Холодець з минтая

Класичний рецепт приготування заливного з минтая

Холодець з минтая – це блюдо, яке не потребуватиме придбання дорогих інгредієнтів. Ще одним його перевагою є те, що приготувати таку страву зможе навіть недосвідчена господиня за умови дотримання рецептури.

Для створення наваристого бульйону в каструлю потрібно покласти риб’ячий хвіст, а також марлевий мішечок з лускою. А щоб основа вийшла прозорою і красивою, після того, як рибка звариться, її потрібно процідити.

інгредієнт:

  • 1 рибна тушка;
  • 2 великі цибулини;
  • морква;
  • фільтрована вода;
  • 30 г желатину;
  • сіль;
  • чорний перчик-горошок;
  • лаврушка.

Як приготувати заливне з минтая класичним способом

Крок 1:

Відчищаємо рибку від луски і нутрощів, ріжемо тушку шматочками товщиною 1-1,5 см, промиваємо в проточній воді і складаємо в каструлю, заливши водою і додавши сіль, лаврушку і горошинки перцю. Щоб основі не помутніла, потрібно постійно знімати спливаючу пінку ложкою або шумівкою.

Крок 2:

Очищаємо цибульні головки, споліскуємо під краном і кладемо в каструлю цілком.

Крок 3:

Чистимо моркву, миємо, нарізаємо товстими кружальцями і відправляємо в каструлю.

Крок 4:

Коли всі складові зваряться, виймаємо рибку, цибулини (їх можна викинути, оскільки вони більше не знадобляться) і кружечки моркви, а бульйон трохи охолоджуємо і проціджуємо.

Крок 5:

Обережно виймаємо кісточки з минтая, укладаємо рибку в лоток, розмістивши між шматочками кружечки моркви.

Крок 6:

Насипаємо в основу желатин, ставимо каструлю на вогонь і постійно помішувати, поки гранули загустителя не розчиняться, після чого даємо основі трохи охолонути.

Крок 7:

Обережно заливаємо шматочки риби і овочів бульйоном і залишаємо блюдо застигати.

При подачі холодець з минтая можна прикрасити лимонними скибочками і свіжою зеленню, а як доповнення підійде тертий хрін або гірчиця.

Швидкий рецепт приготування заливного з минтая з лимоном і зеленим горошком

Коли потрібно приготувати заливне з минтая на швидку руку, варто застосувати цей спосіб створення страви.

Складові:

  • тушка минтая;
  • цибулевий головка;
  • лимон;
  • консервований зелений горошок;
  • сіль;
  • горошинки чорного перчика;
  • листочки лаврове листя;
  • приправа для риби;
  • очищена вода;
  • желатин.

Як швидко приготувати заливне з минтая

Крок 1:

Обполіскуємо тушку минтаю, ріжемо і варимо в підсоленій воді, додавши сіль, горошинки перцю, приправу для рибки і лаврові листочки. Не варто забувати і про видалення піни, щоб не зіпсувати зовнішній вигляд і смак бульйону.

Крок 2:

Моєму очищену велику цибулину і закладаємо її до риби. Коли основа для заливного буде готова, витягаємо зварений овоч і викидаємо, а минтай звільняємо від кісточок і викладаємо в лоток.

Крок 3:

Цедім бульйон через марлю, а потім розчиняємо в ньому гранули желатину і даємо основі трохи охолонути і загуснути.

Крок 4:

Нарізаємо лимончик скибочками, укладаємо його до риби, сюди ж додаємо консервовані горошинки.

Крок 5:

Заливаємо в лоток в бульйон і залишаємо блюдо в прохолодному місці, щоб рідина застигла.

При готуванні заливного з минтая швидким способом допустимо замінити зелений горошок зернятками солодкої кукурудзи.

Холодець з минтая з перепелиними яйцями

Красиво і святково буде виглядати заливне з минтая, якщо декорувати блюдо вареними перепелиними яйцями, розрізаними вздовж.

Складові:

  • тушка минтая;
  • цибуля;
  • морква;
  • перепелині яєчка;
  • сіль;
  • горошинки чорного перчика;
  • фільтрована вода;
  • відповідні приправи;
  • желатиновий загущувач.

покроковий рецепт

Крок 1:

Чистимо рибку, нарізаємо шматочками, промиваємо в холодній воді і відправляємо варитися, посипавши сіллю, приправка і додавши горошинки чорного перчика.

Крок 2:

Знімаємо лушпиння з цибулі, споліскуємо «ріпку» і кладемо в каструлю цілком, а морквину подрібнюємо кружечками, після чого теж кидаємо її в каструлю.

Крок 3:

В іншій ємності доводимо до готовності перепелині яєчка, потім охолоджуємо їх в холодній воді, чистимо і розрізаємо навпіл.

Крок 4:

Коли всі компоненти, закладені в бульйон, зваряться, витягаємо їх з каструлі, а рідина проціджуємо і додаємо желатиновий загущувач, після чого млоїмо основу на повільному вогні, поки гранули не розчиняються.

Крок 5:

Витягуємо кісточки з рибки і переміщаємо шматочки в глибоку посудину, вклавши туди ж кружечки моркви і перепелиних яєць.

Крок 6:

Обережно вливаємо в ємність загуслий бульйон і даємо заливного застигнути.

При готуванні заливного з минтая з додаванням перепелиних яєць можна замінити їх курячими, а моркву нарізати НЕ гуртками, а зірочками. Перед подачею на стіл блюдо прикрашають пір’ям зеленого цибульки або салатним листям.

Холодець з минтая з томатами, болгарським перцем і маслинами

Рибу нерідко поєднують з помідорами, і можна зробити заливне з минтая, використовуючи спільно з цими овочами болгарський перець. Щоб страва виглядало яскраво і святково, варто брати різнокольорові плоди: червоні, оранжеві, жовті й зелені.

Складові:

  • минтай;
  • міцні томати;
  • болгарський перець;
  • маслини;
  • сіль;
  • лаврові листочки;
  • приправи;
  • очищена вода;
  • гранули желатину.

Як приготувати

Крок 1:

Ріжемо очищену рибку, моєму під краном і варимо в підсоленій і присмаченою спеціями водичці, регулярно збираючи піну.

Крок 2:

Коли минтай звариться, проціджуємо основу, а рибку звільняємо від кісточок і викладаємо в широкий лоток глибиною не менше 5-7 см.

Крок 3:

Висипаємо в проціджений бульйон гранули желатину і гріємо на плиті, постійно помішуючи масу, поки загущувач не розчиниться.

Крок 4:

Промиваємо помідорчики, звільняємо від плодоніжок і насіння болгарські перці, після чого нарізаємо томати кружальцями, а різнокольорові плоди – кільцями або півкільцями.

Крок 5:

Красиво розкладаємо овочі в лотку, додаємо маслини і заливаємо блюдо основою, після чого даємо йому застигнути.

Таке заливне з минтая слід з’їсти відразу ж після того, як бульйон загусне, оскільки свіжі, які не пройшли теплову обробку овочі можуть швидко «заграти», і страва стане непридатним до вживання.

Холодець з минтая з креветками, лимоном і морквою

У холодці з минтая можна поєднувати рибу з креветками, якщо є фінансова можливість придбати морепродукти.

Для готування будуть потрібні:

  • тушка минтая;
  • очищені креветки (щоб скоротити час на підготовку, можна взяти не заморожений, а консервований варіант продукту);
  • цибуля;
  • морквина;
  • лимон;
  • фільтрована вода;
  • сіль;
  • горошинки перцю;
  • спеції для риби і морепродуктів;
  • желатинові гранули.

Як приготувати

Крок 1:

Відварюємо рибку в підсоленій воді, додавши горошинки перцю, лаврове листочки і відповідні приправи. Піну потрібно регулярно знімати. Коли для готування страви використовуються заморожені креветки, відправляємо їх сюди ж, а якщо були придбані консервовані морепродукти, їх потрібно просто відцідити від маринаду.

Крок 2:

Очищаємо цибулю і моркву і промиваємо в проточній воді.

Крок 3:

Цибулинки відправляємо в бульйон цілком, а морквину нарізаємо кружальцями або фігурками перед тим, як закласти в каструлю.

Крок 4:

Коли компоненти будуть готові, витягаємо їх з каструлі і проціджуємо бульйон, після чого розчиняємо в ньому желатинові гранули.

Крок 5:

Викладаємо звільнену від кісточок рибу в глибокий лоток, тут же розміщуємо креветки, шматочки моркви і лимонні дольки, після чого заливаємо інгредієнти процеженной і трохи загусла основою.

Холодець з минтая і креветок має повністю застигнути, після чого його можна подавати до столу, прикрасивши оливками і зеленню.

На основі наведених рецептів можна готувати заливне з минтая, скомбінувавши цю рибку з іншими видами морських або річкових мешканців і додаючи до складу різні овочі, яйця або консервовані боби.