаємо баклажани і смажимо їх на інтенсивному вогні, безупинно перемішуючи, хвилини чотири.

Крок 6:

Обсмажені баклажани викладаємо до інших овочів, накриваємо кришкою і залишаємо на сорок хвилин. Потім перемішуємо закуску і відправляємо в холодильник на годину.

Якщо ви хочете, щоб закуска вийшла гострою, додайте перець чилі. Ви можете баклажани запекти, для цього влийте трохи масла в баклажани, перемішайте і викладіть на деко.

Варіант 4. Холодна закуска з баклажанів з часником і шинкою

Закуска легка, і в той же час ситна за рахунок шинки. Свіжі овочі прекрасно доповнюють смак ковбасних виробів. Ви можете експериментувати, додавши в неї сир, сир або бринзу.

складові

  • два великих баклажана;
  • олія соняшникова;
  • шинка – 150 г;
  • кухонна сіль;
  • морквина – 150 г;
  • помідори – 300 г.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1:

Синенькі вимийте, витріть кухонним рушником і видаліть плодоніжки. Наріжте баклажани уздовж пластинами завтовшки в п’ять міліметрів. Кожен посоліть і залиште на 30 хвилин. Потім промийте під краном і обсушити.

Крок 2:

Помідори помийте, обітріть. Виріжте плодоніжки. М’якоть наріжте невеликими кубиками.

Крок 3:

Морквину очистіть від шкірки, помийте і подрібніть в дрібну стружку. Шинку наріжте невеликими брусками.

Крок 4:

Обсмажте моркву в добре розігрітій олії, постійно перемішуючи, до м’якості. Додайте помідори, посоліть і продовжуйте смажити ще кілька хвилин. Викладіть в тарілку і остудіть.

Крок 5:

Скибочки баклажанів обсмажити до рум’яності в пісному маслі. Обмокніть паперовим рушником, щоб прибрати надлишки масла.

Крок 6:

На край баклажана викладіть трохи овочевої начинки і брусок шинки. Поверніть в рулетик. Так загорніть все скибочки баклажанів і викладіть на блюдо сервіровки.

З помідорів можете зняти шкірку, обшпаривши їх окропом. Якщо у вас немає помідорів, можете додати в начинку томатну пасту. Замість шинки можете взяти копчену ковбасу.

Варіант 5. Холодна закуска з баклажанів з часником «Сациві»

Грузинська холодна закуска з баклажанів. Як і всі страви грузинської кухні, має на увазі використання великої кількості прянощів. Закуска виходить неймовірно ароматною і смачною.

складові

  • волоські горіхи – 200 г;
  • оцет 3% – 20 мл;
  • молоді баклажани – 600 г;
  • пісне масло;
  • великий пучок кінзи;
  • шафран;
  • цибулина;
  • хмелі-сунелі;
  • часник – дві часточки.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1:

Синенькі моєму. Якщо шкірка жорстка, зрізаємо її. Овоч нарізаємо вздовж тонкими пластинами. Вимочуємо протягом півгодини в солоній воді.

Крок 2:

Скибочки баклажанів викладаємо на розпечену сковороду з маслом і смажимо до легкої рум’яності. Потім перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.

Крок 3:

На іншій сухій сковороді злегка обсушуємо горіхи. Перекладаємо їх в чашу блендера і подрібнюємо в дрібну крихту.

Крок 4:

Часник і цибуля чистимо від лушпиння. Зелень промиваємо. Всі кладемо в кухонний комбайн і подрібнюємо в однорідну масу.

Крок 5:

З’єднуємо овочеву масу з горіхами, приправляємо дрібкою шафрану і хмелі-сунелі. Вливаємо оцет і перемішуємо.

Крок 6:

Кожен скибочку баклажана змащуємо горіховою сумішшю з двох сторін. Складаємо полам і укладаємо в металевий контейнер. Залишки соусу викладаємо зверху. Закриваємо кришкою і витримуємо в холодильнику пару годин.

Використовуйте тільки молоді баклажани. У цю страву можете додати свіжу петрушку, а також будь-які пряні трави і спеції.